Jump to content

Moto Zajednica

Virago 500 iz '95 ili Hyosung aquila 250 iz '05? KUPLJENO

Recommended Posts

• motoras, 2460 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ako ti treba za svrljanje po okolini,onda kupi skutera.

Nemoj da preteras sa biranjem.Sto vise gledas-manje vidis! Ili,dok se corav ne zagledi-sto okatih ce proci!Kupi tu Hondu 600 shadow i uzivaj vise u voznji.Znas kakav je to motor!? Honda,bre!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 84 postova
  • Motocikl: Hyosung Aquila 250

Ha ha, ima nekog zdravlja u toj logici, ali gledajuci dugorocnu prognozu rekao bih da imamo jos mesec dana ovakve (manje vise) zime, pa samim tim i vremena za odabir motora.

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

Evo jedan savet :

Kao bivsi vlasnik Viraga....naravno kada sam prelazio na veci motor odmah sam zapenio....da uzmem Yamahu....i to XV535.

Kako sam nasao neke modele 535 koji su zaista bili u OK stanju.....ipak sam se stravicno razocarao polozajem sedenja i udobnoscu.

Sa svojih 174-75.....nekako...imao sam osecaj kao da sedim na hoklici a ne na motoru.Nikako mi ne ide u glavu zasto su napravili na 535 modelu nozne komande koje su krace nego na Xv125/250 modelima !!!!!!

Nego da ne duzim.......preporucujem ti da predjes na Hondu.JEste da su malo skuplje...ali onda se strpi.Jos ako uspes da nadjes negde Shadow 400ccm....puna kapa.Ima dosta snage (oko 35KS) , udobna je, mashina bolje radi...menjac je mnogo bolji.....a registracija za 400 kubika ce ti biti isto kao da imas neki motor od 250 kubika.

E sada pitanje godista......to je jaaaako relativna stvar i stanje motora zavisi od mentaliteta vlasnika.

Povedi nekog sa sobom ko se razume u mehaniku, pa pazljivo pogledajte mashinu.Veruj mi na rec da ni 20 godina star motor nije problem uzeti ako ga vlasnik redovno odrzavao i negovao.

A kilometraza.......to ni ne gledaj kod choppera.To je projektovano da prelazi i 100 000km a da jos ne menjas ni karike.

• Podržavam 1

• U prolazu, 84 postova

Vidim da se ova tema pretvori u Shadow ili Aquila, verujem s razlogom. Da, postoje te Shadovke 400ccm a negde sam video da postoje i verzije od 500ccm, ali su iz meni nejasnih razloga zastupljene uglavnom na dalekom istoku. Steta sto ih ovde nema vise posto verujem da bi to bio neprikosnoven model za vecinu balkanaca koji vole taj tip motora. Na Mobile.de koliko vidim momentalno nema ni jedne (cak i da me ne mrzi da se cimam oko uvoza), a ne pamtim kada sam ih video u nasim oglasima. Ideja je dobra, ali cini mi se tesko izvodljiva.

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

Onda planiraj neku Shadow-ku 600ccm.Svakako bi placao istu registraciju kao i za Viraga 535....

Hyosung je solidan model ali je pitanje koliko dugo ce delovi biti dostupni.

• U prolazu, 84 postova

Izgleda da covek ne moze sve da ima ili kao sto je moj deda voleo da kaze: Da kuja nije srala, ulovila bi zeca.

Cekamo jos malo, kao sto neki preporucise (nadam se da zec nece pobeci).

• Svrati ponekad, 132 postova

U istom sam problemu! Vec jaaako dugo trazim motor za sebe; gledao sam sve i svasta i desilo mi se

upravo ono: sto vise gledam manje vidim i nadjem...

Ja sam se nekako usred-sredio na Suzuki LS 650 posto mi se poklapa sa nekim vozackim ambicijama

(kruzing pri 90km/h i tako u nedogled). Mada on meni pasuje na mojih 1.80m iako nije bas veliki motor.

Medjutim iako ih ima jako malo u ponudi imaju dosta jaku cenu potpuno bez razloga... ali... valjda

ce nesto ispasti iz svega...

Srecno sa kupovinom!

P.S.

A da... i ja glasam za Shadow 600 u tvom slucaju!    ;)

• U prolazu, 84 postova

Ma druze i ja bih glasao za Shadow u mom slucaju, al' se bojim da nemam para za nesto valjano, pa otuda i ovakva dilema.

Sto se LSa tice upravo se pojavio jedan u oglasima, pa vidi o cemu se radi. Meni jedan cilindar na 650 ccm nekako ne prija. Srecno.

• Drug član, 1702 postova

Kad se vec spominje LS 650.  Preporucujem da ga zaobidjes.  Drugar ga ima,nikad se nije navozao sa njim. Bregasta,klackalice,losi materijali...  Vibracije...

Pa ne znam... mislio sam da je LS nekako za te pare dobar izbor.

Mada sam definitivno zakljucio da za budzet do 2500 eura i nema nekog extra izbora

cruiser motora - iako su razliciti po klasama i nameni ali mi se nekako cini da je bolje

dati 2500e za Transalpa nego za Virago 535...  :(

Ja bih motor pre svega koristio za uzivanje po putevima - jako jako slabo po gradu.

Po toj logici cruiser bi bio pravi izbor ali sve ozbiljnije razmisljam o nekom putnom enduro bajku...

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Ako nećeš putovati u dvoje na neka dalja putovanja, 250 ccm bi trebalo da je dovoljno. Sa druge strane, svi koje poznajem su na kraju uzeli motore veće od 500 ccm, jer im je manje bilo premalo.

Mada, sa ovim tehničkim dvaput godišnje: svakako bih gledao uzeti motor mlađi od 10 godina.

Ma sam bih putovao... zato sam i ja sam razmisljao o 250 ccm ali me smara sto Virago 250 iz 1993 kosta po 2000 eura!!!  :(

To je previse bre... Trenutno je ocajna ponuda motorcikala a cene su kao da nije kriza nego naprotiv... imamo suficit  >:(

• Svrati ponekad, 320 postova
  • Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600

Danas se pojavio na moto berzi jedan Sevidž i to neki perveržn edišn, skroz prefarban, puno custom delova... baci pogled.

• U prolazu, 84 postova

Ako nećeš putovati u dvoje na neka dalja putovanja, 250 ccm bi trebalo da je dovoljno. Sa druge strane, svi koje poznajem su na kraju uzeli motore veće od 500 ccm, jer im je manje bilo premalo.

Mada, sa ovim tehničkim dvaput godišnje: svakako bih gledao uzeti motor mlađi od 10 godina.

Cela istina i taj prelazak se najcesce zavrsava na nekom putnom enduru. Posle svega ne znam smem li da pomenem i razmisljanje o nekom desetak godina starom Kleu. Ta sprava je izgleda devojka za sve. Mada su ovi iz naslova definitvno lepsi.

• Drug član, 755 postova

Najbitnije je da se motor vizuelno sviđa,prvenstveno tebi!Onda,pre nego što išta kupiš ili počneš da se ložiš na nešto,obavezno probaj.Sedi,provozaj,promeškolji malo dupe u sedištu!!Kazu svi da od viška glava ne boli,misleći na kubikažu.Ima istine,ima i loženja,ali osvrnuvši se na novi zakon,veruj mi da je u neku ruku i 125ccm''puna kapa''.Na po meni otrcanu floskulu ovaj je dobar,na onom se i nisam nešto navozao,uopšte neću da komentarišem.Ne postoji deo koji nije moguće naći,bilo original ili tzv.after market.Uvek dajem prednost mladjem po godištu.U ovoj dilemi svim srcem preporučujem Hyosung(Daewoo)aquila 250ccm.Nem pojma o čijem je motoru radi,ali cenim da je prvi vlasnik,relativno malo prešao....kad već traziš kastoma ima na ovom forumu Djole grunf,sa muzejskom postavkom zvanom Beta Jonatan 350ccm(još toplija preporuka).Stvarno nisam video motor(u živo),ali okolo-naokolo,ukapiram da je čovek picajzla.Prvi vlasnik,stari bajker,agregat (Suzuki)koji je etalon u toj kubikaži.....lep motor na koncu!Bar meni,jedan cilindar,do duše ali.....vidi ga pa onda sudi.Nije za sada tvoj izbor,ali možda i promeniš mišljenje kada vidiš i probaš Cagiva Canyon 500ccm,ima je član pod pseudonimom Oblak.Fantastičan soft enduro bez prekornog dizajna i očuvanosti.Srećno!!!!

• U prolazu, 84 postova

Dr. hvala na preporukama, a pre svega na jakni od pre neki dan (potkovicu sam dakle kupio, fali mi samo konj). Dakle, tu Betu sam probao i motorce mi nesto nije leglo. Izgleda da verujem u ljubav na prvi pogled. Ova Cagiva je prodata pre par meseci. Istina, lep motorin ali s jednim cilindrom (Dominator ako se ne varam).

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Samo sam cekao da neko pomene Klementinu, pa ajd` i ja da se umesam... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Drugi motor, prvi veliki, prezadovoljan sam... ;)

[/img]

post-2731-12879063870219_thumb.jpg

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Dakle glasam za KLE... ;D ;D ;D ;D ;D

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=36501&trazi=1&ur=1&model=0&tip=intruder&m=Suzuki-VL-800-intruder

pogledaj ovo....odlican motor,klasa iznad svega sto su ti ovde pisali,jeste mozda jaca registracija ali je zato cena smesna...oni su i preko tesko ispod 3000e

• U prolazu, 84 postova

Intruder je lepa sprava, ali cini mi se da je pomenuti motor vec mesecima u oglasima po stvarno pristupacnoj ceni. Ili se motori u Srbiji vise uopste ne prodaju ili s njim nesto nije u redu. Ili sa mnom nesto nije u redu. Ipak bih nesto slabije.

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Intruder je lepa sprava, ali cini mi se da je pomenuti motor vec mesecima u oglasima po stvarno pristupacnoj ceni. Ili se motori u Srbiji vise uopste ne prodaju ili s njim nesto nije u redu. Ili sa mnom nesto nije u redu. Ipak bih nesto slabije.

Cini mi se da je najveci problem tog motora dodatnih 50ccm zbog kojih spada u kategoriju 750-1000 za registraciju a to onda bitno menja racunicu.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja