drumskalisica 8741 Napisano Jul 12, 2020 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Sajla kvačila i sajla gasa - obavezno imati u rezervi na motoru. Iz ličnog iskustva - uvek crkne vikendom ( kad radnje i majstori ne rade ) i uvek crkne u nekoj vukojebini kad si daleko od svih i nema signala za mobilni . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Jul 12, 2020 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Isto kao kad zaboli zub neizdrživo. Noću nedeljom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pista 66 Napisano Jul 12, 2020 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan On 29.6.2020. at 11:58, el classico je napisao: Trenutno nisam doma i ne mogu pogledati. Ja ću u svoje motore staviti korpe i lamele od tdm8504tx sa potisnom pločom i push rod-om od tdm900. Takose dobije “dva prsta kvačilo” Vozim motor, nisam bajker. Da li te mogu zamoliti za detaljnije objasnjenje...da li mi mozes oznaciti na shemi sta se preuzima od TDM850 a sta od TDM900 za ugradnju u XTZ750... Ja sam ugradio hidraulicno kvacilo sa Brembo oro 13 rucicom, Hell crevom i nekom kineskom pumpom od 25€ i dobio bolje i mekse kvacilo ali ne koliko sam se nadao...moguce je da je moje standardno kvacilo vec istroseno pa bih hteo, kada vec menjam, da uradim najbolie sto moze...inace, rucica povlaci oko 13mm polugu kvacila, ( merim na deklu od srafa za stelovanje kvacila do poluge), i kod mene je to jedva dovoljno da odvoji i promenim brzinu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6059 Napisano Jul 12, 2020 Drug član, 4149 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Da li te mogu zamoliti za detaljnije objasnjenje...da li mi mozes oznaciti na shemi sta se preuzima od TDM850 a sta od TDM900 za ugradnju u XTZ750... Ja sam ugradio hidraulicno kvacilo sa Brembo oro 13 rucicom, Hell crevom i nekom kineskom pumpom od 25€ i dobio bolje i mekse kvacilo ali ne koliko sam se nadao...moguce je da je moje standardno kvacilo vec istroseno pa bih hteo, kada vec menjam, da uradim najbolie sto moze...inace, rucica povlaci oko 13mm polugu kvacila, ( merim na deklu od srafa za stelovanje kvacila do poluge), i kod mene je to jedva dovoljno da odvoji i promenim brzinu... Ide komplet korpa kvačila, potisna ploča i potiskivač, vanjski poklopac-deklo kvačila sve od TDM 900. Deklo od TDM900 mora biti sa polugom i prihvatom sajle. Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6059 Napisano Jul 12, 2020 Drug član, 4149 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan A može i kombinacija TDM850 4TX korpa kvačila, TDM900 potisna ploča sa potiskivačem i poklopcem kvačila od TDM900.Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6059 Napisano Jul 12, 2020 Drug član, 4149 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo su dvije moguće kombinacije koje kvačilo dovode na nivo komfora koji je primjeren današnjici.Dva prsta poluga doslovno. Sve informacije provjerene i potiču sa njemačkog tenere foruma. Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jul 12, 2020 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, bdada je napisao: To je siber, moze i to jacinom opruga ali... zaboravi Svecice ce ti biti boje u kom je rezimu vozen pa ako je gas bio odvrnut to je boja tog rezima. Inace masine i karbovi su nam identicni (par ccm u korist tdm) a karb je Mikuni BDST38 na oba. Nisu bas isti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7676 Napisano Jul 12, 2020 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ovde na oko se vidi samo razlika u nosacu sajli, jesul siberi veci na 850, ne vidi se? Main jet nosi istu oznaku 1425, ostale nisam gledao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6059 Napisano Jul 12, 2020 Drug član, 4149 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan 850 ima drugačije dizne, ne znam točno koje.Vozim motor, nisam bajker. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 727 Napisano Jul 12, 2020 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Arso video sam juce u velikoj plani isti motor kao vas, parkiran ispred neke garaze ili servisa, pokriven necim, prepoznao sam plavu kolor semu na plastici ispod sedista posto je vas motor uvoz iz ch, koje main i pilot dizne imate i koje igle? zanima me da li se slaze sa (CH) iz uputstva: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 727 Napisano Jul 12, 2020 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan i @el classico je kompetentan da se izjasni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Jul 13, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, sasha. je napisao: @Arso video sam juce u velikoj plani isti motor kao vas, parkiran ispred neke garaze ili servisa, pokriven necim, prepoznao sam plavu kolor semu na plastici ispod sedista posto je vas motor uvoz iz ch, koje main i pilot dizne imate i koje igle? zanima me da li se slaze sa (CH) iz uputstva: Kao prvo nema potrebe za persiranjem, a što se tiče karbova, dizni i igala veruj mi pojma nemam jer od kada sam počeo da vozim motor, tamo neke '74-'75, držim se pravila da se ne petljam u neke stvari o kojima malo znam, tako da sam te stvari prepustio ljudima koji imaju mnogo više znanja i iskustva. Moj motor je prvo održavao pokojni Pero rep, a od kada je on tragično nastradao o njemu brine majstor Marinković. Tako da stvarno ne mogu da ti dam neki precizan odgovor. Upravo zbog toga, ako si primetio, savetujem kolegama da ne prčkaju po onome u šta nisu sigurni da ne bi napravili još veću štetu, a samim tim sebi bez potrebe izbijali novac iz džepa, jer se na kraju uvek ispostavi tačna tvrdnja da ne kara majka sina što se kocka već što se vadi. Svestan sam ja da je sve manje, barem ovde kod nas, dobrih majstora i da se mnogo toga može videti na netu, ali i da je višedecnijsko majstorsko iskustvo nešto što je nezamenjivo. Nažalost sve je više majstora koji na rečima sve znaju da bi se kad im poveriš motor ispostavilo da im je znanje jako tanko. Uostalom kada bi sve moglo da se nauči sa neta onda bi svi igrali basket kao Lebron ili fudbal kao Mesi. Naprosto internet je od velike pomoći ali ne može da nadomesti talenat, a neophodan ja za mehaniku kao uostalom i sve drugo, iskustvo i posvećenosti poslu. Uostalom verovatno si čitao kakve je sve probleme imao naš kolega, vlasnik GS-a sa "majstorima" i ovlašćenim serviserima kada im se obratio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pista 66 Napisano Jul 13, 2020 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, el classico je napisao: Ide komplet korpa kvačila, potisna ploča i potiskivač, vanjski poklopac-deklo kvačila sve od TDM 900. Deklo od TDM900 mora biti sa polugom i prihvatom sajle. Vozim motor, nisam bajker. Da li se kvacila razlikuju kod razlicutih motora TDM900, RN08, RN11 i RN18...ako se razlikuju, od kog modela ide kvacilo na XTZ750... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pista 66 Napisano Jul 13, 2020 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan Kada se montiraju nove igle i tube, da li postoji pravilo ili preporuka na kom bi podeoku trebalo postaviti igle...ili se to odredjuje na osnovu stelovanja, stavlja se na podeok na kome motor najbolje radi...da li se podeoci racunaju od daljeg kraja igle, (vrha), ili od blizeg kraja do podeoka... nadam se da ste me razumeli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6059 Napisano Jul 13, 2020 Drug član, 4149 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Da li se kvacila razlikuju kod razlicutih motora TDM900, RN08, RN11 i RN18...ako se razlikuju, od kog modela ide kvacilo na XTZ750...Koliko je meni poznato sva su kvačila ista. 8 metalnih šajbi i 9 lamela. Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jul 13, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan @pista pozdrav novom drugu.Nadam se da jos uzivas. Posle skoro 600km, odmaram se do vikendabpa u zavisnosti od vremena, najverovatnije, sa kajakom, na Uvac.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 727 Napisano Jul 13, 2020 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, sasha. said: da ne bude zabune, ovo sam izvukao iz uputstva za xtz 750, nije fotka sa interneta, treba mi predznanje za odlazak kod majstora zanima me da li se za tenere za svajcarsko trziste slazu oznake (CH) za main i pilot dizne i igle ako neko zna bio sam prinudjen da kupim druge dizne pre nekoliko godina i kupio sam bas takve (CH), 140, 35 i igle 5c20, mikuni oem swiss kit u kedo, motor slabije ide i voleo bi da moze da se nasteluje da ide normalno sa njima, sve ovo pitam zato sto ne znam koje sam dizne imao pre kradje ovaj prinudjenosti da kupim druge Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Jul 13, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, sasha. je napisao: da ne bude zabune, ovo sam izvukao iz uputstva za xtz 750, nije fotka sa interneta, treba mi predznanje za odlazak kod majstora zanima me da li se za tenere za svajcarsko trziste slazu oznake (CH) za main i pilot dizne i igle ako neko zna bio sam prinudjen da kupim druge dizne pre nekoliko godina i kupio sam bas takve (CH), 140, 35 i igle 5c20, mikuni oem swiss kit u kedo, motor slabije ide i voleo bi da moze da se nasteluje da ide normalno sa njima, sve ovo pitam zato sto ne znam koje sam dizne imao pre kradje ovaj prinudjenosti da kupim druge To bi trebao da najbolje zna El Classico. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6059 Napisano Jul 13, 2020 Drug član, 4149 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ako su podatci iz yamahinog manuala nema razloga za sumnju.Provjerit ne mogu Motor mi je kompletan.Vozim motor, nisam bajker. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jul 13, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Stigle svakakve djakonije iz JooMa. Ove manje, kozne, Icom rukavice placene pre mesec ipo 20e kod nas a ove vece, 3x kvalitetnije, sa pravom a ne EKO kozom, duzim, jacim, lepsim, takodje 20e, iz JOOMa... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7676 Napisano Jul 13, 2020 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 24 minutes ago, sasha. said: da ne bude zabune, ovo sam izvukao iz uputstva za xtz 750, nije fotka sa interneta, treba mi predznanje za odlazak kod majstora zanima me da li se za tenere za svajcarsko trziste slazu oznake (CH) za main i pilot dizne i igle ako neko zna bio sam prinudjen da kupim druge dizne pre nekoliko godina i kupio sam bas takve (CH), 140, 35 i igle 5c20, mikuni oem swiss kit u kedo, motor slabije ide i voleo bi da moze da se nasteluje da ide normalno sa njima, sve ovo pitam zato sto ne znam koje sam dizne imao pre kradje ovaj prinudjenosti da kupim druge Napisah prije par postova da su main jet kod mene bile 142,5 i mislim da su to original za nase podrucje. Mozda je kod svicosa razredjeniji vazduh zbog nadmorske visine, pa su malo ustinuli na gorivu kako bi ujednacili smjesu ( a mozda i lupam). Ti podigni iglice na poslednji podeok i vidi imal kakve razlike, a trebalo bi biti Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7676 Napisano Jul 13, 2020 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan @Panta Zemunac Kako kamera radi,jesil snimao sta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 600 Napisano Jul 13, 2020 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, sasha. je napisao: bio sam prinudjen da kupim druge dizne pre nekoliko godina i kupio sam bas takve (CH), 140, 35 i igle 5c20, mikuni oem swiss kit u kedo, motor slabije ide i voleo bi da moze da se nasteluje da ide normalno sa njima, sve ovo pitam zato sto ne znam koje sam dizne imao pre kradje ovaj prinudjenosti da kupim druge Ne može se sa jetovima za CH tržište naštelati motor da ide kao za ostala tržišta, ne gubi vrijeme. Nabavi jetove po manualu, nema ti druge. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bezec 15 Napisano Jul 13, 2020 U prolazu, 86 postova Lokacija: Kovačica Motocikl: Yamaha xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan @Bigorkoliko kostaju ti setovi za reparaciju karburatora ? jesi ti narucio iz Nemacke jer ti je tako jeftinije ili zato sto se kod nas ne mogu naci? Sve su prilike da ce trebati i meni... Jbg,vrv si mozda i pisao o tome,al ne mogu sad da trazim unazad stranu po stranu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6059 Napisano Jul 13, 2020 Drug član, 4149 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedne karbove za rezervu.U njima ništa ne štima jer se netko igrao meštra.Poslat ću ih kod TopHam-a na reviziju ali bez CH dizni već standard, pa kad se vrate probat ih uživo i usporedit potrošnju.To bi moglo bit na jesen.Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...