Jump to content

Moto Zajednica

Početak sezone 2012.

Recommended Posts

• Ne silazi, 7451 postova
  • Motocikl: TDM 900

Moje voznje su protekle kao i vase, totalno mirno. Da li je zbog Kawe ili nesto drugo, pojma nemam, sve u svemu, tek cu sada da se pazim.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 283 postova

Jutros me bas isece lik posle prolaska iskljucenja za NS na auto putu BG-ZG. Promasi covek iskljucenje i direktno iz skroz leve u zaostavnu, bez migavca. Vozio sam nekih 80km/h, nisam zurio na posao, a bilo lepo vreme. Mogu samo da kazem da sam prvi put primenio tehniku Kontra Skretanja i to potpuno nesvesno.

Izgleda da sam nesto naucio prosle sezone :D

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Mogu samo da kazem da sam prvi put primenio tehniku Kontra Skretanja i to potpuno nesvesno.

Primenjuješ je svaki put kada skrećeš. Očigledno nesvesno. :)

• Zainteresovan, 635 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650

imajte negde u podsvesti sliku slepera koji vam ide u susret, i na 10m od vas kida se cirada i ispada tovar po putu... :staa2:

upravo sam imao ovo predivno iskustvo, srecom dok sam se kolima vracao sa posla.

picim obilaznicom prema Ostruznici i iz kamiona odjednom se prosuo tovar u obe trake, neke grede cetvrtaste, oko metar duzine. gomila tog sranja. nisam stigao ni volan da cimnem, tolko se to brzo desilo...

pa vi vidite sta vam je sladje, krateri i sljunak uz desnu ivicu, ili random budala koja seje svasta po putu :stabre:

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Jeeeeeeee... topi se sneg!

Stiže prolećeeeeeeee!

Pravo vreme da oživimo ovu temu sa nešto drugačijim naslovom. Već se vide rupčage po kolovozu, već se naziru svi problemi koji nas čekaju isto kao i prošle godine. Čisto da se ne zaboravimo kad prvi put ove sezone sednemo na motore i zavrnemo gas da se nadišemo punim plućima. Sve što je važilo prošle godine, važi i ove. Tu se ništa nije promenilo (nažalost mnogo toga je ostalo isto, naročito ono negatvno).

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Pa da se prisetimo "davne" 2011.

Mnogi već odavno znaju i za njih se ne bojimo ali ima mnogo mladih vozača dvotočkaša kojima je ovo prva, možda druga sezona na motorima. Na prvom mestu je njima namenjena ova tema ali nije zogreg da se i mi ostali i "matori" prisetimo detalja na početku nove sezone koju jedva dočekasmo. Naravno, svaki konstruktivni komentar ili savet ili zapažanje je poželjno izneti kao i lična iskustva.

Uopšte ne dovodimo u pitanje ispravnost motocikla. To je pod obavezno. Ni opremu ne dovodimo u pitanje i to je pod obavezno. Za one koji još nisu kompletirali opremu, ovo je poslednji čas da to urade jer će im tako sezona početi sigurnim korakom.

Al ajde ipak da se prisetimo. Proveriti signalizaciju na vozilu. Proveriti pritisak u gumama, nivo ulja u motoru, debljinu kočionih pločica, kvalitet kočione tečnosti posle zime. Uglavnom svi znamo šta nas čeka tokom sezone od delova i potrošnog materijala ali je ovo tek da se prisetimo. Treba oprati kacigu ako nije prana posle prethodne sezone, proveriti vizir(e), proluftirati jakne i pantalone.

Što se tiče vozila i opreme, završili smo podsećanje. Sad ide gori ali ne manje važan deo priče. Uslovi u saobraćaju i ostali učesnici u saobraćaju. Svi znamo da se posle snega i soli na kolovozu otvaraju rupe veličine prosečnog lavora a često i veće. Oprez, rupe na kolovozu!

Rizle ima gotovo svuda i na nju svi moramo obratiti pažnju bar u prvih mesec dana dok komunalci to ne počiste i operu. Nije samo rizla koju su posipali zimus, ima mnogo agregata iz asfalta koji se sprao od soli i snega. Oprez, rizla na kolovozu!

Asfalt je još uvek hladan čak i na mestima gde je osunčan preko celog dana. Gume ne prijanjaju na takvoj podlozi. Kad krenete ujutru ili posle dužeg stajanja, polako terajte desetak minuta dok se gume malo ne podgreju. Ali im i dalje ne verujte 100% jer ostali uslovi ne dozvoljavaju da se gume pokažu u pravom svetlu. A ima mnogo mesta na kojima sunce ne sija pa je tu asfalt još uvek vlažan i slan od ove zime. So je veoma klizava kad je vlažna a stalno je vlažna jer za sebe vezuje vlagu. Oprez, hladan i vlažan asfalt! Oprez, kolovoz je ljigav od soli! Oprez, hladne gume!

Još uvek traje zima, bar po kalendaru. Na žalost, ima mnogo učesnika u saobraćaju koji ne gledaju u retrovizor nego gledaju u kalendar. "Šta će motor u martu na ulici, kad još uvek traje zima?" Takvih koji tako misle je mnogo. Još se nisu navikli da oko njih zuje motocikli. To je oduvek bio i ostaće njihov problem jer ne kapiraju motocikliste ali na nesreću, takav stav nama često dolazi glave. Od takvih se gine preko cele godine. Oprez, ostali učesnici u saobraćaju se još nisu navikli na nas!

Pamet u glavu i dupe uza zid bar još mesec dana dok sezona ne krene punom snagom. Svaki komentar je dobrodošao, lična iskustva i sve što nam može pomoći da početak sezone ne gledamo kroz crnu hroniku.

• no colors, 164 postova
  • Motocikl: CRF1000 AfrikaTwin

Uvek sam govorio novim bajkerima cuvajte se pocetka i kraja sezone. Ponarocito pocetka ,rupe na asfaltu, nespremnost samih vozaca(3-4) meseca van sedla .....jos 10ak faktora koji su gora navedeni .

Pozdrav svima i lepu 2012 nam zelim

• Prošao, 184 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja 250R

A stvarno ima ovaj put puno pijeska jer su ga nabacali uzas... 1hmm.gif A sa druge strane, bilo mi je danas super :) ugodna temperatura (s obzirom na prosle dane i bez motora) i uzivancija, samo ima ove bljuzgavice jos, ali ce brzo proci 1moto3.gif

• Svrati ponekad, 220 postova
  • Motocikl: Ducati Multistrada 1260S GT / KTM SXF 350

Hteli ja i drugar prekjuče da otvorimo sezonu da se provozamo malo, čisto da nas mine želja. Kad moje motorče neće da upali :stabre: , verglaj, verglaj, ma jok ni da čuje, pokušali da ugrejemo motor, ma nema šanse da sastavi. Okrećem se ja tamo vamo da vidim šta je kad ono crko akumulator i svećice :( . Ne mogu da Vam opišem koliko sam se smorio, naravno moj drug iskoristi šansu, koja se jako retko pruža i kaže: Pa rekoh ti ja da je Kawa bolja od Honde. Joj poludeo sam, smaraće me cele godine, šta ćeš.

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 446 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R

Pred pocetak sezone da se pripremimo...

Pise meni danas kolega iz firme:

"danas je pored devojke u zemunu prosao jedan bmw koji je isao toliko brzo da je zaljujao auto i mislila da je auto propao kroz asfalt nije ga ni videla koliko je brzo isao tek je posle videla kako crni bmw ide cik cak kako je jedva zakocio ispred autobusa. inace bmw ima tablicu BG WTF

i ukucam na ggl "tablice bg wtf" i imam sta da vidim

http://amitzdulniker.com/2011/10/31/apel-mozgu-ako-ga-ima/"

u komentarimma tog teksta mozete procitati:

Ivan Tasic · Top Commenter · 33 years old

Ispricacu sta mi se danas desilo.Ja sam vozac i danas sam se iz desne prestrojio u levu traku,naravno pogledao sam u retrovizor i nista nisam video.Posle par sekundi cuo am zvuk sirene i u retrovizoru ugledao crni BMW 6 kabrio koji mi je energicno ablendovao. U sledecem trenutku me obisao otvorio prozor i poceo da se dere na mene.Urlao je kako je on isao 200 na sat i kako ja nisam normalan,naravno ja sam mu rekao da je ogranicenje 80 km na sat i da se tera u p.m.E to je povredilo njegov ego i on je isao pored mene preteci mi i govoreci da je on iznad zakona i da zakoni za njega ne vaze i da mu se izvinim ili cu imati velikih problema. Ja sam pogledao njega pogledao njegov auto koji vredi bar 50000 evra,pogledao tablice BG WTF malo razmislio i izvinio sam se.On je nahranio svoj ego a ja se osecam malo bedno jer je toj covek u nekoj bliskoj vezi sa vlascu za koju sam ja glasao,siguran sam u to.

Dvoumila sam se se da li ovo da stavim u onu temu "Sta vas je danas iznerviralo" ili ovde, ali mislim da ce ovde biti korisnije.

• Svakom po zasluzi, 12431 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Danas će biti 12 stepeni u Bgd, znam da ćete se razmileti po gradu i okolini na motorima ali NE ZABORAVITE na hladan i mokar asfalt, hladne gume i na automobiliste koji nas još ne očekuju na drumu.

Pametno i oprezno :moto3:

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Dvoumila sam se se da li ovo da stavim u onu temu "Sta vas je danas iznerviralo" ili ovde, ali mislim da ce ovde biti korisnije.

Inace, ovaj lik http://amitzdulniker.com/ je verovatno jedan od najduhovitijih blogera/novinara/analiticara u poslednjih 10 godina.

Genijalan totalno.

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit (ex Kawa ER5)

Pise meni danas kolega iz firme:

"danas je pored devojke u zemunu prosao jedan bmw koji je isao toliko brzo da je zaljujao auto i mislila da je auto propao kroz asfalt nije ga ni videla koliko je brzo isao tek je posle videla kako crni bmw ide cik cak kako je jedva zakocio ispred autobusa. inace bmw ima tablicu BG WTF

i ukucam na ggl "tablice bg wtf" i imam sta da vidim

http://amitzdulniker.com/2011/10/31/apel-mozgu-ako-ga-ima/"

u komentarimma tog teksta mozete procitati:

Ivan Tasic · Top Commenter · 33 years old

Ispricacu sta mi se danas desilo.Ja sam vozac i danas sam se iz desne prestrojio u levu traku,naravno pogledao sam u retrovizor i nista nisam video.Posle par sekundi cuo am zvuk sirene i u retrovizoru ugledao crni BMW 6 kabrio koji mi je energicno ablendovao. U sledecem trenutku me obisao otvorio prozor i poceo da se dere na mene.Urlao je kako je on isao 200 na sat i kako ja nisam normalan,naravno ja sam mu rekao da je ogranicenje 80 km na sat i da se tera u p.m.E to je povredilo njegov ego i on je isao pored mene preteci mi i govoreci da je on iznad zakona i da zakoni za njega ne vaze i da mu se izvinim ili cu imati velikih problema. Ja sam pogledao njega pogledao njegov auto koji vredi bar 50000 evra,pogledao tablice BG WTF malo razmislio i izvinio sam se.On je nahranio svoj ego a ja se osecam malo bedno jer je toj covek u nekoj bliskoj vezi sa vlascu za koju sam ja glasao,siguran sam u to.

http://sr-rs.faceboo....bratski?ref=fs

Pored imena i prezimena ima jasnu asocijaciju, mozda je slucajnost, a mozda ...

Ovakve slucajeve treba prijaviti policiji, ili im bar poslati mail na info@mup.gov.rs

Dok ga ne zateknu u prekrsaju ili dok ga neko ne prijavi, ne mogu ni postupati, a po tablici vrlo lako mogu da utvrde o kome se radi.

Iskreno se nadam da ce ovakvih pojava biti sve manje i da ce doticne persone u najmanju ruku ostajati bez dozvola.

• Bivši baksuz :), 599 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Danas, prva voznja na novoj masini. :-)

I devojka se naljutila sto sam je iskulirao, kako bi se vozio.

Ipak, vredelo je. A ona ce se valjda odljutiti. :-)

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750, Honda VFR 800 Fi

Dodao bih još nešto na šta treba obratiti pažnju, prskalice za vjetrobrane :( .

Juče sam odvezao prvu vožnju, lagano, lijepo, oko Banjaluke (Manjače, kanjon Vrbasa...) sve u koloni, mirno u 6-oj i lagano, kad ispred mene vlasnik Mercedesa 124 odvrnu da čisti šajbu, kao česma, ništa po vozilu, sve okolo, nazad ne mogu u koloni sam, preći ga ne mogu, blicam, sviram, džaba!!! On prska li prska, valjda mu brisači loši... Još je domaćin napunio posudu za prskanje alkoholom i ko zna čim, nije klasična tečnost ni voda.

Osim neugodnosti na cesti konačan rezultat bijele fleke po opremi (kupljena prije 15 dana cca 800 eura), prljava kaciga, žena se ruga....

Tako da valja pripaziti, odbijam povjerovati da me je namjerno isprskao iako ostatak ekipe koja se vozila to tvrdi.

Izgleda da nisam ja jedini koji je to primetio ali počelo je još prošle sezone, neverovatno , baš sam se pitao da li im xsenon smeta ili visoko svetlo, ne znam ali sam prometio da je redovno prskanje stakala baš u trenutku kada smo neposredno iza njih ili bacanje pikavaca kroz prozor( što mi se takodje često dogadjalo.na daj bože da zapadne medju noge pikavac kao meni , poludeo sam.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja