Alekre 12919 Napisano Januar 8, 2022 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ooo da pravo zbori Nemanja. Prvo vidi da svi postojeći sklopovi budu 100% ispravni. Nemoj za početak uopšte da misliš o modifikacijama. Mnogi od nas ovde voze TDM jako dugo. Mi već znamo šta nam treba, na koji način da to dobijemo, itd. Sve je to od čoveka do čoveka. Sam TDM ima kombinaciju odličnih stvari u startu. Da znaš malo istoriju. Prvi TDM (850) je genetski povezan sa Super Tenerom 750. Klasa motocikala u koju spada TDM u vreme kada je prvi TDM izašao nije ni postajala. U to vreme se posmatrao kao čudan hybrid sportsko / putno / enduro motocikla. Zašto je ovo bitno da znaš? Taj koncept TDM-a je danas u punom zamahu jer ima sopstvenu klasu u kojoj skoro svi proizvođi imaju svoje najprestižnije modele. Šta je dobro kod TDM 900? To je treća evolucija tog koncepta. Razlog zašto je još uvek upotrebljiv motocikl je taj što je iako prvi put izašao 2002 njegov koncept još uvek nije prevaziđen. Nemoj da mešaš nikada 850, 900. To je u suštini isto ali nije isto ako me razumeš. Kada je YAMAHA konstruisala 900, plan je bio da sam model bude aktuealan na tržištu narednih 10 godina! Pa su tada na TDM ugradili najbolje komponente. Pa tako imaš kočnice od Yamahe R1 koji su nekako trademark 900ke. Imaš izuzetno čvrst ram od livenog alumijuma, Zadnju viljušku prekopiranu sa R1, olakšane točkove od R6 a sam agregat ima 10 ventila, kovane klipove i cilindre presvučene nikasilom. Ceo motor nema više od 220kg sa tečnostima što je impresivno. Taj Motor nema neke posebne dečje bolesti i sve na njemu, što vidiš, šrafovi, šelne, sajle se vidi oseća da je kvalitetno rađeno. Taj motocikl u ove finansijske neprilike ne bi mogao da se napravi ponovo a da ima cenu koju je tada imao. Pojavom veliki ADV Touring motora, R1250, XTZ1200 itd. sad za 900 možemo reći da je to motocikl srednje klase. Ako ga uporediš sa novim motociklima iz pomenute klase u nekim aspektima ima bolje specifikacije. Sad jbg, motor ko motor, polovan, pitanje je kako je održavan, da li će ti odgovarati... Suština je da nisi kupio loš motor ni u kom slučaju. Ima tu par stvari koje mu se mogu zameriti ali ima mnogo više dobrih strana nego loših. Kad budeš krenuo da se baviš servisima prvo ovim redom: Gume nove pa tek onda. 1. Motorno ulje i filter. Preporuka je 10W40 ili 10W50. Shell Advance 4T Ultra, Silkolene COMP4 ili PRO4, Motul 7100... 2. Filter vazduha nov, nov antifriz i nove iridijumske svećice 3. Izmena ulja u obe kočnice, čišćenje kočionih klipova, po potrebi zamena pločica ili gumica. 4. Izmena ulja u prednjoj viljušci sa semerinzima i komplet potrošnim delovima 5. Podmazivanje ležajeva u sistemu oslanjaja zadnjeg amortizera Kad bude siguran u te stavke, onda da stučeš dosta kilometara pa ćeš da vidiš šta ćeš dodaš, promeniš, kratak vizir, dugačak vizir, širi upravljač, itd. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Januar 9, 2022 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala momci na savetima i pojasnjenjima. Sve ono sto vec odavno citam sada je lepo sazeto u jedan tekst. Sve ima svoj red, za majstora sam vec dobio preporuku, gume sam obezbedio, viljuska servisirana skoro, lanac i lancanici novi... naravno sve cu to proveriti a i pregledati sve ostalo. Mislim da mi sauh ne funkcionise jer ne vidim razliku u obrtajima kada ga upalim hladnog ili toplog. Da ne duzim vise, za PC sam pitao vise jer je pomenut ovde, nije mi neophodan. TDM mi se oduvek svidjao ali mi je bio nedostizan do skoro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2140 Napisano Januar 9, 2022 Drug član, 794 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 58 minuta, salem je napisao: Hvala momci na savetima i pojasnjenjima. Sve ono sto vec odavno citam sada je lepo sazeto u jedan tekst. Sve ima svoj red, za majstora sam vec dobio preporuku, gume sam obezbedio, viljuska servisirana skoro, lanac i lancanici novi... naravno sve cu to proveriti a i pregledati sve ostalo. Mislim da mi sauh ne funkcionise jer ne vidim razliku u obrtajima kada ga upalim hladnog ili toplog. Da ne duzim vise, za PC sam pitao vise jer je pomenut ovde, nije mi neophodan. TDM mi se oduvek svidjao ali mi je bio nedostizan do skoro. Давај неку слику да видимо махиндру Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Januar 9, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Aj da probam. Nemam nekih lepih slika, svaki lep momenat sam iskoristio da ga vozim a juce ga spakovao u garazu. ova donja je sa oglasa Promenio Januar 9, 2022 član salem 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10374 Napisano Januar 9, 2022 Drug član, 3393 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Ajd' malko da virnem međ' oglase,kad u Jamahama... Hahaha...kakvo interesovanje ,za takodobarmotocikl?!? A ti @Alekre...nemoj samo budžiti taj motocikl...treba ga i voziti...i prodati?!?Tek sad ga nećeš vozati...par godinica,ali ako ...tako i treba...sa srećom...pa polako PS Ako bude zatrebalo,doći ću,s vremena na vreme,da mu malko produvam ventile?!? I ne boj se,ne kršim tuđe motore...samo svoje!Mada žena me pohvalila...kaže sve manje zveram levo-desno...Hvala ženo!Glavu ne pomeram ali zato oči kao u švalera... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Januar 11, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 27.9.2015. at 13:25, Bruno 68 je napisao: Dok sam cistio primetime da izmedju rolnica I stranica (lync) sa unutrasnje strane vire male zelene gumene froncle. Prvo sam pomislio da se nesto zalepilo na teflonsku podlogu. Medjutim detaljnim pregledom utvrdim da su to delovi zaptivki sa rolnica. Prvi put da se srecem sa ovakvom pojavom. On 27.9.2015. at 19:09, Bruno 68 je napisao: oko 12.000 km to je još i dobro ,dešava se redovno i na 7-8 ooo km.Znam jednog kome se desilo na 3500 km.Kupljen direkt kod uvozika,Održavan poptpuno isto ko i prethodni koji je isto kupljen kod istog uvoznika a trajao 25000 km. Vi sad donesite sami zaključak zašto je godinama malo ovako malo onako.Ja neznam ali vidim rezultate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Januar 16, 2022 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Danas okruglo 20km. Bese lepo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Januar 17, 2022 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Danas okruglo 20km. Bese lepo.Svaka čast za kilometražu!Kad će neki putopis?Kako je sve prošlo, jel bilo nekih problema usput?Kako se ponašao motor na tolikoj kilometraži?Daj malo više detalja.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Januar 17, 2022 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha.. pa vidi, obzirom da sam prvi put posle 30god seo na motor preko 80kg tezine, a led se nije istopio, ovo je bila prilicno zanimljiva avantura. Ne bih bas opisivao putesestvije jer bi potrajalo. A da je bilo problema bilo je. U maloj ulicici koja se ne cisti a nije ni asvaltirana, sklizne mi prednji tocak niz neku grbu i svali mi se na desnu stranu. Spustio sam ga tako jer nisam mogao da ga zadrzim a kada sam ga podigao vidim da mi je pukla desna plastika 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Januar 17, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Znači ekspresno ga razbio, sad si miran Šalu na stranu, dobro je da si ti ucelo, sad lagano okrpiš i malo lepše vreme da se dočeka, samo da je suv put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Januar 17, 2022 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ma bukvalno sam tabanao nogama i drzao na kvacilu. Sporije od pesaka. Nema veze, sad sam i to prosao. Pravac Seba po zastitu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Januar 20, 2022 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da li bi neko mogao da mi kaze, ili je to jedna od onih stvari "moze da bude svasta", sta moze da bude problem kada mi lampica za migavac ne radi kada je ukljucen levi migavac? Odakle da pocnem da trazim gresku? Migavci rade normalno ali lampica na tabli mi pokazuje samo za desni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano Januar 20, 2022 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ima sijalica unutra. Nije LED. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2140 Napisano Januar 20, 2022 Drug član, 794 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, salem je napisao: Da li bi neko mogao da mi kaze, ili je to jedna od onih stvari "moze da bude svasta", sta moze da bude problem kada mi lampica za migavac ne radi kada je ukljucen levi migavac? Odakle da pocnem da trazim gresku? Migavci rade normalno ali lampica na tabli mi pokazuje samo za desni. Мислим да јој је ознака Т05 или Т5(pirinac oblik). Нисам ни ја 100%сигуран, али сам мењао сијалицу у табли пошто није ми радило за обртаје, тј пола светли пола не. Мораш да поскидаш бубреге, визир, и по правилу треба да скинеш маску од светала да би дошао до централног шрафа који држи сат. Мени је било лакше да импровизујем са алатом тако да нисам скидао пластике фараова. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Januar 20, 2022 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da, logicno. Prvo proveriti sijalicu... ali ja sam se nesto prebacio, gledajuci nekog drugog TDM-a video sam da ima jednu lampicu za migavce pa sam potpuno smetnuo s uma da moj ima dve. Moja greska, sijalicu cu valjda promeniti sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Januar 20, 2022 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Немања je napisao: Мислим да јој је ознака Т05 или Т5(pirinac oblik). Нисам ни ја 100%сигуран, али сам мењао сијалицу у табли пошто није ми радило за обртаје, тј пола светли пола не. Мораш да поскидаш бубреге, визир, и по правилу треба да скинеш маску од светала да би дошао до централног шрафа који држи сат. Мени је било лакше да импровизујем са алатом тако да нисам скидао пластике фараова. Hvala Nemanja, imam vremena pa lagano... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Februar 1, 2022 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Momci, od skoro sam se vratio forumu pa nisam u toku. Da li će biti nekog štampanja "TDM Srbija" majica kao prethodnih godina ? Послато са SM-G973F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano Februar 3, 2022 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Htedoh da kupim Givi 22 bočne kofere ali vraga. Nema ih niko u Srbiji. Imam dva Givija E360 od 40 litara trenutno. Ponekad mi fali malo prostora za neke vikend vožnje a ne kače mi se da ih vučem poluprazne. Ove od 22 litara ne bih ni skidao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7694 Napisano Februar 3, 2022 Drug član, 2946 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nema i ja sam trazioПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2140 Napisano Februar 3, 2022 Drug član, 794 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав људи, имам питање за Вас, колико сте Ви плаћали сетове гума или знате колико је распон цена за ТДМ- нове сетове, нпр. PIRELLI ANGEL GT ILI MICHELIN итд…??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Februar 3, 2022 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Htedoh da kupim Givi 22 bočne kofere ali vraga. Nema ih niko u Srbiji. Imam dva Givija E360 od 40 litara trenutno. Ponekad mi fali malo prostora za neke vikend vožnje a ne kače mi se da ih vučem poluprazne. Ove od 22 litara ne bih ni skidao. Bočni koferi E22N Givi - Bočni koferi - Moto koferi - Oprema za motore - MOTO-MANIA :: Sva moto oprema na jednom mestu WWW.MOTO-MANIA.RS Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano Februar 3, 2022 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema niko, sve sam zvao koji prodaju GIVI / Kappa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7694 Napisano Februar 3, 2022 Drug član, 2946 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Imaju ih svi na oglasima ali kada dodjes kod njih nemaju na stanju.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar991 14 Napisano Februar 3, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Aranđelovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Немања je napisao: Поздрав људи, имам питање за Вас, колико сте Ви плаћали сетове гума или знате колико је распон цена за ТДМ- нове сетове, нпр. PIRELLI ANGEL GT ILI MICHELIN итд…??? Ja sam prošle godine u februaru u HR platio Pireli angel gt za tdm 900 oko 200e,čini mi se da me izašlo neki evro ispod 200 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar991 14 Napisano Februar 3, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Aranđelovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 30.12.2021. at 23:06, Немања je napisao: Верујем, баш зато хоћу да их купим. Пошто ми кум живи у Грчкој а они су познати да су луди за ТДМ-ом, имају брдо делова, што половних, што нових, прерађују и свашта нешто наручио сам визир да ми донесе а можда убодем централи до тада. Видео сам на огласима један али је отишао, ценио га 150е. Визир стиже после 15.ог јануара Jel stigao vizir kolega da vidimo kako čuči,ja imam povišen kapin visok sam 180 i vetar mi udara pravo u čelo,mislio sam da stavim deflektor da probam da rešim problem ako ne uspem onda ova varijanta ili da vratim fabrički vizir Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...