Jump to content

Moto Zajednica

BJB Maxi Scooter Caffe

Recommended Posts

• Drug član, 1684 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Video sam,još pre sajma ,iskače mi na instagramu.

Dizajin su pogodili,motor je korektan,verovatno i prenos.

Ostaju dva standardna  pitanja,podrška i delovi za sve ostalo što nije agregat.Kao i šta sve mogu da kupim za 4k eur u kategoriji 300cc..

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 574 postova
  • Motocikl: Voge SR4 Max

Otvorio sam bio novu temu sa ovim modelom, samo sa nalepnicom Malaguti Spidermax 300. Dizajn  bas onako dobar.. 'talijanski.. image.thumb.png.9051dcf6239d8bed2f60ec3d59e4120e.png

Promenio član meex
  • Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 4448 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Kinezi izučili caku. Prvo nađu talijanskog dizajnera, a ispod plastika spakuju šta nađu u tom trenutku :) 

A mogu da se igraju, njima iz fabrike ovakav motorin košta, lupam, 1.500€. Dok dođe kod nas, sa sve dažbinama je 4.000€. Sledeće godine će da sklepaju neki drugi dizajn, pod nekom drugom nalepnicom. Delove i podršku možeš da sanjaš. 

Deco, razmislite dobro šta kupujete:popovanje:

• Podržavam 1

• Integrisan, 10421 postova
  • Motocikl: ---Honda---

... juce sam u Kragujevcu video par na  (mislim!) zontes-u, onaj model sa crash barr-om napred, po tome sam ga i poznao. O dizajnu necu, to je stvar preferencije i ukusa ali zvuk odvratan! Nije u klasi (ruznoce zvuka) sa mojom kawom :D ali tu su negde!

Prigusen skroz, agregat/izduv se ne cuju, samo bas glasno usisavanje vazduha kroz kutiju filtera dok ih jedva vuce (tako zvuci!) uz brdo a malom brzinom. (baaaAAAAAAAAAAA!) 

Uhh, ogavno li je 🤮

Da ponovim, nova Euro5+ norma sad ima propisano da do 50 km/h motor ne sme da proizvodi više od 80 dB buke. To dodatan problem pravi kinezima koji u Aziji nemaju takve zahteve, pa za evropsko tržište onda budže đuntu, da bi mogli da plasiraju robu uopšte. I onda dobiješ - ružan zvuk.

I da, sledeće Euro norme će biti još rigoroznije, kako pišu. Sve u svemu, ideja je da se uradi potpuna tranzicija na električna vozila u doglednoj budućnosti. To još sporije ide sa motorima nego automobilima, ali doći će i to na red.

• BJB Maxi Scooter Club, 2186 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

Иде све у к….ц, у Мизану или Муђелу ( заборавио сам) на слободном дану где долазе ентузијасти са својим тркалицама, мери се ниво буке и удаљавају их са стазе ако не прођу:tras2:

• Ne silazi, 2782 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125

Jedino da svet dozivi hard reset,pa za par hiljada godina krene ponovo od kamenog doba i tocka.Jednog dana stigne do nekih 60 tih -80tih godina proslog veka.To je bio zivot.Niko te nista ne pita,nema radara kamera i sl sranja.Gas do daske.

Penzioner iz Toronta, iskopao iz garaže Honda Elite 150 skuter. Model iz 1985-te, nakon 40 godina ima samo 9 km na satu.

Honda-Elite-CH150-Right-Rear.jpg?resize=

Kako pišu, istočio je staro gorivo, zamenio bateriju i ključ, pošto ga je izgubio, i Hondica veselo ćarlija. Pa ju je prodao. Male peMzije u Kanadi izgleda :) 

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 9571 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 7 sati, boza_kg je napisao:

Penzioner iz Toronta, iskopao iz garaže Honda Elite 150 skuter. Model iz 1985-te, nakon 40 godina ima samo 9 km na satu.

Honda-Elite-CH150-Right-Rear.jpg?resize=

Kako pišu, istočio je staro gorivo, zamenio bateriju i ključ, pošto ga je izgubio, i Hondica veselo ćarlija. Pa ju je prodao. Male peMzije u Kanadi izgleda :) 

Meni je ovo top.

Prodao je nešto što ima dušu.... šteta.

• Podržavam 2

Kako pišu, Kina je počela masovno testiranje skutera sa novim sodium-ion baterijama, čija se supstanca dobija iz morske soli.

Ne samo da su jeftinije, nego su i ekološki prihvatljivije u odnosu na litijumske baterije, a pune se od 0-80% za samo 15 min, kažu.

p0lffs40.jpg.webp

Da li je to još jedna najava neizvesnog ishoda na dugom štapu,  ili ćemo zaista tako nešto videti uskoro?

https://www.bbc.com/future/article/20250530-how-electric-scooters-are-driving-chinas-salt-battery-push

• Drug član, 3415 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
On 5/17/2025 at 9:43 AM, cezarpa said:

Ruzan za sve pare.Ovo po kazni da vozis.

Prelep!!! 

Meni je prelep! 

Obožavam taj japanski dizajn 80tih

• Drug član, 1089 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic

Evo samo da vam pokažem da ova naša čuda mogu da iznenade i budu od koristi gde se najmanje nadaš.
Popustila jedna guma na prikolici a pošli u bale...
Vadi kompresor ispod sedišta, uključuju, duvaj.
Za 2 min problem rešen a3533a9efcaef9cc13ee421107f284db.jpg96be84fca25fbd9b03d1ec52997d1012.jpgeb111cdec8ad025b812fe55ee4afbc5b.jpg

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

• Sviđa mi se 7

Aprilia, posle mnogo vremena, izgleda sprema maxi skuter malo veće kubikaže, u popularnom ADV fazonu naravno. Šuška se, biće baziran na Piaggio 400 HPE agregatu iz Bev-a. 

SCOOTERNET.GR

Με τον κινητήρα του Beverly 400, η Aprilia θέλει με το SR 400 GT να ανταγωνιστεί το Honda ADV 350 στα μεσαία Adventure σκούτερ

• Sviđa mi se 5

E najzad ono što nam treba! Dosta smo se vala mučili i patili vozajući te proklete skutere i motore bezveze... Sad je tu potpuno autonomno, električno vozilo na dva točka. Ide samo, uz pomoć veštačke inteligencije. A da i nas neko malo odmeni😀

Bio sam malopre da zamenim pedalu ne ćerinoj bicikli. Servis mi je odmah u komšiluku, pa me mrzilo da sam radim po ovoj vrućini :) 

Nego gledam ovo - pedale alu - 1.000 din, a ima i jeftinijih plastičnih, zamenio sam i bočnu nogaru jer je iskrivila, još 500 dindži. Majstor još uzeo dotegao kočnice, dopumpao gume, podmazao lanac, pregledao onako bajs, da li je sve u redu i tako to... Potrošio je preko pola sata, a nije hteo to ništa dodatno da naplati.

Gledam to i upoređujem sa servisima za motore i skutere. Em sad naplaćuju ulje i filtere bar duplo više nego što koštaju u radnji, a ionako već imaju rabat, em ruke koštaju kao da su svi neuro hirurzi. Stvarno interesantno, i treba nas drndati!

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1138 postova
  • Motocikl: NEMAM

I posle se pitamo okle nam ovakva vlast. Evo iz oglasa se vidi koliko smo pismen narod procentualno.

Pa ako ne znaš kako se piše kopiraj od negde, izguglaj...

Još gore je oko čega se ja nerviram i na šta trošim par minuta života.

• Sviđa mi se 2
  • Haha 3
  • Podržavam 2

Zezao sam se malo sa ChatGpt. Pitao sam za koliko su novi skuteri poskupeli za 10 poslednjih godina, u odnosu na inflaciju. Evo grafikona:

d088451c-b82e-48be-84e0-156822c8aa14.thumb.jpg.ef4d2bb810b2c0cfc8cc5563ab9ab73e.jpg

Beverly 300 je apsolutni šampion. Jeste da to nije više isti model, euro norma i tako to, al što je mnogo mnogo je. I totalno nezasluženo, rekao bih.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja