NIKOLA 1 894 Napisano Novembar 10, 2019 MK Obrenovac, 576 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Kolega mimoisli smo se na Kosmaju. Ti si bio na zacelju tvoje grupe a ja predvodnik moje. Odmah sam te prepoznao po motoru, prelepa RD250 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sachmo 1314 Napisano Novembar 18, 2019 Zainteresovan, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha TDM 900, Yamaha RD 250, Honda CB500, Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sachmo 1314 Napisano Novembar 18, 2019 Zainteresovan, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha TDM 900, Yamaha RD 250, Honda CB500, Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Kolega mimoisli smo se na Kosmaju. Ti si bio na zacelju tvoje grupe a ja predvodnik moje. Odmah sam te prepoznao po motoru, prelepa RD250Hvala, bas je upadljuva, pogotovu dvoraktni soundSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sachmo 1314 Napisano Novembar 19, 2019 Zainteresovan, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha TDM 900, Yamaha RD 250, Honda CB500, Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my iPhone using Tapatalk 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mirkic 275 Napisano Novembar 24, 2019 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Gornja Radgona Slovenia Motocikl: VN1500A 88 Clasic,mastam o CB1000.... Prijavi odgovor kao problematičan lagano da krenu pripreme za prolece,jos sajla km sata,gume i plastika prednja 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10590 Napisano Novembar 25, 2019 Drug član, 3421 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Ništa... rekoh da turim nešto... da ne izgubim kontinuitet 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13592 Napisano Novembar 25, 2019 Ne silazi, 7590 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam danas oprao lanac i naprskao ga suvim sprejem. To je to za ovu sezonu i krećem sa zimskim hobi radovima. Sledeće je da demontiram auspuhe, nosače fuzastera i blatobran. Da bih imao pristup da očistim celu viljušku. Posle detaljnog pranja celog motora, ide poliranje auspuha, nosača fuzastera, da se očiste i podmažu zglobovi fuzastera, bočna nogara... Treba i da prepakujem konektore na maglenkama mada bih kupio nove, ove sadašnje bih bacio. Usput naručujem polako delove. Neke zamenske šrafove radi estetike, nova sijalica pozicije, veći spojler za MRA vizir... Na listi su i nove prednje pločice, možda španer lanca bregaste pa na proleće da ga teram kod Ijana u MotoTek da mu prepakujemo kompletan prednji deo. Ako budem imao para i zadnji ali o tom po tom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10590 Napisano Novembar 25, 2019 Drug član, 3421 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan To kolega... ja planiram da mu zamenim antifriz i kočiono ulje... a skinuo bi i vile, prednje, ulje bi zamenio, potvrd mi napred... ako budem nekako nabudžio neki držač, stender... ili će panjići da rade Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Novembar 25, 2019 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Meni je TDM upravo na servisu kod Kalča u Kraljevu. Planirani spisak podugačak: Namotaji, najverovatnije i regler, ulje, ulje u kočnicama, antifriz, ulje u vilama, filter vazduha ako bude potrebno, svećice takođe, štelovanje ventila i nov akumulator. Ventili su za štelovanje, bregaste i lanac su dobri, španer na oko pola. Na proleće ostaju nove gume i registracija i onda konačno nakon godinu dana apstinencije osmeh od uva do uva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 10184 Napisano Novembar 25, 2019 Drug član, 1993 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Meni je TDM upravo na servisu kod Kalča u Kraljevu. Planirani spisak podugačak: Namotaji, najverovatnije i regler, ulje, ulje u kočnicama, antifriz, ulje u vilama, filter vazduha ako bude potrebno, svećice takođe, štelovanje ventila i nov akumulator. Ventili su za štelovanje, bregaste i lanac su dobri, španer na oko pola. Na proleće ostaju nove gume i registracija i onda konačno nakon godinu dana apstinencije osmeh od uva do uva. Nidzoni neki Alpi u planu, možda.. .?? Sent from my SM-N950F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Novembar 25, 2019 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Videćemo, sve je moguće 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Novembar 26, 2019 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav evo me ponovo ovde ..i posle tri tdm izgleda da se vracam medju vas prodo mog coper viraga 1100 pa sad uzeo bi ponovo nesto od tdm.. pisete porukom pazaricu tek posle nove godine,,pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 375 Napisano Novembar 26, 2019 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan 20 hours ago, nikvuksa said: Meni je TDM upravo na servisu kod Kalča u Kraljevu. Planirani spisak podugačak: Namotaji, najverovatnije i regler, ulje, ulje u kočnicama, antifriz, ulje u vilama, filter vazduha ako bude potrebno, svećice takođe, štelovanje ventila i nov akumulator. Ventili su za štelovanje, bregaste i lanac su dobri, španer na oko pola. Na proleće ostaju nove gume i registracija i onda konačno nakon godinu dana apstinencije osmeh od uva do uva. A da ti ipak zameniš i lanac bregaste kad je već sve otvoreno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano Novembar 26, 2019 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Jedna pomoc ako moze, u radnji za autodelovi mi kazu da antifriz za auto i motor nije isti jel to tacno? Koji vi koristite? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13592 Napisano Novembar 26, 2019 Ne silazi, 7590 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan A kakav je za motor? Nemaju pojma. Nema razlike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Novembar 26, 2019 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Dudic90 je napisao: A da ti ipak zameniš i lanac bregaste kad je već sve otvoreno? Ok, pošalji mi još telegram sa istom porukom. Samo mi se još tako nisi javio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipfg 844 Napisano Novembar 26, 2019 Zainteresovan, 775 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bandit 1250S Prijavi odgovor kao problematičan 22 hours ago, nikvuksa said: Meni je TDM upravo na servisu kod Kalča u Kraljevu. Planirani spisak podugačak: Namotaji, najverovatnije i regler, ulje, ulje u kočnicama, antifriz, ulje u vilama, filter vazduha ako bude potrebno, svećice takođe, štelovanje ventila i nov akumulator. Ventili su za štelovanje, bregaste i lanac su dobri, španer na oko pola. Na proleće ostaju nove gume i registracija i onda konačno nakon godinu dana apstinencije osmeh od uva do uva. I koliko cenis da ce ti uzeti za ruke za sve to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano Novembar 26, 2019 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Alekre said: A kakav je za motor? Nemaju pojma. Nema razlike. Kaze za motor ide neki koji trpi do 140 stepeni, ja se mislim dal reko ja nisam dobro cuo ili sta. Znaci moze g12 crveni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 26, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, Hitmanle016 je napisao: Kaze za motor ide neki koji trpi do 140 stepeni, ja se mislim dal reko ja nisam dobro cuo ili sta. Znaci moze g12 crveni? Kolega, citiram tvoj post kao najrelevantniji po ovom pitanju (jer je više puta prežvakana tema), stoga nemoj da se uvrediš... Da li vi uopšte uzmete nekad manual da pročitate malo šta je fabrika napisala o održavanju naših-vaših motora? U manualu lepo piše da se TDM hladi sa antifrizom na bazi Etilen-Glikola i to mešan u odnosu 50:50 sa demineralizovanom vodom. Znači bilo koji antifriz na kome piše da je na toj bazi je i dobar za TDM (tu spada i G12+ za automobile). Sve ostalo (čitaj Motul-derikože, ˝specijalno˝ za motore, ovo-ono, itd.) možete svrstati u rubriku ˝što babi milo - to joj se i snilo...˝ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13592 Napisano Novembar 26, 2019 Ne silazi, 7590 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Neću da trošim vreme da obrazlažem te gluposti. Treba ti antifriz na bazi etilen glikola za aluminijumske blokove. Uzmi neki kvalitetniji, tipa SWAG, Petronas Paraflu, Total, pomešaj sa destilovanom i to je sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Novembar 27, 2019 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan U TDM-a ide i zeleni i crveni. Alu-blok, alu-glava... malo gume za crevca. Kada sam kupio motor bio je zeleni i to koncentrat -100! Kada sam dosao u priliku, kupio na cosku nove 2 litre (toliko ide u sistem) crvenog, istocio zeleni -100 i usuo crveni -100 proizvodjac NIS. Zeleni traje 2 godine, crveni 5 godina. Vise me nece zanimati do oko 2024-5 godine osim ako negde procuri. Nema razlike auto i moto antifriz, jedino sto kolege kazu, neki hoce da prodaju skuplje tamo neku moto caroliju... nema nasedanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 27, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega @marshall , nemoj se ljutiti, moram da te ispravim... Nemojte pisati o antifrizima po boji, koji je za šta, a koji nije! Postoje više vrsta antifriza i oni se ne razvrstavaju po boji, nego po sastavu (svojoj bazi) i u odnosu na svoj sastav su određeni za tipove vozila, tj. njihove sklopove rashladnog sistema. Boja antifriza uopšte nije bitna ukoliko njegov sastav odgovara specifikacijama proizvođača agregata. Znači, da ponovim po milioniti put: za TDM ide antifriz na bazi Etilen-Glikola i tačka. Boja može da mu bude i šućmurasta, dokle god je na bazi Etilen-Glikola i promešan u odnosu 50:50 sa demineralizovanom vodom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Novembar 27, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ono sto je takodje jako bitno. Pokusacu da objasnim. Za hladjenje agregata je najbolja voda, antifriz ima visestruko losija svojstva od vode. Ono sto je problem vode je mrznjenje na ispod -4°C. Zato koristimo antifriz. Ako sipamo antifriz u razmeri 50:50 , tacka mrznjenja je recimo -30°C. Ako sipamo veci procenat antifriza u odnosu na vodu , npr. 70:30 , tacka mrznjenja ce biti -20°C. Sa 100% antifrizom necemo dobiti ono sto mislimo, a to je tecnost koja nece zalediti na -70°C u Sibiru, naprotiv. 100% antifriz ce se zalediti na -15°C. Dodate mu vode u istoj kolicini i tacka mrznjenja se pomera na -50°C. Magija? Pametni su hemicari , znaju sta rade. Tako da antifriz mesajte sa demi vodom uvek u razmeri koja je naznacena na pakovanju. Uglavnom je 50:50. 100% antifriz je i agresivan po creva i zaptivke, tako da to nikako nemojte stavljati. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1476 Napisano Novembar 27, 2019 Drug član, 1986 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam stavio neki antifriz "za motore" na kojem pise da se ne razblazuje s vodom vec se sipa tako. Imate i NIS- ove antifrize koji su vec razblazeni tako da samo koncetrat od 100% se mesa s des.vodom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Novembar 27, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, bopk said: Ja sam stavio neki antifriz "za motore" na kojem pise da se ne razblazuje s vodom vec se sipa tako. Imate i NIS- ove antifrize koji su vec razblazeni tako da samo koncetrat od 100% se mesa s des.vodom. Tacno,tacno. Mora se procitati sa ambalaze. Uvek je naznacen nacin primene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...