Влајко 1512 Napisano Septembar 13, 2023 Никад не једи жути снег!, 714 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Каже мајстор ОК, није баш да су били за замену али нисам мењао кад сам купио мотор и ставио тада нове гуме па реко' морам сад. Није то неки трошак колико проблема може да створи тако да...Сент фром мај Шајоми... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 141 Napisano Septembar 13, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Motocikl: Suzuki GSXR 1000 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Jel su to Metzeler Roadtec 01 gume? Koju dimenziju zadnje gume si stavio, 180/55, 190/50 ili 190/55 ? Ukoliko ti nije mrsko, da li bi hteo da izmeris sublerom dubinu kanala sto ide po sredini gume? Promenio Septembar 13, 2023 član bojanh 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1512 Napisano Septembar 13, 2023 Никад не једи жути снег!, 714 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Jel su to Metzeler Roadtec 01 gume? Koju dimenziju zadnje gume si stavio, 180/55, 190/50 ili 190/55 ? Ukoliko ti nije mrsko, da li bi hteo da izmeris sublerom dubinu kanala sto ide po sredini gume? Да, са оном HWM ознаком, за теже моторе. 180/55. Немам шублер Сент фром мај Шајоми... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1352 Napisano Septembar 15, 2023 (promenjeno) Drug član, 1137 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Imao danas slobodno i ujedno su mi jutros Stigli koferi, naravno momentalna montaza je pala ja zadovoljan sto je i najbitnije… jedino sto cu morati da se pozabavim nekom zastitom zbog auspuha ispod desnog kofera Promenio Septembar 15, 2023 član bobangsxr 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7781 Napisano Septembar 15, 2023 Drug član, 810 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Prodao ga! Brzo, lako i dobro. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 79 Napisano Septembar 19, 2023 Svrati ponekad, 170 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odvidao mi se saraf po 10x koji drzi kvacilo, zapalicu ga :angry: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4781 Napisano Septembar 19, 2023 Drug član, 3651 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @_funjara__ Pa zameni mu maticu, nije sto dukata. Lako se shebe navoj, pogotovo kad improvizuješ. Treba ti stega, odgovarajući ključ, pa lagano i strpljivo. Evo moja nekadašnja. Pojeo se navoj skroz, ćelav ko bombona Svaka škola se plaća ebiga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 79 Napisano Septembar 20, 2023 Svrati ponekad, 170 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vjerujes li da sam stavio novu prjje par mjeseci, e jedina je greska sto nemam kljuc, vec sa klijestima za vodu ga zavrcem. Evo posle 4 mjeseca se odvidao, sad sam stavio looktite onu mast na navoj, i to crvenu da zapeče.Kupio bi ja novu maticu, ali u ovlasceni ih nema vise. Sta si uradio sa navojem na stub đe ide ova matica, predpostavljam da se odstetio cim se i matica odstetila? Meni su navoji ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4781 Napisano Septembar 20, 2023 (promenjeno) Drug član, 3651 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Navoj na stubu je OK, original matica, tj. navoj je mnogo mekan, pa je on stradao. Dao mi je tad drugar\majstor neku polovnu sa ko zna kog skutera, istih dimenzija, ali je drugačiji materijal, mnogo je robusnija. Inače, ja sam sebi nabavio ovakvu alatljiku, pa više nemam tih problema. Easyboost variator clutch torque drive tools Kymco 300 XCiting Downtown K-Xct People Agility Dink WWW.EASYBOOST.FR Easyboost variator / Clutch / Torque drive Tools for Kymco 300 XCiting Downtown K-Xct People Agility Dink are the essential tools to remove / set up easily the variator / clutch / torque... Promenio Septembar 20, 2023 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 79 Napisano Septembar 20, 2023 Svrati ponekad, 170 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa daaaaj info đe da nabavim i ja ovo? Svakako volim od alata sve da imam, zlu ne trebalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4781 Napisano Septembar 20, 2023 (promenjeno) Drug član, 3651 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Naručio sam direkno sa gornjeg sajta, od Francuza. Na iskazanu cenu oduzmu VAT, ali ti naši onda naplate porez i carinu. Oko 100€ izašlo ukupno sa poštarinom, ako dobro pamtim. Ali ne mora baš da bude ovako profi . Vrv može da se nađu povoljno stege za kvačilo i ključ kod braće kineza sa Alija i sl, a da vrši poso. Samo da dodam i ovo, nije neophodno imati stegu i ključ, ovde ima snimak kako to se rešava imrovizovano, uz udarni odvijač: Ali mislim da je ipak najpouzdanije uz odgovarajući alat. Tako rade i profesionalcci (Satelis, N.F.S...) Promenio Septembar 20, 2023 član boza_kg 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9667 Napisano Septembar 24, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2269 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Znate li zašto pada kiša ? Pa, ja zamenio lanac ! Gledam snimke na jutjubu, lako je, pola sata posla. Ja od jutros, lagano... Srarabudžio neki alat za izbijanje nitni, zamenio sve, očistio stare naslage, namontirao novu spojnicu, sad treba zanitovati, al čime... Na kraju, pomogla je kuglica iz ležaja, da napravi pečurku. Promenio Septembar 24, 2023 član Blaza 14 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16460 Napisano Septembar 24, 2023 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2321 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Blaza je napisao: Znate li zašto pada kiša ? Pa, ja zamenio lanac ! Gledam snimke na jutjubu, lako je, pola sata posla. Ja od jutros, lagano... Srarabudžio neki alat za izbijanje nitni, zamenio sve, očistio stare naslage, namontirao novu spojnicu, sad treba zanitovati, al čime... Na kraju, pomogla je kuglica iz ležaja, da napravi pečurku. Ooo, hvalim te Boze, konacno... Ja sam davno, u nedostatku alata, nitovao sa dva cekica, tojest cekic veliki nazad a napred samo nakucam spojnicu i posle špicem tucem osovinicu u centar da napravim pecurku...I drzalo je dobro. P.S. Nemoj da bacas taj lanac i lancanike, ostavi za Mišu, @misa-pei on cuda pravi od toga. Promenio Septembar 24, 2023 član BokyBoy 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6059 Napisano Septembar 24, 2023 Drug član, 3016 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Jas, vala, greota da se baci Nek je sa srećom nov "finalni pogon" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9667 Napisano Septembar 25, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2269 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Kasno sam saznao da je na prethodnoj zameni lanca zamenjen i prednji i zadnji lančanik. Mogao sam samo lanac kupiti...nema veze, zato kad bude na oglasu, biće nov, nov, nov...mislim, lanac, hehe ! Inače, stari lanac je u odličnom stanju, a to nisam znao da procenim. Mogao sam ladno jedan članak da izbacim, i da teram dalje. Čak su i gumice na broju...neću ga bacati, ovaj komplet može još da ide... p.s. Slikaću danas popodne "alat" što sam napravio. Promenio Septembar 25, 2023 član Blaza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Septembar 25, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ono što ti ne vidiš se pohabalo, a to su unutrašnji pinovi ili ti osovinice, to se pohaba na lancu, tu dobije luft i lanac se izduži, tako da sa tim lancem, pravac kanta!Pročitaj ovaj članak, vezan je za lanac bicikla, ali princip je isti za sve pogonske lance što se istegnutosti tiče Kada zameniti lanac na biciklu? | BikeGremlin RS BICIKL.BIKEGREMLIN.COM Ovaj članak objašnjava kada je vreme da se zameni lanac na biciklu. Za detaljno objašnjenje šta se dešava sa lancem kada se koristi i troši, pogledati ovaj članak: Habanje (izduživanje) lanca bicikla. Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8011 Napisano Septembar 25, 2023 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi da u svakom servisnom uputstvu piše dokle ide tolerancija, evo kako je za veliki Versys: 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10192 Napisano Septembar 25, 2023 Drug član, 3366 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Doneo iz firme SAE 90,oprao,podmazao svaki članak,malo je,čini mi se gušće nego Testerol.Ke vidime. @bajker71valja li rad Vojo? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9689 Napisano Septembar 25, 2023 Drug član, 1467 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Video si koliko mi vremena treba da nakapljem na svaku čauricu. I ako imam nov spej Motorex koji sam mislio da koristim za dužu vožnju, ulje mi je nekako draže. Sad na putu do CG pauzu za tankanje goriva i podmazivanje lanca sam pravio na pola puta, u Novoj Varoši... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10192 Napisano Septembar 25, 2023 Drug član, 3366 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan To ti je 250-300km.,nema potrebe tako brzo.Ja sad u subotu spičio skoro 600km.,još malo kisnuo tormo,sutradan ga pogledao,masan,samo što je pocrneo,još je mogao bez mazanja.Kad tako mažeš posle 200 i kusur pređenih,lanac topao i lančanici,samo će više prskati,bez obzira kol'ko se obriše,sve na gumu,što nije baš bezbedno u kombinaciji sa lošim asfaltom...mislim da ga je bolje tada ne dirati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2530 Napisano Septembar 25, 2023 (promenjeno) ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam montirao Cobra podmazivač, oni preporučuju puštanje ulja na svakih 300km kad je suvo a kad se vozi po kiši na 150km. E sad koliko se ulja nanese u tom intervalu - to ne znajem . Meni posle nekih 6,000km upotrebe na felni ima tragova jakooo malo pa skoro isto kao i kad sam koristio sprej. I ja isto praktikujem kad je to moguće na blago zagrejan lanac da pustim ulje i tada vozim par minuta do 50km/h da se ne razbaca ulje sa lanca. Promenio Septembar 25, 2023 član ZEMZEM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12605 Napisano Septembar 25, 2023 Ne silazi, 7344 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja to malo malo pa zakrenem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3470 Napisano Septembar 25, 2023 Drug član, 1103 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan A da li posle sam sebi sve po spisku kada pogledas felnu,ispod repa,kofer..... Ja se obicno tako razonodim na pauzama 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12605 Napisano Septembar 25, 2023 Ne silazi, 7344 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Tačna predpostavka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7880 Napisano Septembar 25, 2023 Solo Rider, 3102 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Koliko god da sam bandita voleo neće mi nedostajati to drkanje oko lanca....pogotovo nedostižnog standarda njegove ekselencije @BokyBoy 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...