Toreador 690 Napisano Septembar 25 Drug član, 1117 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW XR Prijavi odgovor kao problematičan Pauza je bila "Kod Brke" onako, nije loše.Utisak kvare okolo nove zgrade u izgradnji, skoro do šetališta.Biće kao na Zlatiboru. Posle pauze pedala i bež kući. Taj deo od V Gradišta i Požarevca ka auto putu je u radovima i malo je opterećen saobraćajem. Od auto puta ka Bg standarno. Eto mala preporuka ko nije skoro bio, vredi otići, moze i bez motora, kolima familijarno, ima šta da se vidi. Pozdrav svima 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 308 Napisano Septembar 29 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan Beograd, Tumane, Golubac, Kladovo Poslednji dan leta, subota 21-09-2024, tri trake do Vrčina, onda odvajanje na Grocku, pa dalje pored Smedereva i Požarevca ka Salakovcu, u Turiji levo ka manastiru Tumane, dakle prilaz manastiru sa juga (i ta deonica je sjajna, nov asvalt, krivine, priroda). U manastiru gužva, bila je Mala Gospojina, upalih sveće i dalje ka Golubcu, preciznije do tvrđave. Za razgledanje sam odabao srednju plavu trasu koja vodi do visokih kula, ne i do samog vrha gde ide crna trasa. Realno, i ovo mi deluje dovoljno lepo, ali eto ako je neko bio na crnoj trasi, može da prokomentariše razliku. Usledio je glavni povod izleta, Dunavska magistrala. Lično mi je najlepši potez posle Donjeg Milanovca, do Đerdapa. Taj dan sam samo vozio, a sutradan, na povratku sam se zaustavljao na vidikovcima da uživam u pogledu i škljocnem po koju . Odvojio sam vikend za uživanje, nisam žurio nazad isti dan. Šetnja kroz mesto i spavanje u Kladovu. Na osnovu slika sa interneta, planirao sam ranu večeru kod Tekijanca, ali na žalost taj dan je bio zatvoren za goste zbog privatne proslave. Neki drugi put ću probati Grilovani miročki sir i slično, što drugi u blizini nisu nudili. Da upotpuni prikaz, evo 15-ak GoPro minuta, a povratak za Beograd u narednom postu, kad napravim klip od nedelje, delom "dunavska", a onda preko Majdanpeka. 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Septembar 29 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Nije bila vožnja što bi rekli za užitak, bila je to radna vožnja al iz ljubavi prema tom sportu, opet sam bio u akciji obezbeđenja drumske biciklističke trke Tur de Fruška 2024 Smrzli, ma neeeeeeee, predivni, malte ne idealni uslovi na obezbeđenju biciklističke trke Tur de Fruška, kišurina, vetruština, magluština, 10 stepeni ... magla, doduše to i nije bila magla, vozili smo kroz oblak a vidljivost 10 do uvrh kape 20 metara, još da je sneg provejavao bio bi onda kompletan ugođaj, generalno ne zna se kome je bilo gore, nama ili biciklistima, dva puta smo bukvalno prošli kroz vodenu barijeru od pola metera vode, na grebenu fruške gore je tokom ranog jutra palo ogromno stablo i preprečilo put ali su radnici vojvodina šume uspešno otklonili prepreku tik pred pojavljivanje vodeće grupe a o tociljaški grebenom po palom lišću kao da je led dole, klizali smo se i biciklisti i mi, sva sreća pa niko od nas nije pao, slika malo, nije nam bilo do fotkanja koliko smo bili i mokri i promrzli. Prošle godine je bilo malo kiše, ove godine nas je dobro zalila pa se nadam da će dogodine granuti sunce da nas obasja. 15 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8006 Napisano Septembar 29 Drug član, 1697 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Auuu, Gigo, danas je bilo ni kera da isteraš napolje, a ne trkanje po grebenu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Septembar 29 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Sve pohvale za ekipu koja je pratila bicikliste. I super je sto niko od biciklista nije pao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Septembar 29 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, DraganNS je napisao: Auuu, Gigo, danas je bilo ni kera da isteraš napolje, a ne trkanje po grebenu... hhhahahhaaaaaa, isto to mi je i drugar rekao kad mu pustih slike na viber a on je odustao od vožnje biciklom na toj trci baš zbog vremena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5600 Napisano Septembar 29 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Hvatamo zadnje trzaje kad su neke ozbiljnije voznje u pitanju, pogotovu sto se planina tiče, tako su cetvrtak i petak bili idealni za tako nesto. Jedna brzinska, planinska moto tura od 2 dana i oko900 km, koja je krenula preko Valjeva, Loznice, Soko Grada, Zlatibora, Zlatara, i zavrsava u sumrak na meandrima Uvca sa Sjeničke strane. Posle prelepog jutra na Uvcu idemo dalje preko Javora, Golije, manastira Studenica gde imamo drustvo, te s nasim drugarima @DarkoČa i @Dudico idemo na Kopaonik koji je sad po meni jedan od top 3 puteva za voznju. Dolinom jorgovana uvek dobra voznja i klopa naravno u " Jerininom gradu" u Magliču. I posle toliko krivina i dobre voznje od Kraljeva bi najbolje bilo da mogu nekako da se teleportujem kući ali mora i malo auto puta u sumrak. Sve u svemu ozbiljno dobra poslastica za kraj sezone. Tu sam na 12-13000km, biće tu još nesto sitno i kratko ali dobra sezona za mene, bilo lepih voznji, prezadovoljan novim motorom, biće i neka kratka analiza u odgovarajućoj temi. Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5280 Napisano Septembar 30 (promenjeno) Drug član, 1885 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan U subotu jedna vrlo lepa vožnjica po prelepoj Staroj Planini. Niš - vidikovac Kozji Kamen - Dojkinci - Ponor - Vrtibog - Bela - Niš. Oko 280 km, od čega oko 80 van asfalta. Krenuli smo u 7:30 iz Niša, preko Ploča, kupili u Pirotu doručak, i pravo vidikovac Kozji kamen. Lepo smo ogladneli do tamo, pa je logična bila pauza za doručak sa prelepim pogledom. A onda s kamena na kamen, pravac Dojkinci. Odatle idemo ka Ponoru, ali na kratko se odvajamo ka Stražnoj čuki. Pred sam vrh nailazimo na malo težu deonicu, razrovanu od džipova, pa odlučujemo da se okrenemo nazad. A i onako nam to nije bilo u planu za danas - tešimo sami sebe što nismo smeli da se oprobamo Ponor, pa kružnim putem opet ka Dojkincima. Na sreću (ili nesreću?) baterija na kameri je prazna i sada mogu da se posvetim samo vožnji. I dalje pratimo TET ka Toplom Dolu. Posle dosta vremena izlazimo na obronke Vrtiboga. Sećam se pre par godina kad sam vozio okolo naokolo i prvi put čuo za ovu visoravan / uvalu, od starog čobanina. "Šta je to ?" , pitao sam ga. "Kako šta ? Pa to je Planina!" Iznenađen sam koliko je to veliko prostranstvo. Vozili smo i vozili, držali solidan tempo, gubili se po onim raskrsnicama, i vraćali, da bi u jednom trenutku shvatili da nismo prešli ni trećinu do Arbinja, a vreme nam ističe. Odlučujemo da skratmo vožnju, i spustimo se pravo do Zavojskog jezera, između Gostuše i Bele. Odatle gas asfaltom do Niša, gde stižem oko 3 sata popodne. Kako je samo lepa Stara! Voleo bih da imam barem nekih 5 - 6 dana, da postavim kamp, pa da na tenane istražujem i vozim se. Ali lepo je primetio kolega da kad se i ukaže tako neka prilika - uvek gledamo da odemo negde dalje... I tako, moraću da se zadovoljim ovim retkim jednodnevnim izletima, a jednog dana ću, nadam se, doći i do neke trajnije baze na ovoj planini koja mi je jako prirasla srcu. #zzz# Promenio Septembar 30 član živke ispravio kilometražu 14 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7675 Napisano Septembar 30 Solo Rider, 3075 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @živke Kozji kamen motorom ......Meni je trebalo tri sata peške 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5280 Napisano Septembar 30 (promenjeno) Drug član, 1885 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @BaneVuk58 bio sam jednom pešice, pre par godina. I ostalo mi je u sećanju da sam pomislio da može motorom maltene do pred sam kraj (stotinak metara), pa sam tako i rekao Nemanji @Skittles kad je krenuo tim putem, ali ispalo je da nam procene nisu iste, tj. nenamerno sam ga zeznuo Od tada me kopka da odem i da vidim da li sam se prevario, i eto, ukazala se prilika Sad sam snimio video, pa svako može da pogleda i proceni za sebe Promenio Septembar 30 član živke 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7675 Napisano Septembar 30 Solo Rider, 3075 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @živke Kozji kamen me je inspirisao da nosim stolicu. Žena i ja krenusmo. Pauze na svakih 15-20 minuta. Nalete smo na tri čobana sa jedno po njihovim rečima 500 ovaca i mislim jedno 5 šarplaninca. Dadoše nam takvu energiju... doživljaj neopisiv. Osim su nas doživeli kao deo stada....ovce takodje. Neverovatan doživljaj. Tebi svaka čast....ovo je neverovatno. Pozdrav SoloRider 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 359 Napisano Septembar 30 (promenjeno) U prolazu, 74 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan Nakon putovanja na Tasos i zatim do Istanbula i nazad, gde je većinom bio auto put, trebalo je malo uzivati i u prirodi i odvoziti neku krivinu posle mnogo pravca. Subota, najavljeno lepo vreme pa smo otac i ja odlučili da iskoristimo. Kako smo malo kasnije krenuli, odlučili smo da skoknemo do susedne Rumunije. Išli smo do Rešice, gde smo obišli muzej lokomotiva i osvežili se pićem, a zatim smo odlučili da se preko Anine i graničnog prelaza Kaluđerovo vratimo nazad. Lepih 370km, dobar put i uvek uzivanje provozati se tim krajem Promenio Septembar 30 član miljanvasic 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4494 Napisano Octobar 1 Drug član, 971 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan @miljanvasic vrlo lako smo mogli da se sretnemo (mada se ne poznajemo), jer sam i ja išao za Rešicu u subotu. To mi je postala omiljena ruta od prošle godine, ali sam tek sad uspeo da se provozam do tamo 2024. Zbog onih suludih temperatura celog leta, baš sam slabo vozio... Uglavnom, ko bude išao u Rešicu, preporučujem restoran Craft pored parka i odličan King's burger. Meni je taj deo Rumunije jako lep za vožnju, ali mi je i interesantna priroda i izgledi gradića. Verovatno jedan od jačih utisaka je preozbiljna gospođa u godinama na pasoškoj kontroli gospođa od nekih pedesetak godina je investirala u atribute, tako da joj uniforma (majica) tako lepo zategnuto stoji da ne znaš dal da gledaš u grudi ili u jako lepe oči prosto da poželiš da te privede 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1468 Napisano Octobar 1 Drug član, 569 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 36 minuta, Forsberg je napisao: Verovatno jedan od jačih utisaka je preozbiljna gospođa u godinama na pasoškoj kontroli gospođa od nekih pedesetak godina je investirala u atribute, tako da joj uniforma (majica) tako lepo zategnuto stoji da ne znaš dal da gledaš u grudi ili u jako lepe oči prosto da poželiš da te privede Bez slike se ne važi! I taman ima razlog da te privede. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4494 Napisano Octobar 1 Drug član, 971 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Lagao bih kad bih rekao da nisam smišljao kako da se uslikamo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 139 Napisano Octobar 1 U prolazu, 87 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Meni je s druge strane uvek najjači utisak sam razgovor sa Rumunima, gde me niko nikada nije pitao otkud znam njihov jezik dobro, kao da se radi o engleskom ili recimo nemačkom , pa je sasvim normalno da ga ljudi znaju 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 359 Napisano Octobar 2 U prolazu, 74 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan Danas, ultra kratko, za ono sto sam navikao. Do Vršca i nazad, 160ak km ukupno. Nema se nista specijalno ni napisati, svima vec poznato 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 308 Napisano Octobar 3 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan On 9/29/2024 at 11:28 AM, Гоша said: Beograd, Tumane, Golubac, Kladovo Poslednji dan leta, subota 21-09-2024, tri trake do Vrčina, onda odvajanje na Grocku, pa dalje pored Smedereva i Požarevca ka Salakovcu, u Turiji levo ka manastiru Tumane, dakle prilaz manastiru sa juga (i ta deonica je sjajna, nov asvalt, krivine, priroda). U manastiru gužva, bila je Mala Gospojina, upalih sveće i dalje ka Golubcu, preciznije do tvrđave... ... a sada nazad do Beograda, preko Majdanpeka Prvi dan jeseni , nedelja 22-09-2024, polazak iz Kladova oko 8h ujutro na hladnih 10 stepeni. Nepotrebno skroz tako rano, jer posle je išlo do 25 stepeni, a put nije dugačak. Boje da sam lagano izjeo neki burek i posle kafice krenuo, danak neiskustvu tj želji da što pre jezdim . Prvo naravno do brane na uslikavanje, a onda dalje tim odličnim delom Dunavske magistrale sa pogledima na Mali i Veliki kazan do mosta preko Porečke reke, koja se uliva u Dunav nizvodno od Donjeg Milanovca (koji se nekada i zvao Poreč). Dalje se nisam vraćao istim putem kojim sam došao prethodnog dana (uz Dunav), nego sam po preporukama koje sam čitao na forumu @the_doctor @Nole Bg i koje mi je potvrdio drugar @zemunac72 skrenuo ka Rudnoj Glavi i dalje ka Majdanpeku. Fotkanje pored rudnika i dalje ka Kučevu, ništa lošija deonica, takoreći sve vreme uz reku Pek (MajdanPek ). Šta reći, priroda lepa, a put nov, napravili Kinezima prilaze Majdanpeku i sada je to trasa zaista za uživanje. Malo je kilometara iza mene, ali ovo je najbolja deonica koju sam do sada vozio. Slobodno preporučite još ovakvih Bonus kome se nisam nadao je još noviji asfalt na potezu od Kučajne (posle Kučaja) ka Petrovcu (na Mlavi), nešto oštrije krivine nego prethodni deo oko Majdanpeka, a svakako mi je bilo na planiranom putu. Naravno posle toliko dobrog, bio je i zez na jednom od pravaca od Petrovca ka Velikoj Plani, poslušah Google da skratim put... auuu, zakrpa, na zakrpu, kilometri i kilometri, 20-30km/h, za moje 14" veliki smor. To su oni "asfaltni putevi" od kojih je bolji običan makadam. Po sećanju je to posle Petrovca, pa kroz Lopušnik, umesto malo duže kroz Pankovo. Dalje Velika Plana, Smederevska Palanka, Mladenovac, Ralja, Vrčin, Beograd. Za taj deo u klipu 1 minut, a prvih 29 minuta su ovi prethodno opisani predivni momenti. 12 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivandeka 194 Napisano Octobar 5 Svrati ponekad, 153 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nakon putovanja na Tasos i zatim do Istanbula i nazad, gde je većinom bio auto put, trebalo je malo uzivati i u prirodi i odvoziti neku krivinu posle mnogo pravca. Subota, najavljeno lepo vreme pa smo otac i ja odlučili da iskoristimo. Kako smo malo kasnije krenuli, odlučili smo da skoknemo do susedne Rumunije. Išli smo do Rešice, gde smo obišli muzej lokomotiva i osvežili se pićem, a zatim smo odlučili da se preko Anine i graničnog prelaza Kaluđerovo vratimo nazad. Lepih 370km, dobar put i uvek uzivanje provozati se tim krajem Mislim da sam vas video na ulasku u Moravitu, možda oko 13h...mi seli na izlasku iz RO u seosku kafanu na pivo, da potrošimo ostale rumunske novce...Sent from my moto g54 5G using Tapatalk 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 359 Napisano Octobar 6 U prolazu, 74 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, ivandeka said: Mislim da sam vas video na ulasku u Moravitu, možda oko 13h...mi seli na izlasku iz RO u seosku kafanu na pivo, da potrošimo ostale rumunske novce... Sent from my moto g54 5G using Tapatalk Da, videli smo i mi motore ispred kafane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5836 Napisano Octobar 9 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Voznjica pred smiraj dana. Ovcice u selu Mrselji Ovo je vec u Druzeticima, gde hvatam put za kanjon recice Tinje. Gazim reku i penjem se u Tometno Polje. Pogled s druge strane kanjona. Na kraju kod komse na pecenje rakije i krompira... 10 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BobaNP 68 Napisano Octobar 10 U prolazu, 39 postova Lokacija: Nova Pazova Motocikl: Aprilia SXR 50 '23 Prijavi odgovor kao problematičan Ваљало је искористити 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 296 Napisano Octobar 10 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, BobaNP je napisao: Ваљало је искористити Komšo, sledeci put zovi. Nisam alergican na kafu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4494 Napisano Octobar 14 Drug član, 971 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Krenuh juče negde na ručak, pa gledajući mapu odlučih da skoknem prvo do Rudnika, a odatle do Takova na pečenje i onda kući preko Rajca. Vožnja do Rudnika standardno lepa, kod Kote milion motora i nijedan poznat lik. Preko Gornjeg Milanovca sad se opet može do Takova - radovi su završeni, put je lep, ali dosta uzan. Nije neka deonica da se ide samo to da se vozi, ali je lepuškasto. Što se tiče pečenja, nađoh neko mesto na mapama sa dobrom ocenom. Ispostavilo se da sam ovog puta sam malo previše verovao Guglu. Meso je bilo ukusno, ali hladno. Doduše, nije ovo neki restoran, baš se vidi da je lokalna pečenjara. Odavde, ideja je bila da se penjem na Rajac, pa na Ljig, ali odlučih da imam vremena da malo produžim rutu, nastavim pravo i provezem se preko Suvobora. Pokazala se kao lepa planina sa lepim predelima i pogledima, te par fotki odatle kačim niže. Promašivši skretanje za Ba, odoh do Planinice i spustih se na Mionicu. Ovaj drugi deo puta, od Planinice do Mionice je dosta lošiji asfalt sa povremenim rupama, pa nije za neko divljanje. Moja brzina u ovom delu bila je ~50km/h. Nit sam bio raspoložen za više, nit put zove na otvaranje gasa. 21 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8006 Napisano Octobar 15 (promenjeno) Drug član, 1697 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Mali osvrt na kratku vožnju koju smo @ZoraNS i ja izvezli ovaj vikend: Novi Sad - Kladovo - Novi Sad. Krenuli smo u subotu sa NIS-ove pumpe kod Merkatora, nešto posle 9 časova, prešli Dunav pa starim putem za Beograd do S.Pazove gde smo se uključili na auto-put i vozili do Batajnice, zatim preko Pupinovog mosta oko Beograda do Pančeva, Kovina pa treći put preko Dunava do Smedereva, Požarevca i ubrzo stižemo do Srebrnog jezera na prvu kafe pauzu. Nakon malog odmora nastavljamo dalje ka Golupcu. Da li pre ili posle Golupca nailazimo na jezero žitkog blata preko asfalta, u dužini od par desetina metara, a koje su na put naneli kamioni sa obližnjeg kamenoloma, tako da smo dobro usvinjili motore. - "Zoki, pogledaj, izgledam k'o svinja"! - "Da, a i ublatio si se!" Uživamo u ambijentu, dok se krivine nižu jedna za drugom, polako ulazeći u ritam vožnje. Dok se trudimo da izaberemo idealnu putanju, polako povećavamo brzinu. Na ruku nam je išlo činjenica da nije bilo mnogo gužve na putu, pa ni mnogo motorista, iako je bilo lepo vreme. Posle nekog vremena stižemo na parking sa vidikovcem ka Malom i Velikom kazanu gde pravimo kraću pauzu jer smo već blizu Kladova. Ubrzo stižemo u smeštaj, nešto posle 16 časova. Smeštamo se, malo gustiramo Zoranovu domaću radžu dok se spremamo na večeru. Smeštaj nam se nalazio pre onih jezera i dečjih igrališta, možda 500 metara do centra. Pristojan smeštaj, ništa fensi ali ima sve što je za ovakve goste potrebno, motori u dvorištu: Motore smo, nakon kratkog pranja u dvorištu, ostavili da se i oni malo odmore pa smo se prošetali do kafane Kod Tekijanca koja je, nažalost, bila to veče zakupljena. Već dobrano gladni ulećemo u piceriju Elite u samoj pešačkoj zoni konstatujući kako je prilično prazan grad. Naručujemo pice dok sa ekrana televizora odjekuje naša himna. Pica je bila sasvim dobra, samo da je bila malo veća: Nakon večere vratili smo se u smeštaj taman kad je počelo drugo poluvreme utakmice tako da nam je pobeda naše reprezentacije došla kao uspavanka. Btw. smeštaj ima tri sobe i može da primi desetak gostiju, tako da smo se nas dvojica baškarili svako u svojoj sobi. Negde oko 4 ujutro moj stomak me je podsetio da mi je Ahilova peta i da ne podnosi ništa previše. Ruta prvog dana: 6 с 9 мин (362 km) https://maps.app.goo.gl/tXxjssfUcxmR1ubh9?g_st=ac Sutradan, nismo nešto mnogo poranili ali ni zaglavili, što se kaže - taman. Nakon kafe i doručka koji smo sami spremili ponevši nešto hrane od kuće, opraštamo se od gazdarice i krećemo nazad, ali drugim putem. Ideja mi je bila da provedem Zorana odličnom deonicom koju nije nikada vozio, a i mene je jedna kratka deonica zanimala, tako da smo trasirali rutu od KL preko Brze Palanke, Miroča (put 396), Klokočevca, Rudne Glave, Majdanpeka, Kučeva zatim putem 147 do Petrovca na Mlavi, Žabara, V. Plane i onda auto-putem kući. Put preko Miroča je nedavno presvučen i podseća me na grebenski put preko Fruške gore, samo je priroda više"divlja". Takođe, deonica od Klokočevca do Majdanpeka i dalje do Kučeva je pokrivena novim asfaltom i meni je, trenutno, jedna od najboljih ruta po Srbiji koje sam vozio. Takođe, iznenađenje mi je bio put 147 (Kučevo - Petrovac). Veoma je vijugav, presvučen novim asfaltom i vodi preko Homoljskih brda. Posle Petrovca kvalitet puta se spušta na ispod proseka, a preostala deonica od Velike Plane auto-putem do kuće predstavljala je rutinsku vožnju. Slika nemamo jer nam adrenalin nije dao da stanemo, tako da to dugujemo. Ruta drugog dana: 6 с 3 мин (395 km) https://maps.app.goo.gl/Ab1UeWb1XESfbDHK8?g_st=ac Promenio Octobar 15 član DraganNS 20 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...