Jump to content

Moto Zajednica

Kada kupiti kineski skuter?

Recommended Posts

• Ducati Power, 813 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :)

Zar ne pise negde u Zakonu da ukoliko ti je motor u garantnom roku i popravka traje 45 dana, da oni automatski moraju da ti produze garanciju?

Ali ako ne zelis da se oslanjas na garanciju, sto recimo ja u mom slucaju ne zelim, majstora po gradu, a i sire,  ima koliko hoces samo treba da nadjes nekog koji valja i onda da ga ne pustas iz zemlje :)  rezervnih delova ima takodje, s obzirom da su kinezi veoma slicni mozes da nabavis nesto od drugih modela, a na kraju krajeva ko mu garantuje da recimo Yamaha nece da mu se pokvari pa da ga cimaju u servisu 45 dana.. sve je to kocka, neko dobije extra motorce za male pare, neko dobije kantu za velike pare, a neko dobije taman onoliko koliko je dao ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6544 postova
  • Motocikl: đački pešački

Nov motor se kupuje sad, kad se ustali kiša, dobiće se bolji popust nego na sajmu jer svi računaju, bolje sad da se unovče nego tek za 6 meseci.

Ja imam Keeway Outlook 150, sjajna mašina i sa najviše konja u toj klasi od svih Kineza, 13,6 konja. Ima tema ovde. I što veći točak, odnosno 16 cola.

Beneli je prešao u ruke Keeway-a, Pjađo komponente se prave u Kini, i za čuveni Beverly, a i imaju model skutera za koji stoji da je kineski, Aprilia Scarabeo 200 je Made in China, čak su i gume original kineske, identične na mom Outlooku, za 3 godine će komplet Pjađo grupacija, uključujući i Apriliu biti komplet preseljene na daleki istok...Treba kupiti kneski skuter sad, dok nije postao Marka.

• Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 6017 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Ljudi treba da razluče da što se tiče Kineske robe postoji širok dijapazon po pitanju kvaliteta.

Ima tamo poprilično djubreta ali kao što Đunta napisa ima tamo itekako zanimljive robe...Dosta

Kineskih firmi se odvaja kvalitetom od "škarta" a i gomila renomiranih proizvođača masu svojih

brendova ili komponenti proizvodi u Kini. A znamo da se svaki zanat krade...

Da je neko pre 40-tak godina rekao da brendovi poput MZ-a, Cindapa, Pretisa, Nortona i mase drugih

neće postojati a da će Japanci biti reper kvaliteta - bio bi deklarisana budala. Zašto ? Zato što

su u to vreme Japanci smatrani za nekog ko pravi "neke male motoriće" a da se pravi motori prave u

Evropi. Podsećam da je Evropska moto industrija 80-tih godina bila na "aparatima za disanje"..

Lično sam iskusio kvalitet Tajvanskog proizvođača SYM prešavši za 15 meseci sa modelom GTS 250 preko

19000 km. Kolega sa foruma Sasha je sa svojim Kymco Xcitingom prešao 42000 km bez većih problema... :aha:

Pitajte nekog Kineza šta je Tajvan... :zvizduk:

Ja sam se slatko navozao sa polovnim frijem, uzeh poštarski Liberty od koga sam ubrzo odustao a koštao me ko Svetog Petra kajgana tako da uopšte nije za poređenje po sistemu bolje povan pismen nego nov Kinez, po meni novo je novo. Kad sam gledao jednog polovnog Outlooka bio sam skeptik, pogotovu moja supruga. Prodavac radio u magacinu kompjutera i reče supruzi da kroz vrata tu prođe nekih 18 mil. Din. robe i ako nađe i jedan komad da nije kineski da će nam pokloni skuter. Ne znam šta da kažem, dal je to na sreću il nesreću. Taj Keeway vozi jedan momak sa foruma, ja se izvozo po celoj Srbiji sa zadovoljstvom, oba su sad ko novi. Sećam se da sam ko momak bežo od Sonija samo tako. Naravno, ima mnogo loše robe sa dalekog istoka al je i cena shodna tome. Aprilia Scarabeo 200 je identična mom skuteru, ajd više kubika, al je cena bila letos 2.840 € a mom 1.590. Sigurno Talijan kineskog porekla ne vredi duplo. Neću da favorizujem Kineze. Mora se oprezno birati šta da se uzme. Po meni, trenutno im je mana što nemaju agregate većih i snažnijih zapremina.

Po meni najveca mana (recimo ovih "kvalitetnijih" Kineza) jeste sama zavrsna obrada tj plastika.

Meni moj Jonway kad je stigao nov, upakovan cim sam ga raspakovao primetio sam da jedan deo prednje maske nije lepo legao i da malo viri. Cak sam i od majstora cuo da su njihovi agregati odlicni.

Pre Jonwaya vozio sam neki skuter od 50cc i sa njim sam presao lepu kilometrazu, verovatno bi presao vise da mi ga nisu ukrali.

I taj skuter mi se savrseno pokazao, a kostao je 990eur.

• Drug član, 755 postova

Imao sam Kymco Agility 50ccm 4T i prezadovoljan sam.TGB kao i SYM su Taiwanćani tako da bi i njih trebalo uzeti u obzir,jer su pristupačni cenom,imaju regularnu garanciju a bogami kvalitet je na sasvim zavidnoj razini.Elem čuo sam na ovogodišnjem sajmu da se pojavio 4T Kinez sa 4 ventila!!!!Ali to sam čuo tada i nikad više.Međutim svi su jednog dana počeli kao ''Kinezi'' a sad su korporacije od tzv.renomea.Od Kineza preporučujem Pedu i Sprinta mada je to sve isto i u tome će se dosta vas sa mnom i složiti....A ono što je od prilike poenta ove teme je:1.Nebitno je šta voziš-trajaće onoliko koliko ga i kako ga održavaš 2.Nije bitno šta-već kako voziš 3.Najbitniji je feelin',tako da

• Svrati ponekad, 147 postova

E ovo si dobro rekao. Kakav bre Kinez?!

Neko je rekao da je uzeo Libery od poste pa da je pukao para na njega... Ne moze da se uporedjuje neki Piaggio od poste koji je presao 40, 50 000km, vracena kilometraza, akan, ofarban i sada ocekujes da je to Piaggio i da nece biti problema. Svi ti jeftini motori, skuteri koji dolaze iz Italije su presli boga oca, a uz to su Italijani poznati po tome da ne odrzavaju to kako treba. A kinez... Prvo sto se cilindar, klip, karike, prave od sekundarnih sirovina i ostali delovi, ali ovo su vitalni. A znase sta to znaci. U slucaju da pukne karika ili da se spale na kraju krajeva sto je moguce, i da treba da obradis cilindar, onda jeb... sve po spisku i kinezima i sebi sto si ga kupio. Bavim se poslom koji je u dodiru sa prodajom i servisiranjem skutera. Tacnije, prodajem nesto od klipova za skutere. Imam informacije iz prve ruke o kineskim skuterima. E, oni koji ga uvoze i prdaju, a ima ih koliko hoces, kazu... ma samo da se resim tih sr... Ne govorim o Keeway-u , Sym-u... To je aj da kazemo neki kvalitet, ali Keeway kod nas koliko znam je pukao i zatvaraju ili su zatvorili. Kako god okrenes, mislim da je bolje da se drzis one star... NISAM DOVOLJNO BOGAT DA KUPUJEM JEFTINE STVARI. Bolje se strpiti jos jednu godinu i kupiti neku renomiranu marku.

Ne zelim da se neko naljuti, uvredi ali mislm da treba da nam se probudi svest i da zaobilazimo kinesko-jeftino i da kupujemo kvalitetne stvari. Malo duze skupljas parinje ali kupis kvalitetno.

• Podržavam 1

Mene jedino sada zanima sta je to tacno kvalitetno, a sta nije.. Ja sta god da sam uzeo, kupio ima etiketu Made in China, cak i kad sam pre par dana pazario Xbox360 konzolu iznenadjenje na njom isto stoji Made in China tako da ne bih se ja bas kladio ni da to kvalitetnije nije napravljeno kod malih zutih :zvizduk:

Naravno da se sve pravi u Kini danas. Ali postoje kontrole kvaliteta. Recimo Mercedes i BMW neki delovi se prave u Kini. Cak su pricali da bi prebacili kompletnu proizvodnju u Kinu zbog jeftine radne snage. Kvalitet se potvrdjuje kontrolom. E sad, da li bi neka renomirana firma dozvolila da izbaci na trziste nesto sto ne valja sa etiketom made in china? Ja mislim da ne.

• Skuteras, 3696 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ako govorimo o novim stvarima nikakve veze nema da li je iz Kine ili ne. Ovo je era potrosacke industrije. Trajace dve-tri-pet godinai posle opet kupuj novo. Istina je da su kinezi dosta losiji od japanaca i evropljana, ali sve su blizi. Isto su i korenaci kao kinezi bili daleko, ali sad su skoro jednaki. Razlikuje ih samo filozofija gradnje, dizajn, stil...

Keeway nije pukao već je zbog familijarnih odnosa prešao u ruke Masscopanija. A i to navodno pucanje nije do Kiveja. Jesu Kinezi lošiji al ne toliko koliko su jeftiniji i sigurno će trajati više sezona, naravno i da među njima ima razlike u kvalitetu, al je više do alavosti naših trgovaca. Svi pričaju da postoji nekoliko nivoa kvaliteta i normalno cene, a naši se odlučuju za jeftinije i niže kvalitativne klase.

Slazem se sa obojicom. Nema sta. Bitno je sta ti zelis prilikom kupovine. Da se nerviras ili da te ne boli glava. Ja se odlucujem da me ne boli glava i to drugima preporucujem. Moje misljenje je da se bezi od Kineza bar od ne proverenih. Sto se tice Keeway-a tu nisam siguran sta se desava, nacuo sam da se raspada i gasi. Ali opet, rekla kazala... To ce vreme pokazati sta je tacno.

Lepo je da svi mi podelimo svoja misljenja oko toga sta zelimo da kupimo, a sta ne ali mislim da smo otisli mnogo dalje od same teme.. Covek je pitao kada kupiti kineski skuter nije pitao da li je bolje kupiti kineski skuter ili neki firmirani tako da ostavimo ovo za neku drugu temu ;)

:takoje: E jesi u pravu! :) Najbolje je da ga kupi kada je najjeftiniji. :) Salu na stranu. Mislim da je sada najbolje vreme za kupovinu pa do negde kraja februara. Klasika, model 2010 u 2011god... Sajamski popust ce sigurno biti, ali msilim da nema sanse da bude povoljniji od ove varijante. Sada idu i preko 15%, na sajmu daju nekih, cinimi se do 10% najvise. Trci dok nestane! ;)

• Ne silazi, 7407 postova
  • Motocikl: TDM 900

Cinjenica je da je sve iz Kine. Jos malo pa ce napraviti globalni monopol. Prave sve i svasta. Da li je lose ili ne? Pa ne bas sve, znaju oni tacno sta treba da prave i kako, ali je pitanje za koga i po kojoj ceni. To sto je na nasem trzistu je takvo kakvo jeste, jer nama i treba takva roba jer smo takvog standardna kakvog jesmo.

• Podržavam 1

Kivej je zapao u problem zbog smanjenja prodaje preprošle sezone i sad je prešao zvanično u Maskompany zajedno sa Benelijem, to nema dileme., tu je i salon i servis...A Kivej Evropa je u Mađarskoj i čak i da ih Mas otkaže, pojavio bi se neko drugi odma. U mađarskoj je i centralni stok rezervnih delova tako da nema zime. E sad, ko zna. A zvanični podatak je da ta kineska firma 2008 proizvodil 1,2 milona jedinica. Pošto izlazim iz skuter priče, nemam razloga da ih hvalim, samo iznosim činjenice, plus svoje lepo lično iskustvo.

• Podržavam 1

Lepo receno :)

U svakom slucaju, kupovina je najbolja u zimskom periodu, pogotovo u prelaznom periodu kao sto je rekao Vanja jer tada mozes da dobijes najbolji popust i mozes da se cenjkas do mile volje jer je tada prodavcima prodaja minimalna i sve ce uraditi samo da prodaju bar nesto. :takoje:

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Pre neki dan prolazio sam pored Massetehnik NS, kad tamo rasprodaja Sprint Sport skutercica. To je onaj namanji sa tockovima 10 coli, klase mopeda 50 ccm. Cenu sam gledao vise puta, jer su mi bar dva puta prvo pale naocare. :staa2: Kada sam se sabrao, cena 47000 opet me je sokirala. :ooo: Ko hoce, evo mu ga bas dzabe.

• Ne silazi, 7407 postova
  • Motocikl: TDM 900

Koliko onda kosta u Kini, jer oni ga prodaju nama, plus transport i plus da se ovi nasi omaste :D Kada je vec tako, kupis ga, kada se pokvari, stavis ga ispred kontejnera i kupis drugi. Jos ako ga razvuku na rate, deca od uzine ce ga kupovati. Sto i nije toliko lose, jer ja bih voleo da svako ko voli skuter i dva tocka moze da priusti sebi to zadovoljstvo i uziva, bez obzira da li to bio kinez, japos, italijan...

U Kini je recimo cena upola ako ne i jace to je provereno. Nasi se sigurno dobro omaste jer sto vise komada kupis imas veci popust plus se isplati vise da porucis u jednoj turi jer i ovako i onako placas taj prostor na brodu

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja