Nimmin 6718 Napisano Mart 11, 2013 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Fabričko djubre i djubre koje je nastalo lošim/nikakvim održavanjem su dva potpuno različita pojma. Naslov je "...fabričko...", pa što se malo ne bi držali toga. Ako uopšte postoji neko ko sa sigurnošću može da kaže (i potvrdi odgovarajućim fotkama, linkovima, štaveć) koja je fabrika i koji model u pitanju. Lični afiniteti ili neargumetovana mišljenja su u domenu ukusa o kojima, zna se, ne vredi raspravljati. Potpuno mogu da razumem nekog ko pada u vatru kad mu se kaže da ima djubre od motora, što u krajnjem slučaju nije ni lepo. Ipak bi se to moglo malo "uviti u oblande" i reći u nekoj blažoj formi, koliko da ne ispadamo nekulturni. Da li oni koji koji nekom kažu da ima i vozi "djubre","g__no" i sličan dvotočkaš kažu i pri ulasku u nečiju kuću da je "rupa, brlog, ..." ili da ima idiotski posao ili nešto slično, dodajte sami na spisak? Ili to smeju da govore samo udobno zavaljeni u fotelju i bezbedno sakriveni iza tastature? Ne osećam se lično prozvanim jer vozim "djubre" jer ga time ne smatram i pored brojnih mana, još uvek sam u potrazi za nečim što bi mi u potpunosti odgovaralo, bar po kriterijumima koji su meni bitni. A ako i nadjem tako nešto, uvek će biti neko ko će za takav model smatrati da potpuno zaslužuje epitet iz naslova teme. Pa šta? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 11, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan A lepo sam vam rekao vec,nista bez yamahe! :lol: :lol: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Mart 11, 2013 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ako bi gledali po fabrickim kvarovima, havarijama, povlacenjima od strane ovlascenog servisa to bi bila vecina R-ova od Japana pa do Nemacke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theSage 92 Napisano Mart 12, 2013 MK Nameless Riders, 106 postova Motocikl: Kawasaki Z750s '06 Prijavi odgovor kao problematičan Fino sam se iscerekao u ovoj temi. Interesantno je ovo poredjenje KLEa i Versyusa. Versys mi se nekako doima totalno drugaciji. ma vidis da je to sve isto bre, ja sam cuo i da zx10r ima isti agregat *facepalm* A jel ti citaš uopšte šta ljudi pišu ili bukvalno samo troluješ? http://en.wikipedia.org/wiki/Kawasaki_KLE500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1342 Napisano Mart 12, 2013 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Versys jeste nasljednik KLE-a. Ali je jako razlicit motor od njega. U stvari to je potpuno nov motocikl. I sto se tice namjene, KLE(prednji tocak 21) je vise off road orjentisan nego versys(17 prednji tocak). U svakom slucaju kada sam imao versys 650 presao sam sa njim 45000km bez ikakvih problema. A u isto vrijeme je drug imao KLE koji je isto tako za 2 godine presao preko 30000km bez problema, bili zajedno u Alpe, napravili par lijepih tura. Mislim da KLE definitivno nije mjesto u ovoj temi. Ja na KLE gledam kao kvalitetan nedoder motor, koji je idealan za pocetnike, povratnike i ljude koje je prosla zelja za jurcanjem i obaranjem brzinskih rekorda. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Mart 12, 2013 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Zasto pljujete italijane, jeste skupo odrzavanje, ali sta fali motorima? Na GP-u Ducati osvaja sto sta, sta je sa Suzukijem, KTM-om, BMW-om, nema ih ni u najavi A sta fali golfu 2? Ne vozim taj auto niti sam ga ikad vozio, ali ne bi imao nista protiv nekog gti ili g60? A i nemaju svi ljudi pare da kupuju nove automobile i motore, setite se ipak zivimo u Srbiji Napljuvaste kle-a strasno, a motor je bas dobar za pocetnike. Svaki motor ima svoju namenu i onaj ko preferira Rove najcesce i pljuje enduro i choper motore, jer po njemu nemaju nikakvu svrhu. A i obrnuto, endurasi ce reci da su Rovi samo za smekerisanje po gradu jer mali broj ljudi tera R po stazi gde se moze osetiti za sta je stvarno taj motor i napravljen. By the way, ja nisam video da se neka Yamaha provlaci kroz postove ove teme...da zakljucimo onda bar koja marka je bez premca 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Mart 12, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa ajde onda da pljucnemo i po Yamahi. Znaci radi se o fabrickoj gresci koja se moze okarakterisati kao nevodjenje racuna o 5-om+ vlasniku modela FJR koji nema sredstva da vozi motor kod dealer-a da bi napunio accu. Mislim samo skidanje plastike zahtijeva specijalni alat i kamaru vremena i zivaca. Mislim da su to namjerno uradili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14326 Napisano Mart 12, 2013 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan yamaha = sintisajzer, pogledati u prodavnici amaterske muzicke opreme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 12, 2013 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan sve je to ok ali ipak je najveci krs KLE... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14326 Napisano Mart 12, 2013 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan mislis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6718 Napisano Mart 12, 2013 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno i misli, ali, to je ipak samo neargumentovano mišljenje. Da ne spominjem sad šta je Lane Gutović rekao o mišljenju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 12, 2013 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan mislis? a ti ne mislis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14326 Napisano Mart 12, 2013 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan mislim brate ali ne mozes se izboriti sa vlasnicima kle-a, gori su od bmw-jasa, jos ce i okupljanje da naprave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoLiBrI 233 Napisano Mart 12, 2013 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun-Ugrinovci Motocikl: suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan ja ipak mmislim da je gavroliniju dosadno i da se on samo sali sa nama...on je okoreli ljubitelj KLE-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 12, 2013 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan mislim brate ali ne mozes se izboriti sa vlasnicima kle-a, gori su od bmw-jasa, jos ce i okupljanje da naprave nece sigurno, jer za svaki moto otpad je potrebna dozvola za rad a i ne mozes tek tako skupljati djubre gde ti je volja, sranka zelenih nece dozvoliti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 12, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan yamaha = sintisajzer, pogledati u prodavnici amaterske muzicke opreme Pa etooo,znaci kad ti dosadi voznja,parkiras,odsviras kolce za svoju dusu i nastavis sa voznjom! Lepo ja vama kazem da uzmete yamahe! :lol: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14326 Napisano Mart 12, 2013 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan meni se za sada dobro pokazala ali imam i hondu za svaki slucaj da bi mi prosek bio suzuki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6394 Napisano Mart 12, 2013 Enduraš, 6383 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja mogu da kazem - svaka cast i na kolima i motoru.Elem, da sam licno ja hteo da se pederisem motorom sigurno ne bih kupio qingqi qm 250 iz 2007 g. sa tadasnjom kilometrazom od nekih 8500 km za smesne pare.Za to bi kupio ili harlija ili hondu drumsku kraljicu ( unikat ) kao sto je imao moj stric iz nemacke.Ali ja sam kao i svi vi, skroman tip.Mislim ja ni jedan vas - nas motor ne omalovazavam-podcenjujem ma kakav on bio, ako mogu pomocicu ti savetom a ako nemogu necu ni da pljujem tudje.Toliko od mene, a za ono malo pre, ma samo sam se zezao. Nisi ti skroman, nego si siroma, al ako ti je lakse da kazes da si skroman, neka te Inace, dobri motori ne sluze za pederisanje, nego za uzivanje u voznji. afrika se ne uvija preterano u krivinama ali je tek to prica za sebe. imao sam je i ne zelim ponovo Ti imao afriku ? Nisi se nesto hvalio po forumu, mora da si to sanjao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14326 Napisano Mart 12, 2013 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan nisam bas imao nekih velikih razloga da se hvalim afrikom, kao ni sa vecinom od ostalih 40-ak motora koje sam promenio, jenostavno nisu po mom ukusu. mada sta tebi da pricam kada u zivotu nisi vozio motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6394 Napisano Mart 13, 2013 Enduraš, 6383 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan al sam zato za biciklu poniku expert, promenio sam ih 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Mart 13, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ajde offtopicare jedne, .. Tema je KLE. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14326 Napisano Mart 13, 2013 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan de ce ti dusa, malo li je bilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6718 Napisano Mart 13, 2013 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Ajde offtopicare jedne, .. Tema je KLE. Ne, ne, tema je najveće fabričko djubre! KLE to svakako nije, ima gorih, bio bi drugi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 13, 2013 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je smo zakljucili da je KLE krs i tu se prica oko njega zavrsava, sad mozemo da pomenemo ljute zveri f650 i pegaso... Mrtva trka sa KLE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1768 Napisano Mart 13, 2013 Lovely jubbly, 896 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Kad god naletim na ovakve rasprave uvek mi na pamet dođu reči pesme Carl Perkinsa: "You can burn my house, Steal my car, Drink my liquor From an old fruitjar. Do anything that you want to do, but uh-uh, Honey, lay off of my shoes Don't you step on my blue suede shoes" Dakle, radi mi šta oćeš ali mi u motor ne diraj Stvarno ne kapiram "portparole amatere" kawasakija/bem-vea/honde paprike/...../ i sve ostale, koji svojom svetom dužnošću smatraju demantovanje svake negativne reči, napisane (diljem cyber spejsa) o svom motoru kao da su ga oni lično projektovali, sastavili i pustili u prodaju . Ja vozim motor srar 30+ godine, koji ima očajne kočnice problematično vešanje, lance koji počinju da zveče već posle 10,000 km...sve ja to znam i ne mora niko da mi kaže ali zadovoljsto koje mi pruži kad se ja i stara dama ogledamo u gradskim izlozima, kad nam svako malo neki prolaznik ili neko iz kola klimne glavom u uz osmeh pokaže ... to nema cenu, to se ne kupuje u hondinom ili bmw salonu. Ljudi vozite svoje motore i uživajte u njima svaki tren. Sve ostalo je potpuno nebitno Dugo ne procitah ovako smislen post. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...