KILEbg 1260 Napisano April 7, 2010 Drug član, 538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko... postoji li enduro motor koji ne trosi vise od 5-5,5 litara? Kubikaza nije bitna... bitno je samo da je stedljiv. Ako neko ima i sliku moze da postavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano April 7, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Moja TT trosi od 4,5 do 6 l A XT 600 ako je ispravan i ustelovan nesme da predje 5,5 a 4 - 4,5 mu je normalna potrosnja pri umerenoj voznji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b2man 236 Napisano April 7, 2010 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan evo, moj TA650 na otvorenom trosi oko 5.2 litara, pri malim brzinama (do 100). Po gradu bi mozda mogao da trosi oko 5.5, ali da ga vozis kao po jajima. Normalna gradska potrosnja je 6l. Mislim da ne treba da ti budu presudni tih 0.5 litara. Bitnije je stanje bajka koji kupujes. pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano April 7, 2010 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Honda XL500 R trosi manje od 4 litre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kalina 50 Napisano April 7, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan moj NX trosi 3,5l, ali to je 250cc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanboka 3 Napisano April 7, 2010 Svrati ponekad, 177 postova Prijavi odgovor kao problematičan potrosnja ti zavisi od stanja karburatora i kvaliteta goriva, ali svakako treba gledati i koji promer karburatora imaju motori slicne ili iste kubikazež recimo suzuki dr650 nije veliki potrosac, transalp nije veliki potrosac, xt nije veliki potrosac, dominator isto imas brdo modela koji su tu sa potrosnjom koju si naveo ali ako su rastelovani ventili i karburator, zaboravi na tu normalnu potrosnju a opet i kad je sve u savrsenom stanju potrosnja zavisi od tebe samog kako ga vozis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano April 7, 2010 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Enduro motori manje kubikaze, do nekih 600-650 su u principu stedljivi, ako su dobro nastelovani, ali racunaj na to da se potrosnja BITNO menja u zavisnosti od onoga kako vozis motor. Dakle uglavnom je sve do stila... licno ja sam postigao minimum od 4.3/100km, pri brzini od 80km/h.. koja se penje na nekih 5-5.5/100km pri brzinama do 120. Preko toga...ide preko 6, pa cak i do 8 - 8.5 kad vozis stalno iznad 5000rpm... u pitanju je Honda Transalp 650. Pola litra, litar , manje-vise, neces ni primetiti... ali kljucno je to da sve te normalne potrosnje postizu do nekih 110 - 120, iznad toga se svima povecava potrosnja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5937 Napisano April 7, 2010 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Baš tako Miloše, meni je po ludnici od Beograda potrošnja oko 6...6.5 litara, sa nekim umerenim "potezanjem" na semaforima da pobegnem koloni . U petak smo išli za Kulinu, van auto puta pri prosečnih 80 km/h pala je ispod 5 litara (oko 4.7), a na autoputu u povratku išli smo nekih 100 km autoputa prosečno 140 da produvamo ljute mašine ( a pošto sam sa Dakijem bio pri kraju kolone nekad smo nas dvojica išli i 160 ) i potošnja je odmah bila vesela, skoro 7 litara Kasnije, posle odmora na pumpi i kiše - pljuska do Bgd i prosečnih 90 - 100 km/h opet se vratila na oko 5 litara. Znači, sve je povezano sa gužvom u gradskoj vožnji, brzinom na auto-putu i teškom ili lakom rukom na gasu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano April 7, 2010 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Baš tako Miloše, meni je po ludnici od Beograda potrošnja oko 6...6.5 litara, sa nekim umerenim "potezanjem" na semaforima da pobegnem koloni . U petak smo išli za Kulinu, van auto puta pri prosečnih 80 km/h pala je ispod 5 litara (oko 4.7), a na autoputu u povratku išli smo nekih 100 km autoputa prosečno 140 da produvamo ljute mašine ( a pošto sam sa Dakijem bio pri kraju kolone nekad smo nas dvojica išli i 160 ) i potošnja je odmah bila vesela, skoro 7 litara Kasnije, posle odmora na pumpi i kiše - pljuska do Bgd i prosečnih 90 - 100 km/h opet se vratila na oko 5 litara. Znači, sve je povezano sa gužvom u gradskoj vožnji, brzinom na auto-putu i teškom ili lakom rukom na gasu. +1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3044 Napisano April 7, 2010 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Štedljiv sa 5.5l ??? Štedljiv bi bio sa 1-2l , ali kome je to bitno kad pruža toliko užitka... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 7, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja bi mogao da ti kažem da moja ST (poznata po proždrljiuvosti goriva) je na otvorenom potrošila 5,508 l na 100km naravno po gradu verovatno ode viša a i moja je utegnuta sa dobrim karburatorima i em.tubama i slično... ako već tako gledaš uzmi KLE 500 čini mi se da bi on trebao da bude u toj kategoriji... naravno bez natezanja gasa previše Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano April 7, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan A XT 600 ako je ispravan i ustelovan nesme da predje 5,5 a 4 - 4,5 mu je normalna potrosnja pri umerenoj voznji. Potvrdjujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano April 7, 2010 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Meni je BMW f650gs smiješno malo trošio 4 , 4.5 max Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano April 7, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan moj TA trosi do 5 normalne voznje natovaren na putovanju... 5.5 ako ga bas zavrnem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano April 7, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan evo jedan stedljivi u zavisnosti kako ga teras 4,5 i 5 L Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano April 7, 2010 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da ti to bude glavna vodilja pri odabiru motora. Nije to velika razlika koliko ti se cini... Na primer, ako ti motor trosi 5 ili ako trosi 6 litara, to ti je litar ipo na 100 km, sto znaci da ako predjes 10.000 kilometara u sezoni (sto nije malo za pocetak), daces na gorivo nekih 100 evra vise. Uzmi motor koji ti se svidja i koji je na glasu po izdrzljivosti a ne potrosnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tora 7 Napisano April 7, 2010 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan yamaha tt350, voznja do LE do BG prosek 80-90 km/h ispod 3.5 litara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanboka 3 Napisano April 7, 2010 Svrati ponekad, 177 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo jedan stedljivi u zavisnosti kako ga teras 4,5 i 5 L e ovo jeste vala najstedljiviji enduro, uzmes ovo i nerazmisljas o potrosnji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano April 7, 2010 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan meni svaki motor trosi 10l...i uopste nemam problem s tim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano April 7, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Moj trosi 10maraka ili ti 5eura... Ma koliko gorivo poskupilo ili koliko on bio rastelan on trosi 5eura ;D I najbolje je da se ne sikiras zbog toga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bursac 74 Napisano April 7, 2010 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Sabac Prijavi odgovor kao problematičan naj manje trosi varadero 125 onaj koji vec duze vremena kupujes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KILEbg 1260 Napisano April 8, 2010 Drug član, 538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan hehehhe... jes vala. ali na kraju sam odustao od varadera. kupih yamahu. a ovde se raspitujem zbog nekog veceg motora u buducnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano April 8, 2010 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan hehehhe... jes vala. ali na kraju sam odustao od varadera. kupih yamahu. a ovde se raspitujem zbog nekog veceg motora u buducnosti. Kada ''nadješ'' taj veliki moped za sebe, najmanji problem će ti biti potrošnja... Moj XT-600 je znao i 3,5 da potroši kad sam na rezervi u 03h ujutru, a i ZZR-1100 sa dvoje full natovaren jedva 5l/100km na Reliju, tako da.... opusti se što se potrošnje tiče Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano April 8, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja cuo Honda NX 650 dominator trosi oko 4.5l-5l pri brzini od 150km/h (sto nije nemoguce jer ima oko 35kw) e sad tako je meni rekao covek koji poseduje taj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano April 8, 2010 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Moje magare, kad teram regionalnim putevima oko 4 litre, grad oko 5 lit. Auto put pri nešto jačem tempu vožnje (160-180) oko 7-8 lit. Jednom sam hteo da vidim koliko magare može da troši najviše. Pod punim gasom na auto putu pri brzini nešto preko 210 bord kompjuter je pokazao trenutnu potrošnju 11.5 litara... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...