bajker71 14447 Napisano Nedelja u 17:06 Drug član, 1839 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je napon akumulatora zaista pao na 12,3 V to je već poprilično ispražnjen akumulator i punjenje od 10-15 minuta ništa mu ne znači. Sledi mu višesatno punjenje na pametnom punjaču ili čak zamena. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 2133 Napisano Nedelja u 17:52 Drug član, 1604 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da sam propustio da napišem da je brzo napunio do 12.8V i da sam ga ostavio 10-15 minuta reda radi, posle toga.Sent from my SM-S911B using TapatalkNije jasno zašto nisi ostavio akumulator na punjaču dok se skroz ne napuni?Sent from my SM-A556B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 428 Napisano Ponedeljak u 18:39 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Powered by @Alexandra995 tnx 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3929 Napisano pre 17 sati Drug član, 1951 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000, Peda Sniper, Voge SR3 Prijavi odgovor kao problematičan Nije jasno zašto nisi ostavio akumulator na punjaču dok se skroz ne napuni?Sent from my SM-A556B using TapatalkZar nije na 12.8V napunjen? I indikator na punjaču je pokazao da je napunjen. Ali uvažavam komentare i sugestije, sledeći put kuvam kafu i sedim pored njega bar pola sata :-)Sad sam se šalio.Elem, zašto bi akumulator bio za zamenu ako padne napon na 12.3? Znam da su ispod 8 mrtvi, ispod 10 verovatno mrtvi, ali sve preko 11 sam redovno vraćao u život i koristio. Ne kažem da je najzdraviji akumulator na svetu, ali kada se vozi (polu)redovno radi posao.Sent from my SM-S911B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 2133 Napisano pre 16 sati Drug član, 1604 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sa da si ga punio dok nije podigao do 12,8V i isklučio, jer pametni punjači rade tako što postepeno dižu voltažu do recimo 14,3V pa zaustave punjenje i signaliziraju da je akumulator napunjen i onda pređu u režim održavanja, bar tako radi Lidlov punjač.E sad za drugo pitanje, naravno da nije za bacanje ako pokazuje 12,3V pre punjenja.Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 14447 Napisano pre 16 sati (promenjeno) Drug član, 1839 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pametni punjač iz Lidl-a, koji ja imam, u režimu punjenja za motocikl (0.8 A), postepeno diže napon na displeju i 12,8 V dostigne za par minuta, ali ne završava sa punjenjem. To što očitava napon 12,8 V ne znači da je napon akumulatora toliki. Kada bi ga raskačili sa punjača i izmerili visinu napona, videli bi da se ubrzo vraća na početne vrednosti... Tokom nekoliko sati punjenja (zavisi od ispražnjenosti aku) postepeno diže napon 13,4... 13,8... 14,2... 14,4... do 14,8 V kada prekida sa punjenjem i prelazi u režim održavanja pokazujući 13 V npr. Promenio pre 16 sati član bajker71 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21453 Napisano pre 16 sati Integrisan, 6707 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ga hteo kupiti prosli put ali imam odavno neki nemacki mali od 0.3A, radi posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 14447 Napisano pre 16 sati Drug član, 1839 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Obzirom da košta kao tri paklice cigareta, kupiću ga sledeći put kada se pojavi u Lidl-u pa na poklon nekome da ga dam. Odličan je! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8405 Napisano pre 16 sati (promenjeno) Drug član, 2843 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Odličan. Jedina mana mu je što ne može da oživi akumulator. Ako napon padne tipa ispod 7.6 V ili tako nešto - ne može ni da počne punjenje. Onda može da se prevari tako što se loš aku spoji na dobar dok se počne punjenje, pa se onda raskači, a punjenje se nastavi. I pre nego što kažete da je takav aku mrtav - naravno da nije. Više puta sam ih punio u toj situaciji i nastavljali su da rade, ali pričam isključivo o auto akumulatorima. Poslednji put na svom autu pre jedno 2 godine, tad sam čak i gledao da kupim novi, jer ko zna koliko je star ovaj koji imam - ali nešto nisam stigao odmah, posle video da ne gubi napon, šljaka, i ostavim ga. I. evo ga dve godine kasnije i dalje se koristi. Promenio pre 16 sati član živke 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 14447 Napisano pre 16 sati Drug član, 1839 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Živke slažem se sa tobom. Stari aku od Bandita koji je pao na 8-9 V sam tako napunio. Povezao ga paralelno na aku kola i par minuta kasnije pametni punjač ga je prepoznao kao aku od 12 V. On može da puni i akumulatore od 6 V. Napisao sam kolegi @Gordak985 da je aku potencijalno za zamenu, jer ako je skoro vožen a pokazuje napon od 12,3 V, on je svoje odradio. Posle višemesečnog stajanja to bi bilo ok... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3929 Napisano pre 14 sati Drug član, 1951 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000, Peda Sniper, Voge SR3 Prijavi odgovor kao problematičan Nije vožen cirka mesec dana.Sent from my SM-S911B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 7033 Napisano pre 4 sati čeka dobru titulu, 1381 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Montirao top case. Minimalna adaptacija za postavku nosača, sve sam zašrafio, neću da se skida. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...