Jump to content

Moto Zajednica

Veoma neprijatno iskustvo u Hrvatskoj.....

Recommended Posts

• U prolazu, 82 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650N

Ovog leta 3 drugara i ja odlucili smo da odemo na letovanje motorima....Posto smo bili u CG....resili smo da odemo do Dubrovnika!!!Sto se tice uredjenja,mora, plaza ...stvarno je sve prelepo!

Kada smo stigli otisli smo da Biker Caffea...kada  je konobar video tablice jedva je izasao da nas posluzi,i kada je to uradio bio je veoma neljubazan!!!

Niko  nije progovorio s nama jedino se tu nasao neki stari biker koji nas je uputio do starog grada...tamo je sve bilo ok!

U povratku u Cg svratili smo u neko manje mesto msm da se zove Molunet...otisli da se okupamo a motore parkirali na 5 metara od nas...kada smo izasli iz vode neki momci su se okupili i poceli da nas vredjaju i  da prete...kao u fazonu sad cemo dobiti batine i izlupace nam motore,zbog nas je sve tu gorelo,a sad se kurcimo...ja se tad nisam ni rodio ali ajde! Kako je situacija pocela da se zahuhtava pojavi se neki motorista medju njima I poce smirivati drugare koji su vec bili naostreni!

Nismo stigli ni da se prosusimo mokri seli na motore i gaaaaas...Kako smo u zurbi pakovali stvari neki lik nam se izvinuo i rekao da je bolje da idemo odatle za nase dobro,i da im nista ne zamerimo...

Uh jedva izvukosmo zivu glavu...ali dobro na greskama se uci!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 494 postova

Mlad sam ... ali koliko znam Dubrovnik je u ratu bash nastradao ....

Ne znam .... Moj licni utisak je da oni dosta pate od toga ... i dosta nas mrze ... Onako po prichi sam to zakljucio ....

Idem cesto u Hr kolima sa Bg tablicama ... iskreno ni jedan incident nisam imao .... ali eto ... tamo i ovde ce se uvek naci neka budala i mislim da ce vecno toga biti nazalost  :-\

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Mnogo je ovakvih epizoda bilo i vrlo je verovatno da ce ih biti i u buduce.Ljudi koji su isli kolima,neki cak i ovako "peske" sto bi se reklo,doziveli su i gore neprijatnosti.Od prostote,neznanja i gluposti je tesko pobeci,bitno je da ti kao neko ko je tako nesto doziveo (za to treba dosta sive mase) ne trpas sve u isti kos.U manjini su kao i obicno,ljudi otvorene svesti.A ti papci kad bi samo znali da su nase drzave (Dubrovnik i Srbija) nekada davno,pre nego sto su divlji dosli na vlast,imali korespodenciju na cirilici...

• Drug član, 2143 postova

Bio sam zimus kolima sa BG tablicama u Osijeku i Zagrebu 15-ak dana, nisam imao ni najmanji problem niti provokaciju, ali sve zavisi na koga naletis...ne treba ti za problem ceo fudbalski tim, dovoljan je jedan golgeter...

Guest farbach

A i nasli ste gde cete da idete. U Istri nikada ne bi imali problema, u Slavoniji mozda,  a u Dalmaciji ih je bilo i pre 91. Siguran nacin je da ides ili sa nekim ili kod nekoga.

• taraba, 612 postova
  • Motocikl: enduro

druze, ne budi siguran za istru. uzgred, cale mi je tamo rodjen, pa znam kako izgleda vozikanje sa BG tablama. ako i ne naletish na problem, onda te gledaju ko da igra metchka. onda, veruj mi, poprilicno vole da grebu auto kljucevima shrafcigerima i sl. predmetima, ali nema veze, cisto da ne ulazimo u proces prosipanja ulja na vatru

sigurno je jedno: nisu jedini koji imaju more.

pozdrav svima

A i nasli ste gde cete da idete. U Istri nikada ne bi imali problema, u Slavoniji mozda,  a u Dalmaciji ih je bilo i pre 91. Siguran nacin je da ides ili sa nekim ili kod nekoga.

Osijek je u Slavoniji, a 1991 je bio druga glavna meta posle Vukovara...

???

• Svrati ponekad, 184 postova
  • Motocikl: FAZER 1000 ZAUVEK...

isao sam u istru prosle god nakon toga u split u dva navrata i nisam imao nikakvih problema medjutim i dalje imam neki utisak da jos nije vreme za opustenu varijantu...

Guest farbach

???

Redovan sam tamo i nikada ni najmanj problem. Naprotiv. 1987 mi je razbijen trkacki motor ma Grobniku zbog nalepnice Vozdovac Beograd, tako da nasa blago receno netrpeljivost nije tek punoletna vec puno starija.

???

Redovan sam tamo i nikada ni najmanj problem. Naprotiv. 1987 mi je razbijen trkacki motor ma Grobniku zbog nalepnice Vozdovac Beograd, tako da nasa blago receno netrpeljivost nije tek punoletna vec puno starija.

Bio sam prijatno iznenadjen ljubaznoscu ljudi u Osijeku, na ulici, u kafanama, kaficima...svuda...ni najmanji problem...

Ali ko sto rekoh, dovoljna je samo jedna budala da upropasti opsti utisak...

• Drug član, 1071 postova
  • Motocikl: Lep

Moje iskustvo sa hrvatima je vise bilo lose i neprijatno nego dobro... nikada ih nisam gledao nesto drugacije, ali posle par stvari su mi malo "preseli".

Recimo u vise navrata kada je trebalo nesto da se radi, npr. stranci su u pitanju ali je tu neki hrvat... od toga nikada nije bilo nista, pretpostavljate zasto. Vecina njih je toliko zatrovana i toliki su nacionalisti da je to strasno.

Mada evo sa druge strane, trenutno saradjujem bas sa nekim hrvatima (mada lik koji vodi je cesto ovde i ziveo je ovde dosta) i sve je odlicno, taj lik je takodje korektan.

• Svrati ponekad, 218 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Ja sam daleke'87. bio na letovanju u kampu u Kuparima i bilo je sjajno. Medjutim,vec tad su se desavala varnicenja. Naime,kad smo sisli sa autobusa na stanici u Dubrovniku,cekali su nas domacini sa ponudom soba i apartmana. Moj drug Stanko i ja bili smo klasicni cupavci,kao da smo sa Vudstoka ispali(a u stvari sa Akademije),i to je jednoj zlocestoj baki,kad smo joj se obratili, bilo dovoljno da nas ispsuje na pasja kola u fazonu"..vi drogiranti Beogradski.." Ja sam se naivno trudio da joj objasnim da cak i nismo iz Beograda,nego iz Valjeva(kao da je to vazno,mada mi je tad nehotice komplementirala,a da nije bila svesna),ali nije naravno dopiralo do nje. Drugi incident se desio ispred tada jako posecene letnje diskoteke "Bahus",gde je pametna inicijativa potekla sa nase strane. Treci clan nase posade,Dragan,videvsi jednog lepo restauriranog "Triumph"-a sa zagrebackim tablama,prokomentarisao je poluglasno"trebalo bi ga zapaliti",ni tad ni sad mi nije jasno zasto je to uradio,dovoljno glasno da ga cuju lokalni grmalji-galebovi koji su cackali zube na obliznjoj ogradi. Jedva smo se spasli batina.Toga je uvek bilo,i nazalost,bice. Pa je l se pobise pre neki dan Paracinci protiv Cupricana,na smrt?

• Svrati ponekad, 208 postova
  • Motocikl: BMW K1200 LT

Mi smo bili prošle godine nas tri priljatelja na motorima išli da posetimo druga ,brat mu je policajac kad je došao gde ste odakle ste ono pivo vino šta ćete da popijete mi rekli Temerin a on gde je to pa pored Novog Sada i nije više bilo nit piva nit vina,drugar je rekao pusti ga takav je,kasnije ajmo u grad kako ćemo motorima,kad je on predložio ipak da idemo njegovim kolima a motore parkiramo u garažu sa zatvorenim vratima,u gradu smo uglavnom pričali mađarski pa nismo imali problema ali pažljivo treba birati gde i kako.Danju nikaki problem ali u noćnom životu samo sa lokalnim drugarem ako ima.

• Ne silazi, 5564 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Sinoc sam dosao sa Ciova iz Dalmacije. Bio sam na forumskom susretu Stromera i odlicno se proveo. Domacini su se trudili da se svi osecamo lepo i bas su nam posvetili vreme. U Trogiru su ljudi sa kojima smo komunicirali bili ljubazni. Medjutim, u razgovorima sa njima na ovu temu, rekli su nam da bi sa navijacima moglo biti problema ako bi se sreli npr. u nekom klubu, ali da bi se to isto moglo desiti i Zagrepcanima u Dalmaciji. Inace bio sam vise puta u Hrvatskoj za prethodne 2-3 godine i nije bilo problema. Naravno cuo sam i za drugacija iskustva, a bio sam i svedok da se u mom gradu nasem drugaru iz Pule skinu tablice sa auta.

Na budalu uvek mozes naleteti, ali mislim da je to pre izuzetak nego pravilo.

• Drug član, 1856 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Na budalu uvek mozes naleteti, ali mislim da je to pre izuzetak nego pravilo.

A, zasto nam se te stvari ne desavaju u Grckoj na pr?

Zasto ti zagovornici letovanja u Hr. ne kazu da moraju da pricaju u pola glasa,

da moraju da paze gde ce da parkiraju kola, kako ce da traze nesto u prodavnici...

Ma .ebes takav provod. Mene nece skorije videti!

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Baš mi je drago da uvek isti ljudi imaju uvek iste probleme. Lakše ih je predvideti...

Mislim, ljude.

Po ko zna koji put, pobedila je teorija zavere i zaključala tako divnu temu o...

...Ivici i Marici.

LOCK-U NOĆ!

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja