Jump to content

Moto Zajednica

Od Nove godine nove tablice, vozačke i saobraćajne

Recommended Posts

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Službeni glas se plaća i stiže na adresu naručioca. Sumnjam da su toliko bistri da pored tih koji plaćaju dozvole tebi preko neta besplatno da gledaš :jee:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

Sluzbeni glasnik,na naski.

Moze da se udje uz neki demo pass,ali ne moze da se pogleda sve.

Kaze:"Немате привилегије да видите документ"

Neka proba jos neko,a moze ovde i imamo i nekog sa sluzbenom passom.... :care:

nije li to ovo sto ti trazis ??????

http://www.parlament.gov.rs/content/lat/akta/zakoni.asp

• Drug član, 1874 postova

Pa mislim da to nije bas to, na sajtu skupstine se objavljuju samo akti koji su u njenoj nadleznosti, a za uredbe vlade i ostalo ja ne znam mesto na internetu, ali naravno ima sve u Sluzbenom glasniku

• Ol' dirty bastard, 608 postova
  • Motocikl: TDM

Zna li neko kad je to izašlo u Službenom glasniku, ja ću da proverim šta piše ?

Znao sam da ovde ima nekog ko ima "licence to kill"... :zvizduk:

• Podržavam 1

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z1000SX

To da mozes da zadrzis staru tablicu je netacno i nelogicno, jer tada niko ne bi uzeo novu tablicu a i forma registracionog broja se razlikuje kod nove u odnosu na staru tablicu.

Markice za motor su markice za spoljnu upotrebu i lepe se sa spoljasnje strane vizira a ko nema vizir na vidnom mestu sa prednje strane. Dok kod automobila markice su za unutrasnju upotrebu i lepe se na soferku sa unutrasnje strane.

• Podržavam 1

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

To da mozes da zadrzis staru tablicu je netacno i nelogicno, jer tada niko ne bi uzeo novu tablicu a i forma registracionog broja se razlikuje kod nove u odnosu na staru tablicu.

Markice za motor su markice za spoljnu upotrebu i lepe se sa spoljasnje strane vizira a ko nema vizir na vidnom mestu sa prednje strane. Dok kod automobila markice su za unutrasnju upotrebu i lepe se na soferku sa unutrasnje strane.

Hvala majstore! To je informacija. :takoje:

• Svrati ponekad, 213 postova
  • Motocikl: Harley Davidson FXD

Zna li neko kad je to izašlo u Službenom glasniku, ja ću da proverim šta piše ?

Znao sam da ovde ima nekog ko ima "licence to kill"... :zvizduk:

hahahaha

Ako zatreba ...

• bez čvaraka, 1212 postova
  • Motocikl: Naked u najavi

To već nije tako loše kad su za spoljašnje lepljenje! :takoje:

Ja ću moju da nalepim na donji deo vizira, bliže svetlu, tamo gde mi nije u vidnom polju. Bilo bi jako lepo da se javi neko ko je registrovao motor posle 1. januara, da nam potvrdi ovo za nalepnice.

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Naked

Deadline je, navodno, do 2014-te

taj rok se odnosi na vozačke dozvole.

da li je drug saobraćajac siguran u to što ti je rekao?

Tako je,stare vozačke dozvole mogu da se koriste do juna 2014,verovatno je sa time pomešao

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Keeway Speed

Kad znam da me nesto ceka i da ne mogu da ga izbegnem, volim da ga uradim sto pre. Nekako me manje boli. Tako da cu ja moju vozacku dozvolu da zamenim odmah posle Bozica, iako joj je vaznost do 2014 g.

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Deadline je, navodno, do 2014-te

taj rok se odnosi na vozačke dozvole.

da li je drug saobraćajac siguran u to što ti je rekao?

Tako je,stare vozačke dozvole mogu da se koriste do juna 2014,verovatno je sa time pomešao

Ja sam tako čuo od drugara saobraćajca. Pozvaću ga baš da ga pitam da li je to 100% tačno, pa ću vam javiti.

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800FI

Ja sam registrovao auto 4.janura, prvi radni dan. Ljudi moji, koja je to kaubojstina. Niko nista ne zna, nema tablica, ne radi im sistem...ma katastrofa. Elem, dobio sam tablicu sa zadnja dva slova ĐH. Odem ti ja do drugara, u Resavsku, parkiram auto, i da posaljem poruku ukapiram da prvo nemam slovo Đ na telefonu. Hm....zovnem njega, pitam ga, kaze on, ne beri brigu, imam ja slovo Đ. Popnem se do stana kod njega, kaze on, brate meni odbija da naplati, kao uneo sam pogresno. A sve se to desava 5.januara. Zovemo mi parking servis, javi se zena, kaze sacekajte. Cekanje traje oko 10 min. Javi se ponovo, kaze molim vas sacekajte jos malo. Opet 10 minuta. Konacno se javlja i kaze posaljite neko slicno slovo. Ok, a sta ako neko hoce da parkira u istoj zoni a ima DH?! Katastrofa. Od tada je proslo nekih pola sata. Ja do kola da vidim dal nije slucajno napisao kaznu, sva sreca nije. Inace, umesto saobracajne dobija se potvrda, i sa njom za mesec dana idete po saobracajnu. Ma blago receno katastrofa. >:(

• Ducati Power, 813 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :)

Radoice hvala za detaljan info, sad bar znamo kako je iz prve ruke. A ova papazjanija sa parking servisom znaci strasno, sad ako neko registruje auto mora da gleda da mu daju slova bez kuka i kvaka inace nista od slanja za parkiranje putem sms-a. Sad cemo jos morati da kupujemo telefone koji imaju nasa slova znaci jos jedan dodatni trosak.. >:(

A ono sto je Jager napisao da mogu da se zadrze stare tablice, ja sam pitao drugara saobracajca kaze da ako neko registruje kola ne moze da zadrzi stare tablice nego mora da kupi nove (pa nije valjda drzava luda da ne uzme pare kad moze) tako da i ja mislim da je on pobrkao sa vazenjem stare vozacke dozvole.

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Keeway Speed

Bio danas do MUP-a, za registraciju je guzva ocajna, cekaju ljudi u redu po par sati. Nista, reko ajde da vidim sta mi treba za zamenu vozacke dozvole, posto na oglasnoj tabli stoje stari obrasci. Udjem u kancelariju i ljubazna sluzbenica me pita dokle mi vazi dozvola, reko do 2014-te. E pa kaze dodji tad. Dobro reko, hocu da je zamenim odmah kad vec moram. E kaze, ako hoces da bacas pare bez veze ti dodji za dva meseca dok se uhodamo, jer sad nemamo pojma sta i kako se radi. Tada sam licno video da decku izdaju novu vozacku ali na starom obrascu - na dva lista.

Cekacu do marta dok stvarno ne udju u stos da mi nesto ne zeznu, pa cu onda da menjam i vozacku i da registrujem motor. Znaci to je moj savet i za vas, ako vam nije hitno i ne zurite, budite malo strpljivi i nema problema.

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Registracija motora me čeka u martu a 1. aprila registrujem auto. Svratih danas do policije u Milana Rakića na Zvezdari tek da vidim kako im ide. Blagi bože, kakva katastrofa. Ljudi čekaju napolju i niko od pandura nema pojma ni šta ni kako treba. Ja kao pitam šta mi treba od obrazaca... muk. Ni da bekne. Jedni psuju, drugi kukaju, panduri bezobrazni preko svake mere a šalteruše poslovično neljubazne. Tek samo, ništa nisam saznao osim da se dobija potvrda i uto im pljusnu sistem. Pobegao sam da ne slušam psovke i ne budem svedok ako neko konačno baci bombu na panduraciju.

• festina lente, 749 postova
  • Motocikl: XRV

Danas sam pokusao da odjavim skuter u Pancevu.

Posle 4 sata cekanja u redu divlja salterska sluzbenica me oterala sa obrazlozenjem da vozilo moze da odjavi samo osoba cije je ime u saobracajnoj i da mi ugovor u to slucaju ne vazi, tj. da ja kao vlasnik nemam nikakva prava nad vozilom :zbunjen:

Pritom nemaju nikakave informacije o tablicama, saobrcajnim d. i nalepnicama za motore, ali to je info za Pancevo.

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

koliko se ja secam i ranije je samo vlasnik mogao da odjavi tablicu,tj onaj ko pise u saobracajnoj....bar je tako bilo letos kada sam prenosio hondu,i tablice se odjavljuju u opstini vlasnika tak posle uplacenog poreza ili tako neke takse

• Svrati ponekad, 433 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS ADVENTURE LC 2015god, Piaggio Liberty 125ccm 2000god.

Potvrdu koju su nameravali da naplate 300din za vreme cekanja do dobijanja saobracajne vise nema.UKINUTO!!!

• Svrati ponekad, 433 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS ADVENTURE LC 2015god, Piaggio Liberty 125ccm 2000god.

koliko se ja secam i ranije je samo vlasnik mogao da odjavi tablicu,tj onaj ko pise u saobracajnoj....bar je tako bilo letos kada sam prenosio hondu,i tablice se odjavljuju u opstini vlasnika tak posle uplacenog poreza ili tako neke takse

Do 31.12.2010. tablice je mogao da odjavi i kupac i prodavac cak i trece lice ali uz opstinsko ovlascenje. Opstinsko ovlascenje nisu morali jedino da imaju Kupac i Prodavac,ali po novom zakonu....Ili si Andrija naleteo na budalu ili je i to novina,kao sto sam ti rekao,provericu ti sutra.

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Potvrdu koju su nameravali da naplate 300din za vreme cekanja do dobijanja saobracajne vise nema.UKINUTO!!!

Sad samo daš 300 dinara :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja