Jump to content

Moto Zajednica

Pao mi je, ne mogah ga dici

Recommended Posts

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Jutros ulazim u P-garazu u firmi, pravim polukruzno da ga zobodem pored zadnjeg parkiranog motora, "ubacujem u ler" i pustam lijevu rucku da okrenem kljuc u off, kad ono shtuc shtuc shtuc traass...nisam dobro ubacio u ler. Ja sam ostao na nogama.

LM, sagnem se da ga uspravim i samo sam mogao ledja da "uspravim" (jos me bole). Ustanovio sam da se ova konjina (XJ) ne moze dici bez uzimanja steroida, sto i nije bezazlen problem ako si negdje sam u PM. Mozda da uberem neku granu, pa na polugu nekako.

Dakle, pitanje je kako dici (pre)tezak motor u ovakvim situacijama?  ???

BTW, zna neko kako se najlakse zavari puknuti oklop? Onako amaterski u kucnoj varijanti? (Looks apsolutno nebitan)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

BTW, zna neko kako se najlakse zavari puknuti oklop? Onako amaterski u kucnoj varijanti? (Looks apsolutno nebitan)

Lemilicom iznutra ...

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

...ako "preguraš" tresne na drugu stranu i polomi plastike i sa te strane  ;D

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

...ako "preguraš" tresne na drugu stranu i polomi plastike i sa te strane  ;D

zato je fora sa ćopavom  ;D ;D ;D ili ako ne ide legni pa možda neko naiđe  ;D ;D ;D i uvek ispravljena leđa  ;)

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Ja ni jedan svoj motor nisam mogla da podignem....

Tako kada mi se preturi u mestu, ja odma pochnem da se derem i da jurim prolaznike da mi podignu bajk  ;D ;D ;D

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Da ne ispane da se hvalim, ja sam mog digao. ;)

Prošle godine ladno ustanem sa motora i krenem, a ćopavu, naravno, zaboravim da spustim. Kraičkom oka vidim da motor pada. Potpuno nesvesno se okrenem, pritrčim i dignem ga sa zemlje.

Kad me preseče…

Uradio sam upravo ono što ne treba - digao sam ga sa savijenim ledjima. Sve se desilo u dve sekunde. Kako sam uspeo da podignem motor težak 320 kilograma (Intruder 1800) iz jednog poteza, nije mi jasno. Verovatno adrenalin…

A tek što sam se sprijateljio sa fizioterapeutom… Mnogo fin čovek. Dva meseca smo bili nerazdvojni.

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

meni se desilo slično al gore... par dana pošto sam kupio motor uspeo sam da se izvnem u baštu (mesto gde se parkiram je malo zaguljeno za izlazak) i naravno u sekundi na ruke i diži... posle se razmišljam "e bizonu jedan, još si i gledao kako treba na internetu i ti opet na leđa i ruke..." sva sreća pa se nisam družio sa fizioterapeutom :D

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Video sa F650GS je ok i način dizanja motora ali je teren gde se to prikazuje totalno neadekvatan realnoj situaciji.

Mnogo veći broj padova se dešava na mnogo težem terenu gde pored toga što je motor dole imaš otežavajuće okolnosti primera radi veliki uspon i jako krupan kamen ili blato u krivini 180

Ovako na ravnom jeste teško ali je poprilično jednostavno kako to može realno da bude

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

{VIDEO}

okreneš se leđima i lagano...ne dižeš nego više guraš  ;)

Ovo nisam probao, ali opet,..ona krshna DJevojka ga ne podize...hmmm...dodje mi da ga ponovo oborim, samo da probam.  ;D

(BTW, ledja me jos ne pustaju i izgleda da cu danas ranije kuci.... :-[ )

@Hitman

Moze li sa onom hobby lampom (plin i plamen) ili mora bas elektricna?

• Architect, 341 postova
  • Motocikl: Tracer 7GT

Ja BMW nisam uspeo da zadrzim kada je krenuo u mestu na levo da pada, samo sam ga ispratio iz sve snage, da ne tresne nego da ga prislonim. Rezultat: ni ogrebotine! ;D

Ali kad je trebalo dici, nije bilo sanse jer je to bilo nizbrdo, a motor i dalje upaljen.

• Svrati ponekad, 113 postova

tako sam i ja na sred parkinga nasao komad betona koji nije bio stabilan kada sam spustio nogaru motor samo krenuo da propada skacem ispod njega ne dam mu da padne ,rezultat ,xt -negreban a ja izvalio donji deo ledja ,morao na magnetnu rezonancu ,jos me boli a to bilo pre 2 god ,jbg 170kg treba dignuti bez zagrevanja i pripreme  >:(

• Drug član, 1392 postova

Ja BMW nisam uspeo da zadrzim kada je krenuo u mestu na levo da pada, samo sam ga ispratio iz sve snage, da ne tresne nego da ga prislonim. Rezultat: ni ogrebotine! ;D

Ali kad je trebalo dici, nije bilo sanse jer je to bilo nizbrdo, a motor i dalje upaljen.

to je samo zato sto sam ti dao crash barove  ;)

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Ja mog dignem, nije lako ali mogu....kaze se da ako ne mozes da dignes motocikl sa zamlje onda i nije za tebe......ja bi reko da treba neko da ti pomogne

Endure je teze dici nego eRove zato sto im je teziste vise.....siguran sam da bi ti tog Miletovog ladno digo sa zemlje....

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Digao sam i ja Fireblade kao bicikl (196 kg), a XJ ( nekih 245 kg) nema sanse. Cudno, ali tako je.

Sta je cudno Mile, pa to ti je dzak cementa razlike jbt.....

Da li mozda "lakoca dizanja" motora zavisi i od rasporeda tezine... pojma nemam. GPZ ko trotinet, mogo bi da ga dignem i bolestan, a zzr u naletu adrenalina iz cuga, ali jednom sam "trezveno" pokusao i bilo je mnoooogo tesko.

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT

hm... a ja, odem u NS po novi er 6f, sednem po prvi put u zivotu na motor i to u centru  NS (Cule auto), i to po kisi, uspem da dodjem do kuce (cca 45km) a da mi cuka ne izleti od treme, i kada sam dosao i stao...padam...zao mi motora pa mu ,,pomazem,,i podmetnem butinu da se siroma osloni, i on se osloni i nebude mu nista,A JA GA LADNO DIZEM SA ZEMLJE (tada i nikad vise), i ko covek odsepam do kuce, lepo dobijem ogromni podliv na celoj butini pa onda lepo odem na fizikalnu terapiju i lasere i magnete pa dam jos za sve to 150 eurica, i dok si reko keks za dva tri mseca mene lepo to sve prodje...

NARAVOUCENIJE:

AKO MOTOR IMA NAMERU DA PADNE, PUSTITE GA DA LEPO PADNE PA GA POSLE, NATENANE POKUSAJTE SAMI (KORISTECI TEHNIKU ISPRAVLJENIH LEDJA I GURANJA MOTORA KAO NA PRIMERIMA SA SAJTA) ILI UZ NECIJU POMOC PODIGNITE.

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Super lepak... ;D ;D ;D ;D

Ispustio sam kumovu novu XT660r, dva puta zaredom, na nekom vrlo blagom offu, al` je bilo dosta strmo... Ko me zna, zna kakva mi je kicma k`o govno od sedenja u kolima... Prvi put, po cenu opekotina treceg stepena na levoj nozi, sam nezno spustio Yamahu, ugasio, skinuo se lagano, jer je bilo 36 stepeni, podignem je potpuno pogresno, na adrenalin, zajasim, opet proklizam, opet je ispustim nezno, pri tom sam sam na 10-ak km od civilizacije, dizem je opet, i kapiram da ako je jos jednom ispustim, necu moci da je dignem, a corba curka, li curka... Nisam je opet ispustio, a kicma je bolela, al` sam ipak obrnuo jos 200km taj dan... ;D ;D ;D

E, da ne salim se za super lepak,tj skines plastiku, pa je sa lemilicom od 30-50w, koju si prethodno kupio, zalemis na par mesta da se drzi u komadu, pa uzmes obicne spajalice i od njih vise napravis gomilu parcica od oko 1.5-2cm, pa njih popreko na pukotinu pritiskas vrhom lemilice, dok ne potonu u plastiku, pa tako na svakih 5cm, a na kraju sve obilno prelijes super lepkom... ;D ;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja