roar 393 Napisano Mart 16, 2012 Go BIG or Go home, 413 postova Lokacija: Zemun Motocikl: honda CB 1000 - Big One Prijavi odgovor kao problematičan Sve je jasno osim stavke 3. Kolko otprilike čekam da se slegne, 2-3 minuta, 10 minuta...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Mart 17, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Ja moj ostavim 10-ak minuta mada sam sam tako zaključio,sačekaj da ti još neko odgovori,možda ima pravo vreme i objašnjiv razlog koliko i zašto čeka.Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Mart 17, 2012 Zainteresovan, 644 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Po mom iskustvu nije dovoljno da radi u mestu 10-ak minuta vec da se vozi aktivno 10ak minuta sa promenama brzina, gasa itd. Posle toga ga staviti na stender na ravno, ugasiti, sacekati do 1minut i onda imeriti. Jednom sam merio tako sto sam ga u mestu drzao 10ak minuta, izmerio, falilo ulja pa dolio (do polovnie skale). Onda vozio sledeci dan 20ak kilometara i kad sam stao i proverio ulje bilo je daleko iznad maximuma pa sam morao da izvlacim ulje... Imam i ja jedno pitanje. Zamenio bih lamele pa me zanima da li ih ima jos negde osim u Guevari i Radulovicu? U Radulovicu su skupi a Guevara radi 10-18 sto mi je malo nezgodno, a vikend mi zao da trosim na odlazak u prodavnice... Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Mart 17, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan U moj nisam dolivao ulje,vozim na oko 4000 obr/min, pa nema potrebe,merio sam ga samo pri menjanju, i to iz neke svoje logike sam čekao to vreme,vidiš da je pogrešno ali tako sam radio 16 menjanja i još nisam menjao dihtunge,što je još jedan znak da je to dobra mašina. Pozdrav i hvala na informaciji,odsada ću i ja tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 393 Napisano Mart 17, 2012 Go BIG or Go home, 413 postova Lokacija: Zemun Motocikl: honda CB 1000 - Big One Prijavi odgovor kao problematičan Na kraju sam morao da se bacim na čitanje američkog manuela za F 650 koji je postavio Ranko. Postupak merenja je doslovce onako kako je to opisao Dino87 ! Ne vozi se motor, nego radi približno 10 min. dok ne dostigne normalnu radnu temperaturu. Leti će to sigurno biti manje od 10 min. Sačeka se da se ulje slegne, a čak ni tamo ne piše koliko je to . I sve dalje što je Dino87 napisao. Izgleda da je glavna stvar da ulje bude na pravoj temperaturi ! I ja sam juče špricem iz apoteke izvlačio ulje, a merio sam ga posle 50 minuta vožnje. Izgledalo je da ga ima previše... U manuelu još piše da ulje treba biti na MAX. Zašto onda postoji i MIN ne znam. Valjda je to neka dozviljena tolerancija. To je to, Dino 5. Hvala svima na trudu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 123 Napisano Mart 17, 2012 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Toleriše on ulje i ispod minimuma jer je suvi karter i dok god ima ulja u ramu radi, ali se pregreva ulje, zato treba da ga ima dovoljno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Mart 18, 2012 Zainteresovan, 644 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Stvar je samo u tome da dovoljno dugo radi da pumpa uspe da pokupi svo ulje iz kartera i vrati ga u ram. Nema du mnogo atomske fizike E sad koliko je to dugo...verovatno zavisi od gustine ulja, stanja pumpi, kolicine ulja itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rikko 16 Napisano Mart 18, 2012 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Вечерас у пола седам... Meni ovo promache... ima li kakvog poznatog buducjeg dana okupljanja? Npr, posle utorka... taman da stignem u RS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 393 Napisano Mart 18, 2012 Go BIG or Go home, 413 postova Lokacija: Zemun Motocikl: honda CB 1000 - Big One Prijavi odgovor kao problematičan Danas ganjao motor 110 km , nije loše za početnika. Mada mi se u nekom trenutku činilo da idem tolko brzo da ću se vratiti kroz vreme ( neka Ajnštajnova teoretisanja ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 393 Napisano Mart 18, 2012 Go BIG or Go home, 413 postova Lokacija: Zemun Motocikl: honda CB 1000 - Big One Prijavi odgovor kao problematičan A danas sam dolivao ulje jer sam preključe izvlačio i bacio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Mart 18, 2012 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Вечерас у пола седам... Meni ovo promache... ima li kakvog poznatog buducjeg dana okupljanja? Npr, posle utorka... taman da stignem u RS. Петак у пола осам, седам и тридесет код континентала, ваљда ће доћи неко осим мене Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rikko 16 Napisano Mart 18, 2012 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Вечерас у пола седам... Meni ovo promache... ima li kakvog poznatog buducjeg dana okupljanja? Npr, posle utorka... taman da stignem u RS. Петак у пола осам, седам и тридесет код континентала, ваљда ће доћи неко осим мене Ajd da vidimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rikko 16 Napisano Mart 20, 2012 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Петак у пола осам, седам и тридесет код континентала, ваљда ће доћи неко осим мене Sad ja kontam neshto... jel to 7:30 ili 19:30? 7:30 nam nekako daje vishe vremena za vozhnju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Mart 20, 2012 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Петак у пола осам, седам и тридесет код континентала, ваљда ће доћи неко осим мене Sad ja kontam neshto... jel to 7:30 ili 19:30? 7:30 nam nekako daje vishe vremena za vozhnju... Не, у 19.30ч.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rikko 16 Napisano Mart 23, 2012 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da sam ovoga puta ja jedini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Mart 23, 2012 Zainteresovan, 644 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Cao drugari, Da li moze neko svom motoru (F650 Funduro ili ST) da pogleda na dnu kucista filtera za vazduh da li ima dva izlaza iz kojih verovatno izlaze creva? Izlazi su jedan pored drugog i sluze, jedan za ispustanje ulja iz kucista, a drugi je ulaz za crevo "iberlaufa". Zanima me taj za ispustanje ulja (blizi zadnjem tocku). Da li na njemu ima crevo, i da li je zapuseno nekim chepom, ili to sve stoji tako otvoreno? Unapred hvala. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 123 Napisano Mart 24, 2012 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Nisam pogledao, ali standardno na F650 ide crevo sa čepom na kraju za ispuštanje ulja iz kutije filtera za vazduh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dino87 1 Napisano Mart 25, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: BMW F650st Prijavi odgovor kao problematičan Dali je neko na svome bmw-u menjao lanac bregaste i posle koliko predjeniuh kilometara? Moja masina je presla 32000 i kada ga startujem na hladno cuje se zvecakanje lanca koje se kasnije znatno smanji , ali ne u potpunosti bez obzira koliko je motor zagrejan znam da ima hidraulicni spaner i da mu treba vremena da dobije odgovarajuci pritisak ulja ali zasto se zveckanje posle toga ne gubi? Ima li neke preventive ili mora lanac da se menja ? hvala u napred pozz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Mart 25, 2012 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da sam ovoga puta ja jedini Што не рече да оћеш да долазиш па да и ја скокнем? Јеси упознао некога!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rikko 16 Napisano Mart 25, 2012 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da sam ovoga puta ja jedini Што не рече да оћеш да долазиш па да и ја скокнем? Јеси упознао некога!? HAhaha... Shaljivdzhija Kad cju sledecji put icji sam do kontinentala? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Mart 25, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Dali je neko na svome bmw-u menjao lanac bregaste i posle koliko predjeniuh kilometara? Moja masina je presla 32000 i kada ga startujem na hladno cuje se zvecakanje lanca koje se kasnije znatno smanji , ali ne u potpunosti bez obzira koliko je motor zagrejan znam da ima hidraulicni spaner i da mu treba vremena da dobije odgovarajuci pritisak ulja ali zasto se zveckanje posle toga ne gubi? Ima li neke preventive ili mora lanac da se menja ? hvala u napred pozz Ja sam lanac menjao posle 66.000km,i to ja nisam ništa čuo ali mi je majstor rekao da bi ga trebalo promeniti kada je štelovao ventile. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dino87 1 Napisano Mart 27, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: BMW F650st Prijavi odgovor kao problematičan ok hvala, jesi li menjao i one plasticne klizace ili samo lanac i koliko te je kostalo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Mart 30, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Nije menjao klizače,već samo lanac, lanac sam kupio u jednoj šabačkoj radnji(inače D.I.D. iz Guevara-e) ,a ne kod Radulovića jer je kod ovih više nego duplo jeftinije,lanac je bio oko 30eura a ruke 50eura(mada mi je zamenio i ležajeve oba točka za taj novac).Dotada su vadili agregat da zamene lanac ali može da se promeni da se ne skida agregat(majstor Darko Bijeljina).Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Presretac 42 Napisano April 1, 2012 U prolazu, 88 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav za sve vlasnike BMW f650 , Vozim ovaj motor tri godine i jedino sam svake godine menjao ulje, filter ulja, sipao benzin i terao. Sad bih postavio nekoliko pitanja ( inace motor je 1994. god. i na satu stoji 63000 km. ): - da li je vreme da neko pregleda masinu u smislu nekog stelovanja ili ciscenja ( karburatori, ventili, vakum testovi itd. ), nisam neki strucnjak... Ja neke probleme ne vidim ,motor suv , ne trosi ulje, pali ( uvek iz prve , cudne zvuke ne cujem ili ne obracam paznju na njih...) , jedino pri naglom oduzimanju ili dodovanju gasa malo cima , valjda zbog jednog cilindra, i voznja na tri i ispod hiljade obrtaja ne ide nikako ... - sad onako neki podaci: , maks. brzina kojom sam vozio je 155 km/h , mislim da je i to maksimum , mozda 160 ... potrosnja , jednom sam merio sa zenom kao suvozacem , znaci lagana voznja 70-80-90 km/h , ispalo je 3,5 l/100 km... Sve u svemu , sta preporucujete , da ide na pregled ili nema potrebe za tim.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano April 1, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Druže dok ne vidiš neki problem NE DIRAJ NIŠTA,oko štelovanja.Moj savet je samo da ti neko kompetentan proveri lanac bregaste,jer i ja ga nisam ni jednom čuo a dvaput sam menjao(otprilike na 60.000-70.000km).Što se potrošnje tiče tvoja je za neverovati,ja sam sa mojim prešao oko 78.000 (ukupno oko 155.000)i nikad nije mogao ispod 5,5 lit/100km(to znači da je tvoj naštelovan najbolje što može).To je odličan motor veruj mi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...