Jump to content

Moto Zajednica

Sta ste danas uradili na svom motociklu??

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Verovatno pominjano dosta puta al ne bilo ti teško da pojasniš proceduru korak po korak, šta, kako i sa čime, ako te ne mrzi..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 506 postova
  • Motocikl: TDM 900
On 15. 6. 2025. at 13:05, bajker71 je napisao:

Da li ta mrežica grebe rezervoar i plastike na repu? Da li oštećuje sedište?

Ne grebe ništa,ta mrežica je,ne znam kako da objasnim,kao mrežaste čarape,samo maaaalo grublja.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 603 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
22 hours ago, bajker71 said:

Kada bi samo moglo bez tih silnih štepova i natpisa...

Ja sam u Zr uradio ovako klasicnije. Voda momentalno nestane i ako kisne motor napolju duze, ili kada perem. ne greje se nesto posebno takodje. Niti klizi. Materijal super.

Screenshot 2025-06-21 at 12.03.06.png

685668F7-1FE4-44A9-B204-49DED0D585A1_1_105_c 2.jpeg

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 7953 postova

Meni su tako svedene sedišta najlepša. Moraju da prate formu motocikla i da samo po sebi nije cilj, da ne iskače i bode oči.

Ja sam ispratio fabričku formu samo sam ga podigao za 2cm. Bez naglašenih konaca, logoa i kič materijala. Hidroizolacija obavezno, mada sam ja video sedišta od nekih poznatih na prepravci bez izolacije. Treba voditi računa i da materijal ne bude baš kao šmirgla. Ipak treba ponekad menjati položaj dupeta levo desno.

IMG-cd4e06a91e2e35894f3185615aac9c50-V.j

• Sviđa mi se 4

• Zainteresovan, 173 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021
pre 34 minuta, Darko Mihajlovic je napisao:

Jbt , sija ti se motor kao pasja mudanca !!!

Sija se motor a vidim da je i garaza u top stanju... @Alekre daj neku sliku enterijera garaze, uskoro krecem da pravim sebi pa mi treba inspiracija😎

• Drug član, 2098 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

Da da...

Ceo zivot zavidim ljudima koji imaju garazu, a tek ovakvu kao njegovu necu ni da komentarisem...

Visio bih tu non stop... :)

Ljubomoran sam

• Podržavam 1

• Integrisan, 7953 postova

Ma ne valja to ništa, kažu neki vozim 20 godina staru ragu. 

Garaža nažalost nije moja. To je kod drugara gde smo čačkali motor. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2144 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT
Pre 14 sati, nuk je napisao:

Verovatno pominjano dosta puta al ne bilo ti teško da pojasniš proceduru korak po korak, šta, kako i sa čime, ako te ne mrzi..

K2 akra je zamena za petrolej, mnogo bolje cisti i odmascuje, znaci natopis krpicu i cistis sa njime.

Pa malo protrljam onom П cetkom sa aliexpresa a ima i kod nas.

Posle toga suva cista krpa da se obrise i osusi.

Nakon toga ide prskanje sa rost off plusom, kupio sam onaj nastavak za sprej u obliku slova П sto lepo obuhvati lanac i naprska svugde (pravi neki decko kod nas na 3d stampacu a ima i na aliju).

onda zapalim cigaru i srknem malo kafe, da sprej zadje i odradi svoje.

Blago ciscenje suvom krpom, nije cilj da se skine sav sprej nego visak.

Posle toga naprskam malo ipon sprej za lanac, podmaze lepo i rost off ali nije na odmet

Zasto mislim da je taj rost off plus dobar:

Prvi put kad sam ga prskao, motor na centralnom izbacen iz brzine, jednom rukom prskam drugom vrtim zadnji tocak.

kada sam naprskao jedan krug lanca osetio sam da se tocak dosta lakse okrece, nisam ni razmisljao o tome, samo sam osetio olaksanje dok ga vrtim.

Od kako ga prskam nema ni tackice korozije na lancu

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 6290 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
23 hours ago, bajker71 said:

Kada bi samo moglo bez tih silnih štepova i natpisa...

Pitao sam ga, moze bez stepova naravno. 

Onaj plis od gore mi se jako svidja, lepse nego samo skaj, nadam se da se on bas ne natapa vodom jer vidim da ga dosta koristi.

Dok to ne uradim narucicu sa alija 3 razlicita jastucica koja cu probati da stavim ispod mrezice, pa cu da testiram.

Promenio član Motorcyclist

• Drug član, 855 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
Pre sat vremena, Darko Mihajlovic je napisao:

Jbt , sija ti se motor kao pasja mudanca !!!

Па кад Аца то вози између 23-26степени, спољне температуре, искључиво од 17-20часова да му се не лепе мушице и то свака прва недеља у месецу🤣🤣🤣

• Haha 1

• Zainteresovan, 730 postova
  • Motocikl: SV650A

Zamenio kocionu tecnost. Zadnjih 22 meseci sa Mannolom, a sad sipao Pantherol (prvi put cuo). Prvi utisak je da je lakse fino doziranje kocnice. Pre toga je isto bio Mannol, ali u limenom pakovanju (meni dobar), a ovaj zadnji (koji mi se nije dopao) bio u plasticnoj ambalazi. Oznake bile iste.  

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Isto i ja na skuteru danas. Iskoristio priliku dok nema plastika da zamenim ulje i u posudi za CBS, tesko se skida ona plastika ispod koje se nalazi posuda. I dok sam menjao u prednjoj zanesem se i ne dospem ulje na vreme u posudu i povuce mi vazduh. Jos me boli ruka od pumpanja. Jedan hint, u apoteci sam uzeo crevo sa kesom za kateter, extra laoko se navuce na ventil za odzracivanje i staro ulje ode u kesu, nema prosipanja i slicno. Preporucujem ovo resenje, cena 115 rsd.

Sent from my iPad using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1160 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000, Automatik A3 S, Automatik A35.

Skinuo sam mu fabričke nalepnice koje su bile oštećene, ispoliran i spreman za nove. Kakvu lepu metalik boju ima to je neverovatno. Po koja ogrebotina i to mu daje pravu draž.86b79f57468b3202a3b95e8997d1b8c7.jpg
80a888f691f0928ef9cf30f9f7790f2c.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 12
  • Podržavam 1

• Integrisan, 6290 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

@Darko Mihajlovic Evo da postavim odgovor oko sedista, mozda ce te zanimati ili nekoga drugog. Ono oko konca i plis materijala. Doduse odgovor je iz Zrenjanina nije od Srdjana ali kontam da je manje vise isto:

Dobar dan. Da li ovaj plis materijal koji je od gore na sedistu propusta vodu ili se navlazi ako pokisne? Drugo, da li ovi stepovi i konci pustaju vodu jer mi je receno da gde god prodje igla ako pokisne tu ce da pusta?
Da li je za voznju po kisi ipak bolja opcija cisto skaj bez plisa i stepovanja koncem? Hvala.

---

Pozdrav, pitanja su odlična 🙂. Materijal je vodonepropusan (gumiran) čak i alkantara za spoljne uslove koju ste nazvali "pliš" 🙂. Između je najlon tako da sunđer nikako ne može da se pokvasi. Ono gde se zadržava voda kada rukom otresete vodu jeste konac, ali to nije velika količina u pitanju. Ako je to smetnja preporučujemo da se smanji količina konca. Ostalim mušterijama preporučujemo sprej za impregmentaciju (postoji i specijalizovan za moto-opremu ali i onaj za obuću odlično radi posao) koji odbija vodu pa onda ni konac nije mokar 🙂

• Drug član, 2098 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
Pre 1 sat, Motorcyclist je napisao:

@Darko Mihajlovic Evo da postavim odgovor oko sedista, mozda ce te zanimati ili nekoga drugog. Ono oko konca i plis materijala. Doduse odgovor je iz Zrenjanina nije od Srdjana ali kontam da je manje vise isto:

Dobar dan. Da li ovaj plis materijal koji je od gore na sedistu propusta vodu ili se navlazi ako pokisne? Drugo, da li ovi stepovi i konci pustaju vodu jer mi je receno da gde god prodje igla ako pokisne tu ce da pusta?
Da li je za voznju po kisi ipak bolja opcija cisto skaj bez plisa i stepovanja koncem? Hvala.

