đunta 4209 Napisano April 1, 2011 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ono što se desilo Ratboyu, da je on proglašen krivcem zato što je morao da pobegne od nasilnika, desilo se i neko lane na Avalcu. Policija se opterećuje statistikom i proglašenje NN lica za krivca praktično tu prijavu svrstava na neki način u nerešene slučajeve i zato svaljuju krivicu na poznatog. Taksisti smatraju da im je ulica radno mesto i tako se i ponašaju. Svakodnevno viđam njihova polukružna okretanja tamo gde ni pijanom ne bi palo na pamet. Postoji tema koju smo postavili i javila se neka inicijativa al je zamrla, o korišćenju kamera i snimanja bahatih događaja koji bi se mogli upotrebiti u pravne svrhe. Da je taksista predpostavio da postoji možda kamera na motoru ili kacigi, i te kako bi se zaustavio jer ponekad je sankcija za begstvo sa mesta nesreće veća od one za sam prekršaj. Na žalost, novi Zobs nije ništa promenio, čak mislim da se gore vozi. Juče sam do sajma i nazad imao dva isterivanja prednosti i kočenja na desetak santimetra od vrata automobila. Gledaju u mene i namerno idu znajući da ću ja morati da se zaustavim. Glavni akcenat je na kažnjavanje za žute trake i eventalno merenje brzine na mestima gde već i vrapci znaju da postoje radari. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano April 1, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas je sistem i vreme koje izvlači ono najgore iz svakoga. Puno je lakše postati puno gori, nego malo bolji (ovo drugo traži trud, rad na sebi, nekad i odricanje). Kada se stimuliše samo ono najprimitivnije, najbanalnije i najgore, a dobrota se vraća sa "baš lepo", onda se pravi društvo u kojem je čovek čoveku vuk, što se kaže. Zgrabi, zavrni, zajebi. Ljudi koji imaju principe najčešće zbog istih mogu samo da najebu. Primer tog taksiste: da je ostao platio bi kaznu, debelu. Pošto je pobegao: pojeo vuk magarca. Ako može sa tim da spava (a mnogi mogu bez problema), njemu je bolje ovako. Kada pljujemo po drugim vozačima, retko se zapitamo koliko puta smo mi kršili propise i da nas je baš bilo briga. Ko poštuje ograničenje brzine? Ko se nikad ne provlači između kolona? Znam da je mala šansa da nekoga povredimo osim sebe, ali šta ako se to desi? Sve je otišlo u pm i sve je nekako naopako. A svi smo postali (skoro) isti. Svaka čast retkim Mohikancima. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 1, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moram da te iskritikujem sto si zvao druga da dodje po tebe a ne hitnu i miliciju. Za ono sto je taxista uradio se odgovara krivicno! Bezanje sa mesta nezgode... Dobro je uradio što nije zvao smradove. Da opišem moj slučaj koji je u mnogome sličan ono me što se desilo kolegi bunaru, dakle stotinak metara ispred sebe sam ugledao farove dva auta jedan pored drugog, tip je krenuo da pretiče i valjda da me ubije, mahinalno sam prikočio i gledao šta ce biti jer sam primetio vrdanje auta koji je pretiče, pretpostavljam me video i pokušao neki manevar da se vrati u svoju traku. Medjutim vremena nije bilo, u sledećem trenutku smo već bili na par desetina metara rastojanja, tip se nije sklonio, meni se otvorio prostor sa desne strane tj. završio se ivičnjak i izbegao sam ga skretanjem sa puta. Čim sam upao u blatnjavi kanalčič pored ivice puta shvatio sam da sam se prešao, mrcina nije baš za offroad, nisam više imao kontrolu jer je motor skakao i proklizavao po travi, blatu i džombama i dobrih sto metara sam se borio da se vratim na put jer na kočenje nisam smeo ni da pomislim. Nije pomoglo ni što je ogibljenje bilo nategnuto za dvoje. Tad sam naišao na sledeči ivičnjak i kraj priče, motor je poskočio i pao na desnu stranu, ja se prevrnuo jednom preko glave, ustao i vratio se da ugasim motor. Oba auta su nestala, tu je stao neki vozač, pitao sam ga da li je video budalu, kaze nije, i pita da li sam dobro. Pogledam i imao sam šta i da vidim, nekako sam se dočekao na desnu ruku i slomio zglob šake. Počela je da mi otiče i boli uganuta noga. Kasnije sam razmišljao da sam olako skrenu sa puta, možda sam trebao nišaniti ivicu izmedju auta i blata no kad vidim kako je bunar otkinuo nogu nije ovo tako ni loše. Ovaj me odveze u bolnicu i tu dolazi najmučniji deo. Lekari su valjda obavestili policiju, neki drot je došao, ispitivao me, uzeo mi dokumenta, dao da duvam u balon. Telefonirao sam drugaru da pokupi motor i kaze da je tamo zatekao policiju na uvidjaju. Nekoliko dana po izlasku iz bolnice svratim do stanice policije da vidim imaju li kakvih saznanja, da vidim šta se dešava. Dezurni je nešto muljao i na kraju rekao da ne zna ništa i da moram potraziti kolegu koji radi uvidjaje i koji se vraća kasno uveče. Nisam baš imao snage da ga vijam na štakama pa sam mesec dana kasnije otišao u osiguranje po zapisnik jer me je advokat obavestio da je moguće naplatiti štetu i ako je uzročnik nepoznat. I tamo sam ostao zatečen, smrad je u zapisnik uneo da sam sam pao na ravnom putu usled neprilagodjene brzine, da nisam hteo da dam izjavu i da nisam mogao da duvam u balon pa su mi vadili krv. Laž do laži. I prijava meni. U stanici policije su mi nadmeno objasnili da ako imam kakvih primedbi mogu da angažujem advokata i da ih tužim. Kad su me prethodni put od žrtve preimenovali u krivca mislio sam da je pravi krivac potegao vezu a sad vidim da je to komplet jedna lešinarska banditska organizacija na čelu sa koferčetom. Pandur na uvidjaju je samo trebao da napiše da je nesreću izazvalo nn lice ako ih već mrzi da traže pravog krivca no iz meni nejasnih razloga odlučio se da ignoriše moju izjavu i da slaže da je nisam ni dao i sve to pokriven najnovijim zakonom po kojem je izjava službenog lica neoboriv dokaz. Da li je navedena brzina kojom si se kretao? Da li si uzeo advokata i tuzio ih? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoltan 583 Napisano April 1, 2011 Drug član, 1015 postova Lokacija: Novi Beograd-blok 63, Herceg Novi-Baosici Motocikl: Honda CBR 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas je sistem i vreme koje izvlači ono najgore iz svakoga. Puno je lakše postati puno gori, nego malo bolji (ovo drugo traži trud, rad na sebi, nekad i odricanje). Kada se stimuliše samo ono najprimitivnije, najbanalnije i najgore, a dobrota se vraća sa "baš lepo", onda se pravi društvo u kojem je čovek čoveku vuk, što se kaže. Zgrabi, zavrni, zajebi. Ljudi koji imaju principe najčešće zbog istih mogu samo da najebu. Primer tog taksiste: da je ostao platio bi kaznu, debelu. Pošto je pobegao: pojeo vuk magarca. Ako može sa tim da spava (a mnogi mogu bez problema), njemu je bolje ovako. Kada pljujemo po drugim vozačima, retko se zapitamo koliko puta smo mi kršili propise i da nas je baš bilo briga. Ko poštuje ograničenje brzine? Ko se nikad ne provlači između kolona? Znam da je mala šansa da nekoga povredimo osim sebe, ali šta ako se to desi? Sve je otišlo u pm i sve je nekako naopako. A svi smo postali (skoro) isti. Svaka čast retkim Mohikancima. Svaka cast, odavno nisam procitao nesto iskrenije! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano April 1, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li je navedena brzina kojom si se kretao? Da li si uzeo advokata i tuzio ih? Naravno da nije već je neprilagodjena čim sam omlatio. Nije prilagodjena uslovima puta po kojem manijaci voze kontra smerom jbg. Ali je pod stavkom kaciga naveo da nije poznato, to je zaboravio da pita ovog što me odvezao u bolnicu. Zna ono što ne može da zna a ono što treba ne zna, samo radi svoj posao i uklapa statistiku. Inače nisam vozio prebrzo, tu stoji znak 60, nisam baš piljio u satove ali nisam išao više, hladno jesenje veče, kaciga bez vizira... Još mi tu nije jasan ovaj što me dovezao, nije ništa video samo mene kako padam, ajd dobro ali još jedan poluteretni auto me pratio do bolnice, kao možda su neki prijatelji idu zajedno, nikog od njih nisam video kasnije. Previše slučajnosti. I ti zaista misliš da je pametno da platim advokata, da plaćam sudske takse da bi tužio državu? Ovde su panduri ubili prolaznika pa ga bacili sa zgrade da liči na samoubistvo, roditelji su se vukli po sudu deset godina bez rezultata, da li je šta bilo u medjuvremenu ne znam. Ovo je srbija i u skladu sa tim valja prilagoditi pristup problemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano April 1, 2011 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Da je slucaj prijavljen policiji, postoji mogucnost da bi ga nasli (pregedom kamera za nadzor), pogotovo ako znas nekoga. Ne samo da je prouzrokovao nesrecu, nego je otisao sa lica mesta i ostavio je povredjenog ucesnika u saobracaju. Odsteta moze da se dobije od udruzenja osiguravajucih drustava, jer je prouzrokovalo NN lice, a svakako i mogucnost da taj dripac dobije ono sto zasluzuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano April 1, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan To je sve u domenu mogućnosti a da osim preloma dobije još i kaznu je realnost. Incidente bez direktnog kontakta je teško dokazati čak i kad je krivac poznat. Imam još slučajeva u prilog tome, što mojih što od ljudi koje poznajem, ako treba u posebnu temu da nabrajamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano April 1, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da nije već je neprilagodjena čim sam omlatio. Nije prilagodjena uslovima puta po kojem manijaci voze kontra smerom jbg. Ali je pod stavkom kaciga naveo da nije poznato, to je zaboravio da pita ovog što me odvezao u bolnicu. Zna ono što ne može da zna a ono što treba ne zna, samo radi svoj posao i uklapa statistiku. Inače nisam vozio prebrzo, tu stoji znak 60, nisam baš piljio u satove ali nisam išao više, hladno jesenje veče, kaciga bez vizira... Još mi tu nije jasan ovaj što me dovezao, nije ništa video samo mene kako padam, ajd dobro ali još jedan poluteretni auto me pratio do bolnice, kao možda su neki prijatelji idu zajedno, nikog od njih nisam video kasnije. Previše slučajnosti. I ti zaista misliš da je pametno da platim advokata, da plaćam sudske takse da bi tužio državu? Ovde su panduri ubili prolaznika pa ga bacili sa zgrade da liči na samoubistvo, roditelji su se vukli po sudu deset godina bez rezultata, da li je šta bilo u medjuvremenu ne znam. Ovo je srbija i u skladu sa tim valja prilagoditi pristup problemu. Update, malo pre se posle pola godine pojavio čovek koji me odvezao u bolnicu, kao da čita forum, postaću paranoičan od ovolikih slučajnosti. Facu sam mu i zaboravio, kaže da sam bio van sebe da je pomislio da sam povredio glavu koliko se sećam nisam napravio nikakvu gluposta sad ja ne znam da li je nenormalno da budem unezveren od adrenalina posle dvesta metara borbe za život, pada i povrede, mozda sam stvarno ja lud pa mi se i pričinio taj auto jebemliga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano April 1, 2011 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pisem sa telefona iz bolnice - operacija dobro prosla, gvozdjurija je u ruci i bice tu narednih 5 nedelja, posle toga ce se videti kakva je funkcija palca... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mojsa 226 Napisano April 1, 2011 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: bgd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne brini nista proradice ti palac ....i meni isto nije radio neko vreme kad su mi ugradili gvozdjuriju u ruku ,ali posle odlaska na terapije sa onom strujom sto pustaju kroz ruku sve je proradilo bez problema.Samo ja moje plocice nisam vadio nosim ih vec skoro 10 god.Doktor mi je rekao ako pocne da ti smeta vadicemo ,ako ti nista ne smeta ne moras nikad ni da ih vadis... pozdrav i zelim ti brz oporavak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5058 Napisano April 1, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6033 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Oporavi se druže što pre i što lakše! Šta da ti kažem - vrlo smo tražena "lovina" i rado nas love... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HOGAR STRASNI 1168 Napisano April 1, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 507 postova Lokacija: Beograd - epicentar Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano April 1, 2011 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega zelim ti sto brzi oporavak..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pirana 0 Napisano April 1, 2011 U prolazu, 1 post Lokacija: Beograd ,Cerak Vinogradi Prijavi odgovor kao problematičan Samo da ti pozelim brz oporavak. Dace bog da palac zaraste kako treba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano April 1, 2011 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Што бржи опоравак ти желим! Поздрав! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LiMa 161 Napisano April 2, 2011 FreeStyLe Member, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Ico upravo sam snimuo jednu Alfu u centru, krece se u krug od Narodnog pozorista ka Studentskom trgu. Reg je BG 840-995 Beo Taxi je u pitanju. Crna sa sivim branikom sa desne strane piknutim, i cini mi se 2 rupe trouglastog oblika I naravno zelim ti brz oporavak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano April 2, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da ne preterujemo sa brzinom oporavka, zarastanje traje koliko traje, moraš biti strpljiv. Najbitnije da su lekari uradili sve što treba i kako treba. Meni se i tu nešto iskomplikovalo al nebitno već sam ti dovoljno uzurpirao temu. Želim ti dobar kontrolni snikmak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano April 2, 2011 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, imam novost koja mi govori da mooožda i nismo kao narod otišli baš toliko u k**ac... Naime, juče predveče posetio me vinovnik nesreće, mlađi porodičan čovek, dvoje dece, regularan taksista nije divljak. Kaže, kad je video da sam pao da je shvatio šta je uradio i da je impulsivno odreagovao jer mu je taksi jedini izvor prihoda te da je zato otišao sa mesta događaja. Kad se presabrao vratio se ali sam ja u međuvremenu već otišao odatle... Sutradan se raspitao u urgentnom da li je to veče neko primljen sa udesom sa motora i tako me našao. Neću dalje naklapati, čovek je delovao krajnje iskreno i spremno da prihvati bilo kakve konsekvence. Dogovor je da nadoknadi troškove oko motora a prst sam mu oprostio, neka bude opomena i meni i njemu da se život može promeniti u trenutku. 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nadalina 883 Napisano April 2, 2011 Malo Zlo, 753 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Zelim ti brz oporavak! I, da znas- ti nisi covek, ti si ljudina! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano April 2, 2011 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, imam novost koja mi govori da mooožda i nismo kao narod otišli baš toliko u k**ac... Naime, juče predveče posetio me vinovnik nesreće, mlađi porodičan čovek, dvoje dece, regularan taksista nije divljak. Kaže, kad je video da sam pao da je shvatio šta je uradio i da je impulsivno odreagovao jer mu je taksi jedini izvor prihoda te da je zato otišao sa mesta događaja. Kad se presabrao vratio se ali sam ja u međuvremenu već otišao odatle... Sutradan se raspitao u urgentnom da li je to veče neko primljen sa udesom sa motora i tako me našao. Neću dalje naklapati, čovek je delovao krajnje iskreno i spremno da prihvati bilo kakve konsekvence. Dogovor je da nadoknadi troškove oko motora a prst sam mu oprostio, neka bude opomena i meni i njemu da se život može promeniti u trenutku. Uuuu, izgleda da ipak ima nade...! Verovatno tek toliko da se potpuno ne ugasi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano April 3, 2011 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Podrska za ozdravljenje. Za pohvalu je potez po savesti taksiste, kad je vec bilo sta je bilo. Bez obzira na broj tockova i razloge koriscenja drumova, svi moramo imati na umu da se udes moze desiti bas svakome,i taksistinom detetu. Povredjenome se mora pomoci. Uvek sam u takvim situacijama vadio ljude iz svih vrsta vozila, pomagao motociklistima koji leze makar markiranjem ako se nesmeju pomeriti. Ocigledno da instiktivna reakcija nije kod svih ljudi ista. Na ovom prostoru rasirena je pojava sasvim necasne i destruktivne reakcije u kriticnim situacijama. I to ne samo u postupku sa povredjenima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitas 163 Napisano April 4, 2011 U prolazu, 64 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha V-star Prijavi odgovor kao problematičan Zelim ti brz oporavak, a palac je VEOMA vazan deo sake, budi strpljiv. Ja sam ga davno povredio, bio nedisciplinovan u oporavku, i dan danas me zigne. A ovo za kamere je izuzetno dobra ideja. To bi bila najbolja prevencija, kad bi se proculo da neki bajkeri (ne moraju svi) imaju kamere i snimaju nasrtaje na sebe, svi bahati vozaci bi prethodno razmislili. Pogotovu sad, tackice pa oduzimanje vozacke...a ne daj Boze, i u slucaju fatalnog ishoda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano April 4, 2011 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan A ovo za kamere je izuzetno dobra ideja. To bi bila najbolja prevencija, kad bi se proculo da neki bajkeri (ne moraju svi) imaju kamere i snimaju nasrtaje na sebe, svi bahati vozaci bi prethodno razmislili. Pogotovu sad, tackice pa oduzimanje vozacke...a ne daj Boze, i u slucaju fatalnog ishoda. Imam u kraju auto servis u sred nepregledne krivine i to između dve nizbrdice. Svaki dan peru po nešto masno od mehanike i ispiraju posle vodom pa se sve to sliva na kolovoz koji je tu mnogo klizav postao. Snimak sa kamere bi im tako lepu kaznu namako da bi se pušili. I kamere nisu samo za motorcikle, može ih koristiti svako vozilo i kad bi se to pročulo, svi bi više zazirali od bahatosti. Svaka čast taksisti što mu proradila savest naknadno, a možda je bio pod dejstvom alkohola pa na ovaj način sve izbegao, sad izgladio i čak dobio aplauz. Nisam da se ljudi vešaju, al manevar koji je učinio je sve samo ne obična pogreška, a čine ih non stop. Icatenej, čim pre je moguće, kreni u što jače razgibavanje šake, boleće al ćeš pre preboleti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...