Jump to content

Moto Zajednica

MZ popravke i štelovanja

Recommended Posts

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

Evo i ja da se javim!

Drago mi je da bjb podaci nisu prsli, steta bi bila ogromna! Jos ne znam da li je sve na sajtu i da li nesto nedostaje. U svakom slucaju lepo je biti opet sa vama. ;)

U medjuvremenu sam se cuo sa Svakakom putem maila i on mi je ispricao njegovu avanturu sa "novom" iglom karburatora te je sa velikom sigurnoscu predlozio da vratim staru.To sam i ucinio. Emzo sada leti, bukvalno kao da sam seo na drugi motor! Masina samo prede, tacno

se cuje da joj prija. Sto se tice "nove" igle, poredio sam je sa starom i golim okom se vidi da je tanja, i malo kraca! Nisam imao shubler ili mikrometar da precizno uporedim ali sigurno govorimo o odstupanjima debljine 0.5-1mm !!! Ljudi, cuvajte to shvabsko sto imate u motorima, ovi madjarski i turski delovi mi sve manje ulivaju poverenje!

To povlaci pitanje da li i ko uopste za mz proizvodi kvalitetne rezervne delove? Ovo sto sam ja video je uglavnom bilo mnoogo ispod kvaliteta originalnih.

Inace, iglu sam postavio na poziciju 3 (sredina). Za potrosnju jos ne znam, videcemo. Jedino sigurno je da je masina sa ovom fush kopijom igle bila potpuno ugusena od goriva.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

kada smo dracula i ja bili pre par godina kod brke da gledamo taj isti oklop za nase mz-ove,rekao nam je da na taj oklop ide rezervoar od etz 251 ali da je potrebno da se malo sa gornje strane sacuka,i da se onda prosece otvor za cep za rezervoar....inace taj oklop ima na netu..potrazicu slike tog mz-a pa cu okaciti

http://www.bikepics.com/members/brka/

p.s.brko nadam se da se ne ljutis sto sam okacio link ka stranici.....ako je problem obrisacu...

pozdrav

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

wice, u pravu si to je takav oklop, samo sto ja nisam uzeo komplet nego samo to sto je na slici(fale stranice i maska). sto se tice rezervoara ne moze da dodje,rezervoar je sirok i ne moze navlaka da legne kako treba.lakse mi je da nadjem neki drugi rezervoar koji moze doci bez prepravki nego da ovaj secem ili chukam....mozda nekad pozelim da vratim sve u fabricko stanje i iz tog razloga sve sto skinem sa motora ostavljam negde sa strane ukoliko mi se javi zelja za starim izgledom....

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

"TS Chopper bi mogao da mi pomogne za nešto što sam već tražio na strani koja se ''pojela'' tokom uspostavljanja sajta: kako da dođem do vatrogasnog karburatora? Koliko sam saznao MZ daje daleko bolje karakteristike sa karbonom R 25/3 pa bi verovatno i ovo vršilo posao iste potrošnje a boljih performansi."

Milslim da sdam ti odgovorio ali se stranica dezintegrisala. Karburator Greatzin kf 26 neces naci nigde. Ako ga nadjes kojim slucajem obavezno ga skini. To je karb sa pumne koja je iz cetrdeset i neke godine. Umesto njega probaj da nadjes karb od trabanta trebalo bi da znatno poboljsa performanse MEZE-a. Jos bolje bi bilo ako je sa leptirom umesto sibera (ali ga na obicnim trabantima redje ugradjuju).

Inace onu pumpu sam doneo iz sela, upravo joj radim generalku i za par meseci eto mene na novom chopper-u od 665ccm. :D

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

Wolflord, čoveče, šta se dešava, ajde da se vozimo već jednom, dosta je bilo popravki za više sezona... A i para... A zajebavanja naročito!

Evo me! Stigo' Wolflord! ;)

Ma vracam motor prethodnom vlasniku, necu jos da placam pola cene generalke i majstora za ruke. Nemam toliko para a i da imam ne bih placao za motor koji je trebalo da bude ispravan.

Nasao sam jedan lep MZ 250 sa oklopima

Evo slike:

fwwUk_1189363390155yq9.jpg

FX63q_1189363390923sj5.jpg

Motor mi se Extra svidja samo je problem sto je "malo" daleko... :-\ A i covek mi kaze da mu MZ trosi oko 5 litara! To mi je nekako mnogo, pogotovo sto ja ne bih silazio s' motora! Kaze da je prosao 1000KM posle generalne(koju je uradio prethodni vlasnik) i da ga nije puno vozio jer nema A kategoriju, sto je naravno dobra stvar jer je(ili bi trebalo da je) masina u odlicnom stanju.

A i iskreno, malo sam izgubio poverenja u MZ, tako da nisam siguran sta cu uraditi povodom kupovine motora. Mozda u sledecoj sezoni... Mozda bude i neki novi kinez, ne znam sta ce biti, videcemo. Znam sta vecina misli o kinezima ali 'novo je novo'! Dosta mi je popravki i svih tih sranja oko kupovine polovnog motora, izgubio sam zivaca i zivaca zbog toga! A i para...

Volim MZ ali vise nisam siguran da li da ga kupim ili ne. Jednostavno samo hocu da se vozim a ne non-stop da popravljam motor, zato mi odgovara neki kinez, nov je, ima garanciju itd. Ali opet... kinez nema dusu kao MZ!

ja sam vozio mz i imam ga josh uvek,i mogu reci da su to sjajni motori,nisam ga palio 6 meseci i upalio je iz prve,stoji mi posto vozim drugi motor,ali moje misljenje je da to nije velika potrosnja,opet to je mz a on trosi oko 4.5-5 litara....ako te intresuje pogledaj slike,imas link u potpisu....

kao sto i kazes mz ima dusu....nemoj gubiti volju....

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Honda Africa crf 1000

vidim da ovde svi uzivate u preradama na vasim emzama,evo i neke slicice,kako je izgledao moj pre nego sto sam ga prodao

post-150-12878991043596_thumb.jpg

post-150-12878991044204_thumb.jpg

post-150-12878991044827_thumb.jpg

post-150-12878991045255_thumb.jpg

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Honda Africa crf 1000

sediste sam sam pravio,rezervoar iskoristio od kavasakija z 550,na kojem sam promenio dance,odnosno dno rezervoara,kako bi stalo vise goriva (oko 24) litra,rep isto od nekog z 500,samo sam iskoristio polukrug,a resto napravio od poliestera,zmigavci mali niklovani,rucice,retrovizor...........nov lanac,lancanica,u taj motor je ulozeno jedno veliko brdo para,koje se nikad nemogu izvuci

video sam ovaj motor u oglasima,stvarno je lep i kupio bih ga tad da vec nisam pre toga dosao do mog MZverka...gde si nasao auspuh,procitao sam negde da je od neke kawe...kako se motor ponasao sa tim auspuhom,da li je bolji fabricki ili ovaj?

Wofllord lepo si rekao novo je novo ali ce biti novo godinu dana i posle toga ti ostaje kineska truba a MZ ce ostati MZ jos najmanje 10 godina i konacno se svi slazemo da MZ ima pricu, ima DUSHU! ;D

Wollflord,ne znam koliko ti je daleko da odes i pogledas onaj zuti mz ali ja mislim da vredi otici i pogledati,meni se svidja kako je odradjen,posebno zadnji deo sa migavcima i stop svetlom!shvatam da gubis poverenje u mz nakon onog lepog i neispravnog,ali sam si rekao da MZ IMA DUSHU.probas kako ide mz i kinez pa odluci...moj glas za MZ

Onaj zuti MZ je extra! I meni se jako dopada. Decko je iz Bele Crkve i ne trazi neku visoku cifru za tog MZ-a, skroz super. Samo... opet se tripujem da mi neko ne uvali motor koji ce me voziti nedelju dana a posle toga ponovo popravke, cimanje, ludilo, gubljenje zivaca... Bila bi druga prica da ja poznajem nekog ko ima MZ i prodaje ga pa da znam tacno kakav je motor, kako je vozen itd. A ovako sam ipak malo paranoican ;D Imao sam vrlo lose iskustvo i ne bih zeleo da mi se to ponovi.

Wofllord lepo si rekao novo je novo ali ce biti novo godinu dana i posle toga ti ostaje kineska truba a MZ ce ostati MZ jos najmanje 10 godina i konacno se svi slazemo da MZ ima pricu, ima DUSHU! ;D

Druze nije bas ni sve istina sta pricaju za kineze. I ja sam bio skeptican u vezi kineskih motora ali sam malo promenio misljenje. Vozio sam Qingqi 125 i stvarno je korektan motor, cak mi je favorit sto se tice kineza. Menjac je jako dobar, tacan i uvek imas dobar osecaj pod nogom kada prebacujes u brzinu, upravljiv je kao bicikl, miran, stalozen, ravnomerno prima gas, sve je bilo skroz OK na njemu! Jedino se cajgeri tresu kada je na leru i imao je malo tvrdje kvacilo, do nekih 800KM a posle je sve bilo dobro sa kvacilom. Eto, to su jedine mane koje sam zapazio na njemu. Znam i neke ljude koji su vozili kineske motore nekih 3-4 godine i nisu imali neki veci problem sa njima. Ali koa sto rekoh, nemaju dusu i istoriju koju ima MZ, nemaju taj specifican sarm koji ima MZ!

Radije bih ja nekog super ocuvanog MZ-a sa zdravom masinom ali otkud znam ko je kako vozio i koliko ga je razvalio, tako da mi je to opet rizik da upadnem u jos neke nevolje ako ne budem imao srece i opet uzmem lepog, ali iznutra rasturenog MZ-a. Moram jos da razmislim oko onog zutog sa oklopom, moram se konsultovati sa majstorom kojem verujem(konacno sam nasao takvog :) ) pa videti sta mi valja ciniti.

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

A i iskreno, malo sam izgubio poverenja u MZ, tako da nisam siguran sta cu uraditi povodom kupovine motora. Mozda u sledecoj sezoni... Mozda bude i neki novi kinez, ne znam sta ce biti, videcemo. Znam sta vecina misli o kinezima ali 'novo je novo'! Dosta mi je popravki i svih tih sranja oko kupovine polovnog motora, izgubio sam zivaca i zivaca zbog toga! A i para...

E zato sam ja bio u tvom slučaju nenormalno navalentan kada sam insistirao da ne gubiš energiju i pare na prevaranta prodavca (ok, gruba reč, manipulatora)... ;D

Bez bilo kakve namere da uvredim bilo koga na topic-u ili forumu, Kinez nije dorastao MZ-u a argumenata je toliko da ovde nema prostora...

Ne ide brate poređenje, ali nikako!

Novo jeste novo ali MZ je MZ pa sudi po sebi, željama i potrebama. A inače, reče ja da od ove sezone nemaš ništa, a za sledeću od MZ-a možeš i formulu da napraviš...

Oko MZ-a moraš nešto da čačkaš, to ti je suđeno, ali ne da radiš sve i to stalno pa i da još nisi uveren u kvalitet radova.

Gledište u osnovi nisi promenio i to nevalja. Molim te, gledaj motor po svojm posedujućim karakteristikama, voznim svojstvima i kvalitetu a ne izgledu.

Ovde si imao dosta komentara u pogledu izgleda i dizajna. Ja tu ne mogu da pomognem, nije me interesovalo i svako ko je bilo šta rekao o tome sigurno to bolje zna od mene. Ali, sa druge strane, svako od njih je sebi radio motor, ono što je hteo i nije pao na izgled prilikom kupovine.

Kupi dobar motor pa pravi šta hoćeš, eto, ima ljudi koji znaju kako se i to radi, bar MZ pruža neslućene mogućnosti u svim pravcima...

I ne odobravam ono, ''izgubio sam poverenje u MZ''. Izgubi ti poverenje u lažne prijatelje, to je korisno i bez MZ-a, a u njega koliko uložiš duplo ti vraća, jes' Švaba ali ne prodaje.

Kada su već i drugi stavili neke fotke, evo i jedne moje.

Ovo je fabrički MZ. Nema budženja i svi delovi su njegovi. Sada ima nazad drugi točak od 250 , 18, i prednji lančanik od 21 zub. Po najgorim Beogradskim gužvama uz vožnju koja je nemilosrdna troši 3,5 litara, na putovanjima koja nisu nikada ispod 350 km ide do 4 litre jer se nosim sa motorima od 500, 650 i 800 ccm. U gradskoj vožnji razvijam brzinu do 110, retko gde ima za brže, na otvorenom oko 135-140. Putna brzina je oko 120. Karburator je uštrojen da ni Svakak ni Stari Vujadin nemaju takvu iglu. Ide na sintetičko ulje, nikada nije rađena ''polovična generalna'' ili ''osveženje'' za koje smatram da je osveženje džepa majstora.

Sve znam oko njega a ništa ne radim sam. Ja sam u svojoj profesiji najbolji i to mi je dovoljno, cenim i da ima majstora koji su u svojoj. Stara Kineska poslovica kaže: ''Samouk ima budalu za učitelja''.

U pogledu dizajna nemam japansku liniju niti mi je potrebna. Ja vozim MZ, onakav kakav je, ne zato što je jeftin nego zato što nije napravljeno ništa bolje od toga, a on je takav.

Ponosam sam na to što kada me vide u gradu znaju da vozim MZ, nema nagađanja tipa ''šta je ovo''.

Da, to je MZ, nešto nedostižno današnjim modelima ''motora'' čije se boje slažu uz kravatu nekih koji ne umeju ni da je vežu kako valja...

i moj je nekad davno bio tako lep kao i tvoj!evo i dve slike na kojima smo moja tetka i ja kada sam imao 3 ili 4 godine: "http://cdn.bjbikers.com/images/404.jpg" '>http://cdn.bjbikers.com/images/404.jpg"  "http://cdn.bjbikers.com/images/404.jpg" sada kada je proslo vise od 15 godina taj motor je kod mene i u fazi je ponovnog izgradjivanja...

i moj je nekad davno bio tako lep kao i tvoj!evo i dve slike na kojima smo moja tetka i ja kada sam imao 3 ili 4 godine: "http://cdn.bjbikers.com/images/404.jpg" '>http://cdn.bjbikers.com/images/404.jpg"  "http://cdn.bjbikers.com/images/404.jpg" sada kada je proslo vise od 15 godina taj motor je kod mene i u fazi je ponovnog izgradjivanja...

Nash, ovo me je posebno oduševilo do neslućenih razmera!

To što imaš odavno nije motor, to je član porodice.

I tetka je za pohvalu, a evo i zašto. Imam dva sina a jedan motor. I da imam dva motora opet mi ne bi pomoglo jer ne bih mogao da ih vozim istovremeno. Kada vozim jednog ovaj drugi se dernja, vrišti, skače od nestrpljenja dok na njega ne dođe ''red''. Najbolje bi bilo kada bih obojcu stavio na motor ali nemogu da vozim tako sa njima... E, zato sam kupio prikolicu!

Prizor sa detetom na motoru izaziva posebne reakcije prolaznika i danas a mogu da zamislim kako se na to gledalo pre 15 godina. Sada kada stanem negde dok se vozimo, obavezno neko prilazi da bi plasirao komentare koji idu od potpune podrške do najsurovije osude. Može da se desi ''i treba ih učiti na vreme a ne da se sami voze kasnije ko zna kako pa da izginu'' do onog poznatog ''ko je tebi dao dete i ko sve danas ima decu...''.  Mada, mora se priznati, jeste malo čudan opis slike koju ću staviti. Na slici je Filip, moj mlađi sin. Ima dugu kosu jer nikada za svoje 3 godine nije ošišan pa ljudi često greše jer misle da je devojčica. Sama ideja da se dete ne šiša 3 godine je neobična i teško razumljiva pogotovo kada je protežira otac koji je ''ćelavac'' pa brije glavu. Dok se vozimo a to je 2. brzina, ne dalje, dete uživa, priča li priča a ume i da peva, lepo mu, oseti ono što tata nemože - vetar u kosi  ;)

Gile, prijatelj iz MC-a, čovek najpribližnijih muzičkih opredeljenja TS-Chopper-u, ima dve ćerke i obe ih smesti na ETZ 150. Jedino što on to bezdušno vozi, ne štedi ni sebe ni motor, šmizle lepo sede, drže se (nisam skinuo sistem) a dobro im ide i off road po Zvezdarskoj šumi, samo dim čarobnog dvotaktola za njima ostaje...

Nash, ulepšao si mi dan a tetkina podrška kao roditelju mnogo mi znači.

A ja debelo ode u off...

Izvinjavam se.

pa hajde da i ja okacim sliku svog ljubimca...

Jao, baš je lepotan.

Ja ovako plastificiran uvek imam kompleks od poliranih mašina. Može neko hrom da voli ili nevoli ali to nije bitno, motor ceo sija, možeš da se ogledaš na deklovima... A točkovi, kako to ide zbog žica, nije valjda ručno poliranje?

Wice, kako se to održava, da li mora da se stalno licka i glanca ili je tako ispolirano postojano?

To bi Starom Vujadinu leglo, njegova je mašina kao lutkica...

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

Vujadin zastupa funkcionalnost i prezire estetiku! :D

sminkeri vs.  pankeri, zvezda vs partizan, komodor protiv spektruma !

;D

• Zainteresovan, 503 postova

Mogu se pohvaliti da sam jutros zamijenio karike. Trenutno imam 24200km od zadnje generalke. Toliko je prešao klip, cilindar ima sigurno 75000km, a karike koje sam izvadio su prešle 12000km.

Evo slike.

opt1189687427j.jpg rgh1189684993a.jpg

Klip odmah nakon vađenja iz cilindra

cqs1189685025f.jpg

Zazor starih karika

bfi1189685059k.jpg

Zazor novih karika

jdv1189685089b.jpg

očišćen klip spreman za prihvat novih karika i ugradnju

Sve u svemu zadovoljan sam. Malo ima previše gareži na čelu klipa, ali to je možda zato što zadnjih 500km vozim uglavnom po kiši (kod nas kiša ne staje zadnjih 10 dana), a i točim mu 3.5% mješavinu. Odlučio sam da ću sad strogo točiti 2% mješavinu.

i moj je bio plastificiran kada sam ra uzeo,,,,morao sam najpre da skinem sve to pa polako smirglju u ruke i trljaj....radio sam ga oko 8 meseci,naravno zavrsni sjaj je udaren krpom,pastom i busilicom....a tockove sam morao da razicam da bih ispolirao glavcine....pa naravno sve posle ponovo prezicao....:) odrzavanje i nije neki problem,vremenom malo potamni pa je potrebno prepolirati krpom i pastom....:)

VUJO krajnje je vreme da naparavis duplu polugu menjeca malo iznad originalne, pa da mladi bajker sa slike moze samostalno da vozi  ;D . Obavezno mu kupi majcu sa logoom MZ-a.

Treba mi stara moze i neispravna masina bilo kog mz-a preko 175ccm (tacnije trba mi menjacki deo), znaci bez klipa, cilindra, paljenja...

E zato sam ja bio u tvom slučaju nenormalno navalentan kada sam insistirao da ne gubiš energiju i pare na prevaranta prodavca (ok, gruba reč, manipulatora)... ;D

Bez bilo kakve namere da uvredim bilo koga na topic-u ili forumu, Kinez nije dorastao MZ-u a argumenata je toliko da ovde nema prostora...

Ne ide brate poređenje, ali nikako!

Novo jeste novo ali MZ je MZ pa sudi po sebi, željama i potrebama. A inače, reče ja da od ove sezone nemaš ništa, a za sledeću od MZ-a možeš i formulu da napraviš...

Oko MZ-a moraš nešto da čačkaš, to ti je suđeno, ali ne da radiš sve i to stalno pa i da još nisi uveren u kvalitet radova.

Gledište u osnovi nisi promenio i to nevalja. Molim te, gledaj motor po svojm posedujućim karakteristikama, voznim svojstvima i kvalitetu a ne izgledu.

Ovde si imao dosta komentara u pogledu izgleda i dizajna. Ja tu ne mogu da pomognem, nije me interesovalo i svako ko je bilo šta rekao o tome sigurno to bolje zna od mene. Ali, sa druge strane, svako od njih je sebi radio motor, ono što je hteo i nije pao na izgled prilikom kupovine.

Kupi dobar motor pa pravi šta hoćeš, eto, ima ljudi koji znaju kako se i to radi, bar MZ pruža neslućene mogućnosti u svim pravcima...

I ne odobravam ono, ''izgubio sam poverenje u MZ''. Izgubi ti poverenje u lažne prijatelje, to je korisno i bez MZ-a, a u njega koliko uložiš duplo ti vraća, jes' Švaba ali ne prodaje.

Prevarant nije gruba rec, ono sto bih ja ponekad napisao moralo bi da se cenzurise! ;D

I ja mislim da nijedan kinez nece doziveti toliko godina kao MZ, ali ne bih ja njega vozio neko duze vreme(5-6godina) vec samo neki kraci perijod i dosta, idemo dalje, na bolje, jace i kvalitetnije. MZ bih verovatno vozio duze, samo da naletim na full isprevan motor! Kinezu su(bar za sada) za mnoge samo neki prolazni period koji je potreban da bi se doslo do nekog kvalitetnijeg motocika. No, vreme ce pokazati koliko su kvalitetni ili nekvalitetni, ali sto se tice dizajna motora, mora se priznati da bas izgledaju primamljivo a uz to i cena je vrlo niska za "motor ispod cekica".

Vujo, naravno da su mi vazne karakteristike motora ali mi je isto vazan i dizajn. Volim lepe motore, sredjene i ocuvane a ne neke raspale masine tj. srkndelje.

Volim da neko ko vidi motor kaze "Brate bas ti je dobar motor, lep, sredjen ocuvan, ma... do jaja je!" Pa da ga zagleda iz svakog ugla i da mu se divi. To svakom vlasniku motora imponuje i cini ga ponosnim na svog ljubimca. Kao sto sam ja zagledao tvoj i WICE-ov MZ, ali samo na slici nazalost.

@ WICE- bez uvrede, ali moje misljenje je da je tvoj MZ lepsi od tvog Suzukija. Stvarno je VRH odradjen! Svaka cast!

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja