JevtaNS 1847 Napisano Maj 25, 2017 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan To zagrevanje ventila se meni pokazalo korisno pošto greje ulje i podiže viskoznost.A potrošnju sam rešio zamenom pozicija Led sijalicama i ventil povezao na zadnje svetlo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5770 Napisano Maj 25, 2017 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan LEDilizacija je najpametnija stvar koju mozete da vrlo lako uradite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Maj 25, 2017 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima neka preporuka za LED umesto H4 da i to poradimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stevan90 133 Napisano Maj 25, 2017 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Gardinovci Motocikl: CBR 600 F4i Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Sveta 5. said: Umesto one dve bakarne cevi na vazdušnom razdelniku na kraju sistema za mazanje može da se stavi pneumatsko crevo od (6mm spolja) pa u njega da se uvuče parče takodje pneumatskog creva od 4mm pasuje jer mi nekako ne ide bakarna cev umetnuta u onaj razdelnik. Ja sam kod mene tako mogu i sliku da postavim ako nekog interesuje. Ako ti nije tesko postavi slike da vidimo kako izgleda. Znam da ovo sa bakarnim cevcicama nije idealno resenje zato sto pneumatski razdelnik nije predvidjen za njihov prihvat. Ali nije lose ispalo, spoljni precnik bakarne cevi je 4mm, tako da je usla "na pasent". Pored toga sam spoj zalio super lepkom kako bih sprecio ispadanje bakarnih cevcica i poboljsao dihtovanje... @JevtaNS - verovatno je off, ali i ja bih rado montirao H7 LED u prednji far ako postoji neka dobra zamena za halogenu sijalicu. Pored dobrog osvetljenja puta bilo bi mi bitno i da ne zaslepljuje druge ucesnike u saobracaju, odnosno da se dioda nalazi u zizi fara. Ako neko ima preporuku neka posalje pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5770 Napisano Maj 25, 2017 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan O kvalitetu LED sijalica tesko je merodavno bilo sta reci ali kad kupujete nemojte ispod 7-8000 lumena jacine svetla...sve ispod toga je slabo za dobro osvetljenje puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Maj 25, 2017 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Ја уградио COB LED H1 и H7 у ауто, нисам зажалио ни цента од 50е. Писао већ доста пута, има чак и клип на јутјубу. Ја презадовољан и сваком би препоручио. Узимао са алија, цена 25е по пару 8000 лумена, буквално прави дан испред себе а нико ми не блица да му смета. Много боље од ксенона 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Maj 25, 2017 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan 49 minutes ago, bocca_bastard said: Daj linak svalercino https://www.aliexpress.com/item/Oslamp-H4-LED-Car-Headlight-Bulb-Hi-Lo-Beam-Auto-Headlamp-72W-8000LM-COB-Led-Headlights/32698331999.html?shortkey=jyY7Z3Ab&addresstype=600 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Maj 25, 2017 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Svaler said: https://www.aliexpress.com/item/Oslamp-H4-LED-Car-Headlight-Bulb-Hi-Lo-Beam-Auto-Headlamp-72W-8000LM-COB-Led-Headlights/32698331999.html?shortkey=jyY7Z3Ab&addresstype=600 Р.Ѕ - ау бато, кад смо већ код овога, сад видим да је на некој акцији. Могло би се поручити ово и за мотор. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Maj 25, 2017 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Obratiti pažnju da je po sijalici 4000 lumena, većina motora ima far za jednu sijalicu. 8 hours ago, Arakis said: O kvalitetu LED sijalica tesko je merodavno bilo sta reci ali kad kupujete nemojte ispod 7-8000 lumena jacine svetla...sve ispod toga je slabo za dobro osvetljenje puta. Znaš li podatak koliko lumena daje standardna H4 60/55 W ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5770 Napisano Maj 25, 2017 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan 1500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveta 5. 1984 Napisano Maj 26, 2017 IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1019 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 25.5.2017. at 11:23, Stevan90 je napisao: Ako ti nije tesko postavi slike da vidimo kako izgleda. Znam da ovo sa bakarnim cevcicama nije idealno resenje zato sto pneumatski razdelnik nije predvidjen za njihov prihvat. Ali nije lose ispalo, spoljni precnik bakarne cevi je 4mm, tako da je usla "na pasent". Pored toga sam spoj zalio super lepkom kako bih sprecio ispadanje bakarnih cevcica i poboljsao dihtovanje... @JevtaNS - verovatno je off, ali i ja bih rado montirao H7 LED u prednji far ako postoji neka dobra zamena za halogenu sijalicu. Pored dobrog osvetljenja puta bilo bi mi bitno i da ne zaslepljuje druge ucesnike u saobracaju, odnosno da se dioda nalazi u zizi fara. Ako neko ima preporuku neka posalje pp. Pošto je tvoj razdelnik za crevo 4mm ova moja kombinacija otpada mislim na crevo u crevu ali bi ja ipak umesto bakra stavio plastično crevo 4mm spolja ,koristi se za vazdušne vodove na kamionima njegov vrh možeš da oblikuješ po volji zagrevanjem lakše je od bakarnog i baš je za taj tazdelnik predvidjeno .Razdelnik ima one "zube" unutra i oni ga čvrsto drže.Ja sam neki dan kupio na buvljaku nešto čime se pumpaju lopte kao igla za inekciju i to mi je sada na kraju.Iače moj lanac se maže samo sa jedne strane spolja lepo je podmazan i ne prska po felni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1556 Napisano Decembar 5, 2017 Drug član, 1301 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan https://www.louis-moto.co.uk/artikel/cobrra-nemo-2-chain-oiler/10010167?filter_article_number=10010167&list=bb3b3c1d667278038db1e6e71b72fddd Kupio sam ovaj podmazivac, koliko vidim ima samo jednu mazalicu, zanima me kojom magijom se podmazuje druga strana lanca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Decembar 5, 2017 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ulje je čudo kad kapne na sastav lanca i lančanika koji su topli razlije se kroz lanac i podmaže obe strane. amo treba dobro postaviti kapaljku što preciznije na satav lanca i lančanika gde lančanik počinje da hvata lanac. Znači kap treba da padne između lanca i lančanika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Decembar 5, 2017 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje je postaviti kapaljku na lancanik, sa strane, da centrifugalna sila slije ulje niz lancanik na sam lanac. Zbog toga i jesu bolje duple kapaljke, koje jednako podmazuju sa obe strane lancanika. Ako postavis kapaljku izmedju lanca i lancanika (pretpostavljam da si mislio da se postavi po sredini lanca), onda bi se ulje u toj brzini vecim delom rasprsilo, slabije bi podmazivalo i cistilo lanac. Da ne spominjem da je tako mnooogo veca mogucnost da kapaljka bude uhvacena izmedju lanca i lancanika, i da se sve pocupa, i ko zna sta jos sjebe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Decembar 5, 2017 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne po sredini lanca nego između lanca i lančanika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Decembar 5, 2017 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Mala je slika pa ne vidim lepo. Ali otprilike sam skontao na sta mislis, sa strane lancanika da se spusti skroz do lanca kapaljka? Nema potrebe da se ide toliko nisko, moze slobodno da se odvoji od lanca malo, centrifugalna sila lako slije ulje niz lancanik. Evo kako je to na louis linku sto je Gajo Sevojno okacio: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Decembar 5, 2017 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ovo iz iskustva.Ovako kako ti kažeš bude mastan lančanik i noga suvozača Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1556 Napisano Decembar 5, 2017 Drug član, 1301 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, JevtaNS je napisao: Ja ovo iz iskustva.Ovako kako ti kažeš bude mastan lančanik i noga suvozača Tvoja slika je sitna, nisam bas razumeo. Ako pogledamo ovu sliku iz Luisa, ti bi kapaljku spustio jos nize blize lancu a udaljenost od lancanika da ostane kao na ovoj slici, otprilike 1mm? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1556 Napisano Decembar 5, 2017 Drug član, 1301 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan A ok, procitao sam poruke jos jednom pazljivo, razumem na sta si mislio.. Treba isprobati vise opcija u svakom slucaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Decembar 5, 2017 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kap treba da padne na tačku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1556 Napisano Decembar 5, 2017 Drug član, 1301 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, jasno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Decembar 5, 2017 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Kap treba da padne na tačkuУправо овако. Ја сам тако подесио на прошлом мотору где сам сам правио подмазивач и ланац је увек био лепо подмазан, једнако са обе стране ланца. Добро, бацао је мало и по челни али то сам приписивао томе да је мало брз период капања био. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Mart 3, 2018 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Vezano za podmazivanje, evo sta kaze Yamahin service manual...naravno ovo ne znaci da nema boljih resenja na trzistu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5770 Napisano Mart 3, 2018 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Uvideo si problem kod najjednostavnijeg sistema za podmazivanje - elektroventil je (cim das kontakt) stalno povezan na 12 V i vuce oko tih 2 A struje. Zato je mnogo bolje ugraditi elektroniku - tajmer kontroler koji ukljucuje elektroventil u tacno odredjenim razmacima. I ta ukljucenja su reda 0.1 sekunde pa je ukupna potrosnja struje beznacajna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5770 Napisano Mart 3, 2018 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan I to si u pravu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...