Jump to content

Moto Zajednica

YAMAHA FJR 1300

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300

Ja sam ove godine u maju bio do Grcke gde sam vozio po brutalnim putevima u okolini Metsova i tamo sam u potpunosti obrijao Dunlop Road Smart 4GT, i mogu reci da su te gume bile fantasticne za voznju, ali su mi izuztetno kratko trajale 8000km, a platio sam ih 450 eura. To mi nije imalo smisila, da premium gume platim toliko, a da mi daju samo 8000km..
image.png.59bd30b5c3e84e55fd1ccb5177145caa.pngimage.png.a3d03e7eeb0c0010e779c2e4d625ee39.png
Stoga sam poslusao svog prijatelja i kupio set Mitas Touring Force za 200e i mogu vam reci da sam za sada jako zadovoljan. Daju mi veliko samopouzdanje, i vec sam gomilu puta grebao fuzastere sa njima. Odlicno drze, i bas su zabavne za voznju. (ostaje da ih testiram na kisi jer jos uvek nisam pravio duzu turu). 
image.png.07b4e8937d627ffcbc016c2ca632d7ad.pngimage.png.240a4e07e35434212f6305b164720bb4.png

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 3962 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb

+1 za mitas. 

Kolko sam bio skeptičan tolko su me oduševile. Ni jednom nisam osetio da su pustile niti slično. 👍 

• Podržavam 1

• Drug član, 627 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
pre 54 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

+1 za mitas. 

Kolko sam bio skeptičan tolko su me oduševile. Ni jednom nisam osetio da su pustile niti slično. 👍 

Ocete me naterate da kupim Mitas dogodine🤣

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2008 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer, Kawasaki Versys 1000 SE GT

I ja sam jesenas stavio Mitas TF na belog Versisa, u fazonu prodavaću ga pa da ne ulažem 400 evra u gume a ove uglavnom hvale, i potom napravio krug po Hercegovini i Jadranki. Oduševila me kako se ponašala... Doduše, ja nikad ne vozim "na žilet"ali verujem da bi većinu prosečnih vozača zadovoljila. 

• Sviđa mi se 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2998 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport

TF je odlicna guma, ja sam je terao na Busi i nije mrdnula nikada nigde, problem je sto je sada set 30.000 din. ja za 35.000 uzmem Bridzston S22.Bezobrazluk.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 422 postova
  • Motocikl: crni
On 7/2/2026 at 5:29 AM, Z00M said:

Prvo, nisam ti ja "OVAJ". Drugo, nisam ni konobar, niti poslastičar, a ni pica majstor. Sada kada smo razjasnili...

pa ja i nisam napisao OVAJ, nego ovog :)

Promenio član bobi_krofna
  • Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 422 postova
  • Motocikl: crni

probao sam sve ove glavne favorite za fjr, neke i po vise puta jer u proseku ih za sezonu menjam tri put i miselin je najizdrzljiviji, pireli moj apsolutni favorit, danlop i metzeler duboko razocaranje, bridzston japanac ko japanac, na mitas nisam ni pomislio, mozda i probam ali je sto rece @BokyBoy situacija da za oko 200 evra ovde imam t032gt... 

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300

Moje iskustvo je pokazalo da su me Michelin Road 6GT lepo sluzile. To su prve gume koje sam montirao na motor kada sam ga kupio, i sa njima sam prešao 22.000km gde sam u 90% slučajeva imao saputnika. Tada nisam vozio agresivno, i bio sam početnik što je verovatno pomoglo da mi traju toliko. Tada sam ih platio 550evra čini mi se... Jedino što mi se nije svidelo kod njih je to što su umele da vibriraju i tupkaju pri manjim brzinama u krivinama zbog onih rupica koje imaju. Za kišu su bile brutalne, a ovako za malo jaču vožnju onako... 
Druge su bile RoadSmart 4GT, kao što sam napisao gore. 
Voleo bih da probam Metzeler RoadTec 01, al to ću uraditi ako ne budem zadovoljan Mitasom. 

I da, verovatno je bitno da se napomene da ja obe gume pumpam na 42/42 PSI, to sam čuo na fejsbuk grupama i stvarno mi tako više odgovara. Navodno tako produžavaš trajanje gume, e sad... 

• Sviđa mi se 1

• Никад не једи жути снег!, 1011 postova
  • Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300)
On 7/2/2026 at 5:29 AM, Z00M said:

Svakako, dok ja objasnim bratu vlajku, ulogu ekspanzione posude I da nivo u njoj zavisi da li je motor radio i vožen ili meri nivo na ladno.

Пиши о томе ако те не мрзи, стварно ме занима. Од кад се оно десило, мотор је у гаражи и барицу сада не видим, не капље нигде а ниво је увек на половини, иако сам га тад напунио на макс и прешао испод 100км. Тада је исто стајао 24ч па сам тек онда приметио да је капало...

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: zoljica

Ekspanzionu posuda,kako joj i samo ime kaže,služi da kada krene voda da cirkuliše primi višak vode jer se voda pri zagrevanju i širi. Voda kreće da kruži i kroz hladnjak, kada se termostat da signal. Do tada kruži samo kroz motor. Ako je motor vruć može se desiti da nivo bude nešto viši (nisam proveravao na motoru), a kada se ohladi, sistem “popije” tečnost i bude nivo niži. Takođe se tečnost i skupi. Ti imaš na cepu neki metalni štitnik ili stabilizator, ne znam kako bih ga nazvao,pa čep,pa ispod cepa gumenu membranu.koja vrh služi da čep diše, a možda služi i obrnuto, da dihtuje. Ja sam je izgubio i proglasio sam da služi da čep dihtuje i stavio sam parče gumene rukavice, vrv prst, ne sećam se. Ako je ispod posude, ili je tu problem ili na crevu ili spoju creva i posude. Svakako proveri. Skineš 3 srafa sa plastike i lako dođeš do čantre. Vozi neko vreme bez onog metalnog dela što ide preko čepa i prati. Može biti do svačega, ali je sve resivo. A možda se više nikada i ne desi.

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 3355 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Screenshot_20260709_212042_KupujemProdajem.thumb.jpg.5cdd13b4d1f10fee4a6eb285971e659f.jpg

Čep hladnjaka ima u sebi termostat i radi na pritisak rashladne tečnosti u sistemu. Kako je kolega iznad objasnio, kada raste temperatura (a zatvoren sistem) raste i pritisak. U ovom slučaju, kada pređe 1,1 bar podiže se metalni deo, "otvara" se prolaz do ekspanzione posude za višak tečnosti, i dolazi do pada pritiska u sistemu.

Iz iskustva znam da mnogi (bez ljutnje) ne znaju da je ispravan čep izuzetno važan deo sistema hlađenja motora. Desi se da vremenom otpadne metalni deo, ljudi misle nema veze, važno je da ne curi. Motor može lako da prokuva, prva pomisao je da je otišao dihtung na glavi, a kvar bude samo u čepu od 10 evra ...

• Sviđa mi se 7

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: zoljica

Vlajko buradžere kreneš tum redom. Kamenac je neprijatelj čepa od hladnjaka. Kolega gore je naveo čep hladnjaka i sve je u pravu. Taj čep nema veze sa čantrom, ali ima veze sa kuvanjem. Moguće je da on ne radi i izbije pritisak na čantru. Kada kuva voda izbija na najslabije delu sistema, bilo to trulo crevo ili šta već. A naš motor kuva. Operi ga u sirćetu, ništa ne košta. Ali levi čep od hladnjakw, ne čep od čantre. Svakako je pritisak kriv, pa i da je crevo na čantru popustilo, ili čep od čantre ili šta već. Svakako treba da se zameni deo gde curi.

A ako me iznerviraš I ne rešiš to sam, rešiću ti to ja. Ali po paprenim cenama, od 2 zaječarca, koliko nam treba da dijagnostikujemo kvar.

Послато са 22101316G помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• Никад не једи жути снег!, 1011 postova
  • Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300)
On 7/11/2026 at 2:21 AM, Z00M said:

Vlajko buradžere kreneš tum redom. Kamenac je neprijatelj čepa od hladnjaka. Kolega gore je naveo čep hladnjaka i sve je u pravu. Taj čep nema veze sa čantrom, ali ima veze sa kuvanjem. Moguće je da on ne radi i izbije pritisak na čantru. Kada kuva voda izbija na najslabije delu sistema, bilo to trulo crevo ili šta već. A naš motor kuva. Operi ga u sirćetu, ništa ne košta. Ali levi čep od hladnjakw, ne čep od čantre. Svakako je pritisak kriv, pa i da je crevo na čantru popustilo, ili čep od čantre ili šta već. Svakako treba da se zameni deo gde curi.

A ako me iznerviraš I ne rešiš to sam, rešiću ti to ja. Ali po paprenim cenama, od 2 zaječarca, koliko nam treba da dijagnostikujemo kvar.

Послато са 22101316G помоћу Тапатока

Хвала брале, све јасно. решавамо ових дана и јављам апдејт. Звао би те у помоћ али, јебга, прескуп си... :P

• Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja