Dexterr 1969 Napisano Jul 28, 2009 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Za Lorenza bi možda bilo dobro da ode u Hondu, a Yamaha možda nebi puno izgubila. Lorenzo tu jedini nema šta da izgubi, sem nečeg što možda nije ni imao... Yamaha bi našla novi talenat, koji bi se, doduše, tek za godinu-dve isplatio, sem u slučaju Dovija, ili Melandrija koji bi se isplatili koliko sutra ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Za Lorenza bi možda bilo dobro da ode u Hondu, a Yamaha možda nebi puno izgubila. Lorenzo tu jedini nema šta da izgubi, sem nečeg što možda nije ni imao... Yamaha bi našla novi talenat, koji bi se, doduše, tek za godinu-dve isplatio, sem u slučaju Dovija, ili Melandrija koji bi se isplatili koliko sutra ! Naravno,niko,ajde dobro skoro niko nije nazamenljiv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je u pitanju i nesto vise od inata,ali nije bitno.Znam dosta o toj prici oko prelaska,ali sam probao da napravim paralelu oko Lorenza i Honde iako situacija naravno nije potpuno ista.Ista je u smislu prelaska u "slabiji" tim i "veceg" ugovora.Kada ste to pominjali (pricu oko Rossi-jevog prelaska)ja tada nisam ili bar tako mislim,bio na forumu tako da ti zahvaljujem sto si ponovio temu koja je vec odradjena.Na forumu sam od Qatar-a odnosno prve trke dok si ti ovde mnogo duze,zato hvala.Pozdrav. Ma sve je OK, razumeo sam šta si hteo da kažeš. Možda na kraju krajeva i Lorenzo pokaže da je bolji od Rosija i natrlja nos Yamahi. To bi bilo zanimljivo videti, a? To bi bilo lepo videti,nesto kao 'istorija se ponavlja' kao i cela ova prica ako Lorenzo predje u Hondu ali mislim da Rossi-ju niko ne moze nista(iako mi se to licno ne svidja). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 28, 2009 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan sem u slučaju Dovija, ili Melandrija koji bi se isplatili koliko sutra Potpuno se slažem, naročito za Melandrija koji je zaista pokazao puno toga ove sezone na mašini za koju znamo kakva je i koliku podršku Kawasakija ima (nikakvu). Što se Doviciosa tiče, šta znam, pitanje je da li on može više od ovoga (otprilike četvrta pozicija), mada možda i može na Yamahi ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jul 28, 2009 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno se slažem, naročito za Melandrija koji je zaista pokazao puno toga ove sezone na mašini za koju znamo kakva je i koliku podršku Kawasakija ima (nikakvu). Što se Doviciosa tiče, šta znam, pitanje je da li on može više od ovoga (otprilike četvrta pozicija), mada možda i može na Yamahi ;D Znaš kako, šampion se sastoji iz više delova, mozak, muda, iskustvo, muda, tim koji odabereš, muda, proizvodjač, još malo muda, i koliko te sreća prati!!! Rosi iz svih ovih razloga nije bio predzadnje dve godine šampion! (a ne zato što ne plaća porez). Šta misliš kakav bi ishod svih ovih parametara bio da sledeće dve godine Lorenzo i Dovi zamene mopede?? Ili Melandriju da daju M1? Prelaskom iz Yamahe u Hondu, Lorenzo bi u mojim očima, od razmaženog dečaka, postao čovek tj. muškarac, a sve dok se šlepa u senci naj-motora, a iza naj-vozača, obična je proračunata p/zda. Kockao bih se i da bi Melandri i Dovi nakon sezonu-dve u fabričkim timovima (Honde ili Yamahe) bili rame uz rame sa njim, ili tik iza njega zbog varijacija u formi(još jedan šampionski sastojak). Mislim da Lorenzo nema mood-a da predje u Hondu jer je svesTan da ne može tamo da ima potreban manevarski prostor da napravi priču koja će dobiti Rosija, a ostale sastojke očigledno nema. Zamenom Lorenza za Dovija ili Melandrija, Yamaha ne gubi ništa, sem možda malo vremena. Njima dvojici fali sezona-dve u fabričkom timu, a Lorenzo je već formiran šampion (u šampionati gde se Rosi ne takmiči ). Ovo je samo još jedno mišljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milky 798 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 2087 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6399 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 3038 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Melandri se, po meni, pokazao kao najprijatnije iznenadjenje sezone. Mislim da ce od njega, uz malo srece, biti sampion. A Lorenca ne mirisem, nikako, uobrazen, drcan, bezobrazan. Ali, ima petlju /m*da/ kad sa svim onim povredama uspeva da juri Dotorea i bice sampion, kad- tad. Decko ima oscilacije u formi, ai i to je razumljivo posle svih povreda do sada. Nema respekta za Rosija, sto je i potrebno da bi se bio sampion /mada se meni licno ne dopada njegov stav/. Ova sezona je sjajna, nadam se da ce sledeca, kad se malo novajlije uhodaju, biti jos zanimljivija i neizvesnija. Ne mislim da bi mu bio mnogo pametan potez da predje u Hondu, jer je ipak pitanje kakav je motor, posto po ovoj dvojici ne moze da se to sudi. Yamahu poznaje, razvija je, znaci, dogodine moze da bude jos blizi ili da osvoji titulu. Sa Hondom bi morao trecinu sezone, ako ne i duze, da se uigrava, da je prilagodjava, pa tek onda da juri rezultate. Verovatno bi i tamo bio drugi vozac, jer je Hobit neprikosloven. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Ide i prica da bi se Telefonica vratila sa Lorenzom kao prvim vozacem i punom podrskom od HRC-a... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6399 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 3038 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Tu bi mogao, na duze staze, bolje da prodje nego kao drugi vozac fabricke Honde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan To su sve za sada samo nagadjanja,videcemo...Dexterr je u pravu,ako Lorenzo ode Yamaha ne gubi nista,ama bas nista... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jul 28, 2009 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Ne mislim da bi mu bio mnogo pametan potez da predje u Hondu, jer je ipak pitanje kakav je motor, posto po ovoj dvojici ne moze da se to sudi. Yamahu poznaje, razvija je, znaci, dogodine moze da bude jos blizi ili da osvoji titulu. Sa Hondom bi morao trecinu sezone, ako ne i duze, da se uigrava, da je prilagodjava, pa tek onda da juri rezultate. Verovatno bi i tamo bio drugi vozac, jer je Hobit neprikosloven. Ako po ovoj dvojici ne može da se sudi dali je i koliko Honda dobra, što mislim da nije tačno, tek tu onda ima mesta za napredak Lorenza. Ovaj scenario sa Telefonicom je garantovano ludilo, ali tek sezonu kasnije. Kad dodješ i pokažeš da si bolji od Hobita, što je nesumnjivo, već sutra više nisi drugi vozač, prosto i jednostavno! Lorenzo će biti najbliži tituli kada se Rosi povuče i to samo prve sezone i nikad više. Ipak je on mnogo bliži Hobitu, Doviju, Stoneru i ostalima, nego Rosiju. Ko zna šta nosi sutra, ko će biti superioran, dal Ducati, Honda, ili neko treći... Koliko ja pratim dešavanja, nikada Honda nije bila inferiorna, i nikad celu sezonu. Uvek je tu negde, ipak para vrti gde burgija neće. Pa, mislim, kada je jedan Hayden osvojio titulu na Hondi, šta dalje da pričamo... Honda je uvek siguran adut.(nažalos') Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3326 Napisano Jul 28, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5460 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Lorenco mi je jedan od najmanje simpaticnih likova u motoGP bio do sada.Od ove sezone mi je postao mnogo interesantan i mislim da ima sve sto treba da bude shampion (hrabrost, znanje,bezobrzaluk...). Mada s' druge strane mi ne djeluje inteligentno i mislim da bi bez Rosija u razvoju motocikla bio tanak i da bi i rezultati bili mrsavi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Jul 29, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Krizna su vremena,trkanje sebi mogu samo da priuste veliki.Neki vrlo ne rado Nisam procitao sve sto je napisano,ali mi ne deluje da je ko pomenuo jednu prilicno intertesantnu opciju,a to je da su celnici Repsola spremni da sponzorisu TRI motocikla u Honda timu!!! Vest sam cuo od italijanskih komentatora za vreme poslednje trke.Znajuci koliko su vezani,cak i licnim poznanstvima,za svet moto sporta sasvim sigurno takva jedna mogucnost je vise od zakulisnog traca.To sasvim sigurno otvara puno novih kombinacija i naravno "kafanskih" rasprava. Da mnogo ne duzim,jedna stvar je sigurna.Kad vozac poseduje odredjene kvalitete,pokaze ih,ili bolje reci stvori sebi uslove da se pokaze u naj boljem (mogucem) svetlu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Jul 29, 2009 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Da se vratim na trku, nije mi jasno sledece, Stoner i Hayden su pogresili u izboru guma, znaci od starta su krenuli na kisnim umesto kao ostali na slikovima. Dali su mogli slobodno u box vec posle prvog kruga posto se moglo videti da su slikovi u prednosti ili su morali cekati da direktor trke proglasi trku kisnom ili sta vec da bi se stekli uslovi za zamenu guma. Lepe fotke sa trke na http://www.biertijd.com/mediaplayer/?itemid=15063 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3326 Napisano Jul 30, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5460 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Svaka chast za link Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Jul 30, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Da se vratim na trku, nije mi jasno sledece, Stoner i Hayden su pogresili u izboru guma, znaci od starta su krenuli na kisnim umesto kao ostali na slikovima. Dali su mogli slobodno u box vec posle prvog kruga posto se moglo videti da su slikovi u prednosti ili su morali cekati da direktor trke proglasi trku kisnom ili sta vec da bi se stekli uslovi za zamenu guma. Lepe fotke sa trke na http://www.biertijd.com/mediaplayer/?itemid=15063 "Wet race" je bio okacen i pre starta,tako da su bukvalno posle prvog kruga mogli u box.Pravilo kaze da moze da se zameni motocikl,pod uslovom da su na njega montirane gume drugog tipa.Da su to uradili sigurno bi napravili bolji rezultat.Cak i da je kasnije krenula kisa i da su opet pravili promenu,bilo bi bolje.Ovako ostaje znak pitanja i tema za "razradu" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 31, 2009 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan "Wet race" je bio okacen i pre starta,tako da su bukvalno posle prvog kruga mogli u box.Pravilo kaze da moze da se zameni motocikl,pod uslovom da su na njega montirane gume drugog tipa.Da su to uradili sigurno bi napravili bolji rezultat.Cak i da je kasnije krenula kisa i da su opet pravili promenu,bilo bi bolje.Ovako ostaje znak pitanja i tema za "razradu" Ja mislim da je Stoner namerno ostavio kišne gume do kraja kako bi Lalajko mogao njegovu propast ove godine da objasni ovom neuspelom trkom ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Jul 31, 2009 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan To pali u slucaju da prednost bude 24 ili manje bodova, inace ne vazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...