JoeD 595 Napisano Februar 24, 2021 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Ma sta ce da mu bude, kad te uhvati pljusak na autoputu veca je verovatnoca da se voda zavuce gde ne treba. Ne guras mnogo pistolj blizu lanca, nezno oko satova... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10282 Napisano Februar 24, 2021 (promenjeno) Drug član, 3384 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Blok će da pukne, na autu ili motoru, samo ako vam creva zalede (znači voda je u sistemu) pa krnete vruću vodu... U obrnutom slučaju neće, osim ako sipate led na vruć motor... Ali treba paziti... Ipak je to šok, neki za njega... Promenio Februar 24, 2021 član shoyyka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2421 Napisano Februar 24, 2021 (promenjeno) Andragog, 4992 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Vruć motor, vruća voda iz puške Promenio Februar 24, 2021 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Februar 24, 2021 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Marek1987 je napisao: Ahaaa... I ja perem u perionici ali nisam još video to sa toliko pene. Ja jedan žeton operem sa voda+sapunica (ali nema pene), a onda jedan žeton ispiranje. A vosak nisam nikad probao. Zar neće ostaviti neke bele tragove po sedištu i plastičnim delovima? Probaj nekad u perionici redom sve programe 1.sampon 2.hladna voda 3.vosak 4.zavrsno ispiranje i na kraju ga samo osusis. ja npr imam kuci pusku i kupovao sam razne gluposti za bezkontaktno pranje, i nikad nisam mogao da ga operem ko u perionici. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aku 11 Napisano Februar 24, 2021 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: BG Motocikl: TDM 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Eh sto mi je drago kada vidim da se prica o pranju motora. Znaci da je sezona blizu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 24, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, vava je napisao: ja npr imam kuci pusku i kupovao sam razne gluposti za bezkontaktno pranje, i nikad nisam mogao da ga operem ko u perionici. A to je samo zato što je u praonici meka voda, a kod nas kući je tvrda voda puna kamenca... Zato posle praonice uopšte i ne treba brisanje, a kući kad perem i posle brisanja ostanu muzge... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5482 Napisano Februar 24, 2021 Drug član, 2496 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Mozes taj jedan zeton i za aktivnu penu i za ostale programe, vala sad zimi kad se steglo blato na kolima i sve, presao aktivnom penom, ostavio minut pa voda i da vidis kako je sve sislo, bolje nego onaj 1. Program voda sampon Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10064 Napisano Februar 24, 2021 (promenjeno) Drug član, 1496 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan sam kola oprao u praonici. Kupio dva žetona i imao sam 6-7 minuta da prođem sve programe. Dobro dođe za odstranjivanje soli naročito iz zona oko točkova, sajtni... Sutradan se pojavili "gremlini" u funkcionisanju centralne brave na suvozačkim vratima. Dok se prosušilo malo bolje, sada je ok. Nikada ne bih prao motor puškom upravo zbog toga što voda pod velikim pritiskom zađe u neke zone gde nebi trebalo. Poređenje sa kišom smatram da nikako ne stoji pošto je kiša "mala maca" u odnosu na puškiranje. Jer kada počnemo da nabrajamo mesta na motociklu koja ne treba puškirati (cajgeri, kontakt brava, prekidači, alternator, anlaser, mesto gde su osigurači, releji i konektori, bobine sa kablovima i svećice, lanac, glavčine točkova, karburatore...) lakše nam je nabrojati šta zapravo treba i smemo puškirati. Ja koristim "shoyyka metodu" tj. posle svake vožnje brisanje truleksom i rastvorom sapunice, četkicama, krpicama, felne i fleke od lanca petrolejom... Promenio Februar 25, 2021 član bajker71 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano Februar 24, 2021 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Stižu delovi polako, spremamo se za sezonu kako više nema profaco-a, rešio sam da probam eni-agip u gradaciji 15w-50, cena je vrlo slična elfu, videćemo kako će se slagati sa motorom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 24, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se u Eni u TDM-u 850 nije pokazao najsjajnije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano Februar 25, 2021 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Danasnja voznjaSent from my SM-G988B using Tapatalk 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Februar 26, 2021 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li oseris neke vibracije zbog ove sirene? Ja imam neku sirenu od alarma privremeno stavio jer sam samo nju imao i mislim da mi pravi vibracije zbog vetra posto se srafi na trouglu. Juce sam kupio obicnu da montiram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 26, 2021 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan On 2/19/2021 at 8:40 PM, Немања said: Да ли знаш можда где имају да се купе ретаинери и клизачи? Бакарне подлошке да ли су неке специјалне или стандардне, пошто већ купујем да знам да ли да тражим негде посебно? Set za reparaciju vila imas na wemoto. U setu su i teflonski klizaci i semerinzi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 26, 2021 (promenjeno) I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Cena je izuzetno povoljna. Yamaha TDM 900 03 Fork Repair Kit - Slinky Glide Parts at Wemoto - The UK's No.1 On-Line Motorcycle Parts Retailer WWW.WEMOTO.COM Online shop for Yamaha TDM900 03 Picture of Yamaha TDM 900 03 Fork Repair Kit - Slinky Glide... Stigne za 7 dana. Ulje uzmes u SRB. 10w gradacija ti ide u vile. Ovo je sve sto ti treba za remont. Promenio Februar 26, 2021 član Astral 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okramovski 14 Napisano Februar 26, 2021 U prolazu, 71 postova Lokacija: Glibovac Motocikl: CB500XA Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Astral said: Cena je izuzetno povoljna. Yamaha TDM 900 03 Fork Repair Kit - Slinky Glide Parts at Wemoto - The UK's No.1 On-Line Motorcycle Parts Retailer WWW.WEMOTO.COM Online shop for Yamaha TDM900 03 Picture of Yamaha TDM 900 03 Fork Repair Kit - Slinky Glide... Stigne za 7 dana. Ulje uzmes u SRB. 10w gradacija ti ide u vile. Ovo je sve sto ti treba za remont. Ovo je bas dobra ponuda! Kolika je razlika u kvalitetu u odnosu na originalne delove? Da li si poruciovao jos nesto sa ovog sajta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 26, 2021 (promenjeno) I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan @Okramovskistalno porucujem odatle. Ok je kvalitet. Moje iskustvo iz prakse je sledece: 1. Oem- najduze traje 2. Saito - odlican kvalitet skoro kao Oem. 3. Slinky glide - kvalitet zadovoljavajuc traje vise sezona , prednost je to sto su teflonski klizaci u setu, a u Srb ih je nemoguce nabaviti osim kod ovlascenog distributera po paprenoj ceni. Pritom te zavlace za rok isporuke,cekas po 30 dana. Ovo stigne za 5-7 dana. Uz pravilnu montazu, odlican izbor. 4. Ariete - djubre plasticno 5. Athena- nizak kvalitet Najveca greska koju 90% ljudi napravi je sto zamene samo semeringe. Obavezno se teflon na klizacima osteti prilikom izbijanja, tada stap dobije luft od oko 1mm. Taj luft unisti hromirani deo vile. Steta od 200e zbog ustede od 30€. U Srb vecina samo zameni semeringe i to je to. Velika greska. Promenio Februar 26, 2021 član Astral 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okramovski 14 Napisano Februar 26, 2021 U prolazu, 71 postova Lokacija: Glibovac Motocikl: CB500XA Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Astral said: @Okramovskistalno porucujem odatle. Ok je kvalitet. Moje iskustvo iz prakse je sledece: 1. Oem- najduze traje 2. Saito - odlican kvalitet skoro kao Oem. 3. Slinky glide - kvalitet zadovoljavajuc traje vise sezona , prednost je to sto su teflonski klizaci u setu, a u Srb ih je nemoguce nabaviti osim kod ovlascenog distributera po paprenoj ceni. Pritom te zavlace za rok isporuke,cekas po 30 dana. Ovo stigne za 5-7 dana. Uz pravilnu montazu, odlican izbor. 4. Ariete - djubre plasticno 5. Athena- nizak kvalitet Najveca greska koju 90% ljudi napravi je sto zamene samo semeringe. Obavezno se teflon na klizacima osteti prilikom izbijanja, tada stap dobije luft od oko 1mm. Taj luft unisti hromirani deo vile. Steta od 200e zbog ustede od 30€. U Srb vecina samo zameni semeringe i to je to. Velika greska. Hvala na informacijama, znacice mnogo! Pogotovo zamenskih delova jer sve od ovlascenih kao sto si rekao se ceka predugo a nazalost ne mogu da predvidim sta mi sve treba. Porucujem nesto definitivno odatle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 35 Napisano Februar 26, 2021 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan 1. demro.st - 2 kom (XL)2. ThePainkiller - 2 kom (XL) muška i 1 kom. XL ženska3. vidakn - 3 kom (XXL ili XXXL) tj. najveće koje ima4.Okramovski- 1 kom (XL) 5.Kole93 - 1kom (XXL) 6. Marek1987 - 2 kom (XL i XXL) 7. Vlada malinoa - 2 kom (XXL 8. Aku - 1 kom (XL) muška i 1 kom (M) ženska 9. Aspi- 2 kom (M) muška i 2 kom (M) ženska 10. PedjaBgd - 2 kom (L) 11. Pavke_88 - 1 kom (L) muška i 1 kom (M) ženska Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Februar 26, 2021 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ремонтоване виле, ново уље,ново кочионо, нов антифриз, спреман за сезону.... 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano Februar 26, 2021 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Da li oseris neke vibracije zbog ove sirene? Ja imam neku sirenu od alarma privremeno stavio jer sam samo nju imao i mislim da mi pravi vibracije zbog vetra posto se srafi na trouglu. Juce sam kupio obicnu da montiram.Moj je siv, pitacu kolegu Sent from my SM-G988B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Berar 2 Napisano Februar 27, 2021 U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Motocikl: YAMAHA TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Poz ljudi , da li su nekom potrebni koferi 45l givi sa nosacima za 3vd . Mozda nosaci odgovaraju i za neke novije modele, u to nisam upucen. Javite se ako je neko zainteresovan . 2 kofera iskljucivo koriscena kao bocna i jako retko, skoro kao nova odlicno ocuvana. 1 kofer ima naslon za suvozaca, prefarban je i funkcionalan ali ne u stanju kao ova dva . Ima metalnu givi plocicu za kofer i nosaci imaju ostavljene rupe za migavce i sve ostalo sto je potrebno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano Februar 27, 2021 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Moze neka bliza slika kacenja nosaca na onaj wingrack? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Berar 2 Napisano Februar 27, 2021 U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Motocikl: YAMAHA TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, JoeD je napisao: Moze neka bliza slika kacenja nosaca na onaj wingrack? Moze, naravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aku 11 Napisano Februar 27, 2021 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: BG Motocikl: TDM 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko menjao lezajeve u zadnjem tocku na 4tx??? Trebao bih zameniti jer ima lufta, mislim da ima 4 lezaja. Ako neko ima oznake ili je vec negde narucivao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10410 Napisano Februar 27, 2021 Drug član, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan @Berar čovek trežio sliku Wingrack nosača za kofere ( ako sam dobro razumeo ). Ovo što si postavio nema veze sa traženim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...