Njegova klinceza 183 Napisano Octobar 19, 2010 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam malopre u Uradi sam-om ( ;D) i video nesto sto bi moglo da bude interesantno za nas kao "moto populaciju" . Dakle video sam kisne pantalone, cije se nogavice raskopcavaju po spoljnom savu i imaju preklop koji se cicak trakom pricvrscuje, tako da je rajsferrslus potpuno pokriven. Na pojasu imaju kopce, po dve sa obe strane, a sa strane na nogavicama, celom duzinom svetlecu-fosforecentnu traku. Sto je najvaznije kostaju nesto malo ispod 1.000 din (nisam bas upamtio tacno). Eto ... Odlicna je ta fora sa rajsferslusom sa strane, imam ja jedne pantalone za kisu North Face, za planinarenje, na taj fazon, da ne moraju da se skidaju cipele. Inace, za motor za kisne uslove imam ono zuto dvodelno odelo iz Merkura, i glavni smor je navlacenje preko obuce ili izuvanje po kisi... North Face, inace, kosta mnoooogo vise od 1000 dindzi, pa bi ove Uradi Sam bile odlicna zamena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Octobar 20, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Obratite pažnju samo na spoj kod šlica, tj prepona. Mi smo nabavili neka kineska odela kada smo imali nestašicu Buffalo odela, pa je iskustvo pokazalo da imaju pravi šlic i da u tom delu ne štite od poplave. To je ok za radnike i pecaroše, ali kada si na motoru gotovo uvek se voda skuplja kod prepona, pa ovo odelo ne pruža zaštitu od poplave u tom delu. Moto odela imaju membranu u tom delu pa nema tog problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 20, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Obratite pažnju samo na spoj kod šlica, tj prepona. Mi smo nabavili neka kineska odela kada smo imali nestašicu Buffalo odela, pa je iskustvo pokazalo da imaju pravi šlic i da u tom delu ne štite od poplave. To je ok za radnike i pecaroše, ali kada si na motoru gotovo uvek se voda skuplja kod prepona, pa ovo odelo ne pruža zaštitu od poplave u tom delu. Moto odela imaju membranu u tom delu pa nema tog problema. Tjah, taj deo bi i onako trebalo da se pere a ne da se luftira Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Octobar 20, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Obratite pažnju samo na spoj kod šlica, tj prepona. Mi smo nabavili neka kineska odela kada smo imali nestašicu Buffalo odela, pa je iskustvo pokazalo da imaju pravi šlic i da u tom delu ne štite od poplave. To je ok za radnike i pecaroše, ali kada si na motoru gotovo uvek se voda skuplja kod prepona, pa ovo odelo ne pruža zaštitu od poplave u tom delu. Moto odela imaju membranu u tom delu pa nema tog problema. Tjah, taj deo bi i onako trebalo da se pere a ne da se luftira ;D Preporuka je higijenu održavati pre ili posle vožnje motora. Nadam se da za pranje zuba ne koristite otvoren vizir po kiši ;D Treba dočekati kišu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17317 Napisano Octobar 20, 2010 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio kod kineza neko zeleno odelo za 1000 din. (ima i postavu). Sa njim sam više puta vozio duže vreme po jakoj kiši i ostao potpuno suv. Inače nema uopšte šlic već se oblači kao trenerica. Više puta me je "spasilo" i od hladnoće kad me neplanirano uhvati noć tokom puta. Mane su mu što se ispod njega oznojiš i budeš potpuno mokar, što su pantalone izuzetno kratke pa tokom vožnje jedva štite do pola cevanice. Pantalone hoće i da se smaknu na dole pa je problem da siđeš sa motora ili da se popneš. Ja sam "ugradio" tregere i rešio taj problem. Ali zbog kratkih nogavica ipak moram da nabavim i neko ozbiljno kišno odelo (obavezno dvodelno). Dakle ko nije "krakat" kao ja, za te pare je ovo odelo izvanredno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 20, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Nađavola, koliko god se proizvođači trudili i ugrađivali ventilacije, postave, čuda... ipak se i ispod najboljeg kišnog odela preznojiš. Samo je pitanje kad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Octobar 22, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan U HTZ opremi u Svilajncu kupio dvodelni plavo odelo 650din.. Isprobao do sad dva puta jednom 100km(po pljusku)... i drugi put 80km. nigde nije pustilo... :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Octobar 22, 2010 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Narucio iz Louis-a odelo, pa kada stigne, probam, javljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Octobar 10, 2011 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan mogu od srca da preporucim jaknu iz radnje "Uradi Sam" u pitanju je neka "signalna" kao radnici u americkim filmovima sto nose. Sva je u fluorescentnim trakama. Materijal deluje izdrznjivo, ali to ce tek vreme da potvrdi. dakle nisu one PVC kabanice sto prodaju, nego bash deluje kvalitetno. Za sada, sam testirao po jacem pljusku dva dana za redom. nigde ne pusta vlagu. jakna ima veoma visoku kragnu, pa nema sanse da voda udje za vrat. Jedina mana je jako visoka cena - 4.000 din ! Da mi ne treba veliki broj, mozda bih i uzeo one jeftine, ali svi prave neke sitne do 3XL al jebiga, hteo sam da me ne boli glava. kad sam teti davao pare, bilo je ko scena iz crtaca. ona hvata pare, a ja ih ne pustam :'( aj pa da se vozimo po kisi u zdravlju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tamanitu 241 Napisano Octobar 10, 2011 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Ima li ovogodisnjih iskustava sa jos nekim nepromocivim odelima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Octobar 10, 2011 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan mogu od srca da preporucim jaknu iz radnje "Uradi Sam" u pitanju je neka "signalna" kao radnici u americkim filmovima sto nose. Sva je u fluorescentnim trakama. Materijal deluje izdrznjivo, ali to ce tek vreme da potvrdi. dakle nisu one PVC kabanice sto prodaju, nego bash deluje kvalitetno. Za sada, sam testirao po jacem pljusku dva dana za redom. nigde ne pusta vlagu. jakna ima veoma visoku kragnu, pa nema sanse da voda udje za vrat. Jedina mana je jako visoka cena - 4.000 din ! Da mi ne treba veliki broj, mozda bih i uzeo one jeftine, ali svi prave neke sitne do 3XL al jebiga, hteo sam da me ne boli glava. kad sam teti davao pare, bilo je ko scena iz crtaca. ona hvata pare, a ja ih ne pustam aj pa da se vozimo po kisi u zdravlju Pa koji najveci broj imaju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Octobar 10, 2011 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan najveci broj ove jakne koji sam nasao je sasvim dovoljan da se komotno obuce preko moje jakne koja je 6XL. znaci za nas sa krupnijim kostima je super resenje. jedino sto je skupo, ali ako je materijal izdrzljiv kao sto deluje, onda nemam primedbi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17317 Napisano Octobar 10, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Juče sam vozio skoro četiri sata po kiši. Imao sam na sebi dvodelno kinesko (maslinasto) kišno odelo. Ovo odelo je prošle godine plaćeno 1.000 din. Ima i postavu. Nije pustilo ni kap kiše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nidza vespa 16 Napisano Jul 26, 2022 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Vespa T-5 lml 150 Prijavi odgovor kao problematičan zdravo svima lepa tema o kisnim odelima ja koristim par godina kisno tamno crveno odelo od firme DUNLOP pre nekoliko dana vozio sam Vespu od Herceg Novog preko Trebinja, Bilece ,Gackog , Sutjeske, Tjentista , Foce i do Gorazda sam imao neprestalnu kisu koja je puno padala to je nekih 200km bio sam obucen dobro, ispod jakna , preko jakne prsluk i jakna DUNLOP dole naravno kisne pantalone bio sam ispod suv to odelo me je zastitilo samo sam bio malo oko vrata mokar . U Visegradu sam skinuo odelo i krenuo put ka Sapcu . relacija Herceg Novi - Sabac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Avgust 4, 2022 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nije tajna, koliko je koštalo to odelo i gde bi moglo da se nabavi? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
0trov 40 Napisano Avgust 29, 2022 U prolazu, 30 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZRX 1100, Honda Africa Twin Adventure Sport Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo sa Oxford RainSeal. Elem, sredinom jula se odlucim na 15 dana odmora, tura Bg - Banja Luka - Trst - Passo De Salla - Bolzano - Stelvio - Bergamo - Verona -Ferara - Ravena - Ankona - Trajektom u Split - Trebinje. Posto sam orginalno iz Trebinja al zivim i radim u Bg godinama, nakon 7 dana Trebinja nazad za Bg. Sto se odijela tice, prvo nevrijeme me uhvatilo kod Rijeke na relaciji Banja LUka - Trst. Poprilicno je bilo ostro, smjenjivali su se osrednji pljuskovi sa konstantnom dosadnom sitnom kisom. Ja na Kawasaki ZRX1100, naked, zastite od vijetra i nevremena bez Odijelo nije nigdje promocilo ni milimetar. Ali moj najveci sok i nevjerica su bili pri povratku iz Trebinja za Beograd, kada me na autoputu Milos Veliki uhvatilo mozda najvece nevrijeme koje sam iskosuo na motoru ikad. Bjezao sam od Uzica od nevremena i uletim u njega na autoputu, uhvati me takva kontinuirana pljuscina i grad, da nisam mogao vise od 60-70 da vozim. I to je potrajalo dobrih sat ipo vremena kostantne izlozenosti pljusku i udarima grada Odijelo opet nije pustilo ni kapi. E sada, posto sam ga uzeo novog pred put u Alpe, vidicemo kako ce da se ponasa nakon sezonu dvije, ali za sve do sada pokazano ocijena 11/10. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Avgust 29, 2022 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Po preporuci drugara, ja poručio kišno odelo koje radi firma ABB Sistem iz Paraćina. Sad, da li ih oni prave ili negde nabavljaju, nisam siguran, znam da imaju neku svoju proizvodnju zaštitne opreme. Imaju dvodelna odela bez kapuljače, baš kakvo meni treba, i kabanice sa kapuljačom. Drugar ga koristi već dve sezone, kaže ni po najgorem pljusku kap vode nije stigla do njega.. Stiže za dan - dva, pa ću testirati.. Cena ispod 2000 din za dvodelno odelo. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6425 Napisano Avgust 29, 2022 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Oni uzimaju zastitna odela i opremu uglavnom iz francuske, ima bas dobrih stvari da se nadje povremeno, ali nemaju neku kontiuniranu nabavku nego kad na sta se naleti. Ja sam kod njih uzeo radnicku jaknu koju sam nosio 15 godina, nisam je bacio dok nije krenula da se raspada jer nikad nisam imao udobniju jaknu. Posle sam godinama trazio da kupim istu takvu ali nije ih vise bilo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7451 Napisano Avgust 29, 2022 Drug član, 3096 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Predator016 said: Po preporuci drugara, ja poručio kišno odelo koje radi firma ABB Sistem iz Paraćina. Sad, da li ih oni prave ili negde nabavljaju, nisam siguran, znam da imaju neku svoju proizvodnju zaštitne opreme. Imaju dvodelna odela bez kapuljače, baš kakvo meni treba, i kabanice sa kapuljačom. Drugar ga koristi već dve sezone, kaže ni po najgorem pljusku kap vode nije stigla do njega.. Stiže za dan - dva, pa ću testirati.. Cena ispod 2000 din za dvodelno odelo. Imaš neku sliku odela? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Avgust 29, 2022 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Imaću kad mi stigne. Nadam se sutra ili prekosutra. Sent from my SM-A515F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AntiX 1 Napisano Avgust 30, 2022 U prolazu, 6 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R 1200 RT, NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan @Predator016 Javi utiske za ABB sistem kisno odelo, ja planiram da kupim ovih dana. Obzirom da nosim L jaknu sta mislis da li da narucim L ili XL? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Avgust 30, 2022 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja naručio XL, a nosim L jaknu. Danas je poslato, sutra mi stiže, pa ću okačiti ovde detalje. Ni sam ne znam kakvo je, imam samo preporuku od prijatelja da je on zadovoljan... Videćemo.. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Avgust 31, 2022 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Stigao paket, ali jbg. Poslali su mi kabanicu umesto dvodelnog odela,iako sam im sto puta ponovio da mi treba dvodelno odelo. Odmah sam zvao, izvinjavaju se, poslaće mi sutra odelo, ali trenutno imaju samo xxl veličinu. Nisu se baš proslavili u startu, ali ajde da sačekam da stigne odelo, pa ćemo videti. Kabanica je spakovana u praktičnu torbicu, deluje kvalitetno, nije tanka uopšte. Ima zaštite na svim kopčanjima, ima i certifikat o nepromočivosti. Ako je odelo u istom kvalitetu, i ako mi stigne uopšte, biće to ok. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Septembar 2, 2022 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Stiglo mi je kišno odelo danas. Ipak su ispali fer i korektni ljudi iz ABB sistema, ispravili su grešku u rekordnom roku. Ostalo je samo da im vratim kabanicu danas. Odelo je u istom kvalitetu kao i kabanica, mislim da za te pare itekako vredi. Odelo je xxl, i mislim da će mi odgovarati, probao sam ga bez jakne i ima lufta, preko jakne će biti baš kako treba. Pantalone su široke dole, mogu se navući preko obuće, što mi je bilo bitno, a imaju i drikere za zakopčavanje i na nogavicama i na rukavima. Svi šavovi su s unutrašnje strane oblepljeni nepromočivom trakom, jedino mi bode oči što na prednjem zipu nema zaštite, a na kabanici je bilo. Domaća proizvodnja, ima certifikat o nepromočivosti. Ostaje da se testira na kiši, što je i najbitnije... Dolazi sa praktičnom torbicom za čuvanje, ne zauzima previše mesta, a konačnu ocenu ću dati posle prve kiše.. Kako stoje stvari, možda već i za vikend... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6061 Napisano Septembar 2, 2022 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Daj koju sliku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...