Jump to content

Moto Zajednica

Informacije o Rumuniji

Recommended Posts

• Mr., 612 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,

@živke Slazem se da je pogrijesio i platio je najstrasniju mogucu cijenu za svoju gresku. Ljudi od vajkada placaju cijene sopstvene gluposti. Ali komentari nekih kolega me uzasavaju, tipa "e neka ga je pojeo" pa se cak i sprdaju sa ovim uzasnim dogadjajem. Osjecam se bas bezveze, pogotovo jer sam se sa sinom prosle godine provezao pored 15ak jedinki na tom potezu s tim da smo morali i da ih izbjegavamo po putu, i moglo se desiti nesto slicno, pa vjerujem da bi poneke kolege komentarisalo slicno, tipa a sto nisu vozili brze, ko ih je tjerao na TF i tako dalje.

U svakom slucaju komentari tipa da je zasluzio su odvratni u najmanju ruku.

• Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 353 postova
  • Motocikl: Aprilia ETV

Ovaj italijan je stao da pravi selfi sa medom, meckom, kasnije su izvukli fotografije iz njegovog telefona, naravno da zenka brani mlade ili nabavlja hranu.

Mi pre dve nedelje kad smo prosli zenke sa mladuncima stoje u pripravnosti, dok muzjaci leze, sede boli ih uvo ..., ko se malo razume u zivotinje zna da prepozna, ovaj kolega izgleda nije znao.

Meni je zao sto su nju morali likvidirati da pokupe njegovo telo.

• Drug član, 752 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

@Satelis daj dobri naš izbriši one fotke. Znam da nije iz loše namere, ali ono slučajno ih videh u nastavku teksta i nije da sam to baš hteo. Malo je glupo, a i može da vidi neko ko možda ne bi trebao. 

Kao i svaka nesrećna okolnost i ova je bila spoj više faktora. Najviše ljudske gluposti koja je godinama dovela do toga da se i divlje zveri opuste i traže hranu na drumu. Bio sam tamo pre 10 godina tačno i to sam. Nije bilo toliko ni turista, a još manje medveda da regulišu saobraćaj. Ali živimo u vremena kada se informacije brzo šire, brzo se menjaju stvari, pa i sama priroda. Od tada gledao X snimaka i čudio se dokle je to došlo. Na Transalpinu sam se vraćao, na Transafagarašan nisam i pitanje da li ću. Za sve postoje granice tu je odavno pređena. Postoje neka mesta gde ne pripadamo i ovako smo mnogo uzeli za sebe. Postoje neke stvari koje se ne rade i ako ih većina radi.

Ovaj nesrećni kolega je platio najskuplju cenu za X hiljada ljudi koji su pravili istu grešku. Što je najgore i opet će do neke sledeće naplate. 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Drug član, 2772 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 6 sati, max80 je napisao:

@Satelis daj dobri naš izbriši one fotke. Znam da nije iz loše namere, ali ono slučajno ih videh u nastavku teksta i nije da sam to baš hteo. Malo je glupo, a i može da vidi neko ko možda ne bi trebao. 

Razumem te ali valjda je poenta postavljenih slika edukacija?

Po ovom što si zamolio Satelis-a ispada da na kutijama cigareta ne treba da stoji slika pluća koja su zahvaćena kancerom...isto odvratno izgleda...ali je tako. Ja sam slike protumačio kao upozorenje na baš to što si napisao  ''Postoje neka mesta gde ne pripadamo i ovako smo mnogo uzeli za sebe. Postoje neke stvari koje se ne rade i ako ih većina radi''.

Ako su slike doprle makar do jedne osobe koja smatra da je ono na TF ok a posle toga uvidele kolika je u stvari opasnost tu i koliko smo izloženi da će sledeći put dobro razmisliti kako će se ponašati gore...poenta ispunjena.

Promenio član mick
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Zainteresovan, 416 postova
  • Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750

Kao i kod drugih tema, smatram da nije prikladno objavljivati slike.

Promenio član godovic

• Zainteresovan, 474 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA

Kazna za hranjenje meda je 200 evra ako vas vide njihovi rendzeri a kolega je platio svojim zivotom , pretpostavljam da je gledao snimke na YT kako se ljudi priblizavaju medama. takodje preporuka, ne nosite bilo kakvu hranu s sobom kad prolazite tuda gde su medvedi jer oni to osete tj ako niste dobro spakovali hranu i ne zavaravajte se da ako su u koferu da nece osetiti pogotovo ako ste stali da ih malo bolje osmotrite ili slikate. 

• Integrisan, 7920 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ljudi, znate svi kako se koriste kerovi za traganje narkotika i ljudi?

Medved, ima najmanje 7 puta bolji njuh od najboljeg kera. Polarni medved nanjuši foku na kilometar ispod skoro metar leda. 

A slike... Jesu grozne. Nego razmišljam, mnogo je informacija i ljudi više ne reaguju. Nekog pojeo medved? Nah, prst skrolaš dalje. Međutim kad vidiš onakve slike, e onda tek dođe iz dupeta u glavu. Neki moj utisak je da su ljudi to uzeli zdravo za gotovo, neki medvedi tamo, baciš oni jedu, slikaš... Svi slikaju medvede, zezanje. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2714 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R '16 Performance Sport
pre 13 minuta, Alekre je napisao:

Evo ovaj gospodin koji ima više sreće nego pameti.

Budala...

• Drug član, 2063 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
Pre 2 sati, Alekre je napisao:

Evo ovaj gospodin koji ima više sreće nego pameti.

zadnji put kad sam prosao na TF , prosao sam na pola metra od mecke sa malim medom... nije prijatno...

ti medvedi na fagarasanu su navikli da im turisti stalno daju hranu ...incident se desi jednom u mnoooogo retko...

inace , ne treba provocirati , i ko zna sta je budaletina itailjanska uradila pa se ovo desilo...

inace , imam slike u telefonu od ovog vodica koga je medved rasrgao sad u crnoj gori, sigurno ste culi... bio je vodic lovcima i naisao je na male mecice , poceo da se igra sa njima i sao roma babo babo..prevezen je kod nas na VMA i nema reci kojim bih vam opisao njegovo stanje i izgled kad je dosao... bukvalno. 

• Integrisan, 9533 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Samo slika može dopreti (nekom ni to ne pomaže) dublje do mozga, mnogo bolje no pisana slova.

Ko nema stomak da vidi razne havarije tela....ima X u desnom ćošku i nema problema.

Nema veze sa Rumunijom nit medjedom, dok sam čekao polaganje za A pregledao sam xx klipova raznih situacija i lomova.

Čisto da stoji kao podsetnik u glavi, tako i ove slike..... šta ne treba raditi.

Blizu divlje zivotinje može samo u zoološkom.

Ponavljam, na TF sam bas blizu prošao pored mečke sa mečetom i to polako zbog kavezara koji napravise zastoj ne bi li slikali, hranili zivotinju.

Njih bole patka jer su u automobilu, to im je atrakcija za razliku od nas bajkera koji smo izloženi kao na tacni.

• Podržavam 3

• Drug član, 2063 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
pre 1 minut, Satelis je napisao:

Ponavljam, na TF sam bas blizu prošao pored mečke sa mečetom i to polako zbog kavezara koji napravise zastoj ne bi li slikali, hranili zivotinju.

Njih bole patka jer su u automobilu, to im je atrakcija za razliku od nas bajkera koji smo izloženi kao na tacni.

daaaaaa...bratine u kolima stoje i slikaju , a ti na bajku - jbg...

isto sam doziveo 

• Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1829 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

Tradicija se čuva, Rumunija jednom godišnje, ove god samo Ta, moraju mede malo da se smireIMG_20250707_115507.jpgIMG_20250707_121010.jpgIMG_20250707_121154.jpgIMG_20250707_174026.jpg

Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 4

• Integrisan, 6241 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Da li je u Rumuniji upitan Transfagarasan zbog snega i vremenskih uslova pa zna biti zatvoren ili to zna biti i na Transalpini?

• Integrisan, 7920 postova
  • Motocikl: TDM 900

Isti đavo. Transalpina je čak i višlja od Transfagarašana ako se ne varam na Urdele prevoju.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori

Bilo je tragova snega uz put 18juna na TA, sad se mozda i povukao.

TF koliko znam ove god otvoren oko 1jula.

IMG_20250618_160522624.thumb.jpg.b12b57d3fb37a1ba63d8dabdcb012862.jpg

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja