Jump to content

Moto Zajednica

Kako da ubrzam cbr 125???

Recommended Posts

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

koliko imas love?

Napraviti omalenog 125 4t da ide brze je veeeeeeeeelika investicija.Postoje vec dugo kit-ovi za povecanje zapremine,ako se ne varam dogurali su do 180 ccm.Potrebno je promeniti jos puno toga,bregastu (obavezno),paljenje...

Spalices gomilu love,a brzo ces da je izgustiras.

Za pocetak polozi za A  ::)

Plus na netu ima gomila informacija o tome kako ubrzati "motorice"

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

S obzirom da imaš samo 14 godina i da nisi "porastao" ni za malo A...bojim se da je ova diskusija u najmanju ruku neprimerena, da ne koristim neku drugu reč  ;)

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750

hoces li da brze ubrzas ili da imas vecu krajnju brzinu ?????

ako hoces ovo prvo onda nadji ili napravi napred manji lancanik,tj. sa manjim brojem zuba,a nazad veci sa vecem brojem zuba

ako hoces ovo drugo,samo nazad stavi manji lancanik,ali onda gubis na startnosti,ne mnogo ali oseti se

a to koji auspuh imas nije skoro uopste bitno,ni K&N filteri ti ne dodaju nesto posebno,samo dobijas malo bolju

smesu vazduha i goriva

kada ovo budes radio,moj predlog ti je da stavis neke bolje svecice,da sredis malo karb i tako to,positnice

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 729 postova
  • Motocikl: X8

Pa taj motoric sasvim fino ide sa tom masinom. Kupis veci ako hoces brze i bolje. Kao sto ti je vec neko rekao te prerade su skupe za taj motor. Da li si razmiljao o nekom drugom?

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

pitaj mamu i tatu sta misle o toj ideji...

;D ;D ;D ;D ;D ;D Vrh... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Samo lancanici... ;)

• Integrisan, 13048 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Ja sam ovih dana računao koliko bi me izašlo dodatnih 10% na SV-u. Meni ne treba krajnja brzina

nego malo mesa u sredini. S druge strane ne bih ni žrtvovao krajnju brzinu. Najjeftinije dopraviti

dovod vazduha putem doddavanja usisnika u airbox-u, povećanjem kakpaciteta istog i povećanjem

promera uisnika na cilindrima (trottle bodies ne znam na srpskom kako se zove). Da bi ovo sve radilo

mora i tuning da se obavi. To bi me stajalo sa delovima iz Amerike i mojim radom (ne bih sebi naplatio)

150 + 350 + 200 (300?) = 700 (800?) E

Ovo je bez izduva, pošto već imam neki "slobodan" top.

Na 72ks (stvarnih 65-ak) bih dobio 7-8 (stvarnih 5-6) konja.

Da bi ovih stvarnih 5-6 konja poraslo na 10, morao bih da menjam bregastu i klipove. Ne zbog pro-

menene zapremine nego zbog težine samog klipa. To bi me stjalo (opet Amerika i opet sam svoj ma-

jstor) joštoliko, glat.

Znači 1600 Evra za 15-ak % uvećanja snage. U tvom slučaju to je oko 2ks za možda malo

manje para pošto je samo jedan cilindar a možda i ne pošto za moj motor u Americi postoji milion delova

jer je najpopularniji motor u MiniTwin trkama koje su pak veoma popularne. Možda bi osetio da si

upucao stotine a možda i  hiljadu evra a možda i ne.

p.s. Ovo što ti savetuju u vezi lančanika, pojednostavljeno, znači da ako staviš veći lančanik pozadi

motor će bolje da ubrzava ali će mu se smanjiti krajnja brzina a  ako stviš manji povećaćeš krajnju

brzinu ali češ da izgubiš na ubrzanju.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja