dankan 377 Napisano Jul 9, 2016 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Piaggio-va moze, znam provereno za ostale brendove ne garantujem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11610 Napisano Jul 10, 2016 BJB Maxi Scooter Club, 4373 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam od kolege Kawasakija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Jul 10, 2016 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam od kolege Kawasakija Ma znam, sala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KAWASAKI ZR 500 A 511 Napisano Jul 11, 2016 Vespa Servis Beograd, 617 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET-4 Prijavi odgovor kao problematičan zamolio bi saljivdjije, koji Vespu nisu vozili sem na polaganju i koji o Vespi nemaju nimalo dobro misljenje, da barem ne kvare temu svojim posalicama i upadicam..jel to o.k. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1912 Napisano Jul 11, 2016 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Polako Kawa, ne zesti se. Sale se ljudi. Evo da te oraspolozim, ja Vespu obozavam do imbecilnosti, ali stvarno... Ne secam se da je ijedan dvotockas ostavio takav pecat na moto industriju kao Vespa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11610 Napisano Jul 11, 2016 BJB Maxi Scooter Club, 4373 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja generalno o Vespi nemam loše mišljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Jul 12, 2016 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Ja vespu vozim , jel smem da pisem u ovoj temi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KAWASAKI ZR 500 A 511 Napisano Jul 19, 2016 Vespa Servis Beograd, 617 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET-4 Prijavi odgovor kao problematičan Nije PX, ali je LML Vespa NV, 1990.god, sa 1.368 km na satu. Stajala je poprilicno dugo, ali sada se VoziSvuda, prelep osecaj kada se radi ista, i kada se vidi da od kada je sklopljena u fabrici u medjuvremenu niko nije otvarao nista na njoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13210 Napisano Jul 19, 2016 Ne silazi, 7489 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zasto ima tako malo drugih Vespi, recimo PK serije ili cak Cose? Njih bas slabo vidjam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KAWASAKI ZR 500 A 511 Napisano Jul 19, 2016 Vespa Servis Beograd, 617 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET-4 Prijavi odgovor kao problematičan Pa Cosu bas nesto i ne vole, ni estetski, a ni prakticno, pogotovu njene kocnice, koje su bile ispred vremena, ali koliko znam retko ko se bas pohvalio da nije imao problem sa kocenjem. PK je po meni super, samo sto je masa izbegava jer je u pitanju mali ram, i agregati su od 50cc i 125cc, ali po meni mali ram je najbolji za `budzenje` agregata ko zeli da mu Vespa bude najbrza u gradu, samo sto je to bas skup sport, to budzenje kao i svako budzenje. A PX serije ima najvise jer je `najpoznatija`, mislim vozi se, kupuje se, redje se preprodaje, LML-a ima najvise, ortodoksni Vesparosi ce uvek da kazu da LML nije Vespa, meni licno to nista ne znaci, pogotovu sto je LML jedno vreme radio pod okriljem Piaggio grupe do trenutka kada su Italijani raskinuli ugovor o licenci. Doduse uspeli su Italijani samo da im zabrane da koriste Piaggio logo, a sve ostalo nisu mogli na sudu da ospore, tako da po meni LML i neki PX u principu to je to, ali ortodoksni ga ne vole ali o ukusima se i ne raspravlja puno. Postoje i jos ortodoksniji Vesparosi u Velikoj Britaniji koji samo za pravu Vespu smatraju Vespu Daglas,koja se sklapala i proizvodila u naravno Velikoj Britaniji, pa njima originalna italijanska Vespa naravno nije prava... To je kao kada neko od ortodoksnih kaze da Vespa GTS je `plastikaner` i da to nije Vespa, vec je prava Vespa samo PX, onda u tom slucaju ja mislim da je prava Vespa samo Vespa koja radi na 6v a ne na 12v a PX opet radi na 12v..jel onda treba da se kaze da ni PX nije prava Vespa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Jul 19, 2016 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Alekre Iznacu svoje misljenje... Cosa je neuspeli pokusaj Italijana da unaprede PX seriju kombinacijom elektronike hidraulike i plastike.Za kratko vreme njihove inovacije su propale i pokazale se promasenim. Crkava joj elektro dizna sauh.Higraulika se lose pokazala jer cilindri veoma brzo propadaju. Dok koci sve je ok ali nikad ne znas kad ce i nov cilindar procureti. Plastike po njoj su kao od go..na pucaju. Masina se bitno ne razlikuje od PX ali i tu ima malih (ali bitnih)razlika.Po potrosnji je glavni neprijatelj kucnog budzeta,sto je jos jedan adut za izbegavanje. Imao sam je slatko se navozao ali i upoznao sve pumpadzije po Srbiji. I ako sam mnogo toga prepravio,nisam mnogo dobio sem sigurnosti. Sto se tice PK.. zanimljive masinice. Bez mnogo mana sem cene delova i prilaznosti masini(ako je potrebmo nesto raditi). Malo ih ima jer su vespe gradske varijante i za lakse vozace. U principu izdrzljiva ali malo ne udobna za dalje puteve. Putna brzina oko 70-80 i ako moze lagano da ide 90. Veoma dobra stvar je izuzetno mali potrosaci. LML vespe... Modeli do 1996 su sasvim ok modeli po kvalitetu i izdrzljivosti. To su najcesci modeli po nasim ulicama. Jedan od razloga je.i samo povoljna cena. Posle 1996 kad su Indijci izgubili licencu dosta toga su promenili. I sam kvalitet novih LML je daleko ispod starih modela. Razlike i inovacije na novom modelu nebih sad pisao. Sto se tice modela PX o njemu nema potrebe mnogo pisati. Jesnostavno ne prevazidjen model. U vesparoskom svetu vespom se smatra svaki manualac koji je proizveden u Italiji bez obzira koju instalaciju ima 6v ili 12v. Normalno je da sa novom tehnologijom i dodatcima (koje propisuje ministarstvo saobracaja) tipa migavaca,stop svetla,alnasera itd mora se povecati i napon koji bi zadovoljio potrosace. Modeli koji su iz "proslog veka" popularniji su i cenjeniji od danasnjih. PX iz 80-ih je cenjeniji od ovoh iz 2000-ih. Jedan od razloga je i sam kvalitet pojedinih delova. Tu se vec mesaju kosooki sa jeftinom proizvodnjom ali kontrolisanom. Jednog poredjenja radi..... Ne moze biti ni jedna sljivovica iz Nemacke Kine itd kao ova iz nase Srbije. Jedno je original a ostalo su plagijati koji sluze kako tako. Sto se tice modela 2000-ih ili popularnih plastikanaca GT GTS LX GTV ET4 koji nose natpis vespa.... To nema veze sa zamisljenom pricom i ostvarenjem iste. Klasican firmirani skuter. Nista drugo. Novom tehnologijom bez rezervnog tocka i manuelnog menjaca izgubio je svaku smisao. Bilo kojim kvarom vozac je primoran kao i kod svih novih vozila da zove servis(prvenstveno mislim na ozbiljnije modele GTS GT GTV). Licno i ja imam jednog plastikanca (od 8 vespi). Za nju kazem vespa bez duse. Vozio je 20 ili 120 sasvim je osecaj isti. Koristim je da bi ponekad zenu provozao i kad negde treba brzo da stignem. Kilometraza za proslu godinu sa njom je 500 km za celu sezonu. Ove godine malo vise(imao sam jednu voznju do Hrvatske).Na skupove ne idem sa njom jer mi nije deo tog klisea. Moje skromno misljenje je Vespe su manualci a ostalo skuteri za nase potrebe. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KAWASAKI ZR 500 A 511 Napisano Jul 20, 2016 Vespa Servis Beograd, 617 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET-4 Prijavi odgovor kao problematičan Kazem ja lepo, svako ima svoje misljenje, ako Vespa bez menjaca njje Vespa, da li je onda Vespa PK automatika iz proslog veka Vespa ili ne...obzirom da nema menjac I ne bi se slozio da ce bilo ko Vespu PX lakse da popravi na putu, pa cak i da zameni gumu, ako nema neko znanje. Znaci dzaba rezervni tocak, ako Vozac ne ume da ga zameni...a sto bi umeo, vecina ljudi koju ja znam ne ume da ga zameni, jer Vespu voze kao statusni simbo. Tu ne racunam ortodoksne koji vole da cackaju svasta nesto na svojim Vepsama. Na mojim putovanjima a bilo ih je poprilicno, da ne nabrajam, uvek kada PX stane a stajali su malo malo...cekali smo da se to resi pa cak smo ih tovarili i na prikolice i vozili nazad za Bgd...Na tim putovanjima skoro da nikada nisam cekao da se resi problem nekome sa novijom vespom. Naravno moze svasta da se desi.. Tako da ta prica PX se ne kvari i PX moze da se uradi generalna za 2 min sa klucem 13 i 10 i kljcuem za svecicu, to je bajka... Moj `plastikaner` ET 4 73.000 na satu, od toga 63.000 kod mene, nikada ispod 15.000km godisnje ne predjem, po gradu a i po Evropi...nisam primetio da i ako je stao, nije mogao da nastavi dalje. A o udobnosti na putu da ne govorim. Pritom ne znam zasto ortodoksni Vesparosi novije Vespe zovu Plastikanerima, kada iste imaju sasiju od metala, i vrlo malo vise plastike nego stari PX, ali to je pitanje za njih, a mene iskreno ni ne interesuje da li sam za njih plastikaner ili ne...meni je Vespa-Vespa...bila ona iz proslog ili ovog veka... Nikada nisam gledao ko sta vozi da li je japanac, nemac ili kinez, bitno je da je taj neko pravi covek, a sta vozi, bas me briga...tako i za Vespu, koja je, da li je ova ili nije, prava ili plastika, ja gledam ko vozi Vespu, pravu ili ne...bitno je da je taj covek pravi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KAWASAKI ZR 500 A 511 Napisano Jul 20, 2016 Vespa Servis Beograd, 617 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET-4 Prijavi odgovor kao problematičan Nego da se vratimo na temu... Vespa P 125 X Milenium-Beograd Vlasnica Marijanina (moja prijateljica i VelikaVespaDrugarica). Marijana je imala vise Vespi, i presla je bruka kilometara, i ucestvovala je sa nama na Svetskom Vespa Skupu u Biogradu, gde je VozilaSvuda, sa nama rame uz rame. Vespa prozivedena kao poslednja serija. Jedna od najvecih prevara Piaggio fabrike, izradjena je u 999 primeraka, kao ogranicena serija, i svaka poseduje plocicu sa seriskim brojem. Kostala bruka skuplje od obicne, bas zbog svega toga, opreme koju je imala itd. A onda Italijani shvate da nece da batale proizvodnju PX serije, i pocnu ponovo da je prave...tako da su svih ovih 999 primeraka automatski postale obicne Vespe...nazalosta tao je. Marijana se malo igrala sa `bubrezima` obzirom da je umetnica i slikarka, pa smo joj poklonili jedne koje je oslikala, i koje sada ima na svojoj Vespi Milenijum ediciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosCuoreSportivo 315 Napisano Avgust 3, 2016 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav vesparoši! Imam par pitanja za vas, povodom predstojeceg puta za Banjaluku na Vespa skup onog tamo vikenda. Trebaju mi neke osnovne odrednice, tipa kojim putem da idem a da izbegnem autoput, koliko moze to da traje uz obavezna stajanje, kako tretirati mašinu za vreme puta, šta od opreme treba za put u inostranstvo a da ovde to ne koristimo i sl. Rešio sam da zagrizem, uvek mogu da se okrenem i vratim ali to bih shvatio kao neuspeh. Deki je tu za glavne savete al' rekoh da pokrenem lavinu korisnih saveta i od ostalih koje nisam upoznao. Pozdrav! Uroš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Avgust 3, 2016 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan A meni se oduvek cosa svidjala i zamalo pre godinu da uzmem jednu ali zena mi zamuti vodu! I uhvatim i dalje sebe kako redovno pogledam po oglasima cosu i setim je se sa nekim toplim osecajem iz nekog lepšeg doba kad je bila aktuelna. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13210 Napisano Avgust 3, 2016 Ne silazi, 7489 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Vec mesec dana pratim oglase, trazim sebi skuter. Gledam i vespe ali nista mi se tu ne uklapa. Nije to da bude radni konj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Avgust 3, 2016 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Cosa....glavni neprijatelj kucnog budzeta. @Alekre Radni kodnj??? Zasto da ne? Treba je spakovati kako Bog zapoveda i radi joj sta hoces. Naravno u okviru njenih mogucnosti. Oglasi,majstori,servisi su svi prica za sebe. Svako prodaje "perfektnu" i bez mana radjenu u tom i tom servisu. Uzmes krenes od nule i uradis sebi vespu po svojoj zelji. Samo tako ces znati i boti siguran sta imas i dobrog radnog konja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KAWASAKI ZR 500 A 511 Napisano Avgust 4, 2016 Vespa Servis Beograd, 617 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET-4 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav vesparoši! Imam par pitanja za vas, povodom predstojeceg puta za Banjaluku na Vespa skup onog tamo vikenda. Trebaju mi neke osnovne odrednice, tipa kojim putem da idem a da izbegnem autoput, koliko moze to da traje uz obavezna stajanje, kako tretirati mašinu za vreme puta, šta od opreme treba za put u inostranstvo a da ovde to ne koristimo i sl. Rešio sam da zagrizem, uvek mogu da se okrenem i vratim ali to bih shvatio kao neuspeh. Deki je tu za glavne savete al' rekoh da pokrenem lavinu korisnih saveta i od ostalih koje nisam upoznao. Pozdrav! Uroš Najlepse je ici `koridorom`, znaci sve starim puten, Bgd-Obrenovac-Sabac-pa na prelaz ka Republici Srrpskoj`Bijeljina-Brcko-Modrica-Banja Luka, to mu dodje otprilike oko 340km Sto se tice voznje, sam ili u grupi, male su razlike, uzmi u obzir da ces se sa PX-om otprilike tankovati na svakih 100km (jer se vozaci PX-a u grupi obicno tako tankaju) i od tankanja do tankanja i polaska ka sledecem odredistu 100km je jednako 2h Sto se nacina voznje tice, vozis obicno kao i uvek, jer ti brzina svakako nece prelaziti 80km/h, prosek ce biti 50km*h na tom putu. Od opreme koju ne koristis po gradu, lepo bi bilo da imas zuti prsluk, koji veoma pomaze na otvorenom putu sto se vidljivosti i uocavanja od strane drugih vozaca tice, a i pomaze ako je vidljivost slaba, a na tom putu zna i magla u Avgustu da bude veoma cesto, pogotovu pred sumrak. O vracanju i ne razmilsljaj, cujemo se i VozimoSvuda, tako da o povratku i neuspehu nikako ne razmisljaj, samo izvadi na vreme zeleni karton. Vidimo se i VozimoSvuda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosCuoreSportivo 315 Napisano Avgust 22, 2016 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko od vas Vesparosa vozi svoj motor sa onom "keceljom". tj. zastitom od kise po ovako losem vremenu? Jutros sam vozio po kisi na posao i morao sam da ponesem drugi par pantalona sa sobom. Razmisljam o nabavci tog dela opreme pa me zanima da li neko ima iskustva ili neku preporuku... Poz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Avgust 23, 2016 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Kecelja je dobra ali za kisu nije idealno resenje. Stiti te napred ali ledja ne. Najbolje ti je kisno odelo. Kad ga ne koristis spakijes ga i stoji ti u kaseti.vrlo malo prostora zauzima. I njega kad kupujes nemoj da stedis,kupi provereno i miran si. Jedino ces tako ostati suv.Ja sam uzeo Tucano Urbano i prezadovoljan sam. Testirano po najvecim pljuskovima. To je moje iskustvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosCuoreSportivo 315 Napisano Avgust 23, 2016 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru Igore! Jakna koju sam uzeo u Maxmomentu je odlicna i stiti od kise, sto sam isprobao na tezi nacin kad je pre mesec pao neki pljusak a ja bio mokar do gole koze samo ne ispod jakne. Kecelja mi deluje kao srecnije resenje jer planiram da je koristim samo u gradu, dakle od kuce do posla 2-3km, samo da mi pokrije pantalone. I kad stignem do ispred zgrade samo tako da je ostavim (po mogustvu preko sedista da ostane suvo). Kisno odelo cu uzeti za potrebe nekog duzeg putovanja kao onog sad u Banja Luci. Ali mi deluje neprakticno za svaki dan, zbog presvlacenja, skladistenja. Mozda gresim... Poz! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Avgust 23, 2016 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Sam odluci sta ti odgovara i koje su ti potrebe. Sto se tice skladistenja tj pakovanja....ja imam kombinezon koji kad se spakuje bude velicine konzerve piva.Drzim ga u kaseti salno,tako da meni to nije problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Avgust 23, 2016 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Kisno odelo se navlaci za 2 minuta. Skida se za isto toliko, jedini problem je susenje na poslu. Kecelja ce te stititi nekako dok si u pokretu. I po kisi moras stati na semaforu, e tada nastaju problemi, noga mora dole i van kecelje. Kaonsto Igor rece, kisno odelo jedino 100% cuva suvo telo, uz nepromocivu obucu ili navlake za obucu. Kecelja vise sluzi za zastitu od vetra odnosno hladnoce. Vespa je jos i dobra, ne baca od tockova. Na motoru, vise baca odozdo nego od kise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KAWASAKI ZR 500 A 511 Napisano Avgust 25, 2016 Vespa Servis Beograd, 617 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET-4 Prijavi odgovor kao problematičan Kecelja je odlicna za gradsku voznju po kisi tacka A, tacka B, kulturna varijanta, kisno odelo je odlizno za voznju van grada, i za duzu voznju po kisi kada se mora. Kombinacija kisno odelo+kecelja najbolja varijanta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pajche 135 Napisano Februar 27, 2017 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Kopaonik Motocikl: BMW F650, Vespa nv150 Prijavi odgovor kao problematičan Imam pitanje za sve strucne, a i one manje strucne Vesparose. Danas mi je u toku voznje Vespa ostala zakocena u prvoj brzini. Nikako ne mogu da je izbacim iz prve. Kvacilo radi. Od kad sam je kupio, a to je pre nekoliko godina i 15 hiljada km, izbacuje iz brzine, ali to je onaj standardni problem sa biracem ili krstom nisam siguran kako se to zove. Da li je moguce da je menjac sazvakao sta je imao u sebi i da je to sve "riknulo" ili je moguce i da je ovaj problem manjeg obima? Takodje, da li mogu na gurku da ga upalim u prvoj brzini i tako ga prevezem, ili bih tako mogao jos veci problem da napravim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...