Ponoćni jahač 1912 Napisano Mart 15, 2011 Drug član, 981 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Malom lopovu skida se glava, velikom šešir! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemus 1332 Napisano Mart 15, 2011 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je da postoji mesto kao mišeluk.Ko voli nek izvoli,bolje tu da se ispucaju oni što vole da zadnjače nego po gradu da ubijaju decu pa svi mi sa motorima ispadamo divljaci i ubice. Ja od 14-te godine vozim motor odnosno od 1997 godine.Od 2000-te vozim kola.Nikada, ali nikada nisam imao problema sa milicijom.Kada sam napravio neki prekršaj bio sam kažnjen i gotovo.Sam sam kriv.U 90% slučajeva je bilo:dobar dan-dobar dan,dozvolu-izvolite,hvala lepo dovidjenja-dovidjenja. Možda zbog toga što nikada nisam bio arogantan i kurčevit u obraćanju sa policijom ili sam jednostavno imao srece da nailazim na normalne policajce.Nemam pojma,ali me je zaustavljala i Slobina policija i ova demokratska.Uvek ista stvar. Kome je krivo zbog rutinske kontrole ili "racije" neka se zapita da li bi odobravao proveru motora da mu je kojim slučajem ( ne daj Bože) motor ukraden. Prva pomoc i treba da se nosi ali cena od 2500-3000 dinara je sumanuta ili jednostavno bezobrazna. 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuk HM 178 Napisano Mart 15, 2011 nezavisan, 348 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Vuk HM - dali ti ocekujes da saobracajni policajac zatvori Vuka Hamovica, Miroslava Miskovica , Beka, Kola ……… A da li sam ja negde pomenuo saobraćajnu policiju ili policiju uopšte? U ovoj zemlji lopovi mogu sve pa čak i da otmu dva kombija sa 800000€ ispred Specijalnog suda i da nestanu bez traga a milion novih kamera postavljeno na svakom ćošku... ali samo da kažnjavaju vozače... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Mart 16, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Moje misljenje je povodom Miseluka podeljeno. Sa jedne strane, policija treba da zaustavlja i proverava, legitimise,slika i belezi. Tako ce se na pocetku sezone odvojiti zito od kukolja i posteni motoristi nece ispastati zbog izivljavanja i jurcanja nekih tamo usijanih glava.Ovako ce se odmah znati ko je u pitanju. Druga dobra stvar je ta sto uvek postoji nada da se nadje neciji ukraden motor i na kraju krajeva, treba papreno kazniti one koji svoj nisu registrovali.To je pravedno jer u protivnom mi posteni koji placamo i izdvajamo krvavi dinar za registraciju -ispadamo budale. Kapiram ja da treba ljudima neka cesta gde mogu da se voze, to bi zaista bilo lepo, ali ako vec nekome smeta policija , onda treba otici na autoput, razvaliti gas i gotovo. Ali djavola, na autoputu nema ko da te vidi -tako da je krajnje diskutabilno jel u pitanju ku***nje ili zelja da se vozi brzo.Sadruge strane ako neko zista zeli da se vozi - uvek ce se naci deo puta van grada za tako nesto. Optimista u meni kaze da je bolje izjurcati se na Miseluku, jer utesno je znati da onaj ko se tamo isprazni, nece jurcati i ugrozavati ljude dole po gradu (ili su makar sanse za tako nesto drasticno manje), a onda opet ugrozeni su oni tamo gore koji se krecu Miselukom - ljudi sa porodicama i decom koji idu ili se vracaju sa izleta, vikendice itd. Koliko puta se samo desilo, da izlazim iz tunela i pored mene na metar-dva proleti frajer sa 180km/h. Pa ziv se isprepadam. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Mart 16, 2011 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja necu u europu Necu ni ja, do sad smo ih u svemu iskopirali sem u standardu. Nek nam vrate nase stare cene, poreze i prireze, ne treba nam onda ni zapadni standard. Ovako smo dobili zapadne troskove, a standard koji imali jos vise srozali. Neka hvala, meni je onako bilo bolje. 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorisSimurina 466 Napisano Mart 16, 2011 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Tara Motocikl: nemam Prijavi odgovor kao problematičan Aco, evo ti plus od mene za poruku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrvatreci 177 Napisano Mart 16, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bio na Miseluku. Motor registrovan,imam dozvolu,sva oprema,imam cak i prvu pomoc. Ali sam morao da sacekam pola sata da iskontrolisu,pa da idem. Kako oni meni mogu vratiti tih pola sata zivota? Nikako! Mogu li mi objasniti zasto na takav nacin? Ne! Mogao me na prilazima rutinski zaustaviti,prekontrolistati i dovidjenja. A zasto da me zaustavi kada ni brzinu nisam prekoracio? Vozio sam 60 preko mosta,jer uvek tako vozim tuda zbog kamera. Drugari,osecaj je odvratan kada te neko tretira kao kriminalca,a ti to nisi. Plus znam dvojicu koji nisu kaznjeni-jedan bez dozvole,drugi sa neregistrovanim motorom. Izmigoljili su se. Sada nije pitanje da li je to dobro ili lose. Pitanje je cilja te provere,jer verujem da je svega nekolicina bila "neispravna" , a neki od njih nisu odgovarali. Svi ostali,koji su "ispravni" su morali ucestvovati u tome. Policajac koji je mene kontrolisao je bio korektan i poslovan. I da zakljucim,zasto ja kao "ispravan" moram to da dokazujem. Valjda se krivica dokazuje. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Mart 16, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da ti opišem koliko me je iznervirao tvoj post. Besan sam zbog takvih stvari i ja bih im napravio skandal da su me zadržavali tako. Kakva smo mi bre kaubojština od države, maltretiraju ljude zato što voze motore. Što ne zautave tako 20 automobila pa ih ne trkeljišu? I šta im je bilo obrazloženje što vas zadržavaju? Jeste se bunili? Uhhhhhh..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Mart 16, 2011 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan Ja necu u europu Necu ni ja, do sad smo ih u svemu iskopirali sem u standardu. Nek nam vrate nase stare cene, poreze i prireze, ne treba nam onda ni zapadni standard. Ovako smo dobili zapadne troskove, a standard koji imali jos vise srozali. Neka hvala, meni je onako bilo bolje. I od mene druze jedan plusic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 16, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Ja necu u europu Necu ni ja, do sad smo ih u svemu iskopirali sem u standardu. Nek nam vrate nase stare cene, poreze i prireze, ne treba nam onda ni zapadni standard. Ovako smo dobili zapadne troskove, a standard koji imali jos vise srozali. Neka hvala, meni je onako bilo bolje. da mogu dao bih ti 111 pluseva ovako jedan ali vredan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Mart 16, 2011 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bio na Miseluku. Motor registrovan,imam dozvolu,sva oprema,imam cak i prvu pomoc. Ali sam morao da sacekam pola sata da iskontrolisu,pa da idem. Kako oni meni mogu vratiti tih pola sata zivota? Nikako! Mogu li mi objasniti zasto na takav nacin? Ne! Mogao me na prilazima rutinski zaustaviti,prekontrolistati i dovidjenja. A zasto da me zaustavi kada ni brzinu nisam prekoracio? Vozio sam 60 preko mosta,jer uvek tako vozim tuda zbog kamera. Drugari,osecaj je odvratan kada te neko tretira kao kriminalca,a ti to nisi. Plus znam dvojicu koji nisu kaznjeni-jedan bez dozvole,drugi sa neregistrovanim motorom. Izmigoljili su se. Sada nije pitanje da li je to dobro ili lose. Pitanje je cilja te provere,jer verujem da je svega nekolicina bila "neispravna" , a neki od njih nisu odgovarali. Svi ostali,koji su "ispravni" su morali ucestvovati u tome. Policajac koji je mene kontrolisao je bio korektan i poslovan. I da zakljucim,zasto ja kao "ispravan" moram to da dokazujem. Valjda se krivica dokazuje. Izgleda da je Mišeluk kao oni crnački krajevi u američkim filmovima.Ako si tu - kriminalac si. A možda su i pomislili da je u pitanju nenajavljeno javno okupljanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Mart 16, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bio na Miseluku. Motor registrovan,imam dozvolu,sva oprema,imam cak i prvu pomoc. Ali sam morao da sacekam pola sata da iskontrolisu,pa da idem. Kako oni meni mogu vratiti tih pola sata zivota? Nikako! Mogu li mi objasniti zasto na takav nacin? Ne! Mogao me na prilazima rutinski zaustaviti,prekontrolistati i dovidjenja. A zasto da me zaustavi kada ni brzinu nisam prekoracio? Vozio sam 60 preko mosta,jer uvek tako vozim tuda zbog kamera. Drugari,osecaj je odvratan kada te neko tretira kao kriminalca,a ti to nisi. Plus znam dvojicu koji nisu kaznjeni-jedan bez dozvole,drugi sa neregistrovanim motorom. Izmigoljili su se. Sada nije pitanje da li je to dobro ili lose. Pitanje je cilja te provere,jer verujem da je svega nekolicina bila "neispravna" , a neki od njih nisu odgovarali. Svi ostali,koji su "ispravni" su morali ucestvovati u tome. Policajac koji je mene kontrolisao je bio korektan i poslovan. I da zakljucim,zasto ja kao "ispravan" moram to da dokazujem. Valjda se krivica dokazuje. Nemoj sada pogresno da me shvatis. Ali i sam znas da se tu ne okupljate samo radi druzenja A takodje ne treba zaboraviti da je ljudima jos uvek u glavama sveza ona saobracajka na bulevaru proslo leto. Tako da tebi ne pise na celu da li si posten ili ne.....to policajac ne zna i on mora zadrzati autoritet kada ti se obraca.Na kraju krajeva vozis Horneta, a on ne zna jesi li jedan od "njih". Ne pravdam ja ni policiju, eto kao sto kazes neki su se izvukli zbog korumpiranosti ili neke tamo veze -sta god. Medjutim kapiram te, jer i ja bi se isto odvratno osecao da sam u tvojoj kozi bio taj dan, ali na zalost to je ta losa reputacija koju nam 10% idiota napravilo. Zato glavu gore druze, samo ljubazno i dokazimo im da manjina nece okaljati vecinu. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Mart 16, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Imam utisak da ima jako puno pandura medju nama, a mozda i dousnika raznih sluzbi???? 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Mart 16, 2011 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pazi, možda su i u većini... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Mart 16, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Utisak te ne vara, vremenom povežeš ko, šta i za koga i svaka rasprava postane bespredmetna. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 16, 2011 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Najiskrenije povraca mi se od laznog morala na ovom forumu. Pa dokle bre vise ljudi. Gde u svetu ima da te policajac zaustavi radi rutinske kontrole??? Nigde, zaustavljaju te samo kad napravis prekrsaj. Kako ih vise nije sramote,pokupovali su brdo novih dzipova i motora od naplacivanja kazni po novom zakonu,pa im nije dovoljno jer dzipovi mnogo trose goriva. Jebe mi se i za zapad,za prvu pomoc ,za kamere i sva ostala govna. Vratite mi moj brdoviti balkan i pustite me da zivim kao srbin. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorisSimurina 466 Napisano Mart 16, 2011 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Tara Motocikl: nemam Prijavi odgovor kao problematičan Vlada verovanje da na zapadu ne zaustavljaju zbog rutinske kontorle, sto naravno nije istina, vise puta sam bio zaustavljen u Belgiji zarad rutinske kontrole, a i u Nemackoj. U Francuskoj pogotovo zaustavljaju radi rutinske kontrole, nema potrebe da se drzite zapada i sta se ovde desava, mogu vam reci da vam i nije merilo neko. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 17, 2011 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan ma jebe se meni za zapad ali mi je muka da me maltretira svaki ker kad god mu se digne,kad ga kuci zena i deca iznerviraju itd.... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ojsfajl 393 Napisano Mart 17, 2011 U prolazu, 60 postova Motocikl: klr Prijavi odgovor kao problematičan ma jebe se meni za zapad ali mi je muka da me maltretira svaki ker kad god mu se digne,kad ga kuci zena i deca iznerviraju itd.... I sta ces da napravis povodom toga? Nastaviti pisati po forumu? Za sve sto nam se dogadja sami smo sebi krivi. Srpski mentalitet je prerastao u " ne bunim se dok ne diraju mene". A kad me nagaze onda udri kukaj kako je sve neposteno. Kalimero fazon. Dok god nam trecina drzave radi u administraciji, drkace nas brkata sluzbenica iza saltera jer zna da nemoze popiti otkaz. Dok god nam misko, beko i kole drze poziciju i opoziciju, imacemo pet puta manju platu od evropske, a tri puta vece cene od evropskih. Dok god nam farma, brat, dvor, grand, bingo treste sa televizije, imacemo mlade kojima su ceca, lukas, i onaj debil iz djenove uzori. Dok god su zakonodavna, politicka, i izvrsna vlast u stvari jedan isprepleteni organizam koji sam sebe hrani, imacemo stranke kojima je jedini cilj da ubace svoj kadar u javna preduzeca, imacemo sudstvo koje nakon donedene presude oslobadja kriminalce zbog intervencije nekog iz db-a, imacemo policiju koja se izdrkava nad srednjom klasom, a okrece se na drugu stranu kad prodje nekakav zatamnjeni auto. Mogao bih ja ovako do sutra, al da skratim, Dok god se brinemo samo za svoje dupe, nece nam biti bolje. 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni Leptir 199 Napisano Mart 17, 2011 Free Rider, 126 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki En 500 Prijavi odgovor kao problematičan U Novom Sadu sam bar jednom nedeljno, pa me nikada ne zaustaviše. Možda zato što gledam da se pridržavam propisa, naročito posle prošlogodišnjeg dogadjaja. Možda zato što ne svraćam na Mišeluk; više volim da se provozam do klubova gde još ne dolaze. A možda je i čista sreća. Pa i kada me negde zaustave imam sve što treba: "Izvolite - hvala, prijatno, dovidjenja". Nikada ta kontrola nije trajala duže od 2 minuta, a dešavalo se da su me neki saobraćajci i upamtili pa mi više ništa i ne traže, ali kad me već noću zaustave, stanem, malo popričamo i svako svojim putem. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Mart 17, 2011 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nije tacno da policija ne radi iste stvari i na zapadu. Mog drugara i njegove pajtase(prave Svabe),policija opkolila i svakog slikala,kao i kacige,kompletne motore,opremu do detalja i upozorili ih da ubuduce ne prave probleme jer ih sad sve imaju u arhivi i da ce svaki snimak biti koriscen protiv njih. Rutinski policija kontrolise i auta na odmoristima kraj autoputeva... Dakle nije tacno da policija ne radi iste stvari i u Evropi,samo je neko doyivio a neko jos nije... Nije tacno da je policija samo kod nas stroga i da je ranije bilo puno bolje. Jednostavno nije tacno jer je policija od pomtivijeka bila okrutna i privodila i peglala i privodila na ifnormativne razgovore... Moje licno misljenje je da je policija najblaza upravo sada...od kad znamo za miliciju... Pojedini slucajevi neprijatnosti ipak nisu pravilo... Nas je prije dva dana zasutavila policija radi kotrole,na ulazu u Banjaluku i to oko 7sati,bio je vec mrak. Ljudi se poslije upisivanja podataka izvinjavali sto su nas zaustavljali i jos pravdali,znate imamo akciju,klinci voze brzo,bez kaciga,neregistrovane motore,izvinte jos jednom itd... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HOGAR STRASNI 1168 Napisano Mart 17, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 507 postova Lokacija: Beograd - epicentar Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno se malo starija generacija seca Vojvodjanske saobracajne policije iz 70-ih i 80-ih. Ovi danas su za njih Majka Tereza! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 17, 2011 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Nije tacno da policija ne radi iste stvari i na zapadu. Mog drugara i njegove pajtase(prave Svabe),policija opkolila i svakog slikala,kao i kacige,kompletne motore,opremu do detalja i upozorili ih da ubuduce ne prave probleme jer ih sad sve imaju u arhivi i da ce svaki snimak biti koriscen protiv njih. Rutinski policija kontrolise i auta na odmoristima kraj autoputeva... Dakle nije tacno da policija ne radi iste stvari i u Evropi,samo je neko doyivio a neko jos nije... Nije tacno da je policija samo kod nas stroga i da je ranije bilo puno bolje. Jednostavno nije tacno jer je policija od pomtivijeka bila okrutna i privodila i peglala i privodila na ifnormativne razgovore... Moje licno misljenje je da je policija najblaza upravo sada...od kad znamo za miliciju... Pojedini slucajevi neprijatnosti ipak nisu pravilo... Nas je prije dva dana zasutavila policija radi kotrole,na ulazu u Banjaluku i to oko 7sati,bio je vec mrak. Ljudi se poslije upisivanja podataka izvinjavali sto su nas zaustavljali i jos pravdali,znate imamo akciju,klinci voze brzo,bez kaciga,neregistrovane motore,izvinte jos jednom itd... jel ti citas sta si napisao? Da ubuduce ne prave probleme!!! Znaci da su ih dosad zaustavili ,nije bila rutinska kontrola vec evidentirali bajkere koji prave probleme...to nije rutinska kontrola. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Mart 17, 2011 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan Najiskrenije povraca mi se od laznog morala na ovom forumu. Pa dokle bre vise ljudi. Gde u svetu ima da te policajac zaustavi radi rutinske kontrole??? Nigde, zaustavljaju te samo kad napravis prekrsaj. Kako ih vise nije sramote,pokupovali su brdo novih dzipova i motora od naplacivanja kazni po novom zakonu,pa im nije dovoljno jer dzipovi mnogo trose goriva. Jebe mi se i za zapad,za prvu pomoc ,za kamere i sva ostala govna. Vratite mi moj brdoviti balkan i pustite me da zivim kao srbin. E druže dragi, baš radi rutinske kontrole se zaustavlja. Ajd sad pomisli,da nema te kontrole i da policajci samo čekaju ,da neko napravi prekršaj i kazne ga potom?. E da je tako , 99% ili ti niko ne bi napravio vozačku dozvolu ,niko ne bi registrirao motor,auto,..., održavao ga itd. Bio bi haos da boli glava. Zato je potrebno da se prave te kontrole,pa makar to nekad ne izgleda kako treba. Kod nas sad kada ti policija dolazi iza "leđa" i zaustavlja te, onda uklopi sve moguče sirene i pali sva svetla . Veruj mi to izgleda kao da su uhvatili samoga Bin ladena. Još je jako neugodno ,kad to rade u noči tamo posle 10 sati ili još kasnije. Kao da gledaš neki američki film. Veruj mi nije ugodan osječaj, al jbg to je danas realnost. I zato kažem nekad hvala bogu, jer ovako i uhvate one koji su pijani, one, koji su stvarno potencialni "ubice" itd. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Mart 17, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije tacno da policija ne radi iste stvari i na zapadu. Mog drugara i njegove pajtase(prave Svabe),policija opkolila i svakog slikala,kao i kacige,kompletne motore,opremu do detalja i upozorili ih da ubuduce ne prave probleme jer ih sad sve imaju u arhivi i da ce svaki snimak biti koriscen protiv njih. Rutinski policija kontrolise i auta na odmoristima kraj autoputeva... Dakle nije tacno da policija ne radi iste stvari i u Evropi,samo je neko doyivio a neko jos nije... Nije tacno da je policija samo kod nas stroga i da je ranije bilo puno bolje. Jednostavno nije tacno jer je policija od pomtivijeka bila okrutna i privodila i peglala i privodila na ifnormativne razgovore... Od pamtiveka ali sa liberalnim i totalitarnim periodima. Nemci su poznati po svojoj sklonosti da sve uredno evidentiraju, označe brojevima, trakama itd. U americi su pak ovakve kontrole izuzetak. Posle WWII je u mnogim zemljama a naročito u nemačkoj zakonom ograničena mogućnosti države da sprovodi takve stvari nad gradjanima no već neko vreme orvelovske metode ponovo hvataju maha pa čak i u u USA patriotski akt znatno proširuje državna ovlašćenja na račun ljudskih prava a navodno u korist bezbednosti mada znamo kako je to prošli put završilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...