Jump to content

Moto Zajednica

Problem sa gumama

Recommended Posts

• Zainteresovan, 612 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972

Da li neko zna sta da radim. Napumpam gume na 2 atmosfere i posle dva - tri dana one malo ispuste. Nosio sam ih kod vulkanizera i n ih je potopio u vodu i nigde se ne vidi da ispustaju. Ima li leka. Gume jesu dosta stare ali imaju dobru saru

Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 360 postova
  • Motocikl: TDM 900

Verovatno su od starosti dobile mikro pukotine i postale porozne.

Mozes da probas da sipas mleko u njih (po 50ml) zatim naduvas i vozis tako neko vreme. Usled centrifugalne sile masnoca iz mleka se izdvaja i ulazi u te mikro pukotine i na taj nacin zaustavlja ili smanjuje curenje vazduha iz gume.Najbolje je da uzmes mleko od seljaka jer ono sto se prodaje je siromasno sa masnocama.Trajno resenje bi ti bilo da promenis gume

• Ne silazi, 6578 postova
  • Motocikl: đački pešački

Ako je stara, nije više bezbedna za upotrebu, bacaj bez obzira na šaru, pogotovu ako je porozna, znači da je počela da se raspada, odnosno truli.

• Podržavam 2

• Drug član, 1359 postova

kroz te iste pukotine ulazi vlaga i trunu inpregnirana platna u gumi , a i sama guma od stajanja postaje tvdja i slabo se lepi za asfalt. najbolje menjaj .

• Podržavam 2

• skuter-servis, 406 postova
  • Motocikl: dr mr

Proverite dal ne pusta na rubu felne ili na ventilu, bucni je u vodu i drmaj ventil zna i on da bude porozan. Inace savet je, menjaj gume ako ne nove bar neke polovne.

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Ako je tubles moze da ubaci unutrasnju tako je ortak uradio na skuteru kad je izbusio gumu ;)

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

:staa:

Kakvo bre mleko,muda i valceri.

Menjaj to!!!

Jeftinije su gume nego popravke na motoru posle klizanja,ili jos gore tvoja koza na asvaltu.

Znam ljudi da je problem sa lovom.....ali mislim stvarno :zbunjen:

• Podržavam 2

Nasao sam na dve meste kako ispusta po malo. Gde ima da kupe cepovi i ona naprava za nabijanje cepova.

• skuter-servis, 406 postova
  • Motocikl: dr mr

ako ces da cepujes, onda se slobodno mlatni sekirom po glavi da zavrsis stvar. Cep unistava gumu, ti ces u tu milimetarsku rupicu nabiti cep od 5-7mm i sjebaces zice-konce-platne sta god, od cega je guma i kad je malo ugrejes a ugrejaces je posto je napolju toplo ima da se razleti zajedno sa tobom i to kad se budes najmanje nadao... Cep se neupotrebljava od 90tih godina!

Ustvari tvoja je glava, nase je da kazemo, jeste da je problem u parama ali brate sa gumom se nije saliti.

• Zainteresovan, 952 postova

Puno serete, ako mu gume rade posao zašto bi ih menjao, hoću da kažem da ima ljudi koji ne misle da je fazon zaletati se do ili preko granice mogućnosti. Čep izbegni, nadji boljeg vulkanizera ili samo nek je skine a ti stavi tip-top flekicu iznutra. I talk pomaže kod mikropora a mleko nemoj nikako ako ni zbog čega drugog ono da se ne bi ispovraćao od smrada kad sledeći put skineš gumu.

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600

Inace savet je, menjaj gume ako ne nove bar neke polovne.

Polovne vec ima 1lud.gif

Sigurno je mislio na polovne novijeg datuma. Ja sam isto tako zamenio prednju koja je stara 8 godina sa novijom koja je napravljena 2008 godine i razlika je velika. U pitanju je bila prednja guma i cim sam je stavio odmah sam osetio da ima veci otpor prilikom okretanja volana u mestu i ima onaj piskavi zvuk kad se volan okrece u mestu. Naravno razlika se oseca i prilikom kocenja i to drasticna. U krivinama neznam dali ima velike razlike poshto nevozim brzo ali definitivno ima razlike u upravljivosti motora. Josh samo da zamenim zadnju i miran sam...

:zdravo:

• Podržavam 2

Ma ovo je Yamaha TDR 125 R . Ne vozi se brzo. Gde ima da se kupe tip-top flekice. A da ugradim unutrasnje ?

Jedna fleka kod vulkanizera 500 din puta 2 a mozda jos koja rupa!!!! .Ode mesec dana voznje

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Povoljan a pedantan vulkanizer ima u Jovanke Radaković 68a (SZR Alni) Goran 064/1245262 krpi gume i spoljne i unutrašnje, jedino što ne skida točkove ali nije problem da ti da sav alat koji ti treba i da ti pomogne (objasnio mi je da ga je strah da nešto ne vrati kako treba "na autu i ako jedan štaf nije dobro stegnut ima još 4 a šta ako ne namestim lepo na motoro..." ) inače ima mašinu koja može da prihvati i felnu 21' (što je nama sa enduračama vrlo bitno)

• Zainteresovan, 952 postova

Jedna fleka kod vulkanizera 500 din puta 2 a mozda jos koja rupa!!!! .Ode mesec dana voznje

Taman posla, samo zakukaj ćaletu da ti kupi novu ne krpi ništa. To je ovde univerzalno reženje bilo kog problema sa gumama.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja