hard_rock 7449 Napisano Februar 21, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan BMW ili KTM- po vecini testova svaki dobije + za neku oblast a KTM je dobija za bolji offroad. Ali, kada bih mogao birate izmedju ta dva izabrao bih BMW zbog estetike. Valjda i to ima nekog znacaja samom vozacu. Meni je bezveze da vozis neki motor koji ti je ruzan. Ove slike iznad sam vec video. Inace toliko sam video putopisa na adv rideru ovih godina a svet su prosli i GS-ovi i KTM-ovi, svi moguci japanci, italijani, skuteri.... Stvar je dobre volje a kvarovi su se desili na apsolutno svakom motociklu. Jeste bilo je i zescih riknjavanja ali nisam puno video takvih putopisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 21, 2015 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Da mogu da biram izmedju bmw i ktm. Uzeo bih bmw, prodao, kupio ktm, a sa 10 soma koji mi ostanu obisao sa ktm-om celu planetu :-) 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Februar 21, 2015 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan I ko ima veci, Nemac ili Japanac? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Februar 21, 2015 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan BMW - Broken Motorcycle Workshop Kucaj na Google "broken ***" gde su zvezdice bilo koji motocikl koji ti padne na pamet i dobices pregrst linkova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Februar 21, 2015 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko si ti kompetentan za procenjivanje voznje po vukojebini sa svojih 140 kg Vidi druže, moja kilaža je moja stvar. Ni ja nisam pominjao da imaš zlatan zub. Imao si možda jedan ili nijedan motor u životu, ali ti si svakako kompetentan. Možeš samo novine da gledaš, taj KTM nećeš voziti u životu (možda za 15 godina). Ime mi je Milan i imam 39 g...ocu kupim neki bajk i nadam se da sam na dobroj adresi sto se tice saznanja o tome . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Februar 21, 2015 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan daleko si od istine.........ima dosta bembara, ali snisu svi GS........... ugalvnom se voze bmw Da, daleko sam od istine, uglavnom se voze BMW, od čega su GS bar pola, ako ne i više Eto čak ni u Minhenu nema nijednog drugog BMW kluba do BMW GS. http://www.bmw-gs-club.de Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Februar 21, 2015 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan BMW - Broken Motorcycle Workshop Kucaj na Google "broken ***" gde su zvezdice bilo koji motocikl koji ti padne na pamet i dobices pregrst linkova. Мој пост је био допринос овој плодној расправи Јапан - Германија наравно циљано да помогнем "нашу страну" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 21, 2015 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko si ti kompetentan za procenjivanje voznje po vukojebini sa svojih 140 kg Vidi druže, moja kilaža je moja stvar. Ni ja nisam pominjao da imaš zlatan zub. Imao si možda jedan ili nijedan motor u životu, ali ti si svakako kompetentan. Možeš samo novine da gledaš, taj KTM nećeš voziti u životu (možda za 15 godina). Ime mi je Milan i imam 39 g...ocu kupim neki bajk i nadam se da sam na dobroj adresi sto se tice saznanja o tome . Heheh ja gde se vozim tebe ni helikopterom ne bi mogli das spuste 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Februar 21, 2015 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Da, da, u snovima čitao sam tvoje putopise i divio se Nemoj samo toliko velike slike da stavljaš, opteretićeš forum 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 21, 2015 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Da, da, u snovima čitao sam tvoje putopise i divio se Nemoj samo toliko velike slike da stavljaš, opteretićeš forum Na tvoju zalost ti mozes samo da sanjas gde se ja vozim ...ali ako skines 40 kg i nabavis odgovarujuci motor i budes vezbao par godina mozda mozes gde i ja....da pokusas....aj evo ti jos jedna iz mog albuma al nemoj mnogo da se potreses i slucajno da probas nesto slicno. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Februar 21, 2015 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Je li Turtle, ti se ne hvališ da si veliki ljubitelj BMW motora? Da li neko sa foruma znam mozda ovaj motor ili vlasnika....pise da kupljen u Srbiji i zanimala bi me svaka informacija o njemu...moze i na pp ako je nesto poverljivo http://www.polovniautomobili.com/oglas4400438/bmw_r1150r/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Februar 21, 2015 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan BMW - Broken Motorcycle Workshop Kucaj na Google "broken ***" gde su zvezdice bilo koji motocikl koji ti padne na pamet i dobices pregrst linkova. Мој пост је био допринос овој плодној расправи Јапан - Германија наравно циљано да помогнем "нашу страну" @lalajko послушао сам те и нисам био лењ ево доле два скрин-шута са Гуглета и први резултати "једна слика говори више од хиљаду речи" Поздрав 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 21, 2015 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Je li Turtle, ti se ne hvališ da si veliki ljubitelj BMW motora? Da li neko sa foruma znam mozda ovaj motor ili vlasnika....pise da kupljen u Srbiji i zanimala bi me svaka informacija o njemu...moze i na pp ako je nesto poverljivo http://www.polovniau...438/bmw_r1150r/ Zemljace sta je tebi ...sto tebe boli sta se ja raspitujem i za koga ....i gde si ti mogo da vidis da sam ja ljubitelj ili ne BMW motora....ja licno gotivim R 1150 R kao uspesan koncept BMW-a koga je u to vreme kupio moj drugar i nista vise....naravno ne ovog sa oglasa vec drugog. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Februar 21, 2015 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan (Nego kako se ubaci da bude klip vidljiv a ne samo link adresa?) Samo iz linka izbrises ono slovo S (vidi na slici) i to je to ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Februar 21, 2015 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ali ako je link onaj youtu.be, onda neće raditi, mora da se prepravi ovako kako je napisao Peca. Link ka svakom YouTube videu je praktično isti, menja se samo ovaj ID kod iza v= Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Februar 21, 2015 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan daleko si od istine.........ima dosta bembara, ali snisu svi GS........... ugalvnom se voze bmw Da, daleko sam od istine dobro, lako se lako manipuliše quote Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4172 Napisano Februar 21, 2015 Ne silazi, 6535 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan (Nego kako se ubaci da bude klip vidljiv a ne samo link adresa?) Samo iz linka izbrises ono slovo S (vidi na slici) i to je to ... Ali ako je link onaj youtu.be, onda neće raditi, mora da se prepravi ovako kako je napisao Peca. Link ka svakom YouTube videu je praktično isti, menja se samo ovaj ID kod iza v= Ja sam malo pglu, izbriso "s" ali i dalje stoji samo link. Il pojasnite il mi prepravite post pa na pp da ga izmenim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16949 Napisano Februar 21, 2015 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3634 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan ... Reče neko da je skuter na terenu prohodan kao i neki Adventure! Moguće, međutim ja tvrdim da ću pešice da savladam teren koji ni jedan motor ne može. A gušter, mrav, .... će opet još bolje da savladaju neku prepreku od mene kao pešaka. Jedino zanemarujemo činjenicu da neki Adventure to radi sa brzinom od 100+km/h, i sa teretom od par stotina kila na sebi i sa udobnošću da vozač to radi danima uzastopno (u svim vremenskim uslovima), a i da motor takve uslove bez problema podnese. Zaista sitnica!? Nda, to jesi u pravu, ali ti istovremeno zanemarujes cinjenicu da su tako nesto radili samo* Severian i Mimi, a nisam siguran da li su ucestvovali u ovoj prepisci. Cinjenica da je to najprodavaniji motor se jednostavno ne uklapa sa cinjenicom da moze 100+ km/h natovaren po makadamu, jer za tako nesto treba mnogo vise parametara od prostog imanja novca. Ja kad bih isao u Vladivostok, preko Vukokjebstoka, vjerovatno bi vise razmatrao GS-a od ostalih maxi adventura i to prevashodno zbog autonomije. Za vozikanje po Evropskom asfaltu me ipak ti konji vise golicaju. Pumpe na svakom cosku.... *- iliti mali (beznacajni) broj svih nas Slažem se sa svime što si naveo, uz malu dopunu. Osim Severiana i Mimija na BJB forumu imamo i Pandu i Marokanca i još nekoliko ljudi koji voze belosvetskim putevima. A lično poznajem još nekoliko čoveka koji se takođe prilično vozikaju (a nisu članovi ni jednog foruma). Znam i dosta onih koji prelaze desetine hilhade kilometara po svakojakim vukojebinama (uglavnom Azijskim) sa motorima koji ni u kom slučaju ne spadaju u kategoriju Adventure, ali je to uglavnom iz razloga što nemaju sredstava da iste nabave ili im isti ne odgovaraju (zbog gabarita). Bez obzira što ne spadam u one koji su ostvarili neko daleko putovanje i osvojili pustilnju i prašumu, ja sam u periodu novembar 2014-februar 2015. (dakle u periodu u kome su drugi motore držali konzervirane u garaži) prešao skoro 4.500 km u svakojakim vremenskim uslovima i po različitim vrstama puteva). Isto sam se tako vozio i kada sam imao Transalpa, ali sada imam neuporedivo veću udobnost i mogućnost da motor natovarim. Napominjem da sam visok 194 cm i težak stotinak kila. U svakom slučaju poznajem više ljudi koji su ovakve motore nabavili da ih koriste upravo u situacijama koje sam nabrojao u svojim prethodnim komentarima, a ne poznajem ni jednog koji je ovaj motor kupio da bi se njime jurcao po okolnim njivama ili kros stazama. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Februar 21, 2015 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan ... Reče neko da je skuter na terenu prohodan kao i neki Adventure! Moguće, međutim ja tvrdim da ću pešice da savladam teren koji ni jedan motor ne može. A gušter, mrav, .... će opet još bolje da savladaju neku prepreku od mene kao pešaka. Jedino zanemarujemo činjenicu da neki Adventure to radi sa brzinom od 100+km/h, i sa teretom od par stotina kila na sebi i sa udobnošću da vozač to radi danima uzastopno (u svim vremenskim uslovima), a i da motor takve uslove bez problema podnese. Zaista sitnica!? Nda, to jesi u pravu, ali ti istovremeno zanemarujes cinjenicu da su tako nesto radili samo* Severian i Mimi, a nisam siguran da li su ucestvovali u ovoj prepisci. Cinjenica da je to najprodavaniji motor se jednostavno ne uklapa sa cinjenicom da moze 100+ km/h natovaren po makadamu, jer za tako nesto treba mnogo vise parametara od prostog imanja novca. Ja kad bih isao u Vladivostok, preko Vukokjebstoka, vjerovatno bi vise razmatrao GS-a od ostalih maxi adventura i to prevashodno zbog autonomije. Za vozikanje po Evropskom asfaltu me ipak ti konji vise golicaju. Pumpe na svakom cosku.... *- iliti mali (beznacajni) broj svih nas Slažem se sa svime što si naveo, uz malu dopunu. Osim Severiana i Mimija na BJB forumu imamo i Pandu i Marokanca i još nekoliko ljudi koji voze belosvetskim putevima. A lično poznajem još nekoliko čoveka koji se takođe prilično vozikaju (a nisu članovi ni jednog foruma). Znam i dosta onih koji prelaze desetine hilhade kilometara po svakojakim vukojebinama (uglavnom Azijskim) sa motorima koji ni u kom slučaju ne spadaju u kategoriju Adventure, ali je to uglavnom iz razloga što nemaju sredstava da iste nabave ili im isti ne odgovaraju (zbog gabarita). Bez obzira što ne spadam u one koji su ostvarili neko daleko putovanje i osvojili pustilnju i prašumu, ja sam u periodu novembar 2014-februar 2015. (dakle u periodu u kome su drugi motore držali konzervirane u garaži) prešao skoro 4.500 km u svakojakim vremenskim uslovima i po različitim vrstama puteva). Isto sam se tako vozio i kada sam imao Transalpa, ali sada imam neuporedivo veću udobnost i mogućnost da motor natovarim. Napominjem da sam visok 194 cm i težak stotinak kila. U svakom slučaju poznajem više ljudi koji su ovakve motore nabavili da ih koriste upravo u situacijama koje sam nabrojao u svojim prethodnim komentarima, a ne poznajem ni jednog koji je ovaj motor kupio da bi se njime jurcao po okolnim njivama ili kros stazama. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4172 Napisano Februar 21, 2015 Ne silazi, 6535 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan BMW - Broken Motorcycle Workshop Kucaj na Google "broken ***" gde su zvezdice bilo koji motocikl koji ti padne na pamet i dobices pregrst linkova. Мој пост је био допринос овој плодној расправи Јапан - Германија наравно циљано да помогнем "нашу страну" @lalajko послушао сам те и нисам био лењ ево доле два скрин-шута са Гуглета и први резултати "једна слика говори више од хиљаду речи" Поздрав Bokser R xxxx GS modela koji su konstruktivno tipski gotovo isti ima proizvedeno oko pola miliona ne računajući ostale R xxxx RT,S,RS,...koji se takođe mogu dodati. Ako bi se sabrala ukupna pređena kilometraža, ima recimo primerak sa 800.000 km, pa kad bi se još uključio težinski koeficijent opterećenja po pređenom kilometru, statistička slika bi bila haha. Samo u 2014 je BMW-a 1.2 GS/GSA prodato 40.622 komada, (+ 12.140 RT modela), voleo bih da vidim statistiku ostalih iz iste tipske grupe endura kao i njihove kilometraže, slike pod opremom, intinerera kud prolaze itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Februar 21, 2015 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Bokser R xxxx GS modela koji su konstruktivno tipski gotovo isti ima proizvedeno oko pola miliona ne računajući ostale R xxxx RT,S,RS,...koji se takođe mogu dodati. Ako bi se sabrala ukupna pređena kilometraža, ima recimo primerak sa 800.000 km, pa kad bi se još uključio težinski koeficijent opterećenja po pređenom kilometru, statistička slika bi bila haha. Veruj da je cak i meni to bila misterija .. kako to da samo na GS modelu zapale defrencijal ? potpuno isti je i na ostalim modelima RT , R , RS , ST , S , HP (svi modeli HP) a njima se to ne desava . Cak mislim da bih mogli i neki K modeli da udju na listu .. Dve opcije su mi uvek padale napamet . 1 . Da ne vode racuna o servisnom intervalu (zamena lezaja u dif. ) pa lezaj zakove i polomi sve zivo i to pod izgovorom ma to bmw to nista ne treba da se menja sa to hitler iso na rusiju ... 2 . Da niko od vozaca zapravo nije procitao uputstvo za upotrebu pa predstavu nema o maksimalnoj nosivosti motora , varijanta video sam ja jednog znas kako on to natovarijo , mogu i ja tako ... I meni je misterija i bas bih voleo da znam o cemu se radi .... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Februar 21, 2015 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan šta je bre ovo mogao je i vikendicu da zakači besmisleno............ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Februar 21, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Jel ovaj Svajcarac svercuje naftu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Februar 21, 2015 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Uuu imam gomilu ovakvih , naj cesce ih vidjas kako teraju van puta ovako natovareni ... sto je naj zalije nikad ne crkne pod ovakvim teretom .. nego kad sve to poskida i krene negde na prazno a potera malo brze , tad mu onaj pretovar od 0,5 t dodje do izrazaja .... bar se meni tako cini ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4172 Napisano Februar 21, 2015 Ne silazi, 6535 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Bokser R xxxx GS modela koji su konstruktivno tipski gotovo isti ima proizvedeno oko pola miliona ne računajući ostale R xxxx RT,S,RS,...koji se takođe mogu dodati. Ako bi se sabrala ukupna pređena kilometraža, ima recimo primerak sa 800.000 km, pa kad bi se još uključio težinski koeficijent opterećenja po pređenom kilometru, statistička slika bi bila haha. Veruj da je cak i meni to bila misterija .. kako to da samo na GS modelu zapale defrencijal ? potpuno isti je i na ostalim modelima RT , R , RS , ST , S , HP (svi modeli HP) a njima se to ne desava . Cak mislim da bih mogli i neki K modeli da udju na listu .. Dve opcije su mi uvek padale napamet . 1 . Da ne vode racuna o servisnom intervalu (zamena lezaja u dif. ) pa lezaj zakove i polomi sve zivo i to pod izgovorom ma to bmw to nista ne treba da se menja sa to hitler iso na rusiju ... 2 . Da niko od vozaca zapravo nije procitao uputstvo za upotrebu pa predstavu nema o maksimalnoj nosivosti motora , varijanta video sam ja jednog znas kako on to natovarijo , mogu i ja tako ... I meni je misterija i bas bih voleo da znam o cemu se radi .... Ako se ne varam, par živi život na motoru, da li je to besmisleno ili ne je svačiji lični izbor. Bokser nosi više nego što je deklarisan evidentno. GS se po pravilu više maltretira, tovari više jer se putuje dugim turama i shodno tome mora da se nosi sve i svašta za svaku priliku i ne priliku, toga uglavnom nema kod RT-a i praktično GS enduro se u ekspolataciji daleko više arči i samim tim su i kvarovi češći. Otkazivanje kardanskog sklopa jeste tipičan kvar delom zbog konstruktivnog rešenja i ne adekvatnog post podešavanja mada dolze i fabrički loše podešeni, a više zbog ne brige vlasnika i iluzije da tu nema šta da se održava a ima, retko ali ipak intervalno, al kad bi sad nekom reko da valja da se kardanski sklop ceo svuče otero bi me u pm. Doduše kod serije 11.xx je kvar kardana izuzetak, ne ležaja što je pa priča za sebe, ali kod 1.2 je izraženiji i po mom mišljenju je učinjen inženjerski previd, plus je kvazi bez održavanja. No s obzirom na cifru proizvedenih GS-a 1.2, mislim da je oko 350.000, broj kvarova je uslovno simboličan ali bi mogao biti još manji predpostavljam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...