---

Pozdrav, pitanja su odlična 🙂. Materijal je vodonepropusan (gumiran) čak i alkantara za spoljne uslove koju ste nazvali "pliš" 🙂. Između je najlon tako da sunđer nikako ne može da se pokvasi. Ono gde se zadržava voda kada rukom otresete vodu jeste konac, ali to nije velika količina u pitanju. Ako je to smetnja preporučujemo da se smanji količina konca. Ostalim mušterijama preporučujemo sprej za impregmentaciju (postoji i specijalizovan za moto-opremu ali i onaj za obuću odlično radi posao) koji odbija vodu pa onda ni konac nije mokar 🙂

aaaa sada iz prve ruke..

pucaj @ProMaster objasni ovo dobrom coveku :)

• Drug član, 2104 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
Pre 8 sati, Darko Mihajlovic je napisao:

aaaa sada iz prve ruke..

pucaj @ProMaster objasni ovo dobrom coveku :)

Ne mogu, teško mi je i da pričam o tome...

Promenio član ProMaster

• Zainteresovan, 616 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI

Ovo je moje sediste za tdm 3vd, nije pustalo vodu uopste,  a ja motor perem smrkom.

No photo description available.

• Sviđa mi se 2

• TVRD RAD, 323 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SuperDuke R Gen2
On 6/14/2025 at 9:40 PM, Sinisa-Sabac said:

Uroš Božović iz BG radi sve vrste grafika za motore kod njega sam radio.Doktor u svom poslu.

Messenger_creation_4987DF61-B274-4641-AD75-5C94A3C0CB08.jpeg

Lepo ih Uroš spakovao, 3x sam radio foilje kod njega i svaki put bio prezadovoljan, evo drugar koji je kupio GT-a od mene, uradio i on, više nego zadovoljan. Svaka preporuka. 

• Sviđa mi se 1

• TVRD RAD, 323 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SuperDuke R Gen2

Da se i ja upišem za danas.

Što se tiče nastavka “buđenja” motora – trenutno čekam carinu da mi ocarine decat. U međuvremenu je mozak počeo da radi u svom pravcu, pa sam se bacio na pravljenje “krilaca” za Gen 2. Za Gen 3 već postoji raznih modela, ali za Gen 2 nisam našao da je neko radio nešto slično. Verovatno za to postoji dobar razlog, ali mene nosi momenat od ideje do realizacije, pa sam ipak krenuo da radim.

Izmerio sam gde mogu da iskoristim postojeće šrafove i, najpre napravio prototip od kartona, a zatim – uz konsultacije s prijateljem – uradio i 3D model. Sinoć sam ga odštampao, i sve lepo naleže kako treba. U narednom periodu planiram još malo doterivanja dok ne budem zadovoljan estetikom, pa možda ide izrada u karbonu  ili  farbanje u neku boju.
image.png.4728214934d8f76769eb7d2f6d4a7833.pngimage.png.f9fa363dd75c05912d46f4281544f0a8.pngimage.png.365033da31d440bb5e634d6beeccd172.png

image.thumb.jpeg.5ed6986f83a14b028347240bb314bb67.jpegimage.thumb.jpeg.6a5188061421c1aea12aee03c0ebf519.jpeg

Promenio član ProkaRoka
  • Sviđa mi se 4

• Drug član, 1418 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

Nikad prokislo, nikad mokro dupe, posle pranja se suši odmah kao i fabričko, bitno je da ne bijes peračem pod pritiskom direkt u konac dugo i blizu, velur je verovatno mokar na kiši, ali ima i veštačkih velura koji se brisu odmah i ne budes mokar

20210309_145101.jpg

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja