goshy 134 Napisano Jul 10, 2023 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: Bandit 1200, TDM 850TX Prijavi odgovor kao problematičan On 7/5/2023 at 9:58 PM, Mali said: Koliko je koštalo to zadovoljstvo i može li kontakt od majstora? Hvala,pozzz 150 evra. Kucaj na netu Srdjan sedista Surčin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Jul 11, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, el classico said: Onda je i @Gato dobija kreš barove konačno? „Poslato“ iz dijaspore sa novog „ajpeda“ Je, odrađeni su konačno i meni, zahvaljujući kolegi Salem . Čovjek mi je riješio i prijevoz , tako da bi ih uskoro trebao i ja dobiti i montirati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Jul 11, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, Немања je napisao: Ух како би ја те гране исполирао… други мотор би био… I ja bih... al numem Malo dok nadjem vremena da iscitam po forumu, odgledam na yt... bice i to. Trenutno trazim dodatne lampe i jos neke sitnice. Bice to a i kompletno farbanje na zimu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Jul 11, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svoje grane (kao i na nekim drugim motorima koje su bile od inoxa) lako i brzo očistio od kamenca i sve druge zapečene prljavštine 20% solnom kiselinom. Čak ih nisam ni demontirao, samo treba paziti da ne prska kiselina naokolo dok se maže i kasnije dobro isprati vodom. Nakon toga sam samo malo dodatno izvukao sjaj poliranjem, jer nakon čišćenja kiselinom inox bude lagano mat, tj. bez pravoga sjaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Jul 11, 2023 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan @Gato znam da tu nema neke velike mudrolije nego je moj auspuh uvek vruc Moram da cekam neko nevreme ili sneg od pola metra 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Jul 11, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, salem said: @Gato znam da tu nema neke velike mudrolije nego je moj auspuh uvek vruc Moram da cekam neko nevreme ili sneg od pola metra Nije ti baš neka želja. Meni je sezona do sada proletila, a nisam se baš nešto ni vozio. Ili loše vrijeme ili neke druge obaveze vikendom, kada jedino imam vremena za nekakvu dalju vožnju. Muka me već sada hvata što će magla, kiša, tmurno nebo, balava cesta i sve što ide sa predstojećim dijelom godine doći dok se okreneš. Najgora stvar sada, kada više nisam u cvijetu mladosti (blago rečeno ), mi je ta nova percepcija ubrzanog protoka vremena. Kako bi to slikovito moj pokojni dragi prijatelj rekao: "Prođe godina dok si reko: Iš!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 823 Napisano Jul 15, 2023 MK Obrenovac, 555 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje za vlasnike TDMa. Da li su slični centralni Stenderi na TDM850 4tx i TDM900, tj da li moze da se nabudzi Stender sa 850 na 900 ? Znam da se ramovi razlikuju ali nisam obraćao pažnju na taj deo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Budimir 76 Napisano Jul 16, 2023 U prolazu, 79 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Kazu da na 4tx tesko moze da se nabudzi centralni. Smeta mu lonac pa bude previse nisko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada Tabor 38 Napisano Jul 17, 2023 U prolazu, 16 postova Lokacija: Sabac Srbija Motocikl: R 1200 GS K25 Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav drugari Dal mozda neko nema kataloski br za LEVU onu malu plastiku izmedju rezervoara i sedista za 900? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2107 Napisano Jul 17, 2023 (promenjeno) Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, Vlada Tabor je napisao: pozdrav drugari Dal mozda neko nema kataloski br za LEVU onu malu plastiku izmedju rezervoara i sedista za 900? Изволте… 5PS2171100 десна 5PS2172100 лева гледане стране кад седиш на мотору… Promenio Jul 17, 2023 član Немања 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada Tabor 38 Napisano Jul 17, 2023 U prolazu, 16 postova Lokacija: Sabac Srbija Motocikl: R 1200 GS K25 Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Немања je napisao: Изволте… 5PS2171100 десна 5PS2172100 лева гледане стране кад седиш на мотору… falaaa.... divan si kao i uvek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2107 Napisano Jul 17, 2023 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Vlada Tabor je napisao: falaaa.... divan si kao i uvek Нема на чему, ту смо да се испомажемо 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Jul 18, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 7/15/2023 at 5:53 PM, NIKOLA 1 said: Jedno pitanje za vlasnike TDMa. Da li su slični centralni Stenderi na TDM850 4tx i TDM900, tj da li moze da se nabudzi Stender sa 850 na 900 ? Znam da se ramovi razlikuju ali nisam obraćao pažnju na taj deo Skoro da sam siguran da nisu isti. Rama nije ista, uz to 850 ima onaj nesretni srednji lonac koji smeta svemu na tom motoru, a prije svega ugradnji centralnog nogara. Em smeta, em je težak, em mu neda da diše punim plućima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Jul 18, 2023 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan TDM 850 i 900. Sve je isto a nije isto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 823 Napisano Jul 19, 2023 MK Obrenovac, 555 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan sam uzeo i TDMa 850 a imam i 900 tako da sam se uživo uverio da ne može . Našao sam preko na sajtu nekom centralne nogare aftermarket za TDM900 na popustu za 130e. Tako da ću ih tamo uzeti najverovatnije. Već sam uzimao za Transalpa 650 i bili su baš kvalitetno urađene. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10211 Napisano Jul 26, 2023 Drug član, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja centralni štender za 4tx, skinuo ga kad sam stavio auspuh 2u1. Ružno štrčao sa leve strane. Mislim da je Montech, bemli ga, negde je po šupi. Akoš da probaš.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Jul 27, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 7/19/2023 at 7:21 AM, NIKOLA 1 said: Pre neki dan sam uzeo i TDMa 850 a imam i 900 tako da sam se uživo uverio da ne može . Našao sam preko na sajtu nekom centralne nogare aftermarket za TDM900 na popustu za 130e. Tako da ću ih tamo uzeti najverovatnije. Već sam uzimao za Transalpa 650 i bili su baš kvalitetno urađene. Uzimao sam za prošli TDM crashbare ovdje. Čovjek je izuzetno ljubazan, brz, cijene su (bile tada) povoljne, a izrada jako kvalitetna. http://www.rm-g.pl/yamaha-tdm-900-centralna-podstawka/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragoslav77 30 Napisano Jul 27, 2023 U prolazu, 43 postova Prijavi odgovor kao problematičan E dobri moji, dosao je i taj dan da se zamene prilicno izmuceni i grilovani namotaji na Tdm 900. Prilikom odlaska u Yamahu Barel po onom paklu od vrucine izuzetno uljudni i predusretljivi prodavci su mi saopstili da su novi namotaji oko sesto evropskih novcanica na sta mi se tek slosilo ali pridavao sam to znacaju DA(mora da je od ove vrucine...). I tako krecem u sveobuhvatnu potragu za novim resenjem kako da resim novonastali problem izgorelih namotaja.Da se razumemo motor me nije nigde ostavio na putu radio je najnormalnije ali posto imam onaj voltmetar na kormanu za koji svi pricaju "ma nije ti to tacno skini baci to djubre" ustanovio sam da imam potencijalni problem. Primetio sam da se posle nekog odredjenog vremena u voznji a to se ranije nije desavalo napon padne na 12.5 -12.6 kad se ugreje masina npr kad stanem na semafor napon spusti na 12.5 volti. Kako krenem da ga vozim vidim puni na 14.0-14.2 hmmmm. Odem do drugara skinemo regler(samo da napomenem kad smo ga izdzekovali iscurela je tecnost iz dzekova nalik ulju pogledali se u fazonu odakle ovde ulje.Nista nam nije bilo jasno.Procitao posle po forumima isto ljudi pricaju o tome kao da od namotaja pod pritiskom ulje ili uljne pare prolaze kroz izolaciju zice i dolaze do dzekova.Meni je ta prica malo ne verovatna.Tako da smo drugar i ja rezonovali da to mora da je neki kontakt sprej ili njemu slicno pa je od temperature presao u tecno stanje i nalikuje ulju.Ispitamo regler -dobar krenemo dalje 1 faza 21v druga 20v treca faza 3.5v.To je to kaze namotaji izgoreli.Mora na svakoj da pokazuje isto ili slicno. ).Nego da se vratimo temi,raspitam se malo koliko kosta i ko radi premotavanje i nadjem coveka koji mi je dao cak i garanciju od godinu dana.Nisam hteo da kupujem nove preko Alija jel iz iskustva drugih ljudi nisu imali neka pozitivna iskustva istih desavalo se da im crknu posle 3 meseca doduse niko od njih ne vozi Tdm-a ali rade na istom principu.Kaze ko zna kakav je kvalitet bakarne zice koji lak stavljaju itd.Kad kazem da covek daje garanciju na premotavanje ulio mi je neku vrstu samopouzdanja i dao vetar u ledja da se odlucim da to i odradim.Ostali koji su mi nudili istu tu uslugu nisu mi davali garanciju jel vecina stvari zavisi od vlasnika kazu kako se ophodi prema svom mezimcu.Stavljaju se razna led svetla i ksenoni kineske i drugih sumnjivih proizvodjaca nivo ulja se ne prati ne drzi se na maximumu ili koliko je propisano fabricki za taj motorcikl i tako dalje spisak je poduzi.Cena usluge premotavanja stodvadeset evropskih.Namotani ,vraceni cak mi nije trebao i novi dihtung dekle jel je ostao citav posle skidanja,za koji su mi opet u Yamahi trazili 3500 a nije ga bilo na stanju trenutno i moralo je da se ceka 25 dana.(u fazonu pa kad oni misle da se ja vozim).Tako da sve u svemu preuzeo sam motor pali radi ide voltmetar pokazuje normalne vrednosti sad se cak i ugrejan ne spusta ispod 13.8.Nadam se da vas nisam ugusio sa problemom mojih namotaja i da ce ovaj tekst nekom pomoci ili posluziti da unapred prepozna neke od navedenih simptoma NE DAJ BOZE da se nekom desi zlo da ne cuje.Evo da i neku sliku okacim. Stari grilovani i novi premotani 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Jul 27, 2023 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Na konto priče da ulje ide kroz izolaciju. Moguće je! Imali smo slučaj gde se voda slivala kroz izolaciju do priključka za motorni računar. Ne bih verovao da nisam video. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Jul 28, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Alekre said: Na konto priče da ulje ide kroz izolaciju. Moguće je! Imali smo slučaj gde se voda slivala kroz izolaciju do priključka za motorni računar. Ne bih verovao da nisam video. Nekako mi je ta priča o ulju koje ide gore čak do džeka reglera i dalje pomalo nevjerojatna iz više razloga. Ovo s vodom koja se slijeva je sasvim moguće, jer ona kao i benzin uvijek nađe put gdje netreba, a potpomognuta gravitacijom itekako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5810 Napisano Jul 28, 2023 Svakom po zasluzi, 12404 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je da je sve proradilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1155 Napisano Avgust 12, 2023 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vergla, samo krči. Od čega ovo dolazi i kako se rešava? Motor se ugasio dok je radio, prvo počeo da kašljuca kad sam stao na semaforu , u leru. Blicnula je žuta lampa za motor i na displeju pisalo error 1 pa Error 2, tako nešto na kratko. Ugasile se greške same dok sam bio u leru, upalilo se zeleno na semaforu i nastavio sam još 1Km Krenem, čim sam izašao iz lera, oporavio se, do sledećeg semafora. Sinoć je stao u 23:15 Prenoćio, pa sam sad probao po danu. Sad sam bez kacige i u mirnom dvorištu čuo odakle je zvuk, ispod sedišta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5810 Napisano Avgust 12, 2023 Svakom po zasluzi, 12404 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Prazan ti je akumulator a krci taj rele anlasera na koji ide debeli crveni kabl sa + akumulatora. Prvo proveri da li su dobri namotaji statora alternatora, stara boljka TDM900 pa onda idi na regler. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 796 Napisano Avgust 12, 2023 Zainteresovan, 492 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prazan akumulator. Ili je skiknuo sam od sebe ili imas problem sa punjenjem. Probaj da ga napunis, ako uspes i upalis motor onda izmeri napon u toku rada na klemama. Mora biti preko 14V. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vitez Koja 218 Napisano Avgust 12, 2023 Zainteresovan, 185 postova Lokacija: Selevac Motocikl: F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege, mala pomoc za jednog druga. Da li TDM moze dodatno da se spusti? U pitanju je 850ccm msm da je 98-99god motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...