Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GS 500 ('89-'00, '01+, '04+ F) - svasta ponesto o njemu

Recommended Posts

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Mali off, Gile. Ja sam se javio bio da dodjem pogledam i eventualno pazarim motor pre nekih 3-4 meseca, ali ti si rekao da nije trenutno na prodaju :) P.S. Motorce super izgleda, a ja sam vec pazario nesto drugo.0takoje.gif:)

U pravu si, naiso si bas kad je draga nije htela da ga prodamo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 824 postova

Moze pomoc hitno, odvrnuo sam gornji cep na vilama, ispustio ulje, nisam odvrtao donji sraf (gedora) jer nemam kako, okrece se sve, zatim sam skinuo onu gumu protiv prasine, skinuo zicu i tu nastaje problem, ne kogu nikako da izvucem vile iz cizme, naglo vucem i ono samo udari a unutra semering se ne pomera uopste, sta da radim?

Jel moram kod vulkanizera da nosik vile da na pneumatski pistolj odvrne?

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

to sam ti govorio... donji imbus drzhi unutar chizme sve sastavljeno. ili pneumatski, ili da unutar vile "rod" zaglavish dugim shrafom (alat). idi na pneumatski kod vulkanizera..

druga opcija ti je da shrafciger zabodesh u semering i ischupash ga iz chizme. postoji moguchnost da ogrebesh shtap tako da opet, predlazhem pneumatski...

eve alatkla kako izgleda.

jp.jpg

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

ili lepo sve sastavis nazad, i PRVO donji imbus popustis pa onda vadis one cepove gore, tako sam ja uvek radio i nije bilo frke, samo, ne zboravi, i kad taj imbus popustis i izvadis cepove gore i izvuces opruge, i dalje se (uglavnom) nece hteti razdvojiti cizma od stapa, e tu samo treba jedno naglo cimanje razdvojice se, jer ima jedna dugacka bakarna podloska koja se rasiri i drzi, i nju sredis sa tim cimanjem

Gledao sam bas ovaj snimak, ali nemam tu sipku da ubacim da se ne okrece dok odvrcem, ostaje za ponedeljak da to odnosem vulkanizeru.

Kazite mi jel ovo normalno, ovaj lezaj je super, znaci ne pomera se levo/desno ni napred/nazad i lagano se okrece, ali ispod njega ima neka sipkica metalna i kada je prstom udaram cuje se udarac metal od metal, jel to kod svakih isto i normalno? I na prednjem i na zadnjem tocku isto se cuje, a lezaji su super.

Zadnje vesanje u manuelu pise ovako, a na motoru ne mogu da nadjem ovaj tockic, gde se nalazi tacno?

post-8374-0-94288600-1415481967_thumb.jpg

Moze li da se izvadi db killer iz auspuha, viri cev mala i kao da moze da se izvadi ili ne moze?

Zna li neko odgovor za zadnje vesanje i db killer?

Predhodni vlasnik je sipao ovo ulje 10w40. Jel sipao neko ovo ulje u motor ili iskljucivo Motul 5100 10w40?

Da li da kupim ovo ulje i sipam???

post-8374-0-59997700-1415612963_thumb.jpg

mani se motula, gotovo su sve falshevi, kupi neshto drugo, tipa ipone, agip, bardahl..

to shto viri je fabrichki prigushivach i spojen je za pregrade unutar topa. nema vadjenja bez rasturanja celog topa i prepravljanja u protochni.

mani se motula, gotovo su sve falshevi, kupi neshto drugo, tipa ipone, agip, bardahl..

A ovo ulje GENUINE je za opel auto, nije za motor ali je gradacija 10w40, da li da nastavim da njega sipam ili da kupim nesto od ovih marki sto si napisao?

A ovo ulje GENUINE je za opel auto, nije za motor ali je gradacija 10w40, da li da nastavim da njega sipam ili da kupim nesto od ovih marki sto si napisao?

uzmi bilo koje ulje ali OBAVEZNO mora da bude ulje ZA MOTOR, zbog lamela-menjaca, sto se tice originala i falsa, jbg to ti je kod nas svaka kupovina macka u dzaku, retko ko moze da ti garantuje da je 100% original. i obavezno uz svaku zamenu ulja menjaj i uljni filter.

A sto se tice tog tockica za vesanje on se nalazi na zadnjem amortizeru dole, mada koliko god ga budes vrteo neces osetiti neku veliku razliku, bar na mom je tako bilo.

uzmi bilo koje ulje ali OBAVEZNO mora da bude ulje ZA MOTOR, zbog lamela-menjaca, sto se tice originala i falsa, jbg to ti je kod nas svaka kupovina macka u dzaku, retko ko moze da ti garantuje da je 100% original. i obavezno uz svaku zamenu ulja menjaj i uljni filter.

A sto se tice tog tockica za vesanje on se nalazi na zadnjem amortizeru dole, mada koliko god ga budes vrteo neces osetiti neku veliku razliku, bar na mom je tako bilo.

Bas tako amortizer mu je sranje mekan, zato sam ga ja zavrljacio u gvojze i metuo od sportskog motora, sasvim druga prica :takoje:

Nisam nikada vozio gs500 pa mi deluje nesto mnogo mekano zadnje vesanje, kada predjem preko rupe kao da legne skroz i lupi pa se cimam da mu nije nesto, a ubi se trazeci taj tockic, moram detaljnije pogledati sutra gde se nalazi pa da vidim ima li neke bar male razlike.

ako je sve ispravno, nebi trebalo da bude problem, na mom GS-u je sve bilo fabricko i radilo je ok, naravno, GS jeste malo mekaniji, a to u sustini i dobro dodje s obzirom da nam putevi nisu bas perfektni pa lepo guta rupe, ali naravno da treba izbegavati rupetine :D

Sredio sam motor, sada je kao casa.

Vile semering i ulje promenio, ulje 15w sam sipao, kada se nagnem na motor svom tezinom ne moze da se uvuku skroz vile, bas su tvrde taman koliko treba, u voznji i preko rupa super se ponasaju.

Sijalicu malu u desnom satu sam promenio, bila crkla. Promenio neke srafove koji su osteceni navoji. Na rezervoaru promenio creva od goriva sto idu do slavine, stavio silikonska zelena providna, extra izgledaju. Na karburatorima prelivna creva nije imao pa sam stavio od akvarijuma crevo i na jedan i na drugi karburator. Lanac ocistio i dotegnuo 20-30mm. Tockove osovine nauljio tovatnom. Bravice naprskao sa WD 40. Filter vazduha i svecice ocistio. Po uputstvu polugu kocnice podesio na 55mm (50-60mm), tako i polugu kvacila. Kociona ulja, prednje i zadnje promenio. Auspuh ocistio garez. Sajla obrtomera i za kilometrazu nauljio tovatnom (bila su suva i malo pocela rdja da hvata). Ler podesio na 1100 obrtaja. Bilo je jos nekih sitnica da ne nabrajam sada, oko tegica, sata, stopica za noge itd.

Nisam mogao da nadjem filter goriva, da li je on u sklopu slavine ili ne znam ni sam. Na proslom motoru sam imao filter vidno ispod slavine za gorivo i lagano se odvrne i ocisti ili zameni, a na GS ne vidim tako nesto.

• Podržavam 1

Sredio sam motor, sada je kao casa.

Vile semering i ulje promenio, ulje 15w sam sipao, kada se nagnem na motor svom tezinom ne moze da se uvuku skroz vile, bas su tvrde taman koliko treba, u voznji i preko rupa super se ponasaju.

Sijalicu malu u desnom satu sam promenio, bila crkla. Promenio neke srafove koji su osteceni navoji. Na rezervoaru promenio creva od goriva sto idu do slavine, stavio silikonska zelena providna, extra izgledaju. Na karburatorima prelivna creva nije imao pa sam stavio od akvarijuma crevo i na jedan i na drugi karburator. Lanac ocistio i dotegnuo 20-30mm. Tockove osovine nauljio tovatnom. Bravice naprskao sa WD 40. Filter vazduha i svecice ocistio. Po uputstvu polugu kocnice podesio na 55mm (50-60mm), tako i polugu kvacila. Kociona ulja, prednje i zadnje promenio. Auspuh ocistio garez. Sajla obrtomera i za kilometrazu nauljio tovatnom (bila su suva i malo pocela rdja da hvata). Ler podesio na 1100 obrtaja. Bilo je jos nekih sitnica da ne nabrajam sada, oko tegica, sata, stopica za noge itd.

Nisam mogao da nadjem filter goriva, da li je on u sklopu slavine ili ne znam ni sam. Na proslom motoru sam imao filter vidno ispod slavine za gorivo i lagano se odvrne i ocisti ili zameni, a na GS ne vidim tako nesto.

bravo druzhe! tako se voli motor :takoje:

filter, tj sito, se nalazi zakacheno za slavinu i kao tako je u rezervoaru, ali nije losh imati filter izmedju rezervoara i karbova jer ono sito oche nekad da pusti smeche. a i od godina se zna pojesti.

Pazi se samo tog dodatnog filtera oce da pravi sranja ako se brzo zaprlja i onda smanji protok goriva, tj. kada imas manje goriva u rezervoaru nece da protekne dovoljno brzo kroz njega i onda nemoze dovoljno da nahrani karbove.

ako se brzo zaprlja to je znak da treba da ocistis rezervoar, jer ipak su to motori od preko 20 godina i rezervoari pocinju polako da trule iznutra u, mada u svakom slucaju taj filter i sluzi za to da prljavstina ne dodje u karburatore, jer ako dodje do njih e tek onda pocinje igranka sex na ex :jee:

Au ovo casice od karburatora, strasno.

Hocu jos da ocistim karburator preko ovog snimka, samo da ne zeznem nesto. Na sta treba da obratim paznju, sta je bitno?

Jel radio neko ovako nesto da mi objasni kako, sta - sihronizacija karbova?

Pa bi na kraju nastelovao ventile, na keeway speed-u sam sam stelovao vise puta, e sada za GS necu 100% znati da se snadjem i ne smem se usuditi da otvaram.

Imam jedan mali problemcic, kada guram motor cuje se u prednjem i zadnjem tocku lupanje metal od metal, vec sam pominjao to u predhodnim postovima da se cuje lupanje u tockovima, a lezajevi dobri. Sta je ispod lezaja, ima li neka cev ili sta vec da je zamenim jer bas lupa, u voznji se ne cuje od motora, ali kada guram motor cuje se u oba tocka. Sta mislite sta je to?

taj zvuk sto cujes u tockovima moguce da su diskovi,

sto se tice sinhronizacije karbova to zaboravi, pogotovo to balkanisanje sa crevima i uljem jer mozes da se zaebes pa da ti to zavrsi u motoru, za taj posao postoj specijalan uredjaj, to ima svaki mehanicar koji se bavi sa motorima,

sto se tice ventila, nije ista prica, Keeway se steluje sa sarafima, a Suzuki ima plocice, sasvim druga stvar

Disk prednji se cuje kada ga pomeram gore/dole, a zadnji se ne pomera, a zvuk iz tockova je i dalje prisutan.

Video sam na youtube kako sinhronizuju karbove sa manometrom, to je taj uredjaj, sa njim je lako odraditi. Videcu u radnji koliko kosta.

Ostaje mi samo da ocistim karburator i sinhronizujem ako kupim manometar. Stelovanje ventila necu raditi. Ako se ne varam mislim da se cuju lepo.

Inace semeringe nisam nigde nasao u gradu, u radnji auto delova, pa sam narucio od nekog majstora (1500din) i promenio.

Sta mislite koliko bi potrosio GS ako se ne prelazi 5000 obrtaja?

posto sam udaljen 13km od grada, a cesto idem u grad, na mojem GS-u prosecna potrosnja je bila oko 4,6l/100km ,a vozio sam ga onako osrednje, nisam ga ni zalio a nisam ga ni drndao do daske

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja