Arso 2454 Napisano Jul 15, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Panta Zemunac je napisao: Koliko ulja za agregat staje u Stenaru? Četiri litra kada se menja i filter, nisam siguran koliko kada se samo sipa ulje, da li 3,7, proveriću danas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 15, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je 4l bez filtera a 4.1 sa, po manualu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Jul 15, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Novola je napisao: Mislim da je 4l bez filtera a 4.1 sa, po manualu. Baš tako! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jul 15, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Super, znaci necu ga zeznuti sa deci, deci ipo vise doliveno. Menjano je u februaru a sada samo doliveno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 727 Napisano Jul 15, 2020 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Panta Zemunac nisam razumeo kakav problem imas sa nivoom ulja. koliko je ulja sipano u februaru? pojedini majstori ne znaju da se na st ulje ispusta na dva mesta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jul 15, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Serviser je promenio ulje a ja ga nisam kontrolisao a od tada presao vise od 1500km. Pokusao sam sam da proverim nivo,...zagrejao malo motor, odvrnuo cep, pokusao da ispravim motor koliko sam mogao i samo gurnuo mericu bez zavrtanja. Pokazivalo mi je ispod crte pa sam odokativno dolio oko3 dl. Sada razmisljam da je nenoguce da je toliko potrosio i pretpostavljam da sam mu sunuo barem 2dl vise. Tesko mogu proveriti sam ali ne verujem da je na tu kolicinu od 4l strasno imat par deci vise... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 15, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan STenere su (kao i TDM850) poznate po tome da troškare ulje... Ni tih 3 dl na tu kilometražu nije puno da potroši, ako se motor vozio često preko 120 km/h... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jul 15, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Hteo si reci preko 160km...Poznat sam po tome kada sam na, dosadnim, autoputevima i magistralama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6047 Napisano Jul 15, 2020 Drug član, 4147 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Da, Transfagarasan i Transalpina...u Alpima ima daleko vise motora i mnogo alpskih prelaza...kada se popnes na Stelvio i kada je dobro vreme, na vrhu mozes videti vise od 1000 motora, atmosfera iz bajke ( pretpostavljam da Elias to najbolje zna)... juse se vratio...super su i Perucac i Tara...priroda je fenomenalna...nisam se vozio motorom tako da slika sa motorom i nemam...vreme sam provodio sa porodicomOh da!!!Stelvio je lip za vidit iz ptičje perspektive izgleda impozantno.U alpima ima jako puno prijevoja na kojima više gušta doživiš nego na stelviu.Ja sam upozna samo jedan mali dio....Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pista 66 Napisano Jul 15, 2020 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan Da, Stelvio je dobar kao dozivljaj u atmosferi, kobasicama...za voznju su krivine preostre i gotovo uvek je guzva, za vikend katastrofa, pa se uglavnom vozi iza nekog auta ili kampera... kvalitet asfalta nije bas na nivou, iz CH i Bormio-a onako a iz Merano-a nije bas neki...moj omiljeni prelaz je Julier pass...pravac ka St Moritz-u...podloga vrhunska, motor ide dole maximalno...gotovo nikad guzva... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jul 15, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da su Alpi pored NordKapa, jedna od dve Meke za motordjije, ja bih pre odabrao Jadransku magistralu sa svracanjem u sva manja, stara mesta, jos kada su feste u njima....ma, pitoreksno a osetis i dusu mesta i mestana... Uzmes u zoru od ribara neko dobro parce, napravis pac da se ne pokvari do veceri i na stenovitoj obali zalozis vatricu, bacis koju krtolu i uz malo pomidore....bogo moj, kakvog raja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pista 66 Napisano Jul 15, 2020 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, Panta Zemunac je napisao: Jeste da su Alpi pored NordKapa, jedna od dve Meke za motordjije, ja bih pre odabrao Jadransku magistralu sa svracanjem u sva manja, stara mesta, jos kada su feste u njima....ma, pitoreksno a osetis i dusu mesta i mestana... Uzmes u zoru od ribara neko dobro parce, napravis pac da se ne pokvari do veceri i na stenovitoj obali zalozis vatricu, bacis koju krtolu i uz malo pomidore....bogo moj, kakvog raja... Gladan sam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6047 Napisano Jul 15, 2020 Drug član, 4147 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ko o čemu Panta vazda o hrani, da se bar vidi na njemu Vozim motor, nisam bajker. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jul 15, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan @pista bas sam se kod brane popeo na Mitrovica Taru i u jednoj, lepoj basti, slizao ribic sa kajmakom...kunem ti se da je konobar pogledao tavu a ona, ne mora da se pere, gleda u ciniju sa salatom, ma ni vodica nije ostala, sve sam to hlebom pomazao! E, da ove g. ima rostiljade, prosetali bi se zajedno...valjda cu toliko vremena imati jer nikada nisam bio u Leskovcu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jul 15, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Gume sam napumpao na 2.6 ali kao da mi zadnja malo ''leluja'' kada prelazim preko asfaltnog kolotraga...ubedjivali me kod vulkanizera (za auta) da grunem na trojku zadnju ali lagan sam, ne nosim mnogo stvari...bila bi kao kamen! Iskreno, zbunili me malo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 15, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Gume se pumpaju na onoliko koliko je fabrika rekla (napisala) da se radi. I ja imam drugara vulkanizera, koji se pravi pametan i mene kritikuje kada od njega tražim da gume za motore pumpa po manualu... Nije džabe japanski inženjer sedeo za stolom i mesecima projektovao svaku stavku ponaosob za motor, ali šta japanac zna, kad je naš balkanac pametniji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7676 Napisano Jul 15, 2020 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Danas skocih do Modrice i u povratku obidjoh preko Majevice, pa na Bn i kuci, ubig gotovo cijelih 500km. Agregat radi kao sat, potosnja oko 5L, jedino sam primjetio da mi je poceko nesto zuljati cuni mi se u prednjem tocku ali kada ga rukom okrecem ne cuje se nista niti je sta vrelo na njemu.Setovi konacno kod mene, cini mi se da su ove iglice malo uze na vrhu od onih koje trenutno imam ali ne mogu provjeriti dok ih ne skinem.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 727 Napisano Jul 15, 2020 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Panta Zemunac said: Serviser je promenio ulje a ja ga nisam kontrolisao a od tada presao vise od 1500km. Pokusao sam sam da proverim nivo,...zagrejao malo motor, odvrnuo cep, pokusao da ispravim motor koliko sam mogao i samo gurnuo mericu bez zavrtanja. Pokazivalo mi je ispod crte pa sam odokativno dolio oko3 dl. Sada razmisljam da je nenoguce da je toliko potrosio i pretpostavljam da sam mu sunuo barem 2dl vise. Tesko mogu proveriti sam ali ne verujem da je na tu kolicinu od 4l strasno imat par deci vise... mene je bas nervirao taj nivo ulja kad sam kupio motor dok nisam prvi put sam promenio ulje (druga zamena od kad je motor kod mene), a svako prica neku svoju pricu koja kod mene u praksi ne radi. ispustio ulje, promenio filter, sipao 4.1l koliko pise u uputstvu, zagrejao motor voznjom i merio bez zavrtanja dok motor radi u leru i cim ga ugasim - merac pokazuje mm-2 preko sredine 10 hours ago, ThePainkiller said: STenere su (kao i TDM850) poznate po tome da troškare ulje... Ni tih 3 dl na tu kilometražu nije puno da potroši, ako se motor vozio često preko 120 km/h... moj motor ne trosi nimalo ulja do 2500-3000 predjenih km od zamene, tad i pocinjem da ga kontrolisem, bardahl xtc c60 15w 50 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 727 Napisano Jul 15, 2020 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan pritisak: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6047 Napisano Jul 16, 2020 Drug član, 4147 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Konačno stiže Vozim motor, nisam bajker. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 16, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Aooo lepotinja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jul 16, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan aloo, pogresili adresu, ma grad, drzavu...to ide meni za Zemun! Lepo sam ti objasnio...platis, prepakujes i pravo na moju adresu! LJUT SAM... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Jul 16, 2020 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Konačno stiže Vozim motor, nisam bajker. Sad verovatno neće ni da ti škripuće stenera. Valjda ide i ležaj novi dolePoslato sa SuperTénéré 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6047 Napisano Jul 16, 2020 Drug član, 4147 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan DakakoVozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jul 16, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kazi mi jesi li ga namenio za Chesterfild...zuto na zuto!?! Sa srecom druze.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...