shoyyka 10423 Napisano Novembar 26, 2018 Drug član, 3394 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10423 Napisano Novembar 26, 2018 Drug član, 3394 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3323 Napisano Novembar 26, 2018 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Markone88 je napisao: pozdrav kolege Imam jedno pitanje za @Branko Pokusavam da naucim nesto vise o motorima, ali i dalje ovo sto si ti rekao nema smisla "da se zazor povecava tako sto se nagomila garez" Malo sam lutao po forumu pa sam nasao post od kolege @BRACO koji glasi ovako "To oko molibdenuma neznam a to je i novo pitanje.U vezi prvog djela tj prvog pitanja.Nikad svi cilindri nerade 100% isto..Recimo jedan karb daje vise goriva od drugog i stvara sa mali talog na diht mjestu, samim tim taj ventil neko vrijeme ne udara u svoje sjediste istom snagom kako onaj koji je cist(talog amortizuje udarac) i taj ventil ce malo sporije da se podere od onog koji je cist.Taj koji se podere uranja u sjediste i automatski smanjuje zazor izmedju ventila i bregaste.To je pogotovo izrazeno kod olovnog benzina...u vezi kanala..nemora da bude zapusen kanala dovoljno je da je lose ulje i trenje(habanje) povecano.." E sad, ako nije problem, da li bi mi neko objasnio sta je tacno. Da li se zazor povecava ili smanjuje. Voleo bih da znam sta je tacno, mozda mi nekad zatreba. Hvala unapred Ovo što sam pisao potpisujem a dovoljno sam ih preštelovao. Zazor je uvjek smanjem kad su u pitanju ventili i sicevi jer se troše osim kod kolega kod kojih ventili rastu:) a poveća se u slučaju trošenja bregaste ili pločice tj. radi lošeg ulja i sl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Novembar 26, 2018 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan 3vd h4-h7 4tx 2xh7Hvala! Moja je 4tx.Sent from my SM-G900F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14811 Napisano Novembar 26, 2018 moto merkat °°, 4928 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, vidakn je napisao: Hvala! Moja je 4tx. Sent from my SM-G900F using Tapatalk Pogresio sam za 4tx sorry pre 56 minuta, Pavke_88 je napisao: Sijalice u 4tx idu: h1 kratko i h3 dugo Ovako je ispravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Novembar 26, 2018 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Sijalice u 4tx idu: h1 kratko i h3 dugo.Cek sad videh i ovu varijantu, moja je 4tx, e sad ne bih da se pretvori u raspravu, ali ko je u pravu?Sent from my SM-G900F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Novembar 26, 2018 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako je ispravno. E dobro hvala još jednom!Sent from my SM-G900F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Novembar 27, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, BRACO je napisao: Ovo što sam pisao potpisujem a dovoljno sam ih preštelovao. Zazor je uvjek smanjem kad su u pitanju ventili i sicevi jer se troše osim kod kolega kod kojih ventili rastu a poveća se u slučaju trošenja bregaste ili pločice tj. radi lošeg ulja i sl. Braco ti si moj drug cijenjen i postovan, a ne kolega posto sam vec napisao da nisam majstor i posto se dugo znamo dajem sebi za pravo u nadi da neces pogresno svatiti i naljutiti se, jer nema razloga da ventili ne rastu vec zazor sto si i sam napisao usljed cega. Ja sam u predjasnjim postovima napisao i usljed ljepljenja garezi ( losa karburacija, tacka palenja, potrosnja ulja itd. ) na izduvne ventile. E sad me zanima da sebi razjasnim znacenje pojama "cuju se ventili, treba ih prestelovati-nastelovati"? Jel se cuju kad je zazor povecan, smanjen ili iz nekog drugog razloga? "Klikatanje" ventila znam usljed cegase desava tako da to nije upitno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Novembar 27, 2018 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako klikće obično je do hidro podizača, ali to nema na TDM-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 834 Napisano Novembar 27, 2018 MK Obrenovac, 564 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Moje neko iskustvo ako se ventili cuju onda je povecan zazor na istima I obicno se na izduvnim povecava zazor a na usisnim smanjuje Kad je zazor manji nego sto treba onda se obicno ventili i necuju toliko ali je zeznuto kad je mali zazor onda hoce i ventil da "izgori" Naravno svaki motor je prica za sebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Novembar 27, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, mradomir je napisao: Ako klikće obično je do hidro podizača, ali to nema na TDM-u. Pored hidro podizaca uzrok "kliktanja ventila" kod klasicnih masina moze biti i u lošem gorivu, ali i u pomerenom paljenju, dotrajaloj bregastoj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steefanv 299 Napisano Novembar 27, 2018 Zainteresovan, 418 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan Da li su kocnice (pre svega mislim na kociona klesta) ista kod tdm-a i thundercat-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Novembar 27, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako mislis na raspon rupa za kacenje na cizmu i da stoje na sredini diska trebalo bi da su ista. Za kljesta od R1 1998-2001 garantujem posto sam imao na svom TDM-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano Novembar 27, 2018 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan I kakva je razlika u kočenju?Sent from my BBD100-1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Novembar 27, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Minimum 50% bolja, jer ipak imas kljesta sa R motocikla koji ima 150KS i ide 280km/h. Jedino razlika sto imas diskove 295mm, a R1 ima 300mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano Novembar 27, 2018 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan A koliko koštaju takva klešta? Sent from my BBD100-1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Novembar 27, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam dobio od drugara za 50E sa polovnim-dobrim plocicama i zamjenom ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano Novembar 27, 2018 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Super, a i lepo izgledaju na njemu Sent from my BBD100-1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Novembar 27, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da bas spojeno lijepo i korisno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Novembar 27, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, TomyB je napisao: Super, a i lepo izgledaju na njemu Sent from my BBD100-1 using Tapatalk Sad sam provjerio tacan podatak je da TDM 850 i R1 98.-01. imaju iste prednje diskove 298mm. Ja sam to radio prosle godine pa sam vec zaboravio pojedinosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano Novembar 27, 2018 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam provjerio tacan podatak je da TDM 850 i R1 98.-01. imaju iste prednje diskove 298mm. Ja sam to radio prosle godine pa sam vec zaboravio pojedinosti. Eto nove zanimacije Sent from my BBD100-1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Novembar 28, 2018 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste. Pusti mi podatke na PP pa šaljem....Svećice stigle, zahvaljujem i prvom prilikom ću da ti se odužim.Sent from my SM-G900F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1425 Napisano Novembar 28, 2018 Drug član, 1947 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Zar ova klesta sa r1 nisu ista kao i fabricka na tdm 900? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13015 Napisano Novembar 28, 2018 Ne silazi, 7434 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ista. Mislio sam da ima previše agresivne kočnice dok nisam morao da kočim sa 180 na 80 Dobra stvar što koči čak i kad je natovaren. Skoro pa isto. Danas klasika, narednih dana felne. Ceo je ovakav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ws_woolf 181 Napisano Novembar 28, 2018 Svrati ponekad, 222 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: ST XTZ 750 Aprilia Atlantic 250 Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Vidoh K2 ... bas sam pre neki dan polirao vizir sa K2 Doctor Lamp evo mogu ga preporuciti slobodno ispalo je dobro. Krenuo sam sa vodenom gradacije 800 do nekih 2500 i posle pasta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...