PECA BMW 1121 Napisano Januar 5, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan E ovako...Resim ti ja jedne zime da sredim svoj motor...posto sam napunio 18god (sad vec odavno) i polozijo za "A" vreme je da se predje na veci i jaci motor sto znaci da moj Tomos T14 M (NOV) konzerviram i parkiram. iz garaze isteram porodicnu tradiciju....BMW R26 1957god motor ciji je prvi vlasnik moj Deda (sad vec pokojni zvani Ljuba Ustasa....to ustasa vuce iz logora Jasenovci kako i zasto ne znam ali znam da nije bijo ustasa) potom je taj motor vozijo moj Tata i kako tradicija nalaze (a ja postujem tradiciju) vreme je i ja da ga vozim. Posto je za njih to bijo samo motor estetski nije bas najbolje odrzavan (a mehanicki je perfektan i cale i deda su mehanicari na visokom glasu) pa ja resih da to doteram u pristojno stanje koliko je u mojoj moci..cale i deda gde god ga grebnu oni cetku i farbu pa "zamazu" jaooo a ja se uzasavam od toga. i onda krece moja avantura "zasto avantura" xexex...pa zivim u stanu od 50m2 i nemam ni droriste ni garazu vec samo svoju sobu hhhhmmm znaci radimo restauraciju u sobi na 2gom spratu vaziii...prvo sam motor dooobro oprao a zatim krenuo ispred zgrade da rasturam i te delove polako donosim u sobu..rastureno je sve osim agregata i menjaca jer su u perfektnom stanju imam cak i aluminijumsku klipnjacu...kad sam sve to ja lepo uneo u stan keva zove novinare hoce da se odrekne mene preko novina, sesrta sece vene,a cale mi zakazuje pregled u nekoj bolnici u Kovinu??? onda krece skidanje stare farbe i rdje, naoruzam se smirglama,bruslilcom,spaklom,skalpelom krenem ja da radim u kupatilu ALI mogu da radim samo nocu jer je kupatilo zauzeto preko celog dana (sestra) znaci posle ponoci nastupam ja ali mora biti i tisine jer je sprat iznad i sprat ispod ima malih beba... nista radim ti ja samo puca smirglam,smirglam,smirglam dok mi oci ne ispadnu a kad ispadnu onda zazmurim i smirglam i dalje.(pa sto nisi sve to ispeskarijo bilo bi ti lakse....ja pa sto mi ne rece ranije toa se nisam setijo,a i draze mi je nekako da sve odradim sam).Mogu vam reci da kada za kupanje extra sluzi kao komora za farbanje (osnovnom bojom) jos ako imate onu zavesu oko kade odlicno,pustis vodu na tus i zadenes ga za zid navuces zavesu i pocnes polako...nije mi padalo napamet da slikam bas sve i ceo postupak rada ali imam bar neke fotografije pa moze da se vidi bar nesto od postupka.e sad malo slika pa cu pricu nastaviti. inace je sve trajalo 6 meseci svaki dan... Eovako je izgledao motor pre pocetka rada.... E ovde se vidi kako krece rdja e ovde se vidi to zamazivanje cetkom e ovako je izgledalo posle uklanjanja farbe A u medju vremenu poliranje aluminijumskih delova Pa onda osnovna boja i kitovanje.. Onda su na red dosli tockovi koji su bili u losem stanju ( naravno zamazivani farbom gde god bi se pojavila rdja) Posle poliranja izgledalo je ovako A onda sve zice na poliranje i hromiranje u 4-tiri sloja i na kraju izgleda ovako 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Januar 5, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Konacno delovi krecu kod farbara do dobiju crnu boju..posto je farbar prijatelj i ja ucestvujem u smirglanju i pripremi za konacnu crnu sjaj... Delovi konacno stizu sa farbanja a posto mi je bilo zao da ih stavljam po podu ja ih stavijo na krevet pa sam prvu noc prespavao na podu ali su zato oni bili dobro ususkani.. I onda pocinje sklapanje na terasi ( sto bilo ladno mamu mu) inace je sve radjeno zimi kako bi motor spremno docekao sezonu i posle 6 meseci sam dobijo ovo... Ima jos dosta toga da se uradi ali je dosta i zavrseno...treba novi retrovizor,sediste,linije po blatobranima i rezervoaru,nova prednja guma itd ali je za sada projekat stao i uskoro krecem na projekat BMW R65 inace je ovo radjeno zime 2008... 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tibor_ns 17 Napisano Januar 6, 2010 U prolazu, 63 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSXR 750 2003 , Yamaha Virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast ! Odlicno odradjen posao . Jedino mi nekako fale one bele linije preko rezervara i blatobrana . Hoces li ih naknadno dofarbati ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Januar 6, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast ! Odlicno odradjen posao . Jedino mi nekako fale one bele linije preko rezervara i blatobrana . Hoces li ih naknadno dofarbati ? OBAVEZNO stavljam linije ali trazim da to neko uradi perfektno da bi sve bilo tip top......inace pre nego sto sam i poceo sve da radim ja se dogovorim sa tipom da mi to odradi i kad je doslo vreme on mi se nije javljao (ispalijo me) pa sad kad naletim na nekogko to moze da odradi..... Nije mi hitno posto ga ne vozim stoji u sobi pa ga tako nece videti na ulici ovako ruznog (bez linija)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Januar 8, 2010 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan sad da bi ispale idealne i nije bas jednostavno.linije je trebalo izvuci pre lakiranja tada bi bile najlepse i idealne.sad kad bi uradio osetio bi njihovu "debljinu" kad predjes rukom preko.moze i sad ali onda treba ponovo sve prelakirati.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan sad da bi ispale idealne i nije bas jednostavno.linije je trebalo izvuci pre lakiranja tada bi bile najlepse i idealne.sad kad bi uradio osetio bi njihovu "debljinu" kad predjes rukom preko.moze i sad ali onda treba ponovo sve prelakirati.... i na originalu tj fabrickom stanju se te linije osecaju pod ruku pa me to i ne brine "mnogo" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Januar 12, 2010 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan ofarbao ga majstor Miki svaka mu cast .. a i svaka cast tebi na strpljenju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Januar 12, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan ofarbao ga majstor Miki svaka mu cast .. Rako bih ovo isto da je uradio odmah bele linije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Januar 12, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan ofarbao ga majstor Miki svaka mu cast .. Rako bih ovo isto da je uradio odmah bele linije. ma ofarbao ga extra a linije nije trebao on da radi nego drugi baja ali me taj ispalijo pa ce one sacekati neko bolje vreme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Januar 12, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Rekao si da polirani delovi losije odvode toplotu,ne secam se tacno koliko. Posto nista ne prihvatam samo zato sto neko kaze tako ni ovo,nelogicno mi je totalno,jel znas zzasto je to tako? Inace lepo odradjeno,ja sad radim es-a i linije ce da mi radi Darko iz Svilajnca,odma sa farbanjem. pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Januar 12, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan pa preko polirane povrsine vazduh samo klizi a preko grube ( u ovom slucaju peskarene-rupicaste) vazduh pravi male vrtloge i lomi se po povrsini materijala...to je princip loptice za golf zato ona ima one rupice jer vazduh preko nje klizi i iza sebe ne pravi (kovitlac ?) i zato i duze leti....ne znam da ti objasnim naj bolje ali je to proveravano meracem za temperaturu i usanovljeno je da oko 40 celzijusa je veca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Januar 12, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kod odlivaka iz tih godina je tako moralo,zavrrna obrada i nije bila nesto kod odlivaka... Onda danas fabrike ne bi ni farbali masine,nego ostavljali takve odlivke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5322 Napisano Januar 13, 2010 Integrisan, 13017 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Moraće izgleda da se nabavi merač površinske temperature Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Januar 13, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Moraće izgleda da se nabavi merač površinske temperature pa to sam i planirao jer sam uz unimer dobijo takav merac temperature Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Januar 13, 2010 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nepolirano ima vecu povrsinu i samim tim odaje-gubi vise toplote. Sasvim logicno. I rebra cilindra koji je hladjen vazduhom nisu glatka iz istog razloga. Takodje se prema zapremini cilindra proracunava povrsina rebara. Mislim da je ta logika u pitanju. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Januar 17, 2010 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan OK, objasnite onda zasto se recimo rekordi u overklokovanju rade tako sto se PRVO ispolira povrsina procesora kako bi disipacija toplote bila sta...? Inace zemo SUPER odradjen posao! Pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Januar 17, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan OK, objasnite onda zasto se recimo rekordi u overklokovanju rade tako sto se PRVO ispolira povrsina procesora kako bi disipacija toplote bila sta...? Inace zemo SUPER odradjen posao! Pozdrav zezas ili ??? svi delovi u elektronici koji se greju treba da budu sto ravnije povrsine kako bi bolje nalegli na hladnjak....proveri sam , skini hladnjak sa procesora ispoliraj ga i upali komp (bez vracanja hladnjaka) pa mi javi sta je bilo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Januar 17, 2010 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Imam laptop... a poenta je valjda ista, preko ovog ce bolje da nalegne hladnjak a preko onog bolje da siba vetar? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5322 Napisano Januar 24, 2010 Integrisan, 13017 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Imam laptop... a poenta je valjda ista, preko ovog ce bolje da nalegne hladnjak a preko onog bolje da siba vetar? Pozdrav Ovo "šiba" mi baš ne uliva poverenje. Pretvorila ti se tema u "poliranje motora: za i protiv" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2327 Napisano Februar 10, 2010 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast majstore! Vidi se da si ga radio sa puno ljubavi... odlicna masina, cista desetka! Deda bi bio ponosan! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kozmo 83 Napisano Jul 21, 2010 U prolazu, 84 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Hyosung Aquila 250 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast. Sto se belih linija tice, istina je da je prvo trebalo naneti belu, pa maskirati elaticnim samolepljivim trakama, pa crna, pa lak. Vise slojeva uz matiranje po zelji. Moze i preko crne, uz malo vise zezaja, a iako sumnjam da ces se opredeliti za sledecu varijantu postavljam je kao zanimljivost. (Cetkice slicne ovima mozete kupiti u prodavnicama slikarskog materijala). Inace, kazu da je ovo originalni nacin izvlacenja liija koji se danas primenjuje u ekskluzivnim serijama. Pogledajte zasto: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Jul 25, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan ma polako nasao sam ko ce da odradi linije ali i nije mi hitno jer je motor konzerviran i ceka da napuni 100god pa da krenem da ga vozim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4463 Napisano Jul 27, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast. Sto se belih linija tice, istina je da je prvo trebalo naneti belu, pa maskirati elaticnim samolepljivim trakama, pa crna, pa lak. Vise slojeva uz matiranje po zelji. Moze i preko crne, uz malo vise zezaja, a iako sumnjam da ces se opredeliti za sledecu varijantu postavljam je kao zanimljivost. (Cetkice slicne ovima mozete kupiti u prodavnicama slikarskog materijala). Inace, kazu da je ovo originalni nacin izvlacenja liija koji se danas primenjuje u ekskluzivnim serijama. Pogledajte zasto: nisam zadovoljan je se vidi da linije nisu iste debljine uzdužno a i razmak između deblje i tanje - onu koju vuce nije isti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4463 Napisano Jul 27, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan e da, svaka cast na restauraciji benđole, napravio si dobar posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Jul 27, 2010 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan ''nisam zadovoljan je se vidi da linije nisu iste debljine uzdužno a i razmak između deblje i tanje - onu koju vuce nije isti.'' Ma da, matori (Oldtimer Linierung - Michael Liebig ''Kunstler) nema pojma, vezara! Kako da ne, uradio ga je svetski! Gledao sam neku emisiju o najsavremenijim pogonima BMW-a u zemlji Svabiji. Sve neki roboti, čudesa, ko ratovi zvezda. A ove bele linije na rezervoarima - izvlace nežne ručice debelihi matorih švabica. Kažu da robot ne izvlači tako dobro. Ovaj matori sigurno još uvek radi zato što uspeva da izvaćari ćorave nemce, nema on pojma, a i drhte mu ruke! Ajd budimo pošteni, ko se ne bi usro od sreće da mu neko ovako izvuče linije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...