Jump to content

Moto Zajednica

Sta ste danas uradili na svom motociklu??

Recommended Posts

• Ne silazi, 6021 postova

Prosle godine je na Slovakia ringu organizator zamolio sve koji imaju KN filtere ulja da ih zamene jer je za jedan dan desetak motora na stazi prosulo ulje usled odvrtanja filtera.

Posle je ta opomena bila tokom cele sezone jer se problem nastavljao. Predpostavljam da je ili trziste prepuno fejk filterima ili je konstrukcijska greska. Sa Hiflo niko nije imao problema

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3356 postova
  • Motocikl: Blackie

Hvala za info, nikada nisam stavljao K&N, onda neću prekidati tradiciju. Inače znam da je po kvalitetu(od pre par godina) HF najslabiji.Mahle je bio iznad i ostali(bilo je neko testiranje... nekada). To mi se urezalo...Možda je sada suprotno? U ovo doba kopiranja svega i svačega valja biti pametan, samo da radi, kvalitet manje-više?!

Majstor koji mi održava auta godinama, školski mi je, počeo da kudi filtere Filtron, ne valja, ne valja... Ne pitah ga zašto misli to, na sledećem servisu ću. Po čemu to zaključuješ, možda pali neke lampice, neki talog možda...? 

• Ne silazi, 7304 postova
  • Motocikl: TDM 900

Eee Filtron mi je filter kabine u autu. Nije ni za mojega. Ima plastičnu oplatu koja se namenski lomi da bi filter ušao u kućište. Poklopac je integrisan i ne može lepo da se zaključa. Oseti se garež od spolja u autu.

Ne znam koji proizvođač je bio prošle godine, bio je sa aktivnim ugljem, bez oplate. Lakše se montirao i zatvarao. Manje se osećali mirisi. Ja ga menjam svake godine ovako u ovo vreme kad krene loženje pa ću izbegnuti Filtron. U KitKomercu guraju Filtron uvek ako im ne tražiš nešto specifično.

• Drug član, 897 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV
pre 33 minuta, Alekre je napisao:

Eee Filtron mi je filter kabine u autu. Nije ni za mojega. Ima plastičnu oplatu koja se namenski lomi da bi filter ušao u kućište.

Eeee, to je majstorska priča jer ne žele da ispoštuju komplikovanu proceduru zamene filtera koja beše zahteva da se skine kaseta ispred suvozača (?), ili tako nešto, pa im je lakše da ga prelome i uguraju unutra... Svaki tako izlome, ne samo Filtron. Davno sam imao Clia III pa mi je upadalo lišće i ostalo u ventilaciju i onda mi je majstor obrazložio kako i zašto dolazi do toga, tj. zbog ovakvog postavljanja filtera koji nakon lomljenja rama ne naleže lepo. Jeste prošlo 15 godina od tada, ali sam poprilično siguran da je to "caka".

Promenio član QmBGD

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja