Mirkic 267 Napisano Februar 27, 2019 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: VN1500A 88 Clasic,mastam o CB1000.... Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam pazario granu i auspuh pa odose novci, od sl plate krpimo i farbamo... Do tada krpez teski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Februar 28, 2019 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Potreban mi je Bokilicev broj, da se dogovorim sa njim oko kompletnog češljanja i stelovanja TDMa. Ako neko ima, nek mi prosledi I jel ima neko ideju kako da transportujem motor od Niša do Nove Pazove a da me ne bole mnogo uši(džep) Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14794 Napisano Februar 28, 2019 moto merkat °°, 4927 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan 063697094 bokilic/ Boris Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Februar 28, 2019 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan 063697094 bokilicHvala puno Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14794 Napisano Februar 28, 2019 moto merkat °°, 4927 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Neznam kako ces tamo ali znam kako ces vratiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1517 Napisano Februar 28, 2019 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan Koristi li neko u vilama 2,5w ulje, kako je fabrički propisano?Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Februar 28, 2019 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Neznam kako ces tamo ali znam kako ces vratiti Ouu znam i ja, sa ogromnim kezom Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 28, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Nenadbg88 je napisao: Koristi li neko u vilama 2,5w ulje, kako je fabrički propisano? Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka U manualu stoji da ide ulje 10W u štapove... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Februar 28, 2019 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Sipaj 10, ono 2,5 je previse retko, to redje od za oruzje koje je 5w. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano Mart 2, 2019 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Danas posetio yamahu barel u nisu i uzeo par stvari On 2/21/2019 at 7:30 PM, bdada said: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Mart 2, 2019 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Hitmanle016Zanimljive su mi ove rukavice, kako ti se cine ? Vrede li te novce ?Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13002 Napisano Mart 2, 2019 Ne silazi, 7433 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nisu dobre kratke rukavice i kratke čizme tj. ove patike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano Mart 3, 2019 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Stole_018 said: @Hitmanle016 Zanimljive su mi ove rukavice, kako ti se cine ? Vrede li te novce ? Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока Imaju protektore, lepo napravljene. Videcemo kad ih probam na motoru kakvi su utisci. I nisu bas tolko kratke pokrivaju zglob. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano Mart 3, 2019 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Alekre said: Nisu dobre kratke rukavice i kratke čizme tj. ove patike. Ja sam zadovoljan i ne treba mi bolja zastita. Ne vozim duga putovanja cesto i ne vozim po ekstremnom hladnom vremenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5999 Napisano Mart 3, 2019 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan On 28.2.2019. at 11:53, Stole_018 je napisao: Potreban mi je Bokilicev broj, da se dogovorim sa njim oko kompletnog češljanja i stelovanja TDMa. Ako neko ima, nek mi prosledi I jel ima neko ideju kako da transportujem motor od Niša do Nove Pazove a da me ne bole mnogo uši(džep) Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока Telefon u ruke pa zovi ove firme - kurirske službe. Vidi koja hoće da preveze motor i pošto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13002 Napisano Mart 3, 2019 Ne silazi, 7433 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Fali im sve, nije bitno da li voziš duge ture ili ne, padovi su u većini slučajeva u rodnom gradu. Te rukavice nemaju zaštitu zgloba šake, niti te patike štite skočni zglob i donji deo cevanice. Može se reći da nemaju funkciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Mart 3, 2019 (promenjeno) Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo momci. Da se malo ubacim u pricu, svestan cinjenice da svi mi imamo drugacije preferencije. U zavisnosti od x faktora, preko godine vozim od pune opreme do kacige i letnjih rukavica. A padao sam verovatno cesce od vecine ovde: - Kod Bogoslovije, na sinama mi isklizne prednji tocak i klizao sam po asfaltu na sakama. Duboke kozne rukavice su mi spasile ruke i nisu ni mrdnule. - Na Navaku, prilikom izletanja u sljunak, full oprema me je izvukla da samo ustanem i otresem se. - Drugom prilikom u sudaru sa drugim motorom, leteo sam i kotrljao se nekih 30ak metara. Ponovo u full opremi i uz zestoku ugruvanost, uspeo sam da ustanem i nastavim dalje. - Pre godinu dana, zena me je udarila direktno u skocni zglob i prikljestila mi nogu na ram motora. Imao sam duboke Magnum cizme. Da sam imao bolje moto cizme na sebi, ne bih proveo dane u gipsu i na stakama. Da sam imao civilnu obucu, ne bih imao skocni zglob. (I to se desava na 30 km/h) Ovo su samo neki ilustrativni primeri, a u puno prilika sam imao srecu da mi se nista ne desi dok sam vozio u bermudama, bez stitnika i samo sa moto prslukom. Da ne govorimo kako je to moglo da se zavrsi pri bilo kom ozbiljnijem padu. Stoga, ako cemo po PSu, - Moto cipele moraju da imaju zastitu za skocni zglob kao i mogucnost da se stegnu na nacin da se osigura da ne spadnu prilikom klizanja po asfaltu. - Moto rukavice moraju da imaju zastitu za zglobove, duzinu i mogucnost sa se stegnu da ne mogu da spadnu prilikom pada. Sve ostalo su nase improvizacije i kockanje. I ako sno svesni da se ne ponasamo u skladu sa PSom, nemojmo propagirati takvo ponasanje. Promenio Mart 3, 2019 član Dejan Nešković 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano Mart 3, 2019 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Ove patike imaju bocnu zastitu zgloba i ucvrste nogu. Da ne pricam kolko dobro izgledaju i kako lepo stoje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano Mart 3, 2019 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Jakna sa ove pare je vrh, ima zimsku postavu koja se skida, stitnici na laktovima, ramenima, ledja, luftere koji se otvaraju napred i nazad. Iskreno meni od ovoga ne treba bolje, opet gledao sam i kako sve to stoji i izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13002 Napisano Mart 3, 2019 Ne silazi, 7433 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, kako hoćete. Nosite šta hoćete ili nemojte ništa. Ja imam moralnu odgovornost da kada vidim, skrenem pažnju da nije dobro. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13002 Napisano Mart 3, 2019 Ne silazi, 7433 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Štender sam ponovo plastificirao. Morao sam da promenim ugao poluge. Čekao sam lepo vreme i dobru volju da montiram sve. Ne volim ništa u žurbi da radim na motociklu. Kako je spoj nosača štendera skroz dole a takva mesta su sklona da zapeknu, u spoju posreduje bakarna pasta. Nosač je montiran. Pristup dosta nezgodan, trebaju imbus ključevi koji mogu zavijati pod uglom. Na stope štendera sam zalepio gumu. Spojeve namazao mašću: Sve montirano. Osigurači se po pravilu drugačije krive, ali biće ovo sasvim okej. Monitram i gumeni damper. Opruge neću da kačim jer nemam auspuhe pa samim tim ni stopicu za štender. Kako je sve pozadi zbog dva auspuha i blatobrana teško da se očisti, idealna je prilika da malo očistim viljušku. Treba demontirati tri žabice. Treća je u sredini iza amortizera. Demontiraju se tako što se središnji deo pritisne na dole. Viljuška katastrofa, ali tu je petrolej koji je idealan za donji postroj. Sad je lepše. Usput je dobro da zamenim šrafove titanijumskim. Nije potrebno ali što da ne. Nema pristupa za inbus pa mora klasična glava. Lepša bi bila pečurkasta ali takvo je mesto. Planiram i da zamenim matice lančanika titanijumskim ali o tom po tom. Na rešetki hladnjaka su baš vidljivi šrafovi, tu idu pečurkasti titanijumski. Original šraf panela mi ispao negde. Naručio sam dva nova iz Plattnera. Ovo sranje unutra je ostatak voska za poliranje. Prvi deo gotov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13002 Napisano Mart 3, 2019 Ne silazi, 7433 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sledi montiranje auspuha koje sam tretirao pastom. Na spojeve pod obavezno bakarna past. Spojevi neće da zapeku i lakša ugradnja. Ovo važi za ceo izduvni sistem. Šelne takođe imaju tretman. Mnogo dobro izgleda, kao neki karamel preliv. Operacija je jednostavna, nema tu šta posebno ali je veliki seks podesiti simetriju auspuha. Tu sam izgubio dosta vremena, par puta pizdeo i opet nisam zadovoljan Ovo je najbolje što sam uspeo. Ima nekih golih matica, njih sam pokrio čepovima. Možda i te šrafove budem menjao ali to ću ostaviti za sledeći put kada krenem u neko detaljisanje mada je i ovo kulturno. Ove šrafove ću sigurno da zamenim kada nađem titanijumski torx ili bar neki torx od nerađujećeg čelika. Donja veza crashbara. Pošto ćopava lupa kada je podignem, naručio sam nov gumeni damper iz Yamahe. Kako se ovoliko stanjio Boga pitaj. Mislio sam da demonitram ćopavu i podmažem ali nemam alat za opruge pa ću uraditi kada nabavim one kuke. Kokpit sam pažljivo demontirao za zamenu upravljača. Svi prekidači, kontakti u fantastičnom stanju i mehanizmi komandi podmazani. Oduševio sam se, svaka čast prethodnom vlasniku. E sad ovde je zajeb. Ima mislim četiri rupe za fiksiranje komandi koje moram da zabušim na isto mesto kao na fabričkom. Ne umem da odredim poziciju. Daljinu od kraja upravljača ću lako ali ne znam kako da odredim ugao. Nemam baš ni kvalitetne burgije da to ne ispadne šljampavo. Ako imate iskustvo ili ideju pucajte. Zadnja opcija je da pošaljem oba upravljača nekoj mašinskoj radionici da odrade posao. Kada ovo rešim, idem dalje sa radovima pa ću krenuti u vožnje u aprilu nadam se. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2440 Napisano Mart 3, 2019 Andragog, 5008 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Kod fabričkog kormana ručke stoje na tegovima nekih 15 min. Ako se na ovom kormanu ne moze uvrnuti originalni teg onda rupe treba da budu 15 mm bliže sredini kormana. Verovatno si to primetio. Ovako je na Fazeru, verovatno je i na TDMu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 3, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan @Alekre da li prodaješ taj bivši korman? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22244 Napisano Mart 3, 2019 Integrisan, 9574 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Hodam i kucam pa ne mogu opsirnije, rupe na kormanu busis tek kada isti u poziciju stavis! Znaci, zasrafis za trokut i ugao guvernala podesis. Rupe nisu kod svih na istim mestima posto ne stoje isto, u prekidacima imas zub/pin koji u rupu upada, duzina, razmak neka ti bude kao kod starog kormana, na gore pomenuti pin u prekidacu kapnes kap laka za nokte npr. Postavis ga u poziciju koja tvojim palcevima odgovara a lak ostavi trag... Tu kirnerujes i busis ..Nadam se da razumes, otkucacu vise ako treba kada za komp sednem.Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...