rboban 1038 Napisano Decembar 11, 2012 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LjlsXNAElh0#! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Decembar 11, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je koliko vidim opasna stvar, koliko sam ukapirao sa sajta proizvodjaca moze se ugraditi na bilo koji motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 11, 2012 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan AH objasnjenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 11, 2012 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je koliko vidim opasna stvar, koliko sam ukapirao sa sajta proizvodjaca moze se ugraditi na bilo koji motor. Apsolutno ima smisla u ENDURO voznji gde su cesta zaustavljanja, sporo probijanje, izbegavas da se sam ugasi, itd.... a u SM ima smisla jer radi i kao AH, znaci u kontra smeru, ne dozvoljava se vrati OBRTNI momenat pri saltanju nizih, da ne poskakuje tocak ili se cak UGASI sto moze biti KATAPULT ako si u slajdovanju.... a i cuva motor!!!! Svi znamo da imamo blokadu protiv prevelikih obrtaja motora, prekine se uglavnom struja a na nekim IE modelima napajanje gorivom... e sad kad saltas dve nize moze da se desi da nateras agregat u obrtaje daleko vise od blokade (djabe prekida struju , kad ga zadnji tocak preko prenosa tera), cak i da stigne klip ventil usled tromosti opruge, a onda ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1973 Napisano Decembar 12, 2012 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan A npr. kad vozis na stazi i ides desnu krivinu, sputena noga, treba sa klizanjem da prodjes,zabodes dve nize, tocak blokira i ti lepo prodjes... To nije izvodljivo sa tim kvacilom? Samo razmisljam naglas, posto sam izucavao neke razne stilove voznje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarabić 107 Napisano Decembar 12, 2012 Kurblao Trijes Minuta, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cowasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan Drift tj. slajd na SM motoru nikako nije blokiranje zadnjeg točka jer se tako mnogo gubi na brzini i slajd nije kontrolisan. (vrlo lako se završi sa high side-om) Potrebno je da zadnji točak kontrolisano kliza preko asfalta i da prenosi deo energije na kretanje. To se radi tako što, prebaciš jednu ili dve brzine niže i kontrolisano puštaš kvačilo. Samim tim kontrolišeš i slajd. Kontrola kvačila se uči i nije nimalo laka - treba imati iskustva i osetiti kada točak krene da slajduje. Slipper kvačilo radi automatski tu kontrolu i znatno olakšava drift na SM-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Decembar 12, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Nije sustina blokirati zadnji tocak, dovoljno je da se sporije okrece, a i nije strasno ako malo kasnije spustis nogu...ili je ne spustis. Kad pogledas silne klipove po jutubetu, ljudi voze na hiljadu razlicitih nacina, neki za slikanje, neki za poziciju. E sad, ovi sto se trkaju, skontas da u stvari ni ne slajduju mnogo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1973 Napisano Decembar 12, 2012 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kapiram ja da se slajdovanjem gubi mnogo, nego gledao sam one sto voze za publiku, kao npr. Dani, pa sa snimka i ne moze da se vidi sta tacno radi sa kvacilom ili kocnicom. Kad sednes na motor onda vidis ta to sve i nije tako lagano kao na snimku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 12, 2012 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Poenta AH kvacila je da NE radi nista (sto se tice poluge kvacila).... samo drmne dve, tri, cetiri nize (koliko je potrebno na izlazu te krivine, 180 okreta...) i pusti kvacilo! Ono samo odradi proklizavanje i doziranje, moze i bez njega, rucno, sto trazi MNOGO vezbe.... a GRESKE se zvrsavaju uglavno sa katapultom, ili kako ga ONI zovu HIGH-SIDE padom... Slide bi u stvari bila usavrsena tehnika kocenja, gde se motor postavlja popreko na ulazu krivine, istovremeno optimalno pogadja izlaz,dosta je efikasno na krivinam pod uglom 90 a izuzetno vrsi svrhu na 180 krivini. Postoji jos jedna bitna stavka, sa slajdovanjom se sece idealna putanja ulaska u krivinu, samom time onemogucavas da te neko skine sa unutrasnje strane na ulasku u sam apeks.... Al sam ga objasnio, svaka mi dala... Uvek je tesko ovako recima opisati tako nesto kompleksno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoLiBrI 233 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun-Ugrinovci Motocikl: suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan nasao sam nesto na YT...ima prevod na engleski,pa mozda pomogne u objasnjenju,mada praksa je praksa i iskustvo na prvom mestu...dosta vezbe pogotovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoLiBrI 233 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun-Ugrinovci Motocikl: suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan koliko sam stvari naucio ovde...svaka cast za objasnjenja i podatke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bursac 74 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Sabac Prijavi odgovor kao problematičan da pitam ovde ima li neko prednju felnu od kagive mito treba mi za preradu mog tt a u sm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoLiBrI 233 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun-Ugrinovci Motocikl: suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan te livene felne imas na moto berzi koliko hoces...mislim da ima MOTO KLINIKA tel : 064 425 20 15 zovi pitaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bursac 74 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Sabac Prijavi odgovor kao problematičan hvala sinko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoLiBrI 233 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun-Ugrinovci Motocikl: suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan nema hvala nego ubacu koju slicicu kad zavrsis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 12, 2012 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan nema hvala nego ubacu koju slicicu kad zavrsis A i u toku rada, i sta je trebalo da se prepravi, kakve distancere, koji lezajevi... da ima i koristi!!!! Sa srecom ti PRErada!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bursac 74 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Sabac Prijavi odgovor kao problematičan to je momci uradeno jis prosle godine sa lrednjom felnom od af1 koja je nakaza zadnja je od mita nikakve prerade nisu potrebne sem dve tri platne sve ostaje fabricko probano ekstra se ponasa ubacicu sliku veceras Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoLiBrI 233 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun-Ugrinovci Motocikl: suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan to je momci uradeno jis prosle godine sa lrednjom felnom od af1 koja je nakaza zadnja je od mita nikakve prerade nisu potrebne sem dve tri platne sve ostaje fabricko probano ekstra se ponasa ubacicu sliku veceras hoces da kazes da sve pase bez distancera,nosaca kandzi kocnica i tih sitnica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 12, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ja sam stavljao suzukijeve felne na pegasa, malo prerade i sve se moze http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/74457-prerada-u-sm/page__p__1191571__hl__prerada+__fromsearch__1#entry1191571 ali bi bilo lepse da ih nema mnogo...i lakse Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bursac 74 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Sabac Prijavi odgovor kao problematičan nema nekog velikog posla na prednjem tocku samo distancer za klesta i jena distanc caura na zadnjem dve sire platne i to je za tt sve evo slike drugarevog dra tu je bilo malo vise posla moze sve da se uradi vrlo brzo samo dobar metalo strugar 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducatista 223 Napisano Decembar 12, 2012 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Ducati 748 S Prijavi odgovor kao problematičan TT izgleda vrhunski !!! Svaka cast !!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Decembar 12, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Da malo osvezimo temu slikama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Decembar 12, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan to je momci uradeno jis prosle godine sa lrednjom felnom od af1 koja je nakaza zadnja je od mita nikakve prerade nisu potrebne sem dve tri platne sve ostaje fabricko probano ekstra se ponasa ubacicu sliku veceras Ne stoji mu lose felna od af1, kao felna generalno izgleda vrlo lepo. Ove od mitta nisu lepe, bar meni se ne svidjaju a i svi ih stvljaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lasko 114 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd/Avala Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Da malo osvezimo temu slikama au kakvo osvezenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Decembar 12, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan FMX i SMC a evo i jednog rasnog sm motora Nema snagu i siroke zajebane gume ali sit se sa njim navozah. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...