shoyyka 10133 Napisano Novembar 8, 2023 Drug član, 3363 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan E svaka čast na komentaru! Premium! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Novembar 8, 2023 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, nafetS je napisao: a mi što smo u vrtiću "Zlatna pčelica" služili vojsku, da ne kačimo? Ништа се не секирај, у наредним месецима добијаш позив за добијање распореда за резервни састав и тамо ће ти бити уручен позив где ћеш на (колико чух) тромесечну обуку за руковањем оружјем по весу који добијеш ... наравно а ми који смо прошли војну обуку а нисмо напунили 65 година живота добијамо исто нови распоред ... јој једва чекам да мене позову и да ми дају припадајућу офицерску дневницу 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Novembar 8, 2023 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Prigovor savesti podnet još prilikom upisivanja u vojnu evidenciju pre 15 godina. Stvarno ne želim da rukujem bilo kakvim vatrenim oružjem. Jel ima neka cyber jedinica, da pišem neke komentare na portalima, da hakujem neku poljoprivrednu zadrugu u regionu? 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12516 Napisano Novembar 8, 2023 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 52 minutes ago, ПИпезос said: Ништа се не секирај, у наредним месецима добијаш позив за добијање распореда за резервни састав и тамо ће ти бити уручен позив где ћеш на (колико чух) тромесечну обуку за руковањем оружјем по весу који добијеш ... наравно а ми који смо прошли војну обуку а нисмо напунили 65 година живота добијамо исто нови распоред ... јој једва чекам да мене позову и да ми дају припадајућу офицерску дневницу Jel to važi i za nas koji nismo služili ni redovno ni civilno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Novembar 8, 2023 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Alekre je napisao: Jel to važi i za nas koji nismo služili ni redovno ni civilno? За тај случај како чух биће две варијанте, тренутно је у разматрању до које године старости ће ићи редовно служење војног рока (стара граница ЈНА је била 27 година) а од те неке новоутврђене године старости ће бити позивани на ту ајд тромесечну обуку која ће највероватније бити у локалу. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Novembar 8, 2023 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, nafetS je napisao: Prigovor savesti podnet još prilikom upisivanja u vojnu evidenciju pre 15 godina. Stvarno ne želim da rukujem bilo kakvim vatrenim oružjem. Jel ima neka cyber jedinica, da pišem neke komentare na portalima, da hakujem neku poljoprivrednu zadrugu u regionu? У моје време од руковања оружјем су били ослобођени само припадници неке верске заједнице којима је вера то забрањивала али су и доносили потврде да су њихови припадници, наравно сви остали су морали да прођу обуку руковања оружјем па и ти који су изјавили да неће оружје у руке (а било их је па су их некако уценили, бем ли га како) али су после распређени у неке идентантске јединице, куваре, возаче, средства везе и слично али су до краја војног рока ипак носили наоружање али без пуцања. Сад су се нека времена променула, свакојаких вера и секташа има па чак и да изјавиш да си геј за то мораш донети потврду Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12516 Napisano Novembar 8, 2023 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne možeš to da biraš kad izbije rat. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9507 Napisano Novembar 8, 2023 (promenjeno) Drug član, 1459 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je ukidanje obaveznog služenja vojnog roka jako loša odluka koja nije u interesu našeg društva. Na stranu to što se time smanjuje borbena gotovost države zbog neobučenosti potencijalnih vojnika bla, bla, bla... Mislim da je vojska ranije imala taj neophodan korektivni faktor u sazrevanju mladih ljudi. Završe srednju školu, mnogi od njih već "ispušteni" od strane škole i roditelja kada je vaspitanje u pitanju, umesto što dalje obrazovanje dobijaju po kladionicama i u navijačkim grupama bolje je malo da prođu tu obuku života. Da se nauči kako je ustati rano, da im mama ujutru ne sprema krevet, da nauče da postoji i neki autoritet u životu. Kod mene u jedinici, ko je došao predebeo taj je smršao, a ko je došao žgoljav (kao ja sa 64 kg) popravio se kako treba. Po završetku vojnog roka mladići budu ozbiljniji i pogodniji dalje za rad ili studiranje itd. Te priče, puška, ubijanje, prigovor savesti itd. je gomila gluposti. Kopiranje neke boleštine sa zapada. Stalno smo išli na neka gađanja iz raznoraznih oružja i oruđa i niko od nas nije zahtevao niti očekivao da ubijamo i pucamo u nekoga... To je moje skromno mišljenje i ako sam možda otvorio pandorinu kutiju ali admini će to već regulisati... Promenio Novembar 8, 2023 član bajker71 7 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kockica55 272 Napisano Novembar 8, 2023 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Drag Star XVS250 Prijavi odgovor kao problematičan Ala sam bio mlad i mrsav . Ali se i tu videlo da volim da jedem. Ja samo onaj dole desno sto glaba metak ( poligon u Nisu , tenkovsko gadjanje ) i kasarna u Vranju . 2003 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7997 Napisano Novembar 8, 2023 Drug član, 2108 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko razumem,ovde kačimo slike kako izgledamo(a evo provukle se i kako smo izgledali)niko nikog nije prozivao za ništa,a mislim i da neće.Stoga,nema potrebe da komentarišemo bilo šta.Svako uređuje svoj život i odnos prema njemu,i to je lično legitimno pravo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12516 Napisano Novembar 8, 2023 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Paljevina said: Odgovoriću samo na ovo pitanje, jer ne želim da se upuštam u diskusiju... Možeš sve, ne može niko fizički da te natera da uzmeš pušku i da ubijaš. Ćale nije hteo 99-te da gine zbog bolesnih političara pa otišao u zatvor na 5 meseci, i evo ga sad, živ i zdrav čovek bez trauma. Jesi video u Ukrajini kako trojica premlate tog što neće i pošalju ga na front? Zeznuto su to stvari, pogotovo ako si u ratnom području gde neprijatelj dolazi da te ubije. Nema tu diskusije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Novembar 8, 2023 (promenjeno) Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Šta je tri meseca,p dim,časkom. Ovi u Izraelu 3 godine,a žene 2 godine. Ja nešto manje od godinu dana,kad je bio rok 9 meseciJebem im sve... Sreća nije bio dve godine,nikad se ne bi ni skinuo Promenio Novembar 8, 2023 član Bojan82 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2105 Napisano Novembar 8, 2023 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Само се ви зезајте, буде ли се @N.F.S. умешао, од чланова форума има да остану само чланови и то 70+ година, сви остали би задужили плаве пиџаме 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Novembar 8, 2023 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakvi glupavi rat vise!!!Ok neka rezerva u vidu radne obaveze, da se obuce ljudi, civili, pruzanje prve pomoci, gasenje vatre, odbrani od poplava... Jbs oruzje, nikome dobro donelo nije.Sent from my M2003J15SC using Tapatalk 5 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kockica55 272 Napisano Novembar 8, 2023 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Drag Star XVS250 Prijavi odgovor kao problematičan Sad mogu pravo u pesadiju ,u T55 mogu da me uguraju samo sa vakum gumom za odvode. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6153 Napisano Novembar 8, 2023 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan A nekada si bio cool tip 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1878 Napisano Novembar 8, 2023 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Veselamasina 137 Napisano Novembar 10, 2023 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Trenutno Nemam Prijavi odgovor kao problematičan On Topic ^^ "svako jaše svoga konja" 12 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Novembar 10, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Veselamasina je napisao: Prelepa slika nema sta........ Jbg, trol ekipa na delu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drinkero 726 Napisano Novembar 10, 2023 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Downtown LA Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3984 Napisano Novembar 14, 2023 Drug član, 906 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Jutros, za posao spremni. 34 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Novembar 15, 2023 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan @QmBGD Saputnik ti je predivan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 76 Napisano Januar 4 (promenjeno) U prolazu, 75 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan rok end rol bejbi Promenio Januar 4 član No limit 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Januar 4 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan .... e kada sam poceo da shvatam bitnost opreme (nista nije bilo obavezno, ni kaciga tada) ja sam bez frizure ostao i sisam se "na celavo" Uvek sam voleo lepu (i urednu!) frizuru, koristio vosak ali mogu da zamislim unutrasnjost kacige i stanje na glavi kada se skine 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 76 Napisano Januar 4 U prolazu, 75 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, N.F.S. je napisao: .... e kada sam poceo da shvatam bitnost opreme (nista nije bilo obavezno, ni kaciga tada) ja sam bez frizure ostao i sisam se "na celavo" Uvek sam voleo lepu (i urednu!) frizuru, koristio vosak ali mogu da zamislim unutrasnjost kacige i stanje na glavi kada se skine Ja je samo ovlazio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...