Dušan PN 217 Napisano Jul 2 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Valsorim je napisao: MT07 4,7-5,2l/100km, samo gradska voznja. Meni skuter od 150 kubika zna nekad toliko da potroši. Prosek je 3.9l. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Frenk 43 Napisano Jul 2 U prolazu, 34 postova Lokacija: Kranj Motocikl: KTM 1290 SAS, Yamaha XVS 1300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Dušan PN je napisao: Ako je van auto puta onda je to velika prosečna brzina. Jer se prosečna mnogo teže povećava a veoma lako smanjuje. Dovoljno je par sporih krivina da ti se prosečna naglo smanji. Večinom Jadranska magistrala, ali delom i autoput prema Rijeci. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 217 Napisano Jul 2 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Frenk je napisao: Večinom Jadranska magistrala, ali delom i autoput prema Rijeci. MotoGP vozači na Mugello koja je jedna od najbržih staza prave prosečno vreme od 170 km/h. Na svakom izlasku iz krivine razviju preko 250 km/h a na najdužem pravcu maksimalna brzina je skoro 370 km/h. Što je 200 km/h razlike u odnosu na prosečnu. Nemaju automobile koji im smetaju, baš spore krivine, semafore i ostale druge faktore koji utiču na prosečnu brzinu a na sve to voze motore od 300ks. Tebi je prosečna 80 km/h a verujem da je tvoja česta brzina kojom si se kretao bar duplo veća pa si očekivao više. Meni je u gradu npr prosečna 12 km/h a krećem se uglavnom 50 -100km/h (100 km/h kad odem na moto put do nekog dela grada) Na otvorenom putu mi je prosečna 50-60 km/h. Što je ogromna razlika od npr 80 km/h koju ti voziš. Znam par bajkera iz PN-a koji su jurili prosečne brzine na Čestobrodici. Hvalili se kako im prosečna preko 200 km/h. Međutim to je brzina kojom su se često kretali. Prava prosečna brzina nikad nije bila preko 100 km/h a vozili su kao da sutra ne postoji. Tako da je tvoja prosečna i više nego super. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1246 Napisano Jul 2 Drug član, 1174 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Po Srbiji, van auto puta, sa jako kratkim pauzama i vožnjicama koje su mi od 450 do max 600 km-a mi je prosečna brzina ispod 50 kmh. Kada ubacim u to i auto put 100-120km prisečna brzina se popne do max 55kmh. Potrošnja 3.5-3.7 ali motor je Integra 700. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Frenk 43 Napisano Jul 2 U prolazu, 34 postova Lokacija: Kranj Motocikl: KTM 1290 SAS, Yamaha XVS 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Mi to kažemo "lagano turistički" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4662 Napisano Jul 2 (promenjeno) Drug član, 1028 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan X-adv 2018. godište, u proseku od kada je kod mene 5,06l/100km. Po gradu po toplom oko 5l, zimus je po baš hladnom bilo 2 rezervoara i preko 6,5l. Na putu spusti na oko 4,5l. Da se vozi lakše i potrošnja bi išla dole 0,5-1l max, ali ne vredi, jače je od mene. Verujem da bi neki jači motor slično trošio, jer ga ne bih zavrtao toliko... Promenio Jul 2 član QmBGD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1246 Napisano Jul 2 Drug član, 1174 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @Frenk To sam napisao na tvoju opasku da ti je prosečna brzina "tek nešto preko 70kmh". Po meni je to solidno brzo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1054 Napisano Jul 2 (promenjeno) Zainteresovan, 602 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Da, to je bas lepa prosecna brzina za van autoputa ali varira i od puta. Ako su planine, ili samo ravnica, ili guzva, gradovi. Odvozao sam bas brzo Transalpinu/Transfagarasan, krug 485km, prosecnu kada pogledam ispada oko 72kmh (oko 6h 40min bilo). I bas sam ozbiljno gazio, mada moze i brze. Google je procenio na 9:20h, sto je 52kmh. Dobro je uporediti sa Google procenom (mislim da Google za procenu gleda ogranicenja + guzve i zastoje). Van auto puta uglavnom ocekujem da odvozam bar 25% krace od procene. Promenio Jul 2 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1246 Napisano Jul 2 Drug član, 1174 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Da. Ja po Google-u gledam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deys 75 Napisano Jul 2 Svrati ponekad, 137 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zontes 703F,Africa twin rd04, Prijavi odgovor kao problematičan Zontes 703F potrosnja od 5.8 do 7 l zavisi od voznje i od opterecenja...poslednje merenje voznja u dvoje Dunavska magistrala- prosek 96kmh na bordu....relacija Donji Milanovac - Golubac - Srebrno jezero - Pozarevac -Mali Pozarevac - Sopot -178 km sipano 10,39 l -(5.8l) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xpetronije 86 Napisano Jul 8 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Lozanj, GM Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki ZZR 250, Yamaha YZF600R Thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Diverzija 900, kulturna vožnja, prosek 5.2L 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 100 Napisano Jul 9 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Honda CBR 1000 f , vožnja po gradu BG gužve između 7,5 -8,5 litOtvoren put, natovaren sa suvozačem režim 60 -140-160 kmh 5,1 do 5,8 lit.Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 1243 Napisano Jul 14 Zainteresovan, 814 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda NT 1100, Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan NT 1100 od Uzica do Pakovraca magistralom a poslw do Beograda autoputem, brzina 150 - 160, na ap ponekad i brze, potrosnja 5,7lit... sa praznim koferima i solo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 5353 Napisano Jul 15 Drug član, 1308 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan Sa suvozačem laganica do Vranja i nazad ovog vikenda, 4,8l, ne mogu da verujem kakav upaljač je ova Freza... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 509 Napisano Jul 16 (promenjeno) Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene na cbf 1000 je ogromna razlika u potrosnji ako vozim sam u odnosu ako sa mnom ide saputnica. Kada sam sam potrosnja je od 5-7, kada povezem prijateljicu onda potrosnja skace na 30l litara na 100km, a mrsava je, nije teska. Znaci solo voznja, u mom slucaju, je znatno rentabilnija . Da napomenem da sam proracun napravio na sledeci nacin: Stavim u dzep 10000din odem do BG i nazad, ukupno 300km, vratim se kuci sa 6000din, povezem saputnicu vratim se sa 0 din, potrosi i boga i oca, te treba joj ovo, te hoce ovo...Kad preracunam 10000 din na 300km spada racunica da je potroisnja sa saputnicom 3300din na 100km ili minimum 30l na 100km Promenio Jul 16 član keš 2 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kockica55 331 Napisano Jul 19 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Drag Star XVS250 Prijavi odgovor kao problematičan Sredjivao sam karb,pa me je majstor zamolio da vidim koliko sad trosi, doduse ovo je 90% magistrala . Pre sredjivanja je islo preko 7 tj curkalo na dihtungu lonceta. Sad je na 3L mada po gradu mora vise E da, iskoristio sam bodove za ovo sipanje da se neko ne bi sokirao sa cenom sa racuna 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DonToni 613 Napisano Jul 23 Zainteresovan, 636 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan Prvi put sa Banditom na nekom ozbiljnijem putovanju. (1.525 km) Prosek 5,22 lit./100 km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 7509 Napisano Jul 23 Drug član, 2095 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3774 Napisano Jul 23 Drug član, 914 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Versys 1000, potrosio u proseku 5.5l za ovih 11000km koliko ga vozim. Max potrosnja bila 8l pri bas brzoj voznji autoputem, dok je znala da bude i samo 4.6l. Poslednja 3 upisa su u voznji sa suprugom i 3 puna kofera. Opustena voznja, mislim da nisam preko 100km/h presao nigde. 503 Service Temporarily Unavailable WWW.SPRITMONITOR.DE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 876 Napisano Jul 23 Zainteresovan, 310 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan oko 3.8L/100km 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...