Jump to content

Moto Zajednica

Arso

Članovi
 • Broj tema i poruka

  1220
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

1542 Excelent

1 Pratilac

O članu Arso

 • Rank
  Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!
 • Rođendan 13.10.1957.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Čačak
 • Motocikl
  Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

 1. Pretpostavljam da ti nedostaje deo od žice koja je savijana kao opruga i kroz koju prolazi crevo koje ide sa desne slavine. Taj deo pravi distancu između creva i cilindara a pričvršćuje sešrafom koji drži poklopac menjača. Kao što vidiš na fotki i ja sam to budžio pošto se oslomio deo koji se prišvršćuje za blok pa sam upotrebio stopicu u koju sam stegao taj nosač. Nažalost taj distancer se ne vidi ceo dok se malo ne podigne rezervoar ali mislim da ćeš ukapirati o čemu se radi. Ukoliko ga nemaš onda je tu najveći izum dvadesetog veka, vezica pa je zakaći za crevo goriva i nađi gde ćeš da je pričvrstiš kako bi odmakao creva od cilindara. Umesto vezive može i malko deblja paljena žica. "Nisam duvao, upalio bas brzo, jedno verglanje, 15-20 sekundi" što znači da je u karbovima ostalo dovoljno goriva da upali motor i povuče gorivo preko ventila. Poslušaj El Clasicca, istoči pa namaži gumice (one smajliće) ili mašću ili gustim uljem jer ćeš ovako brzo da ih pocepaš.
 2. Onda postoji samo jedno objašnjenje, a to je da membranu nisu vratili kako treba i da se usled toga i naravno godina pocepala.
 3. Vidim da je Vlasina većini interesantna pa bi valjalo da se polako usaglašavamo oko datuma.
 4. Šta mi pričaš kada se setim čega sam se sve odrekao zarad kamile, ne zato što je to preskupo već što većina od nas bukvalno preživljava. Uzmi za primer samo gume ja sam moje platio 250 evra i to je u našem tužnom slučaju od države nečija plata. Međutim kad u obzir uzmeš da je to 50 evra mesečno, ako gume voziš pet godina, onda uvidiš kolika smo mi zapravo beda. Ali šta da se radi, to je nama naša borba dala.
 5. Nisam uzeo Haidenau, iako sam prezadovoljan njima, jer ih je greota arčiti po asfaltu i autoputu, a poslednje dve godine mi se skockalo da sam mnogo kilometara okrenuo baš po asfaltu. Što se Kontinental guma tiče neki moji drugari koji voze TDM nisu baš imali pozitivno iskustvo sa njima naročito na vlažnom. E sad ne mora da znači da je to slučaj i sa enduro ili turing advenčr gumama, ali zašto se kockati. Kada sam kupio moju kamilu na njoj su bile Anakee gume poprilično izraubovane ali su me dobro služile dve ezone budući da nisam imao novca za nove gume a nisam bio rad da kupujem polovne. Kad budeš montirao nove gume stavi i nove unutrašnje, tako barem znalci preporučuju a stare ostavi za rezervu. Ja ih uvek nosim u jednom od bočnih kofera kada idem na neku dužu turu, čisto zlu ne trebale.
 6. Ja sam danas na moju kamilu namontirao Metzeler Karoo Street.
 7. Skup kao skup je, bar ja tako gledam na stvar, u drugom planu. Meni je prioritet grupna vožnja s tim što bi se Beograđani i Prečani okupili u Beogradu, kao kada se ide na Ostrvicu, a mi bi se ostali priključili tamo gde se dogovorimo. Kada smo 2018. išli na Staru planinu čačanski dvojac je ekipu sačekao na EKO pumpi pre Ćuprije. Neki su se priključili u Paraćinu, a deo ekipe u Zaječaru ali smo u Vrelo stigli svi zajedno i to je izgledalo fascinantno tako da su bukvalno svi ljudi iz motela u kome je bila neka proslava, izašli da nas vide i pozdrave.
 8. A ako se već to radi da se malo ta felna upristoji, baš deluje zapušteno.
 9. Slažem se! Imali su i Švicarci jak Tenere klub ali su se ili osuli ili nešto ućutali.
 10. Tenere - Italia svake godine organizuje okupljanje i zajedničku vožnju, isto rade i Grci koji imaju dosta organizovan klub. Ako budeš u prilici kad vidiš tako neku STenere ostavi mu poruku da se javi ako je zainteresovan.
 11. Ne treba insistirati na avgustu jer i septembar je već godinama lep tako da i on dolazi u obzir. Elem ideja nam je da prvo napravimo jednu anketu unutar sekte da vidimo koji to datum (vikend) odgovara većini.
 12. Gospodo kolega Bigor se prvi javio za gume, a ko pre devojci njemu alimentacija.
 13. Stigle nove gume. Poklanjam, ako nekome iz sekte treba set Hidenau K60 Scout star pet godina, u prilično dobrom stanju neka se javi, od obaveza ima jedino plaćanje poštarine u AKSU je 700 dinara.
 14. Danas mi je iskrslo nešto neplanirano pa nisam stigao da pošaljem creva, nadam se da će sutra biti koliko toliko normalno stanje. Aj se ti nama oporavi pa da učinimo to druženje, evo i Pista sklopio kamilu pa bi mogli onako čoporativno na Vlasinu.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja