magico 47 Napisano Decembar 28, 2022 U prolazu, 72 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan Tenera se ugasila u voznji, izgubila skroz struju, nema ni kontakt, nista zice oko akomulatora koliko vidim stoje, akomulator imao struje pre toga upalio bez problema, vozio par km i ostao bez steuje ima li neko savet odakle krenuti potragu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Decembar 28, 2022 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Je l' pregoreo glavni osigurač? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar93 162 Napisano Decembar 28, 2022 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki Zephyr 550, Yamaha XTZ750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, magico je napisao: Tenera se ugasila u voznji, izgubila skroz struju, nema ni kontakt, nista zice oko akomulatora koliko vidim stoje, akomulator imao struje pre toga upalio bez problema, vozio par km i ostao bez steuje ima li neko savet odakle krenuti potragu Kreni od reglera i punjenja. Meni se to isto desilo skoro i ispostavilo se da je regler crkao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
magico 47 Napisano Decembar 28, 2022 (promenjeno) U prolazu, 72 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan jel moguce da zbog reglera nema ni kontakt regler je nedavno sredjivao Joska, njegov je Promenio Decembar 28, 2022 član magico Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Decembar 28, 2022 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ako pregoreo glavni osigurač nešto je u spoju kod mene je to bio regler. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar93 162 Napisano Decembar 28, 2022 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki Zephyr 550, Yamaha XTZ750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan Samo predlazem. Ja sam imao iste simptome i ispostavilo se da je regler zveknuo i nije imao punjenje. Akomulator jos u garanciji, pali bez problema i samo odjednom se ugasio i mrtav motor skroz. Pogledaj i osigirac kao sto pomenu kolega Arso. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Decembar 28, 2022 (promenjeno) Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan U svakom slučaju nešto je u spoju. Ako osigurač crkne čim ga staviš onda treba tražiti gde je spoj. Promenio Decembar 28, 2022 član Arso Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7663 Napisano Decembar 28, 2022 Drug član, 2939 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Glavni osigurac gubi kontakt ako je originalni, uzmi i zamjeni sa kucistemПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Decembar 28, 2022 (promenjeno) Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ako osigurač nije pregoreo onda može da bude da je rijnuo akumulator, kako se meni jednom desilo ili je možda prekid u jednoj fazi na namotajima kako se takođe meni desilo, a u najgorem slučaju su pregoreli namotaji. U ovim slučajevima motor može da upali na gurku, za razliku od slučajeva kad pregori glavni osigurač. Bilo kako bilo to je posao za električara. Kontaktiraj Bata Rajka na forumu Arakis. Promenio Decembar 28, 2022 član Arso Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
magico 47 Napisano Decembar 28, 2022 U prolazu, 72 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan hvala svima za savete Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Decembar 28, 2022 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, magico je napisao: hvala svima za savete Tu smo da se pomažemo, samo nisi nam odgovorio šta je sa osiguračem, da li pregori odmah čim ga zameniš iako nema kontakta ili pregori tek kad daš kontakt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
magico 47 Napisano Decembar 28, 2022 U prolazu, 72 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan osiguraci izgledaju ok ispravno motor sam prodao , sve bilo ok, akomulator je nesto losiji jer motor stoji celu zimu, upalio na kablove i posle je palio radio sve bilo najnormalnije kupac se vozao i ugasio mu se u voznji, izgubio svu steuju, nema ni kontakt, kaze da su osiguraci ok sad pokusavam da mu nekako pomognem i dam makar neke smernice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
magico 47 Napisano Decembar 28, 2022 U prolazu, 72 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan osiguraci izgledaju ok ispravno motor sam prodao , sve bilo ok, akomulator je nesto losiji jer motor stoji celu zimu, upalio na kablove i posle je palio radio sve bilo najnormalnije kupac se vozao i ugasio mu se u voznji, izgubio svu steuju, nema ni kontakt, kaze da su osiguraci ok i da akomulator pokazuje struju na "brifer" ali na satu nista sad pokusavam da mu nekako pomognem i dam makar neke smernice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Decembar 28, 2022 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ugasio u vožnji i nema kontakta onda je garant crkao glavni osigurač od 30 ampera. STenere pod uslovom da nije nešto dodavano fabrički ima samo taj osigurač i osigurač na ventilatoru, što nije teško proveriti na manualu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7663 Napisano Decembar 28, 2022 Drug član, 2939 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 14 minutes ago, magico said: osiguraci izgledaju ok ispravno motor sam prodao , sve bilo ok, akomulator je nesto losiji jer motor stoji celu zimu, upalio na kablove i posle je palio radio sve bilo najnormalnije kupac se vozao i ugasio mu se u voznji, izgubio svu steuju, nema ni kontakt, kaze da su osiguraci ok i da akomulator pokazuje struju na "brifer" ali na satu nista sad pokusavam da mu nekako pomognem i dam makar neke smernice Neka pogleda taj stakleni glavni osigurac na akumulatoru dok je dat kontakt u leru. Malo neka ga pomjeri i gurne kontakte prema njemu, trebala bi da zasija lampica neutrala. imao sam isti problem dok nisam shvatio sta je, pa posle mi se znalo desiti da cak i kazaljka obrtomera luduje i skace dok motor trokira ali znao sam da je do kucista i cim sam ga zamjenio ni jednom se nije ponovilo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
magico 47 Napisano Decembar 28, 2022 U prolazu, 72 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan sta ti je forum ps nisam vise vlasnik tenere ali cu ostati aktivan na forumu, mozda nekad nekom ja budem mogao pomoci dobro me sluzila, malo mi je i zao ali cu se tesiti varaderom 1k 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7663 Napisano Decembar 31, 2022 Drug član, 2939 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sretna vam nova tenerasi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Decembar 31, 2022 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano Januar 1, 2023 Drug član, 4144 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Sretna nam i blagoslovljena nova godina, nek nas dragi Bog sačuva od zla, grijeha i nevolje, i nek nam svima podari zdravlja, ljubavi i veselja. Sve ostalo se kupi novcima.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5505 Napisano Januar 1, 2023 Drug član, 1973 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 22 hours ago, Arso said: Da da, ništa bez mlađeg brata Srećna nova drugari! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar93 162 Napisano Januar 3, 2023 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki Zephyr 550, Yamaha XTZ750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, mala pomoc/konsultacije. Gde bih mogao naci duhtunge za Tenericu? Btw., poceli je kompletno rastavljanje i sredjivanje svih delova. Dokumentovacu slikama kako sta budem sredjivao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 3, 2023 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha XTZ 750 Super Tenere 91 Gasket Set - Full - Athena Italy Parts at Wemoto - The UK's No.1 On-Line Motorcycle Parts Retailer WWW.WEMOTO.COM Online shop for Yamaha XTZ750 Super Tenere 91 Picture of Yamaha XTZ 750 Super Tenere... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 3, 2023 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Možda je malo skupo, meni je dihtunge namestio čovek koji je radio mašinu, nije bilo problema. Gde ih je nabavio ne znam. Na ovo gore računaj još 25€ poštarinu i carinu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar93 162 Napisano Januar 3, 2023 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki Zephyr 550, Yamaha XTZ750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam te i to mi je poslednja opcija, u slucaju da ne nadjem negde kod nas da moze da se nabavi ili tako nesto. Ali zahvaljujem svakako na odgovorum Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 3, 2023 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nema na čemu. Sretno sa radovima, slobodno baci koju slikicu, nismo gadljivi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...