Ninja66 2792 Napisano April 2 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, miljanvasic said: Za vikend se malo vozilo do Zlatibora, a zatim do Sarajeva i nazad. Sve u svemu nekih 900 km. Motor zaista radi i ide odlično no međutim negde između Višegrada i Sarajeva stadoh da zamenim bateriju na kamerici i kada sam hteo da nastavim javi se sledeće (snimak dole). Isto to se desilo i posle kada sam stigao kući, dakle samo kada je motor ugrejan na radnu temperaturu. Kada je hladan sve je normlano. Sumnjam na anlaser. Da li se nekome još dešavalo nešto slično? Meni vec godinu dana. Radio anlaser, 2 baterije menjao. Izgleda da je to cest problem. Resenje ce biti drugi anlaser. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6010 Napisano April 2 Drug član, 3008 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Prvo proverite sve žice u vezi sa anlaserom. Redom: plus na ACC, na releju dolaznu i odlaznu, vezu na alternatoru. Zatim, minus! Da li je dobro vezan za šasiju ili već odakle dolazi minus na anlaser. Veoma često je problem baš u minusu. Ako problem i dalje postoji, rasturiti anlaser, dobro ga očistiti, proveriti biksne i četkice. Proveriti da li su zaletovani delovi i dalje u čvrstom spoju (desilo mi se da je pukao flahčić koji je prenosio plus). Da li su šrafovi na anlaseru gde se kači plus i dalje čvrsto vezani sa ostatkom. Tek posle svega toga (što ništa ne košta), i pod uslovom da ne mogu da se nađu biksne, četkice, menjati anlaser. On ili radi ili ne radi. Ako gubi spoj, to se rešava. Po ovome, anlaser povlači više struje (ugase se ostale lampice), što navodi na to da je u pitanju ili loš kontakt, ili se zakrivi u biksni koja se zagreje i raširi preko tolerancije (manje verovatno). 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 365 Napisano April 2 U prolazu, 76 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan Sve provereno, sve je na svom mestu. Nista drugo do skidanja anlasera. Japanci su ga izgleda dizajnirali i predvideli da se nikad ne skida pa je trebalo rasturiti pola motora Anlaser se poprilicno tesko vrti rukom. Izgleda da je do lezajeva ili sta vec. Kako god odneću ga sutra kod majstora pa ću videti šta i kako 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano April 2 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Da ne mracim, tako sam i ja. Stavljene nove cetkice i pojacana masa. Posle silnog rasturanja opet isto. Odlepio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7683 Napisano April 2 Solo Rider, 3075 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Ninja66 je napisao: Da ne mracim, tako sam i ja. Stavljene nove cetkice i pojacana masa. Posle silnog rasturanja opet isto. Odlepio. Ubi ga k'o zeca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 365 Napisano April 2 U prolazu, 76 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan Cena novog anlasera u Barelu, prava sitnica 104720, slovima: sto cetiri hiljade sedam stotina dvadeset dinara Uradiću remont i naručiti verovatno sa ebaya novi zamenski, 80-120 eura su cene plus troskovi carine i pdva 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7683 Napisano April 2 Solo Rider, 3075 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Cena novog anlasera u Barelu, prava sitnica 104720, slovima: sto cetiri hiljade sedam stotina dvadeset dinara Uradiću remont i naručiti verovatno sa ebaya novi zamenski, 80-120 eura su cene plus troskovi carine i pdvaPa vidi šraf/ bolcna koja drži pločicu prednje šape za Suzuki bandit pre 3 godine 4.500 din komad u EuroSumaru i čekanje 15 dana Solo rajder sa stolicom i osmehom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano April 3 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, miljanvasic said: Cena novog anlasera u Barelu, prava sitnica 104720, slovima: sto cetiri hiljade sedam stotina dvadeset dinara Uradiću remont i naručiti verovatno sa ebaya novi zamenski, 80-120 eura su cene plus troskovi carine i pdva Isto razmisljamo, nov aftermarket. Vidim po internetu da ljudi takve montiraju po svetu, jedino je isporuka problem, par nedelja ili meseci. Ako iskopas nesto povoljno i brzo, okaci ovde. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano April 3 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Skoro je neko pisao oko led sijalica za fjr. Evo sad sam menjao sijalice zbog tehnickog pa sam slikao ove sto imam. Prezadovoljan sam, evo vec godinu dana rade bez problema, odlican cut-off imaju, ne treba guma da se sece niti menja jer se ventilator odsrafi i leze sve lepo na fabricku gumu. Kupljene kod nas na KP, oko 50-60e placene pre godinu dana, garancija godinu dana. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Kihot 311 Napisano April 4 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Kapedunum Motocikl: Voge 525 DSX Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ovakve stavio kod mene na frezu, perfektno sijaju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano April 4 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Ja isto na bivšem tdm-u, preporuka za one kojima ne smeta 6500k belo svetlo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dukishn 2 Napisano April 5 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FJR 1300, Honda CBR 1100XX, Kawasaki ZZR 1100 D6, Kawasaki GPz 750 turbo, Kawasaki Z650 '81, Kawasaki Z750 '82, MZ ETZ 125, Tomos APN4... Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Od skoro sam ponosni vlasnik legendarnog FJRa, i uskoro zavrsavam sa celokupnim servisom svega (poslednja stavka prednje vile) i od sledece nedelje nadam se u prvu voznju za ovu godinu... Nego imam jedan problem vizuelnog tipa, pa ako moze mala pomoc, bio bih veoma zahvalan. Naime, pokusavam da nadjem one plasticne poklopce na repu gde idu bocni koferi... Slike u prilogu: Hvala unapred 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano April 5 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Ebay. Uvek bile skupe kao otrov. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikaragva 25 Napisano April 5 U prolazu, 54 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na cega obratiti paznju prilikom kupovine polovnog? Ima li nekih generacija za izbegavanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7683 Napisano April 5 Solo Rider, 3075 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Na cega obratiti paznju prilikom kupovine polovnog? Ima li nekih generacija za izbegavanje?Samo su ovi noviji imali "recall"Solo rajder sa stolicom i osmehom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 365 Napisano April 6 (promenjeno) U prolazu, 76 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan Anlaser monitran nazad, noṣ̌en kod majstora Miladina Pavlovića iz Stajićeva, cena popravke 4000 dinara. Sada nema tog prekidanja pri startovanju motocikla ni kada je motor ugrejan ali mi se čini kao da malo sporije vrti odnosno kao da je potreban jači akumulator. Akumulator je nov, stavljen pre neka 2 meseca, punjenje je u redu kao i svi kontakti tako da mislim da reparacija anlasera i nije neko dugoročno rešenje. Naručio sam i novi analser preko eBaya iz Australije, cena nekih 140$ plus troškovi našeg pdva i carine dok stigne https://www.ebay.com/itm/186344677993?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=otru79l-qqu&sssrc=4429486&ssuid=UwIFvZvHRUu&var=&widget_ver=artemis&media=COPY Promenio April 6 član miljanvasic 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7683 Napisano April 6 Solo Rider, 3075 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Posle svake popravke ide i onaj psihološki faktor ...dal' radi bolje/lošije...pošto si poručio nov sad se opusti i teraj dok traje.....a imam neki osećaj da će potrajati. Tako obično biva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano April 6 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Akumulator staviti fabriku,ali voditi racuna o 'udarnoj' snazi. Nije svaki isti. Uzmi kvalitet. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 365 Napisano April 6 U prolazu, 76 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan 32 minutes ago, DaliborBP said: Akumulator staviti fabriku,ali voditi racuna o 'udarnoj' snazi. Nije svaki isti. Uzmi kvalitet. Stavljena yuasa koja je bila najakuplja i imala najvecu udarnu snagu od svih akumulatora u ponudi za fjra 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1510 Napisano April 6 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan А може и 4 пута јефтинији Ландпорт, баш ме занима да ли ће та Јуаса да траје као 4 ова Сент фром мај Шајоми... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano April 8 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan On 4/6/2024 at 8:51 PM, Влајко said: А може и 4 пута јефтинији Ландпорт, баш ме занима да ли ће та Јуаса да траје као 4 ова Сент фром мај Шајоми... On 4/6/2024 at 9:40 AM, miljanvasic said: Anlaser monitran nazad, noṣ̌en kod majstora Miladina Pavlovića iz Stajićeva, cena popravke 4000 dinara. Sada nema tog prekidanja pri startovanju motocikla ni kada je motor ugrejan ali mi se čini kao da malo sporije vrti odnosno kao da je potreban jači akumulator. Akumulator je nov, stavljen pre neka 2 meseca, punjenje je u redu kao i svi kontakti tako da mislim da reparacija anlasera i nije neko dugoročno rešenje. Naručio sam i novi analser preko eBaya iz Australije, cena nekih 140$ plus troškovi našeg pdva i carine dok stigne https://www.ebay.com/itm/186344677993?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=otru79l-qqu&sssrc=4429486&ssuid=UwIFvZvHRUu&var=&widget_ver=artemis&media=COPY Naruci na adresu nekog prijatelja u Austriji, i neka ti donese ili posalje, i nemas pdv i carine. @Vljko: greska u citiranju, jbg, internetski poludoucen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano April 8 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan On 4/5/2024 at 2:42 PM, dukishn said: Pozdrav svima, Od skoro sam ponosni vlasnik legendarnog FJRa, i uskoro zavrsavam sa celokupnim servisom svega (poslednja stavka prednje vile) i od sledece nedelje nadam se u prvu voznju za ovu godinu... Nego imam jedan problem vizuelnog tipa, pa ako moze mala pomoc, bio bih veoma zahvalan. Naime, pokusavam da nadjem one plasticne poklopce na repu gde idu bocni koferi... Slike u prilogu: Hvala unapred Zar i ti poklopcici postoje? Pojma nisam imao, kao sto pojma nemam da li ih ja imam na FJR ili ne? Imam kofere i nemam pojma da li ti poklopci postoje i sa njima, ili su samo na masinama bez kofera,,,??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano April 8 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan On 4/3/2024 at 4:27 PM, mrxfon said: Skoro je neko pisao oko led sijalica za fjr. Evo sad sam menjao sijalice zbog tehnickog pa sam slikao ove sto imam. Prezadovoljan sam, evo vec godinu dana rade bez problema, odlican cut-off imaju, ne treba guma da se sece niti menja jer se ventilator odsrafi i leze sve lepo na fabricku gumu. Kupljene kod nas na KP, oko 50-60e placene pre godinu dana, garancija godinu dana. Imas li neku oznaku tih sijalica, ili jos bolje link ka oglasu? Pretpostavljam da su za oborena svetla, cim navodis cut-off. A sta se preporucuje za duga svetla? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano April 8 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, SHOKLA je napisao: Imas li neku oznaku tih sijalica, ili jos bolje link ka oglasu? Pretpostavljam da su za oborena svetla, cim navodis cut-off. A sta se preporucuje za duga svetla? Evo ja ću da postavim link Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €11.42 50% Off | LED Projector Lens H4 Motorcycle Headlight Bulb 12V Canbus H4 9003 HB3 Hi Lo Beam Moto Headlamp For ATV UTV Motorbike Lamp Page Not Found - Aliexpress.com A.ALIEXPRESS.COM One su H4, imaju svoj projektor za kratko a za dugo koriste reflektor iz fara. Jedina "mana" je što im je boja svetla 6500k, nemaju varijantu u žutoj 4300k. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano April 8 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, TomyB said: Evo ja ću da postavim link Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €11.42 50% Off | LED Projector Lens H4 Motorcycle Headlight Bulb 12V Canbus H4 9003 HB3 Hi Lo Beam Moto Headlamp For ATV UTV Motorbike Lamp Page Not Found - Aliexpress.com A.ALIEXPRESS.COM One su H4, imaju svoj projektor za kratko a za dugo koriste reflektor iz fara. Jedina "mana" je što im je boja svetla 6500k, nemaju varijantu u žutoj 4300k. Upravo sam pretrazio ceo kp, i nisam nasao te sa sopstvenim socivom. Inace, koja vrsta sijalica idu u FJR za kratka, a koje za duga svetla? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...