Direktor 191 Napisano April 15, 2011 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav društvo, Evo malo da vam se požalim. Vozim BMW R1200GS, model iz 2008. i prešao je 30.000km Prošlu subotu krenem ja do kolege Mate u Mladenovac. Na samom ulasku u Mladenovac skontam da mi zadnja kočnica ne radi kako treba. Čim sam stigao kod Mate, bacio sam pogled da vidim šta se dešava i vidim da su zadnji točak i disk umazani uljem. Ulje je iscurelo sa leve (unutrašnje) strane kardana. Tu su Mata i njegov drugar konstatovali da je najverovatnije otišao ležaj i semering i da ne bi trebalo da ga tako vozim nazad za Beograd. Organizovao sam kombi i prebacio motor pravo u servis (Delta Motors). Nema potrebe da vam objašnjavam koliko sam odlepio. Da se tako nešto dogodi motoru koji košta toliko koliko košta i koji je prešao samo 30.000km je po meni je potpuno nedopustivo. Poslao sam mail BMW-u na koji su oni odgovorili u roku od dva dana i rekli su mi da će proslediti mail nadležnoj službi koja će me kontaktirati ASAP. I to je sve OK ali me juče zovu iz Delte da mi kažu da oni nemaju alat da bi skinuli diferencijal i da moraju da ga poruče iz Nemačke tako da moj motor može da bude gotov tek za 3-4 nedelje. Ja se u mehaniku ne razumem ali mi je čudno da je za skidanje diferencijala neophodan toliko specifičan alat, kao i to da ga nema niko u Srbiji (kako su mi rekli ovi iz Delte). Ako bi neko mogao da mi kaže ima li u ovome istine ili mi samo pričaju priču, bio bih mu jako zahvalan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano April 15, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ima, i to surove istine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zool 230 Napisano April 15, 2011 Life Ain't A Fairytale, 239 postova Lokacija: Iza Devet Brda iza Devet Mora! Motocikl: Cudni Prijavi odgovor kao problematičan Posalji mail BMW-u da ovlasceni servisi u Srbiji nemaju alat za osnovnu popravku i pitaj ih kako da resis svoj problem jer ne zelis da budes bez motorcikla mesec dana u sezoni. Nista ne mozes da izgubis a da dobijes mozes mnogo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 833 Napisano April 15, 2011 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Procitao sam negde, mislim u Mikulancevom putopisu, da oce da procuri kardan ako je dizan na zadnji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano April 15, 2011 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Idi u Radulovic, oni imaju sav alat ! Dihtung i ulje u kardanu se menja na 20,000 kad se radi i servis ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 266 Napisano April 15, 2011 Zainteresovan, 570 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Boza Ristic je imao isti problem u Kini i ne verujem da je njihov mehanicar imao alat za to. Mozda gresim, ali najbolje je da kontaktiras Mikulanca i cujes iz prve ruke info.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano April 15, 2011 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Zamisli u sezoni da Delta koja zastupa BMW kaže da nema alat i da ćeš da ideš peške mesec dana, zaista loše iskustvo Da se razumemo na bilo kojem vozilu može da procuri ulje, da ima recall i slično pa čak i skupocenom BMW ali takva reakcija ovlašćenog servisa je neprihvatljiva Vidi kod Radulovića, ako ne kupi KTM na njemu vlaži ulje od prvog dana mada na nekim manje važnim mestima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Direktor 191 Napisano April 15, 2011 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan @Zool Poslušao sam tvoj savet i poslao sam im novi mail. @Hacky To je inicijalno bio Mikulančev GS pa dekija76. Koliko ja znam ni jedan od vlasnika ga nije vozio na zadnjem točku. Ja sigurno nisam. @Mikka Taj servis na 20.000 su upravo u delti radili tako da su opet oni odgovorni (ne mogu da se vade da je prethodne servise radio Radulović) Drugi problem je što i da Radulović ima alat, ja sam sad iscimao Nemce a ne verujem da bi mi oni izašli u susret ako motor nije kod zvaničnog distributera. @GixxerK6 Slažem se sa tobom da svakom vozilu može da se desi tako nešto ali ne i BMW-u koji se busa u grudi kvalitetom i pouzdanošću. Odnosno može i njima ali obzirom da ovo nije redak problem (našao svašta na netu) onda treba da lepo urade recall i sve to urade o svom trošku i uz izvinjenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano April 15, 2011 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan To znaci da oni u Delti nisu dobro uradili ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano April 15, 2011 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se sa tobom da svakom vozilu može da se desi tako nešto ali ne i BMW-u koji se busa u grudi kvalitetom i pouzdanošću. Jedno je što BMW priča, drugo je šta ponosni BMW vlasnici misle ali je svakako greška imati stav da BMW ne može da se pokvari. Poseban problem je kada će da se popravi, to je mnogo interesantnije Nadam se da iz tvog iskustva nećeš reći BMW nikad više jer uvek postoje izolovani slučajevi ali kao što sam rekao gde je tu sada ozbiljna podrška za toliko hvaljenu moto marku? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4762 Napisano April 15, 2011 Ne silazi, 5557 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Final Drive...cini mi se da se menja na 50000km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano April 15, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ufff, bas sam se smorio kada sam cuo. Odgovor Delte je katastrofalan. Bozi se nesto slicno desilo u Kini a bilo je neizvodljivo da nam sa Tajlanda posalju taj alat tako da smo odlucili i napravili ga u Kini za pola sata. Najasi samo sa mejlovima Nemcima na grbacu i ne odustaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano April 15, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Čuveni problem na novom GS-u i zaista sramota za BMW da nisu uradili recall. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano April 15, 2011 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Final Drive...cini mi se da se menja na 50000km druže,pogrešno....final drive se ne menja, nego se popravlja....obično semering "procuri na 50.000 kilometara... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4762 Napisano April 15, 2011 Ne silazi, 5557 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Final Drive...cini mi se da se menja na 50000km druže,pogrešno....final drive se ne menja, nego se popravlja....obično semering "procuri na 50.000 kilometara... Jos nisam postao pravi BMW user! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano April 15, 2011 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan ma baci ti to i pozari suzanu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano April 15, 2011 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan @Zool Poslušao sam tvoj savet i poslao sam im novi mail. @Hacky To je inicijalno bio Mikulančev GS pa dekija76. Koliko ja znam ni jedan od vlasnika ga nije vozio na zadnjem točku. Ja sigurno nisam. @Mikka Taj servis na 20.000 su upravo u delti radili tako da su opet oni odgovorni (ne mogu da se vade da je prethodne servise radio Radulović) Drugi problem je što i da Radulović ima alat, ja sam sad iscimao Nemce a ne verujem da bi mi oni izašli u susret ako motor nije kod zvaničnog distributera. @GixxerK6 Slažem se sa tobom da svakom vozilu može da se desi tako nešto ali ne i BMW-u koji se busa u grudi kvalitetom i pouzdanošću. Odnosno može i njima ali obzirom da ovo nije redak problem (našao svašta na netu) onda treba da lepo urade recall i sve to urade o svom trošku i uz izvinjenje druže, "final drive" su i kompletno menjali (ne popravljali nego kompletnog menjali) ako je motor još bio u garanciji (2 godine), a pogotovu ako si imao stari tip FD....(čep za ispuštanje ulja pozadi a ne dole, pa si za ispuštanje ulja morao da "lomiš" kardan). Za rasklapanje "kardana" ti je potreban poseban radapciger i pištolj na vruč vazduh (max. 80 stepeni) i bilokakvo majstorisanje obično nepovratno uništava kučište.Originalni ležaj je proizvođača FAG ( broj 6013 -2RSR), a ulje u "diferencialu" služi samo za mazanje zupčanika i malog igličastog ležaja sa vanjske strane diferenciala.Ulje je SAF-X0 (isto ko za menjač) i unutra ide 0,18 litara, a menja se na 20.000 kilometara. Obično diferencial voli da malo zamasti sa vanjske strane jer taj tip diferenciala nema odušak , pa onda pritisak izgura malo ulja.... Radulovič (ako je ovlašteni serviser naravno ) MORA da ti popravi stvar bez obzira što si iscimao nemce. Diferencial crkava zbog uslova i načina vožnje a ne zbog "zadnjaka". Ja sam za 85.000 kilometara več dva puta menjao veliki ležaj. I to sve zbog uslova eksploatacije.... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano April 15, 2011 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Final Drive...cini mi se da se menja na 50000km druže,pogrešno....final drive se ne menja, nego se popravlja....obično semering "procuri na 50.000 kilometara... Jos nisam postao pravi BMW user! ima dana, ne žuri.....onda se snovi završavaju..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano April 15, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Znam ja rešenje, BMW samo treba da kupi patent za kardan od Yamahe (onaj sa nove ST) i rešiće problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano April 15, 2011 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Znam ja rešenje, BMW samo treba da kupi patent za kardan od Yamahe (onaj sa nove ST) i rešiće problem Urednik koji hejtuje i spamuje ! Hmmmm 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano April 15, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Još ako mi objasniš u čemu je hejt, a u čemu spem, biće sve u redu Spem nije jer sam govorio o kardanima, a nije ni hejt jer nema nikakve mržnje niti bilo čega negativnog. Vlasnici GS-ova su nas sve toliko smorili hvaljenjem istih da moram malo da im vratim I to što sam urednik ne znači da ne volim da se šalim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano April 15, 2011 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan vidi ja potrosio 4 bemweja i nisam ih hvalio ili stavljao ispred drugih bajkova, prosto svako j....e ono sto mu prija a nisam primetio za 5 godina da je neko od gs-ovaca pljuvao po nekom motoru ! i malo mi je muka cim se neko pozali na nesto odma strvinari dolecu i pljuju, a zaboravljate da je konkretno GS model od 2004 pa do sad prodat u 200.000 primeraka pa na tu kolicinu i mora nesto da crkne ! zar ne ? 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano April 15, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na ovome strvinar, to zaista nije hejt, ali ja neću da reagujem na to Protiv BMW-a niko ništa ne sme da kaže, čak iako su se na pola novijih GS-ova pokvarili kardani. Pametan je Lalajko što je kupio 1150 A ako nisi primetio pljuvanje, pogledaj malo teme o novom ST-u i onu GS vs ST i sve će ti biti jasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano April 15, 2011 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ajde sad se naduri ko malo dete ! Naravno da sme ali kad neko (ne konkretno sad ti) ko vozi R1 i nije ni poni probao pocne da teoretise... to ide malo na k... Znam da se AT i ST pljuju, to je njihov prob, ja konkretno volim te motore, mada me nisi skapirao, ne smeta meni zajebancija vec "iskusni" i doktori nauka... ako me kapiras ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b2man 236 Napisano April 15, 2011 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Nikola, malo mi je nelogično da im treba 3-4 nedelje. Da li su obrazložili zašto je potrebno toliko vremena? Naručeni delovi uglavnom stižu za nedelju dana. Ne shvatam zašto je za alat potrebna večnost?! Mislim da će ih nemci ubrzati, pa da pevamo 'danke deutchland'. Ja u delti imam neka poznanstva pa ako hoćeš da ih sutra zovemo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...