Jump to content

Moto Zajednica

Rikko

Članovi
  • Broj tema i poruka

    104
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    S1000XR

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Rikko's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

16

Reputacija u zajednici

  1. Meni po opisu zvuci kao da vuce fals vazduh negde. Ulazi neizmereni vazduh u komoru za sagorevanje i narusava smesu. ECU onda pokusava da kompenzuje to, i otud neravnomeran rad, zaletanje i gasenje. Sa druge strane medalje, ako dizna glavi zbog brloga, moze da naliva gorivom i da proizvede slicne simptome.
  2. Pad napona na instrument tabli. Ne mogu da se setim da li ova tabla ima bateriju unutra. Verovatno ima, i ta baterija je crkla.
  3. Svojevremeno je meni prestao da radi jedan grejač na F650GS. Na moju sreću, u pitanju je bio prekid u provodniku, ali dok nisam to ustanovio, razmatrao sam zamenu ručica. Naravno, kao što svi već znamo, BMW to prodaje u kompletu, a cene su kao što je Nikola rekao.
  4. Teško da ćeš ih naći, osim možda u BMW. To što ima na otpadima će biti u istom stanju kao i tvoji. To im je estetski slaba tačka. Što se tiče funkcionalnosti, jednostavno uzmi nasadni ključ umesto torx-a, kad budeš odvrtao/zavrtao. ;-)
  5. I na to još da dodamo da zbog razlike u visini postoji i razlika u hodu ogibljenja, pa ima još par sitnih dodataka za držanje lanca na mestu. Da se i ja složim sa svima, Dakar je poželjniji model od običnog GS-a, ali što se tiče razlike u performansi, samo u off-u se može profitirati. Ako te off ne zanima, GS može da pruži mnogo užitaka i bez tih nalepnica.
  6. Treba da ima. To je da se spreči kvar usled vibracija koju agregat proizvodi.
  7. Iskreno, ne sećam se. Koristio sam Gearing Commander i igrao se sa vrednostima, dok nisam dobio to što mi treba. Posledica je bolji komfor na 120km/h ali i osetljivost na nižem broju obrtaja. Stoga je trebalo izbegavati spuštati rpm, a to je značilo da sam nekad morao da ga vratim u prvu, po gradu. Na otvorenom je to sve radilo kako treba. Sada motorom ionako ne idem u grad, tako da mi gore navedeno ne bi predstavljalo problem, da je GS još uvek kod mene. Gearing Commander ⚙ WWW.GEARINGCOMMANDER.COM
  8. Jesam ja. Prvenstveno da bih 120km/h spustio na niži broj obrtaja. Umesto 5 i kusur, na nekih 4 i nešto hiljada obrtaja. Kod malog GS-a nikad nisam voleo vibracije na kormanu...
  9. Po mom iskustvu, sajle i kablovi na F650GS su tesno upakovani. Ja sam iskusio da polozaj sajle za kvacilo utice na pravac kretanja motora. Naime u nekom (nepravilnom) polozaju, sajla bi vukla korman, sto je naravno uticalo na upravljivost. Ako se dobro secam, davno bese, bio je neki service bulletin vezano za organizaciju kablova i sajli....
  10. Moj F650GS je trošio oko 3.5l po sporednim putevima Srbije. Ubica za taj agregat je bio autoput, i tada je potrošnja išla i do 5l (tri puna kofera, visoki vizir).
  11. Ja toplo preporučujem Kanju, ima dosta iskustva sa BMW motociklima. Takođe poznaje ljude koji prodaju polovne delove. Moto Garaža, 062 277697
  12. Ukoliko me sećanje služi, kad kupiš filter kod dilera, u paketu dobiješ o-ring i zaptivne podloške. Doduše, beše to 'davno... :)
  13. Pozdrav, Juče sam bio u Dainese Outlet-u, koji je skoro renoviran i sad nosi naziv DAR (Dainese Archivo, ako se dobro sećam). Prostor je potpuno izmenjen, da reflektuje Daineseovu filozofiju o tome kako bi prodajni prostor trebalo da izgleda. Kao rezultat toga, veći deo prostora, barem 60% laički rečeno, pripada novim modelima sa aktuelnim prodajnim cenama. Rafovi, ako se tako mogu zvati, su prostrani, pa ceo objekat sad izgleda više kao radnja fancy odeće nego kao prodavnica moto opreme. No, na kraju objekta, i dalje postoji outlet sekcija. Zbog smanjenja prodajnog prostora, ponuda je dosta umanjena. No, ipak treba pričati sa prodavcem, ponekad neki broj modela čuči u magacinu, van dometa kupca. Radi uporedbe cene, muški dvodelni kožni kombinezon koji je nekad koštao 999e, sad se može uzeti za 599e, plus/minus u zavisnosti od modela i broja. Sekcija za dame je najmanja, i zauzima samo jedan raf. U slučaju moje supruge i mene, ja sam bolje prošao, pošto je moje veličine je bilo na pretek (52). Za nju smo na kraju uzeli novi model, pošto njenog broja nije bilo. Cene novih modela su redovne, kao na sajtovima, ali ćemo uštedu ostvariti kroz povraćaj poreza. Pozdrav, Rikko
  14. Ne volim da reklamiram, al' ako resis da povezes motor na dijagnosticki uredjaj, Kanjo ti moze izaci u susret. Javi ako se odlucis, da ti posaljem broj.
  15. Za chitaoce koje zanima kako to Grossglockner izgleda bez saobracjaja, evo i snimka:
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja