stoka 127 Napisano April 16, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 17 minutes ago, WoodyRider said: Ma cena svakako, ali potrošnja ne može manje. U Sloveniji ternutna cena i dizela i benzina 1,00€. Kum mi kaže da je u Austriji još jeftinije, dizel 89 centi. Samo je ovde problem, ne smeš iz svoje opštine pa nemaš ni gde da potrošiš to jeftino gorivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano April 16, 2020 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan 37 minutes ago, stoka said: Za 850ku mi se čini da je to odlično. Jedino nisam siguran koliko se to na tako maloj deonici da precizno izmeriti. Sutra ide jedna voznja slicne kilometraze, bice slika i snimka pa cu videti kako ce pokazati. Drug ide sa stroma sa mnom videcemo kako ce on da trosi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12871 Napisano April 16, 2020 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da li vam se sviđa ova varijanta? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10372 Napisano April 16, 2020 Drug član, 3393 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Jok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1417 Napisano April 16, 2020 Drug član, 1947 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Ni meni ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4833 Napisano April 16, 2020 Drug član, 1550 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Ja reeetko kad vozim nocu, ali tih par puta kad sam vozio, svaki motor koji sam vozio mi je osvetlio put dobro, bez potrebe za nekim dodatnim svetlima, tako da ne znam zasto ljudi dodaju silne maglenke i farove. Ima li neko drugacija iskustva, pa je njemu bas bilo potrebno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano April 16, 2020 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan 27 minutes ago, Alekre said: Da li vam se sviđa ova varijanta? Prenatrpano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano April 16, 2020 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, Alekre je napisao: Da li vam se sviđa ova varijanta? Deluje kao sređena za neki dalek put? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10372 Napisano April 16, 2020 Drug član, 3393 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 42 minuta, WoodyRider je napisao: Deluje kao sređena za neki dalek put? Ma jok, sleduje mu rega pa ne zna odakle da počne 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano April 16, 2020 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Da li vam se sviđa ova varijanta? Ružno podseća na GS-a!!!Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mirkic 267 Napisano April 17, 2020 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: VN1500A 88 Clasic,mastam o CB1000.... Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Alekre said: Da li vam se sviđa ova varijanta? Deluje mi super Mozda da su samo jos malo razdvojena dodatna svetla ali mi je full Volim kad svetlim ko sleper...em vidis em te vide ... Deluje mi nabudzeno,mocno..sta zna znam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano April 17, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Markone88 said: Ima li neko drugacija iskustva, pa je njemu bas bilo potrebno? Imao sam ja, do duše ne sa TDM-om. Planinski vijugav put noću dobije potpuno druge dimenzije. U stvari, mnogo su veći problem oscilacije nivelete, gore-dole, oštri prevoji u kombinaciji sa oštrim krivinama. Preko dana, kada ideš poznatim putem, prepoznaješ okolinu, fotografsko pamćenje, i to ti pomaže da znaš gde su opasne tačke. Noću se sve to izgubi, i bude još gore nego da ideš putem prvi put, znaš put a ne znaš gde se šta nalazi. Opcija je da stalno prebacuješ između kratkog, da vidiš neposredno ispred točka, i dugog svetla, da vidiš krivinu ispred. I ona se, bar se meni to dogodilo, pojavi senka na putu, dolina koju far ne osvetli ali vidiš da se put nastavlja nekih 50-100m dalje ravno, ne usporiš dovoljno i uspostavi se da u toj dolini ima oštra "S" krivina. Prvi deo krivine savladam, nisam na trkama, uvek ostavljam sebi rezerve, a i svestan da da nisam neki opasan vozač, al' prebacivanje na drugu stranu za koje nisam bio pripremljen na uskom putu nije baš išlo glatko i bam. Hoću reći da sam siguran da bih prošao bez problema, kao što sam pre toga, preko dana, prošao istim putem bar 20 puta, da je okolina bila malo bolje osvetljena. Ovako se fokusiraš samo na deo ispred sebe koji je osvetljen, što je više oko tebe osvetljenog širu sliku okruženja imaš. Al' da, ni meni se ne sviđa ovo, previše mi je i roll-barova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano April 17, 2020 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Unakazio ga sa ovim cevima i dodatnim svetlima. Marko probaj da odvozas Ralju po mraku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano April 17, 2020 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, vava je napisao: Unakazio ga sa ovim cevima i dodatnim svetlima. Marko probaj da odvozas Ralju po mraku. Ali sa ugašenim svetlima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano April 17, 2020 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Ne zadovoljan, nego prezadovoljan. Strom 650 2008 godiste je potrosio 100 kinte vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4833 Napisano April 17, 2020 Drug član, 1550 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan @stoka hvala na opširnim odgovoru. Kakva svetla se dodaju da reše ovaj problem? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bata_Pan 47 Napisano April 17, 2020 Svrati ponekad, 46 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 16.4.2020. at 15:26, WoodyRider je napisao: Današnji bilans: 252 km - 11.4 lit. Po današnjoj ceni benzina od 131.4 dinar, to je 1497 dinara. Baš malo....... Danas 380km, 15.7l. Odlican prosek. Uglavnom krivine, odlicna voznja. Valjevo - Loznica - Sabac.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano April 17, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Markone88 said: @stoka hvala na opširnim odgovoru. Kakva svetla se dodaju da reše ovaj problem? Nemam pojma, neki logičan zaključak je što više to bolje, al' pošto je to nemoguće onda neki kompromis. Sad pored standardnih imam neko LED dodato ispod, deluje mi kao dobra opcija da osvetli deo ispred gume dok su duga svetla upaljena, ali nisam još uvek imao priliku da ih isprobam kako treba, kad budem, javim utiske. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano April 17, 2020 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, stoka said: Nemam pojma, neki logičan zaključak je što više to bolje, al' pošto je to nemoguće onda neki kompromis. Sad pored standardnih imam neko LED dodato ispod, deluje mi kao dobra opcija da osvetli deo ispred gume dok su duga svetla upaljena, ali nisam još uvek imao priliku da ih isprobam kako treba, kad budem, javim utiske. Ja imam na rol barovima maglenke sa prstenom kao angel eye koje mi svetle danju, a noću koristim još jedan mod koji pali središnji deo lampe, osvetljava prostor ispred motora i po meni je nezamenjiv deo noćne vožnje po neosvetljenom. Gasim ga kad mi naiđe neko u susret da ga možda ne zaslepim. Na mom 3VD je loše osvetljenje delom rešeno ubacivanjem LED sijalica, i podešene su tako da ne zaslepe suprotan smer. Nisam baš zadovoljan farom na 3VD, službena Aprilia na poslu ima puno bolje osvetljenje sa jednom halogenom sijalicom nego TDM sa LED sijalicama. Uzeo sam LED sijalice sa projektorom, nadam se da će one da reše osvetljenje. Ja sam imao sličan problem kad @stoka kad sam se vraćao iz Rumunije, provala oblaka a put gotovo neobeležen u planinama, strah sam oslobodio tek kad sam stigao kući Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14636 Napisano April 17, 2020 moto merkat °°, 4905 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Gde mislis staviti led sa projektorom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano April 17, 2020 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan U far, uzeo sam da probam H4 LED-ove, imaju pregradu pa ne bi trebalo da bije u krošnje. Videću kad montiram na šta će da liči snop. Ima i šrafčić za podešavanje pa može i nivelacija da se uradi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14636 Napisano April 17, 2020 moto merkat °°, 4905 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Bilo kakva vrsta projektora ne ide sa reljefnim staklom, ponisti njegov koncentrisan snop. Ja imam Osram NB, far opran sa unutrasnje strane, ogledalo bez ostecenja, nastelovan na regloskopu i dugo ne koristim. Tacnije dugo generalno retko koristim osim za "davanje svetlosnih znakova", odlicno obasja, zenice se jos malo skupe i kada vratim na kratko ono je subjektivno mnogo losije nego kada se oko navikne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano April 18, 2020 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Dve masine, do Suve planine 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano April 18, 2020 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan @bdadaKad sam kupio motor, isto su bile Osram NB sijalice u faru, svetleo je kao malo jače sveće, a na forumu sam pročitao od više njih da su imali problem sa osvetljenjem, i da se koliko toliko rešilo sa LED sijalicama, što sam i ja uspeo. Ovo sad hoću samo da probam, da vidim kako će biti. Moguće je i da je tvoj far u boljem stanju nego moj ako ti tako dobro osvetljava put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 18, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao problem sa 4 tx-om, sa običnom H1 (halogen) sijalicom u projektoru nisam ništa video na putu. Kad sam stavio H1 Night Braker (Osram sijalica), stvari su bile mnogo bolje i mogao sam da vozim noću bez većih problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...