Jump to content

Moto Zajednica

MOTO TRKE U SRBIJI

Recommended Posts

• Zainteresovan, 582 postova

Djunta, spremam ti veliko iznenadjenje uskoro...

P.S. Nisu tabele  ;)

Iščekujem radoznalo,  ko malo dete. A šta? :P

Cuo sam da gasa voli da salje svoje nage slike... ::)  ;D ;D ;D

Salim se naravno... :D Znas kako kazu, strpi se malo... :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6558 postova
  • Motocikl: đački pešački

Hvala na iznetom intervju. Pristrasan sam pa ne ide da hvalim preko medalje a i poštujem sve koji su sposobniji i vičniji nego drugi, a to ste svi Vi momci koji se takmičite.

Bilo bi lepo da se svi šampioni ovogodišnji intervjuišu, kao i početnici, al mi smo mnogo u zapećku po pitanju auto i moto sporta. Fali ovde jedana letnja liga ko u stara dobra vremena.

Hvala na iznetom intervju. Pristrasan sam pa ne ide da hvalim preko medalje a i poštujem sve koji su sposobniji i vičniji nego drugi, a to ste svi Vi momci koji se takmičite.

Bilo bi lepo da se svi šampioni ovogodišnji intervjuišu, kao i početnici, al mi smo mnogo u zapećku po pitanju auto i moto sporta. Fali ovde jedana letnja liga ko u stara dobra vremena.

Necu da ja obecavam, ali mislim da ce biti...  ;)

Radi se na tome... :)

Momci, ako ste voljni, ajd da malo proširimo temu i damo joj sadržaj . Sajt je u reorganizaciji pa da predložimo Pablu da ovu temu postavimo kao glavu sa posebno razvrstanim  tematikama, umesto da ovako nabacujemo postove jedan za drugim. Obnarodovanje u medijima i novinama praktično ne postoji pa bi ovaj Forum mogao da preuzme tu ulugu. Ovde ima poprilčan broj članova, da ne kažem glavnica  moto zajednice u Srbiji i ovo bi moglo da bude koristan oblik propagiranja moto sporta. Ako se slažete, nek prenoći pa da sautra malo prodiskutujemo ko, kako, zašto...

Razmislimo o podeli na nekoliko tema. Verovatno pratite neki strani sportski forum pa može i tu da se uzme neka ideja kako tamo izgleda. Ti ko budući šampion možeš i po svom nahođenju da osmisliš nešto.

Botu nemoj  se ti primati...nego  novi mis  , veci ekran i  lagano  ;D

Sto mis? Kina bre radi odlicno, samo ponekad odleti u vis... ;D ;D ;D

Ekran...hmmm sacekace, skupljaju se parice za nesto drugo.

Razmislimo o podeli na nekoliko tema. Verovatno pratite neki strani sportski forum pa može i tu da se uzme neka ideja kako tamo izgleda. Ti ko budući šampion možeš i po svom nahođenju da osmisliš nešto.

Ajde gaso, vidis sta ti covek kaze...  :)

Smislicemo vec nesto...

• Drug član, 4453 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

mixa tebe ni dvi vrice suvih smokava nece oprati kad se vidimo,a BRACO posto si stariji oprosteno jer postujem starije.

Elem sta da pisem mislim da sam rekao sve u mom izvestaju posle trke. I dalje stojim iza svakog istipkanog slova i svake izrecene reci. Znam da se mozda neki nece sloziti s tim sto sam odustao i otisao bez pozdrava. Ali ja sebi nisam mogao dozvoliti da se povredim jer meni vise nije 18 godina i ja nemam zdravstveno osiguranje u kanadi koje bi moglo da pokrije moje bolovanje. Kad radis u privatnom sektoru i to jos u moto industriji sve je svedeno na minimum. Jeste da ima da vozis nove motore svaki dan i da imas delove za dz ali kad je zdravlje u pitanju niko te nepita dali mozes ili ne nego moras da radis.

Meni se srce kida kad vidim kako se sve to kod nas organizira i kako se neki ljudi ponasaju prema drugima. Recimo ovde ima ljudi iz nekih timova koji svojim pisanje dizu tenzije jer je neko drugi odveza pola sekunde ili dve stotinke bolje od njegovog vozaca. Pa dokle ljudi vise ovo je Sampionat nase Otadzbine ne MotoGP ili WSBK. Mozes da budes zvezda u svojoj avliji ali i ne u selu ili gradu. Jbg ove u tudjini me judi bolje prihvatili nego tamo gde pripadam pa sta kazem drugo....Ali mi je bilo drago sto sam odvezao par krugova i uvek ima osmeh na licu kad pomislim da cu mozda i sledece godine doci da obrnem koji krug sa mojim zemljacima :)

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

NIdzo ne se primati , ti ko da imas 20 i neku a ne 30 i neku :P

Nego kad procitah tvoj post sjetih se nekog rusa sto je bio prvak svjeta u dzudou vise puta.Kad su ga pitali " i koji je vas sledeci cilj" on je rekao "da budem prvi u svom selu" :D

• U prolazu, 21 postova

Ima li kakav kalendar kad ce gde ce i pod kojim uslovima da se odrze ORGANIZOVANE (legalne) trke motora voleo bi da znam kako ide sama prijava za trke koji su uslovi sta treba da ispuni onaj ko se prijavljuje placa li se prijava ima li publike sta se dobija za prva 3 mesta koliko je organizacija ozbiljna kakve su staze po kojima se vozi trka voleo bi da cujem detalje

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 K5

Nisam siguran za ovu godinu kako je, ali mogu da kazem za prethodnu, mada ne verujem da su bilo sta promenili. Procedura za dobijanje licence je relativno ozbiljna (a sto i ne bi bila, kad se uzimaju dobre pare za svaku stvar koja je neophodna). Sto znaci - ugovor sa moto klubom za koji se vozi, uplata za dobijanje licence, uplata za osiguranje, trkacki lekarski karton za tekucu godinu. Mislim da je to to. Onda fotokopije posaljes njima, oni tebi posalju licencu i ti imas pravo ucesca. Zatim odes na stazu, das 80e (svake godine je vise i vise, pre je bilo 50, pa 60 i sad smo na 80), dobijes nalepnicu za motor, prodjes "tehnicki pregled", ako imas srece dobijes papir sa satnicom izlazaka na stazu i cekas prvi trening (vrlo verovatno sa hladnom gumom jer struja cesto nestane). Trajanje treninga je obrnuto srazmerno ceni, znaci, sto je cena veca, treninzi su sve kraci. Prosle godine je trening bio 20 minuta, dok je pretprosle godine bilo 30 minuta. Cesto se desava da ih i dodatno skrate ukoliko ima "neplaniranih" sletanja aviona, pauza za rucak i tako to... Retko se desi da se satnica ispostuje. Tu su naravno i redari koji su izgleda prvi put culi za zastave. Primer - ulje curi coveku 2 kruga, guma mokra od ulja svi se cude kako nije pao odmah, a redar ladno stoji pored staze i posmatra. Dotrcava Zeljko Stanicic (vozac iz druge klase) on uzima zastave i javlja sudijama da ima prosute tecnosti na stazi. Haos. Jump start se tolerise... 1moto3.gif Dalje... Publike ima, ali im je zabranjeno da stoje pored pravca i redari ih salju na izletnu zonu... Sto bi rekli - nidje veze... Pobednici dobijaju... Da ne kazem sta... Pehar i diplomu... Znaci - cist minus, vozi se iz ljubavi, mozda 3-4 zarade nesto, u to necu da ulazim... Staze, boze sacuvaj, vojni aerodrom u Batajnici, aerodrom u Vrscu, neki kilavi poligon u Kraljevu, to se boduje... Grbavo, rupe, ivicnjaci, one bele linije se ne mogu nazvati linijama, to su masni pravougaonici sirine 2 metra na sred krivine... I da, za kraj, kalendar postoji, ali ne znam kad je bio 100% tacan. Pozdrav.

• Podržavam 6

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 K5

Najvise se isplati otici do Grcke ili Madjarske 2-3 dana, pa se vozati kao covek neograniceno... Cuo sam da je u Grckoj 50e ceo dan... I biras kad ces uci na stazu i kad ces izaci... I prava staza, prosle godine presvucena cela...

• Integrisan, 13042 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Nisam siguran za ovu godinu kako je, ali mogu da kazem za prethodnu, mada ne verujem da su bilo sta promenili. Procedura za dobijanje licence je relativno ozbiljna (a sto i ne bi bila, kad se uzimaju dobre pare za svaku stvar koja je neophodna). Sto znaci - ugovor sa moto klubom za koji se vozi, uplata za dobijanje licence, uplata za osiguranje, trkacki lekarski karton za tekucu godinu. Mislim da je to to. Onda fotokopije posaljes njima, oni tebi posalju licencu i ti imas pravo ucesca. Zatim odes na stazu, das 80e (svake godine je vise i vise, pre je bilo 50, pa 60 i sad smo na 80), dobijes nalepnicu za motor, prodjes "tehnicki pregled", ako imas srece dobijes papir sa satnicom izlazaka na stazu i cekas prvi trening (vrlo verovatno sa hladnom gumom jer struja cesto nestane). Trajanje treninga je obrnuto srazmerno ceni, znaci, sto je cena veca, treninzi su sve kraci. Prosle godine je trening bio 20 minuta, dok je pretprosle godine bilo 30 minuta. Cesto se desava da ih i dodatno skrate ukoliko ima "neplaniranih" sletanja aviona, pauza za rucak i tako to... Retko se desi da se satnica ispostuje. Tu su naravno i redari koji su izgleda prvi put culi za zastave. Primer - ulje curi coveku 2 kruga, guma mokra od ulja svi se cude kako nije pao odmah, a redar ladno stoji pored staze i posmatra. Dotrcava Zeljko Stanicic (vozac iz druge klase) on uzima zastave i javlja sudijama da ima prosute tecnosti na stazi. Haos. Jump start se tolerise... 1moto3.gif Dalje... Publike ima, ali im je zabranjeno da stoje pored pravca i redari ih salju na izletnu zonu... Sto bi rekli - nidje veze... Pobednici dobijaju... Da ne kazem sta... Pehar i diplomu... Znaci - cist minus, vozi se iz ljubavi, mozda 3-4 zarade nesto, u to necu da ulazim... Staze, boze sacuvaj, vojni aerodrom u Batajnici, aerodrom u Vrscu, neki kilavi poligon u Kraljevu, to se boduje... Grbavo, rupe, ivicnjaci, one bele linije se ne mogu nazvati linijama, to su masni pravougaonici sirine 2 metra na sred krivine... I da, za kraj, kalendar postoji, ali ne znam kad je bio 100% tacan. Pozdrav.

Dario, dva put sam pročitao, ni Platon ih bolje ne bi preststavio!!

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja