Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Hajde svi koji bi cistili tank da se dogovorimo pa zajedno da posaljemo ili odvezemo coveku! Moze se kupiti tabla stiropora i u putni, kneski kofer sa tockicima obloziti..gore, dole sa strane a delice selotepom obmotati...

Bio sam na NBGD buvljaku, II red, tezga za Tomos motore...ima tip creva ali ne znam koji original FI ide za karburatore. Mogu izmeriti ali sta ako su se godinama skupila!?!

@Novola hvala druze. Upravo sam pregledao sajt Motomanije ali ne videh osim kofera da imaju i delove ali otici cu da vidim! 

Moze se fnom zagrevanjem potamneti plastika ali ima nesto sa cim repariraju table u kolima kad sredjuju...sta je t?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4162 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

To pitaj tamo kod šminkera, tema Detailing motocikla

Vozim motor, nisam bajker.

• Drug član, 2971 postova
7 hours ago, Panta Zemunac said:

Bio sam na NBGD buvljaku, II red, tezga za Tomos motore...ima tip creva ali ne znam koji original FI ide za karburatore. Mogu izmeriti ali sta ako su se godinama skupila!?!

Pa izmjeri cevke na koje nailaze:jee: 

Ja sam kupio od njega jedno crijevo da zamjenim, za sad radi posao ali se ne moze porediti sa originalom koja su i posle toliko godina fina i mekana, dok se ovo vec stvrdnulo od toplote i nezgodno je za montiranje sada.Fi je 8mm

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750
7 hours ago, Panta Zemunac said:

hvala druze. Upravo sam pregledao sajt Motomanije ali ne videh osim kofera da imaju i delove ali otici cu da vidim! 

Nemaju oni delove u prodaji, na sajtu, ali sam ja mailom upitao jel može da se naruči, i oni kao nije problem uopšte! Za dva dana stiglo.

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere
Pre sat vremena, Bigor je napisao:

Pa izmjeri cevke na koje nailaze:jee: 

Ja sam kupio od njega jedno crijevo da zamjenim, za sad radi posao ali se ne moze porediti sa originalom koja su i posle toliko godina fina i mekana, dok se ovo vec stvrdnulo od toplote i nezgodno je za montiranje sada.Fi je 8mm

Mislim da grešiš, možda je spoljni ф 8mm ako je armirano crevo, a li za unutrašnji koji se navlači na slavinu i vakum ventil sam siguran da je 6mm. Doduše buni me na šta je Panta mislio kada je napisao creva za karburatore. Ponajbolja creva su Wurt ako imate njihovu ili prodavnicu koja prodaje njihovu robu u blizini.

Necu tvrdim nistabsa sigurnoscu dok ne dodjem kuci i premjerim ali cini mi se da je sa slavina 8mm izlaz. Ne znam na koja crijeva misli na karbu ali su sva veca sem preliva.26f73446e54a5ee8b449f0a2e8653d37.jpg

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere
pre 4 minuta, Bigor je napisao:

Necu tvrdim nistabsa sigurnoscu dok ne dodjem kuci i premjerim ali cini mi se da je sa slavina 8mm izlaz. Ne znam na koja crijeva misli na karbu ali su sva veca sem preliva.26f73446e54a5ee8b449f0a2e8653d37.jpg

Da to je to crevo i rupa je 6mm

U pravu si, izvinjavam se kolegama. Sad slikah, ucinilo mi se kadabsam kupovao da sam uzeo za 8mm, sta li sam pomjesao ne znam.fabd61302970d9ba2bcd9adf65128c39.jpg

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Kao što kaže kolega Arso, ako možete uzmite Wurth creva za gorivo. Ja ih duže vreme koristim kao jedini izbor pri zameni benzinskih creva i nikada ni jedan jedini problem sa njima. Uvek su mekana, jako lako se navlače gde treba. Dugotrajna su i kvalitetna. 

Jedino što su malko skuplja nego neki drugi proizvođači, ali se apsolutno isplati uzeti ih i montirati...

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36
pre 23 minuta, Bigor je napisao:

Gdje kupujete Wurth-ova creva?

Ako vam treba, mogu ja uzeti tu kod mene pa vam poslati...

• Sviđa mi se 1

Ma de da saljes, nacu valjda negdje, a i ne treba mi mnogo, samo jedno se pocijepalo. Za sad drzi i ovo ali volio bih cva crna da budu

Ma ja takva imam koristio ih dok sam cvaju imao, nisu ni za sta, stvrdnu se i ispucaju. Evo komad mi jos stoji 7d9bccb39a65e4a0f00ca44679668c1b.jpg&key=62291616559d723ae8cdb612752d7b709ad3ed957d5eebdd27a09f21be77f6850302904db6f1863471244570f024e3c9.jpg&key=88dbb2f44a7f439beb6dfb381368eea6e51a62a80845ffd6372004f8ca190da4

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750

Jbg ja kad sam s Bokilićem pričao, kaže nikako ta obična, providna, gumena creva... razlog, jebem li ga, ne znam.

Kod mene su ona crna, kao pletena.

• Ne silazi, 7501 postova
  • Motocikl: TDM 900

Šta valja a dostupno je su Wurth namenska creva za gorivo. Sve ostalo je sranje. Obavezno nove šelne, ali kvalitetetne tipa Zebrine i rešena stvar. Još ako imate pare i za brze metalne spojke, onda je posao urađen kako treba. 

Ja sam se drndao par puta sa crevima na Kawasakiju dok nisam tako odradio. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova

@el classico ''nije u redu da nam pravis zazubice'', ali sa druge strane podstices nas da kad vec nesto radimo, uradimo kako  treba! Hvala!

Prvo da odgovorim @Novola...bio sam u Motomaniji i na zalost nemaju vise katadioptere za moj kofer. Dali mi broj nekog plasticara pa da mi on to sredi. Hvala ali mogu ih sam skinuti, skinuti ishabanu srebrnu foliju, staviti drugu, pa kad dobiju kupiti od njih.

Drugo, imaju ''pancir'' creva za kocnice (teflonska u vise boja) a za ST je, 3 prednja 100e a zadnje 40e! Da li je to preskupo, moze li se naci jeftinije?

@Bigor hajde da zamolimo  @ThePainKiller da nam posalje Wurthova creva i da budemo mirni, ako coveku vec nije tesko. Ne znam kolika mi duzina treba a za prelivna, videcemo koja trebaju!

Sediste mi je skoro gotovo...Premisljao sam se oko malo ''karbona'' sto ima ali mo je Srdjan rekao da ce mi badava zameniti kad mi dojadi...a na butnoj torbici i na tan torbi imam ''karbon'' tako da ce biti u komletu!

SIC NOVI,,.jpg

SIC NOVI...jpg

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja