bdada 14831 Napisano Octobar 7, 2018 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Sta se kod spanera trosi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 7, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, bdada je napisao: Sta se kod spanera trosi? Rekao bih da dobije lufta pa počne da zvecka i kucka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 374 Napisano Octobar 7, 2018 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan 18 minutes ago, bdada said: Sta se kod spanera trosi? Opruga gubi snagu. Menjao sam pre par meseci na FJR španer i rešio problem zveckanja u agregatu. Kad sam uporedio staru oprugu i novu sve je isto, samo je razlika u snazi opruge po mojoj proceni 50%.... Isto sam radio i na 4TX, i isti slučaj je bio. Ali za sledeći motor koji bude imao taj problem, kupujem isključivo španer sa manuelnim dotezanjem. Za budž majstore imaju sledeće varijante: Rasklopi se španer, "navije" se opruga i vrati u telo španera. Dobije se jako malo ali se dobije. Probali kod drugara ali će ipak da kupi nov španer za 850. Na vrh španera koji pritiska klizač, navariti deo metala i sve to lepo obraditi i vratiti španer. Dakle, produžiti ga. Radio drug na Kawasakiju GPZ 500. I utišao skroz agregat (tačnije lanac, agregat je bio živ ). 3 godine kasnije taj motor se i dalje vozi bez ikakvih problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14831 Napisano Octobar 7, 2018 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pitam jer se kod spanera na 850 moze staviti podloska ispod opruge i time pojacati njen potisak, gledajuci novi i stari to je jedina moguca razlika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13017 Napisano Octobar 7, 2018 Ne silazi, 7436 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pirelli Scorpion STR ima u dimenzijama za TDM900. Ko hoće ovakve gume sad ima izbor! https://www.pirelli.com/tyres/en-ww/motorcycle/all-tyres/sheet/scorpion-rally-str Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTibor 23 Napisano Octobar 7, 2018 U prolazu, 81 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudiDanas bilo extra vreme za vožnju,i ja sam to iskoristio,ali kolega iza mene u koloni se malo zagledao pa me sustigao toliko da mi polomi stopaljku.Niko nije stradao ali je plastika pukla,gde to ima da se kupi za 3vd?PozzzSent from my D6633 Dual using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13017 Napisano Octobar 7, 2018 Ne silazi, 7436 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno cene novih guma u Srbiji nisu normalne. Ajde da razumem da platim 20 - 30 eur preko ali ovi ga spališe totalno. Nemaš noviji set ispod 300 eur. Set ovih guma u Nemačkoj su 175 eur, kod nas 260.... Kao da kupuješ tri gume! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 7, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan @Alekre Proveri gume u MRG-u. https://motoshop-mrg.rs/ Njabolje da ih pozoveš i da se raspitaš jer ne znam da li imaju kompletnu ponudu na sajtu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Octobar 7, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Alekre U normalnom svijetu se kapital stice generacijama, a kod nas za 2-3 godine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano Octobar 8, 2018 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna koliko lufta (još važnije, da li treba uopšte da ga ima?) sme da ima zadnji lančanik u odnosu na glavčinu točka kad je točak nepomičan? Sad sam čistio lanac i lančanike pa sam primetio taj zazor od nekih 3-4 mm u svim pravcima Sent from my BBD100-1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Octobar 8, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Otisao lezaj u lancaniku... Hard gume pregledaj kada skines...Sent from my SM-A500H using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano Octobar 8, 2018 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Kako se vidi ako ne valjaju?Sent from my BBD100-1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Octobar 8, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Lezaj ne treba imati ni aksijalno ni radijalno lufta, bar ne toliko da osetis... Gume ako su degradirale imas pomeranje " napred/nazad"...Sent from my SM-A500H using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Octobar 8, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ovako na daljinu tipujem na lezaj...Sent from my SM-A500H using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano Octobar 8, 2018 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Ok, hvala ti. Sent from my BBD100-1 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 8, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 49 minuta, TomyB je napisao: Da li neko zna koliko lufta (još važnije, da li treba uopšte da ga ima?) sme da ima zadnji lančanik u odnosu na glavčinu točka kad je točak nepomičan? Sad sam čistio lanac i lančanike pa sam primetio taj zazor od nekih 3-4 mm u svim pravcima Sent from my BBD100-1 using Tapatalk Prvo proveri da li ti je osovina stegnuta kako treba. Kod mene kad sam kupio motor je isto bilo lufta po par milimetara i pomislio sam da je lezaj stradao. U stvari mi je samo osovina bila otpustena, tj. matica na njoj. Zadnja osovina se steze na odredjenu jacinu, u manualu pise na koliko "kila" ide... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano Octobar 8, 2018 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Probaću i toSent from my BBD100-1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13017 Napisano Octobar 8, 2018 Ne silazi, 7436 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pravim jedan "Excel" fajl sa cenom guma u Srbiji. Zovem sve shopove koji rade sa gumama. Kada objavim listu, javićemo se grupno da pravimo neku cenu za TDM jer ionako kotrljamo specifične gume. Kada oformimo idemo da pravimo posao sa Plattnerom, itd Već neko vreme imam ideju da podignemo sve ovo TDMsko na viši nivo. Budite pripravni i spremni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 8, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam spreman. Meni trebaju i gume i lanac. Ono sto nemam su pare i vreme. Para ce biti ali vremena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Octobar 8, 2018 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Spreman! Prednja ćelava, zadnja nova stavljena početkom godine ali je već...hm... ...onako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanByk 47 Napisano Octobar 8, 2018 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: BMW R 1200GS Adv '18 Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, Alekre said: Pravim jedan "Excel" fajl sa cenom guma u Srbiji. Zovem sve shopove koji rade sa gumama. Kada objavim listu, javićemo se grupno da pravimo neku cenu za TDM jer ionako kotrljamo specifične gume. Kada oformimo idemo da pravimo posao sa Plattnerom, itd Već neko vreme imam ideju da podignemo sve ovo TDMsko na viši nivo. Budite pripravni i spremni Dobra ideja ali ima smisla samo ako se definiše jedan brend a onda gadja prva ruka. Da se ne raspisujem, glavni dileri imaju određene kvote koje moraju da povuku. Ako je iz njihovog spektra brenda nesto i imaju a ako nije to podrazumeva dodatnu naruzbinu gde mora da se naruči vise nego sto treba a to im je trosak...pa Dot jer stoje a mi svi trazimo DoT noviji sto cestom nema veze...Dakle dobra ideja ali gadjajte jedan brend veca kolicina a i transport jeftiniji. Ja nisam u igri uzeo ih pre mesec dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 8, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, IvanByk said: Dobra ideja ali ima smisla samo ako se definiše jedan brend a onda gadja prva ruka. Da se ne raspisujem, glavni dileri imaju određene kvote koje moraju da povuku. Ako je iz njihovog spektra brenda nesto i imaju a ako nije to podrazumeva dodatnu naruzbinu gde mora da se naruči vise nego sto treba a to im je trosak...pa Dot jer stoje a mi svi trazimo DoT noviji sto cestom nema veze...Dakle dobra ideja ali gadjajte jedan brend veca kolicina a i transport jeftiniji. Ja nisam u igri uzeo ih pre mesec dana... Štas' uz'o? Po kojoj ceni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanByk 47 Napisano Octobar 8, 2018 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: BMW R 1200GS Adv '18 Prijavi odgovor kao problematičan Dunlop Roadsmart 3 31000 rsd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 8, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan A joj bojim se da pogledam cenu Angel GT ako Dunlop kosta preko 30k Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanByk 47 Napisano Octobar 8, 2018 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: BMW R 1200GS Adv '18 Prijavi odgovor kao problematičan I ovo je bilo uz drugarski popust..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...