suzanags 7 Napisano Septembar 15, 2009 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Uzmem danas, lepo vreme, kao ja cu na brzaka da promenim ulje i dok sam na kraju zavrtao poklopac kucista uljnog filtera na trecem poslednjem srafu aj jos malo da zavrnem puce brezon i sad nemoze da se navrne nista na isti. Ne curi ali mislim da mi nije bas pametno da vozim tako jer se plasim da posle neke rupcage tuda pod pritiskom ne krene ulje napolje ??? Zao mi je sto cu sad morati i opet da ispustam tek sipano ulje a to najvise nevolem ali ako se mora.. :'( Kakva su vasa iskustva po tom pitanju? Posto brezon, kada se skine kuciste viri malo iz kucista da li ga prvo razbusivati, navarivati ili vam je uspevalo samo sa dve matice to izvuci (mada nisam siguran da brezon viri is kucista bas za dve matice - al voeo ). Aj ko je imao iskustva sa ovom vrstom problema, desava se pa da se ne mlatim bas sam ako mora da se navaruje neka matica da odmah teram u neki auto servis jer nemam aparat za varenje).. Hvala aj bacite vase misljenje sta i kako lakse ce biti poceti :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1905 Napisano Septembar 15, 2009 Drug član, 2874 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan odvrnes ga i stavis drugi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Septembar 15, 2009 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Pa to i pitam na koji nacin janbolje i najbezbednije da ga odvrnem ??? A onda se dalje podrazumeva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Septembar 15, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako nemas aparat probaj sa smrt kljestima . ako uopste ne viri leve burgije ili zabusi rupu pa zakucaj toreks za gedoru unutra i odvi . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Septembar 15, 2009 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Viri (otprilike za jednu i po maticu), a tek smrt kljesta nemam ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Septembar 15, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan stega neka ili rocangle on u sustini nebi trebalo da je preterano stegnut i nije pukao od stezanja nego od zamora materijala . najbolje promeni sve jer su i ostali oslabljeni sigurno . ako su zavijeni u aluminijum pazi kad budes stezao da ne pretezes i iscupas lozu . samo malo stegni ali malo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Septembar 15, 2009 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Jeste u aluminijumu, nekom gusu kao aluminijumu. Pa ako malo stegnem onda ce da proklizne? Necu ga cupati, sad se setih sta ti zoves smrt kljesta imam ih.. A ako ne ide nego samo proklizava? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mx_rider1990 12 Napisano Septembar 15, 2009 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: ZR Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan Onda odnesi nekom da ti zavari maticu na taj deo sto viri,odvi i zavrsena prica.Nadam se da ces uspeti Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Septembar 15, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ako mozes prici trebalo bi da se odvije smrt kljestima.bitno je da kljesta leze ravno,ako je potrebno skini i auspuh . mozda nemoras ispustati svo ulje,nateraj motor malo na uzbrdo i kada skines filter,izaci ce deo ulja ali nece sve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6435 Napisano Septembar 15, 2009 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan smrt klesta ili dobre papagajke sa dobrim zubima i odvij. Ne verujem da je to jako stegnuto, verujem da ces moci da ga odvijes rukom, jer je sraf kraci od navoja, nije udario u kraj i zbog toga pukao. Meni jetako pukao sraf kad sam stezao glavu na motoru, odvio sam ga rukom. Motor polozi (na staro cebe recimo) na bok suprotan od strane gde je filter ulja i neces morati da ga ispustas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Septembar 15, 2009 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Filter ulja je na sredini :-\ A ovako je izgledao brezon pre zamena pa se otprilike moze odrediti kako je sad ako je brezon zalomljen tek malo ispod nivoa poklopca kucista. Koja je budala zalomila brezon - ja bato :-X Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Septembar 15, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan brezon je puko zbog naprezanja što nema veze sa ostatkom u navoju. trebalo bi da su smrtaljke dovoljne . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Septembar 15, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da si lenj.Ispusti ulje u cistu posudu i skini poklopac.Imaces bolji prilaz a usput preporucio bih ti da taj ostatak brezona malo zagrejes,jer je kraj koji je uvrnut u blok vrlo verovatno namazan LOCTITE-om. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Septembar 15, 2009 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Vidim i ja moracu da ga ispustim samo mi se ne kupuje ona posuda za ulje koju merkam vec odavno al ebg.a. Nego od kog materijala posle da trazim brezone po sraf radnjama jer u Markosu sumnjam da ih imaju a u pekarama takodje? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1302 Napisano Septembar 15, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da si lenj.Ispusti ulje u cistu posudu i skini poklopac.Imaces bolji prilaz a usput preporucio bih ti da taj ostatak brezona malo zagrejes,jer je kraj koji je uvrnut u blok vrlo verovatno namazan LOCTITE-om. A možeš da ga zagreješ plinskom let-lampom koju možeš da kupiš u svakoj malo bolje opremljenoj prodavnici alata. U njih idu gasni ulošci kao za plinske primuse. Ja probao i fercera. Lepo zagreje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6435 Napisano Septembar 15, 2009 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Vidim i ja moracu da ga ispustim samo mi se ne kupuje ona posuda za ulje koju merkam vec odavno al ebg.a. Nego od kog materijala posle da trazim brezone po sraf radnjama jer u Markosu sumnjam da ih imaju a u pekarama takodje? ??? Samo kupis brezon istog precnika, koraka navoja i duzine u sto boljem kvalitetu nadjes (8.8 je dovoljan) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Septembar 15, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan E ne mogu da verujem,sve covek treba da ti kaze.Brezon je isto srafovska roba,pa bi trebalo da moze da se nadje u bolje snabdevenoj gvozdjari.Samo da nije kraci,od viska glava ne boli.I sraf da mu stavis nista mu nece faliti Drugi put oteraj motor kod majstora da ti zameni ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6740 Napisano Septembar 15, 2009 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan 1. Ulje gori 2. Ako zagreje sraf, brezon, on ce se u svom lezistu rasiriti, pa ce se jos teze izvaditi. Jedino da saceka da se ohladi i da tako malo pomeri lepak ili prljavstinu. 3. Brezon mozes i sam da napravis od obicnog srafa, samo pazi kad mu seces glavu da procistis navoj. Obavezno taj "losiji" deo ostavi napolju, a u blok usrafi fabricki kraj navoja. 4. Moze da se stavi i obican sraf, odgovarajuce duzine. Ne stezati jako, samo malo, koliko da ne curi. Ja bih poturioi feder sajbnu. 5. Kvalitet /cvrstina/ brezona nije mnogo bitna, posto tu nema nikakvog naprezanja, on samo sluzi da drzi poklopac na mestu i da ne curi ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Septembar 15, 2009 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan E ne mogu da verujem,sve covek treba da ti kaze.Brezon je isto srafovska roba,pa bi trebalo da moze da se nadje u bolje snabdevenoj gvozdjari.Samo da nije kraci,od viska glava ne boli.I sraf da mu stavis nista mu nece faliti Drugi put oteraj motor kod majstora da ti zameni ulje. Verovao ili ne, ali citam na netu kako su ljudi stavljali neke druge kvalitete brezona pa je sa nekim materijalima posle bilo problema kd nekog novog rada... A tebi se bas nikad nije desilo da zalomis sraf? Meni jeste i pre ovog, davno na vodenoj pumpi auta, zaboravih pa se opustih. A ovaj je mozda vec bio zamoren jer motor nisam kupio nov. A pitao jer svako iskustvo nije na odmet, zaboravi se sto sta kada se sa tim ne radi stalno! A hvala svima na iskustvima i savetima sad mi ipak lakse da krenem da probam sam da zamenim brezon! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Septembar 15, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ma ima da odvrneš lako. ukoliko ne ubogaljiš puno navoj možeš taj isti da iskoristiš , neće krepati motor ako je brezon 5mm manje uvrnut. maticu imaš na onom odlomljenom komadu pa malo grunfuj. ukoliko je neki opičeni (da nije M) navoj, javi se, imam dosta colovnog "smeća" u arhivi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1302 Napisano Septembar 15, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan 1. Ulje gori 2. Ako zagreje sraf, brezon, on ce se u svom lezistu rasiriti, pa ce se jos teze izvaditi. Jedino da saceka da se ohladi i da tako malo pomeri lepak ili prljavstinu. 3. Brezon mozes i sam da napravis od obicnog srafa, samo pazi kad mu seces glavu da procistis navoj. Obavezno taj "losiji" deo ostavi napolju, a u blok usrafi fabricki kraj navoja. 4. Moze da se stavi i obican sraf, odgovarajuce duzine. Ne stezati jako, samo malo, koliko da ne curi. Ja bih poturioi feder sajbnu. 5. Kvalitet /cvrstina/ brezona nije mnogo bitna, posto tu nema nikakvog naprezanja, on samo sluzi da drzi poklopac na mestu i da ne curi ulje. U pravu si Mišo, ali može da se zaštiti od plamena. A naravno da ga treba ohladiti posle grejanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markoooo 3 Napisano Septembar 15, 2009 U prolazu, 71 postova Lokacija: Veliko Orasje Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa zavarivanjem matice i odvijanja tog brezona, najprostije je i nema muke. imao sam takav problem, ja sam navario maticu, sacekao da se ohladi i odvio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 15, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Trebao bi valjda da zagrije oko slomljenog brezona. ??? Sa tim hobby "bacacem plamena" sam ja grijao, pa malo cimao, pa opet grijao, pa WD40, pa smrt kljesta, pa isturpijao to sto viri da bude cetvrtasto, pa nabio gedoru na to, pa grijao, pa cimao....pa dva dana kasnije odvrnuo. ;D Nisam imao aparat za varenje jbga. bitno: - strpljenje (ne previse prebrzo i prejako) - treba ga cimati pomalo tamo-vamo, a ne samo odvrtati. sretno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1302 Napisano Septembar 15, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan U potpunosti saglasan sa izlaganjem cenjenog kolege! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Septembar 16, 2009 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Sutra cu valjda da ufatim vremena i odradim pos'o - Hvala na pomoci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...